1. Palvelin on nyt päivitetty ja hidasteluita ei pitäisi enää esiintyä.

    t: Sysop
  2. Bugiraportit ja palaute XenForo-MuroBBS:stä tähän viestiketjuun

    Tuliko vastaan englantia tai huonoa suomea, raportoi tähän viestiketjuun

Lämpimät voileivät

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja Lihanpyörittelijä, 02.04.2010.

  1. 02.04.2010 klo 19:12
    #1

    Lihanpyörittelijä

    Rekisteröitynyt:
    04.09.2008
    Viestejä:
    1 042
    Teenpä uuden ketjun kun se vanha meni roskakoriin. Kertokaa tässä ketjussa myös mitä te laitatte lämpimien voikkareiden päälle.

    Itsellä on kaksi vakiosettiä:

    1. Ruisleipä-voi-ketsuppi-meetvursti-tomaatti-juusto-pizzamauste-mustapippuri
    2. Vaalea leipä-voi-ketsuppi-tonnikala-(paistinpannulla paisettu ananas)-juusto-pizzamauste-mustapippuri

    Jos ananasta ei paista ennen mikroon/uuniin laittoa, koko leivästä tulee epämiellyttävän vetelä. Ananas sopii muuten hyvin tonnikalan kanssa. Juomaksi yleensä kevytmaitoa tai omatekoista mehua.
     
  2. 02.04.2010 klo 19:14
    #2

    -ATE-

    Rekisteröitynyt:
    10.03.2003
    Viestejä:
    2 521
    Ranskanleivälle/paahtoleivälle: tomaattipure, kinkkua, herkkusientä, aurajuustoa, normijuustoa, mausteita maun mukaan siinä järjestyksessä ja uuniin. Tulee loistavaa.
     
  3. 02.04.2010 klo 19:25
    #3

    SOIKKU - VIDEOI TAI RÄBÄÄ

    Rekisteröitynyt:
    29.03.2010
    Viestejä:
    15
    Kyllähän nämä sellaisia minipizzoja ovat. Mutta monin verroin parempia. Tummaa leipää suosin ja uunissa juustoista yms lihoista sulavan rasvan maustettua sen läpeensä, kyllä kelpaa.
     
  4. 02.04.2010 klo 19:28
    #4

    Mainbo

    Rekisteröitynyt:
    24.05.2007
    Viestejä:
    1 021
    Joo hyviä on hyviä kyllä lämpimät leivät :kippis:
     
  5. 02.04.2010 klo 19:30
    #5

    Pak'ma'ra

    Rekisteröitynyt:
    29.01.2009
    Viestejä:
    113
    Vaalealle leivälle: voi, tomaatimurska, pippuri, lauantaimakkara, kermajuusto, sinappi ja ketsuppi on parhautta.
     
  6. 02.04.2010 klo 20:24
    #6

    tal

    Rekisteröitynyt:
    26.05.2009
    Viestejä:
    38
    Siivutetut paahtoleivän palat voidellaan sinapilla, päälle laitetaan täytteet ja koko roska viimeistellään juustolla. Käytetään uunissa sopivan pitkä aika. Itse olen käyttänyt täytteinä vähän mitä sattuu, mutta seasta on voinut löytyä esimerkiksi tomaattia, herkkusientä, fetajuustoa, valkosipulia ja tonnikalaa.
     
  7. 02.04.2010 klo 20:50
    #7

    zuikkari

    Rekisteröitynyt:
    31.05.2007
    Viestejä:
    431
    Leivän päälle voita, lauantaimakkaraa ja juustoa -> mikroon -> ketsuppia päälle ja suuhun :kippis:
     
  8. 02.04.2010 klo 20:57
    #8

    Internet White Knight

    Rekisteröitynyt:
    28.05.2008
    Viestejä:
    235
    Ainoa oikea tapa:

    6 siivua ISO -paahtoleipää. Sitä vihreässä pussissa olevaa "tavallita" paahtista. Jokaiseen tasainen ohuehko kerros Heinz-ketsuppia päälle. Kaksi siivua meetwurstia/leipä, vastakkaisiin nurkkiin. Päällä kaksi siivua Oltermanni 17: sta (eli se välimalli, ei kaikkein kevyin); näiden pitäisi peittää koko leivän. Sitten uuniin keskitasolle, 235⁰C 7½min.
     
