Lääkärin määräämä ajokielto ?

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja kilroy1, 18.02.2008.

 1. janipt

  Rekisteröitynyt:
  10.10.2000
  Viestejä:
  304
  Itse parhaillaan venailen uudelleenkoulutukseen pääsyä koska kortti ja täten ammatti lähti epilepsian vuoksi. Koulutuksen maksaa työnantajan eläkevakuutusyhtiö joten ei tarvi kitua millään opintotuilla sun muilla paskoilla.

  Niin ja tokihan tuo saikku tulee myös, itse kohta ollut vuoden saikulla.
   
 2. kilroy1

  Rekisteröitynyt:
  02.01.2001
  Viestejä:
  1 085
  Eiks noilla saikuilla tipu jo kelan sairaspäivärahoille ?

   
 3. janipt

  Rekisteröitynyt:
  10.10.2000
  Viestejä:
  304
  Itse tipuin heti ekan kuukauden jälkeen ja tiukkaa on tehnyt, pääsis vaan sinne kouluun niin alkaisi rahaa tulla :P kerrankin noin päin
   
 4. Zvona

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2001
  Viestejä:
  1 024
  Koska olen varmaan ainoa Muro, joka ei yksiselitteisesti perustellut näkemystään, niin teen sen nyt.

  Luullun ja todellisen seuraamuksen vakavuuden näkee usein jo vastaajasta itsestään. Eli monesti - etenkin rattijuopumustapauksissa saliin tulla huolettomina saamaan parin sadan sakot, koska "suomalaiset tuomiot ovat niin lieviä". Kun rangaistusta luettaessa selviääkin todellisuus, niin usein vastaajan aataminomena ajelee pohja- ja kattokerroksen väliä muutaman rundin ja alun huolettomuus katoaa kuin sitä ei koskaan olisi ollutkaan.

  On kuitenkin totta, että kansan yleiseen mielipiteeseen nähden jaetaan monissa tapauksissa liian lieviä tuomioita. Uskallan kuitenkin väittää, että rattijuopumuksista jaetut rangaistukset eivät ole niitä kaikkein lievimpiä suhteessa tekoon. Suomessa kuitenkin rangaistaan siitä, mitä on tapahtunut eikä siitä, mitä olisi voinut tapahtua.

  [signature]Puku ei tee miestä vaan mies tekee puvun[/signature]
   
 5. DEGAUSS_

  Rekisteröitynyt:
  02.09.2007
  Viestejä:
  1 008
  Tervetuloa holhousyhteiskunta suomeen. This is freedom. New Communist Finland-China.

   
 6. Juzzi888

  Rekisteröitynyt:
  09.07.2003
  Viestejä:
  2 274
  Jep siis kyllähän olen itse sitä mieltä, että olisi parempi jos kaikki saisivat ajaa kaljoissa, huumeissa ja tajuttomana, ei siinä paljoa muutama ihmishenki paina kunhan saa keksittyä jonkun hyvän salaliittoteorian.

  ps. mielestäni ajokortti tulisi saada viimeistään yläasteella, ettei kukaan holhoa liikaa.
   
 7. DEGAUSS_

  Rekisteröitynyt:
  02.09.2007
  Viestejä:
  1 008
  No tässä on mUN mielestä kyse siitä että lääkäri rikkoo lakeja holhousmentaliteetilla. Jos on mennyt 1.5v niin se ei ole sama asia kuin 1v.
   
 8. Myrkkynen

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2005
  Viestejä:
  2 439
  Lievä OT epilepsiaan (ja miksei autolla ajeluunkin) viitaten. Jos henkilö sairastaa epilepsiaa ja on lääkityksellä tästä - voiko silloin unettomuuteen syödä imovane, zopinox ym., tai tenoxia tai ylipäätänsä mitään bentsoja?

  Itsellä ei epilepsiaa ole mutta eräs tuttu sitä sairastaa ja olosuhteiten johdosta kärsii nyt unettomuudesta ja kysymys kuuluukin että mitä lääkäri voi määrätä epileptikolle unettomuuteen?
  [signature]"Suomalaisessa yhteiskunnallisessa perinteessähän mikään ei lisää tiedostavan eliitin moraalista säteilyä yhtä tehokkaasti kuin vieraan kumartaminen ja omalle rahvaalle vittuilu."[/signature]
   
 9. laiteasennus

  Rekisteröitynyt:
  25.02.2006
  Viestejä:
  713
  Bentsot on joidenkin epilepsialääkkeiden kanssa kielletty, lisää kohtausriskiä. Imovane taas on sopivampi. Kannattaa kysäistä hoitavalta lääkäriltä....
  [signature]Kaikki tämän nimimerkin kirjoittamat viestit ovat kyseisen henkilön omia, yksityishenkilön mielipiteitä, eivätkä minkään puolueen, yhteisön tai yrityksen mielipiteitä tai kantoja. Oikeus perustuu PL 12§:ä.[/signature]
   
 10. Myrkkynen

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2005
  Viestejä:
  2 439
  Kiitän tästä ja kerron eteenpäin, ja kyllähän se lääkäri sitten varmaan tietää mitä määrää. Meinaan vaan ettei ko. henkilö ala itseään lääkitsemään vastoin parempaa tietoa niin osaan vähän kertoa jotain.


