1. Palvelin on nyt päivitetty ja hidasteluita ei pitäisi enää esiintyä.

    t: Sysop
  2. Bugiraportit ja palaute XenForo-MuroBBS:stä tähän viestiketjuun

    Tuliko vastaan englantia tai huonoa suomea, raportoi tähän viestiketjuun

Laadukas tarttumaton paistinpannu

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja SetTainte, 28.05.2010.

  1. 15.11.2011 klo 13:04

    Nemostelija

    Rekisteröitynyt:
    16.05.2008
    Viestejä:
    1 774
    Iittalalla eivät edes kysyneet kuittia, joten ei sekään ole aina este. En tiedä onko Hackmannilla sama käytäntö, ainakin samoissa putiikeissa niitä myydään.
     
  2. 15.11.2011 klo 14:48

    Dervish

    Rekisteröitynyt:
    09.05.2001
    Viestejä:
    2 391
    Sama putiikki, ei ne kuitteja laadunvalvonnassa kysele.
    Se on eriasia kannattaako ottaa ko. firman tuotetta jo vaihtoon menneen tilalle..
    Voiskin kyllä huomenna kattastaa kattilat jne iittalan myymälässä kun saa taas -50% sukulaisen henkilökuntakortilla ^.^
     
  3. 16.11.2011 klo 15:21

    Peksuu

    Rekisteröitynyt:
    02.05.2006
    Viestejä:
    297
    Kuinkas pitkä takuu Jamie Oliveri pannuissa esimerkiksi on? Tuli vain mieleen kun isälläni on mennyt suht nopeesti pinnoita piloille eikä ole tullut mieleenkään että sen voisi takuuseen laittaa.
     
  4. 16.11.2011 klo 23:15

    Otsonalle

    Rekisteröitynyt:
    09.03.2011
    Viestejä:
    163
    Tekniikan Maailmassa oli myös testi, uusin numero.
    Swiss Diamond taisi voittaa, halvoissa pannuissa mielenkiintoinen oli hintaero, jälkipään pannu arvostelussa mutta paljon muita halvempi oli Fiskars, taidan ostaa sellaisen itselleni joululahjaksi.
    Osmo A Wiion artikkeli myös mielenkiintoinen, viimoista kertaa kertoi kirjoittavansa ja muisteli menneitä. Valitettavasti lehti ei tule itselle vaan tuttavan luona luin sitä, joten en paremmin muista miten nuo paistinpannut sijoittuivat.
    Näyttäisi voivan lehden sivuilta ostaa artikkelin tekstiviestillä halutessaan.
     
  5. 24.11.2011 klo 13:34

    RaPe77

    Rekisteröitynyt:
    08.01.2008
    Viestejä:
    944
    Kuinkas usein / kuinka paljon rasvaa pitää polttaa pannuun ettei siihen ruoka ota kiinni?

    Ostin tommosen de buyer mineral b element pannun, ja lähes joka kerta siihen ottaa ruoka kiinni niin paljon ettei paistamisesta tule mitään. Olen siihen muutaman kerran polttanut rasvaa ja yhden tai jopa kaksi kertaa sillä voi jotain valmistaa (silloinkin ottaa kiinni jonkun verran), kiinnipalamisen jälkeen pannua on tietysti tarvinnut pestä (vedellä ja harjalla).

    Mitä siis teen väärin? (Voita laitan aina, öljyllä en ole kokeillut)
    Pannu lähtee kohta roskikseen ja teflon pannu tulee takaisin.
     