  9. 02.04.2010 klo 21:08
    #9

    korvaoo

    Rekisteröitynyt:
    19.03.2003
    Viestejä:
    2 992
    joko ruis tai jotain vähän tummempaa vaaleata leipää, tomaattimurskaa pohjille, (savu-)kinkku kuutioita tai suikaleita, ketsuppi + sinaappi, paprikaa, ananasta ja sipulia. Päälle juusto jota sattuu kaapissa olemaan. Uuniin noin 200 asteeseen kunnes juusto ottaa vähän väriä.
     
  10. 02.04.2010 klo 22:17
    #10

    Wallah

    Rekisteröitynyt:
    19.06.2009
    Viestejä:
    69
    Suosittelen lämppäreille vaihoehdoksi toasteja! Paahdat leivänpaahtimessa ensiksi pari paahtoleipää, sitten vaan normaalisti voita ja vaikka sulatejuustoakin päälle.
    Seuraavaksi lisätään jotain herkukinkkua ja siihen päälle reilusti juustoa.
    Kun toisella leivän puoliskolla on kinkkua ja juustoa, laitetaan toiselle puoliskolle sopivasti(reilusti) kurkkusalaattia.
    Sen jälkeen leivänpuoliskot laitetaan mikroon niin kauaksi aikaa, että juusto vähän sulaa. Leivät otetaan sitten mikrosta pois ja päälle laitetaan esimerkiksi jääkaapista löytyviä tähteitä kuten kanakastiketta(mm. paistettu muna ja fetajuusto sopivat erinomaisesti) ja vaikka ketsuppia tai majoneesia jos mieli tekee.
    Lopulta leivänpalat laitetaan vastakkain ja sitten vain mättämään toasteja ääntä kohti.
    :)
     
  11. 03.04.2010 klo 02:25
    #11

    iso-karhu

    Rekisteröitynyt:
    18.07.2007
    Viestejä:
    3 017
    Esim vaasan ruispaloja, myös ruislimppu käy mainiosti ja jälkiuuni erityisesti.

    Tähän sitten päälle margariinia

    sen jälkeen juustoa, kinkkua, pari siivua kurkkua ja vielä viipale tomaattia.

    Kyllä maistuu. :)
     
  12. 03.04.2010 klo 23:38
    #12

    TunTuri

    Rekisteröitynyt:
    13.05.2001
    Viestejä:
    3 101
    Itelläni on vähän suurin into lämppäreistä kateissa.. tuloo vaan laitettua leipä-juustoa-kinkkua-juustoa, ja sitten mikroon.. Mikron jälkeen ketsuppia ja sillä siisti. Uunissa en oo hetkeen jaksanu tehhä mitään, enkä myöskään voileipägrillissä.

    Nyt tarviis jotain kovaa vinkkiä pelastamaan tilannetta, ananasta ja kebablastua jo kokeilin, mutta jotain muuta kaipaisi. Kertokaahan esim. joitain kastikevinkkejä, mielellään joitain mitä löytyisi k-kaupan tai s-kaupan hyllyltä.
     
  13. 04.04.2010 klo 02:06
    #13

    paskalokki

    Rekisteröitynyt:
    30.07.2009
    Viestejä:
    7 684
    Meilläpäin taas on aivan eri sävelet. Ruskistetaan jauhelihaa pannulla, sekaan mausteet, paprikaa, sipulia ehkä saattoi olla. Tällä kertaa oli myös jalapenon paloja ja ketsupin korvasin chilikastike, juustoraastetta päälle ja uuniin. Omnomnom
     
  14. 04.04.2010 klo 11:12
    #14

    Aviar

    Rekisteröitynyt:
    07.08.2002
    Viestejä:
    67
    Paahtoleipä: ketsuppia, Auran sinappia(kokeilkaa!), leikkelettä, ananasta, herkkusientä, tomaattia, juustoa, suolaa ja pizzamaustetta

    Ruisleiväpä: ketsuppia, paistettua jauhelihaa, juustoa, suolaa ja pizzamaustetta

    Uuniin toki, ei mitään mikrosettejä.
     
  15. 04.04.2010 klo 15:32
    #15

    sanpsa

    Rekisteröitynyt:
    20.09.2002
    Viestejä:
    580
    Päähtoleipä paahtimen kautta, pohjalle tomaattipyrettä, siihen päälle tonnikalaa chilikastikkeessa, tonnikalan päälle ananasrinkula ja lopuksi juusto päälle.