  [signature]"Suomalaisessa yhteiskunnallisessa perinteessähän mikään ei lisää tiedostavan eliitin moraalista säteilyä yhtä tehokkaasti kuin vieraan kumartaminen ja omalle rahvaalle vittuilu."[/signature]
   
 11. kilroy1

  Rekisteröitynyt:
  02.01.2001
  Viestejä:
  1 085
  Itseasiassa jo toisesta (ja siitä eteenpäin seuraavista) kohtauksesta pitäisi tulla automaattisesti 12kk kieltoa, itselle tuli toisesta 3kk ja kolmannesta toi 12kk.. toisen ja kolmannen väliä oli toi 1,5 vuotta ja siihen lääkäri väitti että väliä olisi ollut alle vuosi.

  Noh, täytyy pistää lääkitys kuntoon ja jättää ajelut väliin toistaiseksi, nou big deal.
   
 12. 71551M135

  Rekisteröitynyt:
  30.08.2007
  Viestejä:
  12
  Ottamatta yhtään kantaa säikeen aloittajan oireiden vakavuuteen, mutta mielestäni noiden kanssa ole leikkimistä?
  Itse kun olen ajanut nokkakolarin epileptikkokuskin kanssa. Onneksi tämä tapahtui taajamssa ja vauhtia epileptikolla ei ollut varmaan kuin 40km/h ja itse olin ehtinyt jo pysähtyä kokonaan, eikä kummallekaan käynyt juuri mitään. Enkä tosiaan tiedä oliko kuskillä lääkitystä...
  Mutta pahaa jälkeähän noissa voi tulla jos kohtaus iskee kovemmassa vauhdissa/ihmismassojen lähellä/jne.
   
 13. janipt

  Rekisteröitynyt:
  10.10.2000
  Viestejä:
  304
  Bentsot suojelee kohtaukselta mutta vain niin kauan kuin niitä on veressä, sitten tilanne kääntyy päinvastoin, varsinkin jos bentsoja on syöty pidempään ja säännöllisesti. Esim Rivatril on bentso ja samalla epilepsialääke, pointti on että sitä pitää syödä sitten säännöllisesti. Mielialalääkkeet taasen yleensä alentaa kouristuskynnystä, ettet sekoittaisi niihin?
   
 14. Blef

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2004
  Viestejä:
  15
  Kyllä ne voivat tuntua pieniltä muustakin syystä kuin liiallisesta leffojen katselusta, esim. jos rattijuoppo on ajanut oman lapsen hengiltä.

  Mitä tarkoittaa että istuit rattijuoppojuttuja, siis missä roolissa olit siellä?

  Minun on erittäin vaikea olla suhteuttamatta sitä mitä on tapahtunut siihen, mitä olisi voinut tapahtua. Jos rattijuoppo ajaa autoa eikä vahinkoa tapahdu niin eihän häntä pitäisi niinollen rangaista ollenkaan. Kuitenkin jonkinlainen rangaistus annetaan, joten eikös siinä silloin rangaista siitä mitä olisi voinut tapahtua? Auton ajaminen ei siinä ole se itseisarvo josta rangaistaan, vaan suuresti lisääntyneestä todennäköisyydestä aiheuttaa vahinkoa.

  Minusta rangaistus pitäisikin tulla siitä mitä voisi tapahtua, ainakin rattijuoppojen ja huumeidenkäyttäjien kohdalla ja rangaistuksien pitäisi olla erittäin kovia. Perusteet kantaani löytyy ensimmäisen lainauksen kommentoinnistani.

   
 15. jinx1980

  Rekisteröitynyt:
  14.02.2003
  Viestejä:
  1 373
  Miksei sitten samantien vaikkapa päin punaisia ajavalle niskalaukaus? Yhtä hyvin tuossa voi jalankulkija (vaikkapa pieni kuolulainen, joka ei ymmärrä liikenteestä mitään) päästä hengestään... Sillähän ei ole mitään merkitystä, että ajaa esim päin punaisia tiistaiyönä Kolarin keskustassa (tuskin siellä on valoja) klo 05:05 kun kukaan ei ole liikkunut risteyksessä viimeisen 10 tunnin aikana. Aina on mahdollisuus...