  6. 24.11.2011 klo 13:49

    Miikka M

    Rekisteröitynyt:
    25.11.2005
    Viestejä:
    5 320
    Tolla olen paistanut, lihat, pullat, kasviksia, lettuja/pannareita, tehny kastikkeita ja friteerannu. Mutta tuolla ei oikein voi paistaa marinoituja lihoja, kanakuutioita tai kaloja. Kalat kyllä onnistuu vielä mutta vaatii erinomaista tarkkuutta ettei pala kiinni. Huolellisesti pitää aina puhdistaa mutta sitä tummaa osaa pitää jäädä sinne. Kädellä kun tarkistaa että on sileä, niin puhdas ja paperilla jos irtoa palanutta ruokaa. En tiiä selitinkö oikein mut kato tätä blogia: Carbon Steel Pan Update | COOK, a oui chef journal

    Kun oot tehny safkaa niin keitä vettä pannussa, että isoimmat jäänteet irtoaa ja voi vähäsen käyttää harjaa kuuman vesihuuhtelun alla ei haittaa. Se vaan jos hirveästi sorkkii pintaa niin tumma pinta irtoaa ja tulee teräs näkyviin ja siihen osaan se tarttuu helpommin kiinni mut ajon saatosas nuo "naarmut" ja kulumat katoaa jos ei liian ankarasti pese ja tee ruokaa haarukalla sohien.

    Kuivaus käsipaperilla huolellisesti ja voi kostuttaa ja toistaa muutaman kerran jos lähtee töhnää. Sitten peitä pohja suolalla ja kuumennus korkeintaan pari minuuttia. Suolat veke ja jos hirveästi jää suolahippuja pinnalle niin huuhtasen nopeasti vedellä pois ja annan kuivua jälkilämmöllä liedellä ja voitele öljyä pannuun. Sitten jos haluaa rasvaa käyttää muuten sama mut polta voita muutamia minuutteja, jäähdytä ja käsipaperilla ylimääräset rasvat pois. Anna täysin jäähtyä. Tulee kaunis vahapinta :)
     
    Viimeksi muokattu: 24.11.2011
  7. 25.11.2011 klo 00:53

    Jesmo1

    Rekisteröitynyt:
    30.08.2007
    Viestejä:
    3 087
    Onkos pohjat vedelleet mihinkään suuntaan de buyer pannuissa ?
     
  8. 25.11.2011 klo 01:22

    Miikka M

    Rekisteröitynyt:
    25.11.2005
    Viestejä:
    5 320
    Ei 'oo vielä lähteny kävelee. Parisen kuukautta käyttäny. 3 mm paksua hiiliterästä.
     
  9. 25.11.2011 klo 01:32

    Jesmo1

    Rekisteröitynyt:
    30.08.2007
    Viestejä:
    3 087
    Lämpeneekö nuo kahvat muuten paljon ja onko sulla latta vai ontto ?
     
  10. 25.11.2011 klo 01:40

    Miikka M

    Rekisteröitynyt:
    25.11.2005
    Viestejä:
    5 320
    Samanlainen mitä tuol blogissakin, eli latta. Tai no erona mineral b, jonka tunnistaa keltaisesta kumitapista kahvan yläpäästä. Lämpee hitaasti. Pitkää saat ruokaa tehdä ennen kuin joutuu käsipyyhkeeseen turvautumaan.

    http://1.bp.blogspot.com/-LaiwLtuEv...s1600/DeBuyer B Element Pan small %282%29.jpg
     
  11. 25.11.2011 klo 04:27

    Nemostelija

    Rekisteröitynyt:
    16.05.2008
    Viestejä:
    1 774
    Ne ohuemmat versiot kieroutuvat todennäköisemmin, joten niitä suositellaankin lähinnä kaasuliedelle.

    Kahvoista se ontto ja pyöreä on aivan karmean huono, jopa vaarallinen noin painavassa pannussa. Olen pariin otteeseen meinannut saada paikat remonttiin ja kuumat ruoat päälleni. Kiillotettu pinta on todella liukas ja pyöreä muotoilu vaan pahentaa. Asia paranee paljon, jos pinnan hioisi edes mataksi, tekisi nyörityksen tms. En voi kyllä suositella. Strippikahva ei ole ehkä aina ergonomisin mahdollinen, mutta monessa asiassa paljon parempi.
     