    Nautitaan vedet silmistä valuen... Useimmiten tätä tulista nautintoa sopii muistella vielä seuraavana päivänä, kun käy paskalla :hot: :smoke:
     
  16. 05.04.2010 klo 14:22
    #16

    Very old sniper

    Rekisteröitynyt:
    04.01.2010
    Viestejä:
    330
    Suosikkini on ruisleipä jonka päälle Pirkan chilitonnikalaa ja ripaus juustoa koristeeksi. Vähäksi aikaa uuniin ja nauttimaan.


    :smoke:
     
  17. 05.04.2010 klo 16:30
    #17

    manni

    Rekisteröitynyt:
    01.08.2003
    Viestejä:
    2 973
    Tuli valmistettua juuri. Ruisleipää (Leipäaitta ruispaloja), Vita D'or -margariinia, kalkkunaleikkele, liettualaista juustoa ja Elde-suolakurkkuja päälle. Kalkkunan ja juuston väliin Vitakrone-ketsuppia ja koko kokonaisuuden päälle oreganoa sopivasti. Valmistus tapahtui sähkögrillissä. Aineksiksi tuntuu käyvän ~ mikä tahansa mitä muutenkin voisi leivän päälle laittaa.
     
  18. 05.04.2010 klo 17:12
    #18

    Tege

    Rekisteröitynyt:
    13.06.2005
    Viestejä:
    31 790
    Mielestäni voin voi jättää kokokaan pois kun muutenkin juusto on niin rasvaista.
     
  19. 05.04.2010 klo 17:13
    #19

    Body

    Rekisteröitynyt:
    22.01.2003
    Viestejä:
    666
    Jos aikaa ja vaivaa haluaa nähdä niin seuraava on ihan ok ja tuhti pala.

    Ensiksi valmistetaan bearnaise kastike joko ihan ite väkertämällä tai kaupan valmista settiä.

    Seuraavaksi ohuita kanafileitä 1-2kpl toki paksummatkin käy. Paistetaan parillalla ja maustetaan oman maun mukaan. Nostetaan sivummalle odottelemaan ja lämmitetään pannulla pari kappaletta paahtoleivän siivuja ja pari ananasrinkulaa. Nostetaan kanafileet leipien päälle ja ananakset myös. Lopuksi bearnaise kastike leipien päälle.

    Kastikkeen voi korvata vaikka cheddarjuustolla. Sopii hyvin lounaaksi vaikkapa.
     
  20. 05.04.2010 klo 17:18
    #20

    Lihanpyörittelijä

    Rekisteröitynyt:
    04.09.2008
    Viestejä:
    1 042
    Se voin idea on siinä että se leipä ei muutu ihan kuivaksi kun sen paistaa.
     
  21. 05.04.2010 klo 23:45
    #21

    ICeasedToBeMe

    Rekisteröitynyt:
    21.05.2009
    Viestejä:
    205
    Lämpimiin voileipiin ei todellakaan laiteta voita taikka ketsuppia. Kunnon leivälle tehdään tomaattipyreestä, mausteista(mustapippuri, basilika jne.) ja pienestä määrästä vettä sose, jota levitetään reilu kerros leivän päälle. Tämän jälkeen tyyli on vapaa muiden täytteiden osalta, juustoa unohtamatta. Ja leivät paistetaan tottakai uunissa.
     
  22. 06.04.2010 klo 08:55
    #22

    korvaoo

    Rekisteröitynyt:
    19.03.2003
    Viestejä:
    2 992
    Tuolla ajattelumallilla alkaa pizza kuulostamaan hyvälle...
     
  23. 07.04.2010 klo 10:22
    #23

    Mr. Crow

    Rekisteröitynyt:
    16.09.2007
    Viestejä:
    1 256
    Syön joka päivä 2 - 3 kertaa:

    Ruisleipää
    Margariinia
    Juustoa

    Mikrossa lämmitetään että juusto sulaa mössöksi. Hyvää on.

    Monimutkaisempaa en jaksa tehdä.
     
  24. 09.04.2010 klo 20:07
    #24

    Mainbo

    Rekisteröitynyt:
    24.05.2007
    Viestejä:
    1 021
    Hyviä kyllä lämpimät voileivät.
     
  25. 12.04.2010 klo 19:50
    #25

    fella5s

    Rekisteröitynyt:
    04.01.2008
    Viestejä:
    1 295
    Jos mikroleivistä tulee omaan makuun liian lättänöitä/löysiä voi leivät paahtaa ensin paahtimella jolloin mikroleivistäkin tulee mukavan rapeita.

    Omat täytesuosikit: kinkku, ananas ja juusto
     

Jaa tämä sivu