  Oikastaan kaikki autoilijat voitaisin tuomia samantien vankilaan kun tekee jonkin liikennerikkeen, aina on mahdollisuus tappaa joku mikäli juuri sillä hetkellä on kaikki auringonpilkut kohdallaan... Oikeastaan voidaan kaikki laittaa heti linnaan sillä mitä tahansa voi tapahtua koska tahansa...

  Huomaatko kuinka älytöntä?
   
 16. monni-

  Rekisteröitynyt:
  29.12.2002
  Viestejä:
  928
  Jopas on logiikka. Eikös sinutkin olisi tällöin pitänyt sulkea yhteiskunnan ulkopuolelle jo heti synnyttyäsi?
  [signature]I´m your worst enemy and your best friend[/signature]
   
 17. Janishell82

  Rekisteröitynyt:
  17.07.2002
  Viestejä:
  2 643
  Oletpa herkkä ihminen pelkäämään.
  [signature]ANTEC P150EC/MT 430W ATX12V V2.2 QUIET, Intel Q6600 2,4Ghz@3Ghz, Noctua NF-U12F, AB9 PRO 2.0v biossilla, CORSAIR DDR2 KIT 4X1GB 800MHZ, BFG 8800 GTS 320mt, Creative Audigy, Windows Vista Ultimate 64Bit.[/signature]
   
 18. Iskupeekone2

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2006
  Viestejä:
  569
  Mä myös.

   
 19. Wolfigy

  Rekisteröitynyt:
  02.08.2011
  Viestejä:
  29
  Nostetaampa tätä lankaa vähän.
  Itsellä todettiin 6kk sitten aikuis-iän epilepsia ja ammattina oli yllätys yllätys rekkamies. 4 vuoden opiskelut meni hukkaan ja töitä ei ole löytynyt mistään tai saati sitten koulutusta. Eniten kyllä vituttaa, että unelmat meni siinä samassa. Ei enään lentokoneen puikkoihin ;__;:smoke:
   
 20. Sove

  Rekisteröitynyt:
  09.05.2012
  Viestejä:
  80
  Et lääkityksellä saa korttia takaisin?
   
 21. Simo Sisu

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2006
  Viestejä:
  793
  Ajokieltoa vähintään 10 vuotta, joista vähintään 5 vuotta lääkkeittä ilman kohtauksia. Ennen nykydirektiivin voimaantuloa ammattiajokielto oli elinikäinen, nykyään pientä helpotusta. Lisäksi joutuu uudestaan suorittamaan C-, D- ja ilmeisesti E-kortin teoria- ja ajokokeet, kun ajokieltoa on yli 2 vuotta. Henkilöautoa saa ajaa vuoden jälkeen lääkärin luvalla.
   
 22. korvaoo

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2003
  Viestejä:
  4 102
  eikös nykyään saa ees ultrakevyt/purjelentolupakirjaa epileptikkona? ite junnuna kanssa sairastin ja meni aika kivuttomasti ohi. Sillon puhuttiin että purjekoneeseen saisin luvan lähes koska vaan, mutta liikelentolupakirjat saisin unohtaa loppuelämäks.
   
 23. puppelitupuna

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2008
  Viestejä:
  189
  Olen itse ollut kyydissä kun epileptikkokuski sai kohtauksen. Ensin juttu loppui, sitten puristi rattia ja alkoi jonkinlainen suun maiskuttelu. Pidin ratista kiinni ja yritin siinä vaan jutella jotain. Nopeus tippui mutta kuitenkin koko ajan mentiin eteenpäin. Sitten kun kaveri palasi tähän maailmaan, niin kerroin tapahtuneesta. Pysäytti bussipysäkille, haki takakontista pillerit+vettä ja jaloitteli vähän. Sitten ajoi loput 100km kuin ei mitään olisi tapahtunutkaan.

  Sitä en muista miksen ítse ajanut loppumatkaa. Saattoi kyllä olla kaverin työnantajan auto, jota en saanut ajaa.

  EDIT: Niin se aiheen mukainen juttu. Tältä lääkäri määräsi kortista kaikki muut kirjaimet pois kokonaan ja B:nkin määräaikaisesti. Mutta kun siihen aikaan lääkärin vaitiolovelvollisuus esti sen kertomisen viranomaisille, ei tämä jästipääkään sitä ainakaan aluksi mennyt kertomaan. Tosin oli hyvä syykin, eli tarvitsi työn puoleta korttia pieniin (alle 100m) siirtoihin raskaalle kalustolle.
   
  Viimeksi muokattu: 29.08.2012
 24. zarvijaakko

  Rekisteröitynyt:
  17.08.2012
  Viestejä:
  14
  En näe tänä päivänä mitään järkevää syytä hoitaa unettamuutta moisella huumeella. (bentsot) Siitä ei ole pitkä tie sitten enää narkkariksi.
   

Jaa tämä sivu