  12. 25.11.2011 klo 09:56

    Yuha-

    Rekisteröitynyt:
    14.11.2003
    Viestejä:
    763
    Löytyykö tuota Swiss Diamondin 28" pannua mistä halvimmalla?
    Prismassa taisi olla satasen luokkaa ja se näyttää samoilta hinnoilta kuin netistä on löytynyt mutta kyllähän siinä nyt prisma-lisää on pakko olla.

    Mahtaisikohan Tukholmasta löytyä jokin tavaratalo/kodinkoneliike mistä voisi saada vaikka sen pari kymppiäkin hinnasta pois? Parin viikon päästä menossa niin voisi samalla poistaa sieltä ja pistää sen säästetyn 20 euroa vaikka yhteen kunnon pihviin :)
     
  13. 25.11.2011 klo 11:00

    Jesmo1

    Rekisteröitynyt:
    30.08.2007
    Viestejä:
    3 087
    Vaikuttas äkkiseltään että swiss on hinnoteltu joka paikassa samalla tavalla, ainoastaan noita tarjouksia on välillä ollut.
     
  14. 26.11.2011 klo 11:18

    S62B50

    Rekisteröitynyt:
    16.06.2009
    Viestejä:
    5 750
    Kannattaako tuollainen swiss diamond hankkia? Tulee luultavasti joululahjana, kun nuo nykyiset hackmannin paskat on ihan käyttökelvotonta kokkaamiseen.

    Ehkä tuollainen 28cm all around kokkaamiseen olisi hyvä ja sitten tarttis kunnon wokkipannun. Ikealla oli ihan toimiva 5 euron wokkipannu, mutta siitä lähti pohjan pinnoite alta aika yksikön, joten tarttis löytää sellanen joka kestäisi hieman pidempään. Ehdotuksia?
     
  15. 26.11.2011 klo 13:11

    Miikka M

    Rekisteröitynyt:
    25.11.2005
    Viestejä:
    5 320
    Yks Tefal varalla tiettyjen asioiden paistamiseen. Hyvin on kestäny vuoden käyttöä. Kalliimpi Scanpan hajos alle vuodessa :D Siitä voi saada osviittaa ettei ne kalliitkaan aina kestä.

    [​IMG]
     
  16. 26.11.2011 klo 13:52

    Uuno Niskalaukaus

    Rekisteröitynyt:
    15.04.2009
    Viestejä:
    1 528
    Mitä paistat ja millä lämmöllä? Itse olen ainakin huomannut, että ei tarvi läheskään niin kuumalla pitää levyä kuin perus-teflonin kanssa. 1-9 asteikolla en oikeastaan koskaan käytä yli seiskaa.
     
  17. 26.11.2011 klo 14:46

    Miikka M

    Rekisteröitynyt:
    25.11.2005
    Viestejä:
    5 320
    Riippuu mitä paistaa. Esim pienemmät pihvit paistuu nelosella aluksi, mutta joudun tiputtamaan kolmeen ja sitten taas nostamaan. Mutta isommat lihat kolmosella paistuu kun ensin nostattaa lämpöä nelosella. Asteikolla 1-6.
     
  18. 26.11.2011 klo 16:49

    RaPe77

    Rekisteröitynyt:
    08.01.2008
    Viestejä:
    944
    Pihvejä, kanaa, makkaraa, paistettuja perunoita... Mulla taas tuntuu että ruoka ei paistu laisinkaan jollei huudata levyä ysillä. Pitänee koittaa vielä pienemmällä lämmöllä. Taitaa vaan olla pannussa liikaa vaivaa minun kokkailuun, teflonilla pääsee nii paljon helpommalla.

    Kerran pitää vielä koittaa ohuita hampurilaispihvejä, mutta jos vanhat merkit paikkaansa pitää niin siitä ei kyllä tule yhtään mitään kun ne pitäisi paistaa tulikuumalla pannulla.
     
  19. 26.11.2011 klo 17:36

    Miikka M

    Rekisteröitynyt:
    25.11.2005
    Viestejä:
    5 320
    Jossain kyl vikaa. Kun itellä onnistunu tähän mennessä ruuanlaitto tuolla pannulla hyvin, mitä nyt muutamaa omaa munausta lukuunottamatta. Pihvit, makkarat, letut, pannarit, kananmunat, kalat, kanat. Eilen paistoin kirjolohta ja ei palanut ollenkaan kiinni.

    Tääl olis käytössä Rosenlewin B energialuokan liesi.
     
  20. 26.11.2011 klo 23:07

    qurqo

    Rekisteröitynyt:
    02.12.2006
    Viestejä:
    854
    Liekö jo mainittu, mutta Lidlissä oli pari viikkoa sitten myynnissä halkaisijaltaan 28cm ja 8cm korkea teflonpannu. On ollut aivan loistava, eikä tila lopu kesken. Lämpökin tuntuu jakautuvan tasaisesti, vaikka pannu menee liedestä 5cm yli.

    Ostin moisen pannun jo vuosi sitten, eikä ole vielä alkanut pinta hilseilemään.
     
  21. 27.11.2011 klo 00:09

    WinterIsComing

    Rekisteröitynyt:
    15.03.2010
    Viestejä:
    948
    Teflon pannujen heikkoon kestävyyteen kyllästyneenä (minkähän takia sitä oikein piti aina uusi ostaa tilalle) vaihdon keraamiseen pinnoitteeseen. Uskomatonta mutta yli vuoden kestänyt ilman yhtään havaittavaa kulumaa pannussa. Suosittelen.
    Paistinpannu, keraaminen pinnoite - OBH Nordica
     
  22. 27.11.2011 klo 02:19

    maccc

    Rekisteröitynyt:
    10.03.2010
    Viestejä:
    577
    Täälläkin kehuja keräämättömän Hackmanin Matadorin pinnoite on myös "keraaminen", joten pelkästään se ei taida autuaaksi tehdä.

    Tämä vain sivuhuomiona... :smoke:
     
  23. 06.12.2011 klo 21:38

    NeeGa

    Rekisteröitynyt:
    20.01.2008
    Viestejä:
    239
    Swiss Diamondit taidettu mainita jo muutamaan sataan kertaan, mutta pitää nyt vielä omastakin puolesta ottaa kantaa :rolleyes:

    3 eri kokoista löytyy ja oikein hyvin on toimineet. Käyttöiästä on hieman hankala sanoa, kun vanhin niistä on alle vuoden vanha. Mutta kai niille annettu takuu jotain suuntaa antaa.
    Pitäisi kai kestää karumpiakin lastoja, mutta ei ole tullut käytettyä kuin muovisia. Ja turhaan sitä alkaa metallilla raapimaankaan, kun se ei ole mitenkään pakollista.

    Ruoka ei tartu ja pesu hoituu lähes pelkällä huuhtelulla.

    Ensimmäinen miinus, joka tänään tuli eteen oli, että tuo suurin pannu on itselleni hieman liian raskas yhdellä kädellä nosteltavaksi, mutta tätä ongelmaa tuskin kaikilla on.
     
  24. 07.12.2011 klo 14:32

    Ernomies

    Rekisteröitynyt:
    01.12.2000
    Viestejä:
    1 639
    Pitää mainita sellainen asia, että kun tässä 1½ vuotta olin tyytyväisenä Matadoriani käyttänyt, niin tuli etsittyä muiden mielipiteitä pannusta. Oikeastaan en muuta löytänyt kuin haukkuja.

    Itselläni ei ole mitään valitettavaa. Tosin kaikkien ohjeiden mukaan olen sitä käyttänytkin ja paistomäärät on tyyliin 1-2krt/viikko.
     
  25. 07.12.2011 klo 17:27

    Jesmo1

    Rekisteröitynyt:
    30.08.2007
    Viestejä:
    3 087
    Tuo käyttömäärä on kyllä erittäin pieni 1-2krt/viikko, monet saattaa käyttää 30krt/viikossa joten sillon pannu kuluukin hieman nopeampaa.
     

Jaa tämä sivu