Kysymyksiä & vastauksia

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja paskalokki, 18.11.2010.

  1. paskalokki

    Rekisteröitynyt:
    30.07.2009
    Viestejä:
    7 688
    Toisilla alueilla on myös tälläinen niin minäpä korkaan, varmasti tulee tarpeeseen.

    Miten tehdä helposti valkosipuliperunoita? Kaveri antoi seuraavanlaiset ohjeet;

    Pakastevalkosipuliperunoita vuokaan > kermaa päälle niin, että perunat peittyvät > uuniin siksi ajaksi kun paketissa luki > kokeillaan, että ovatko kovia > anna olla pehmeiksi asti :kippis:

    Ruoanlaitosta ei paljonkaan kokemusta, niin tästähän tätä kehittelemään. :kippis:
     
  2. TheIllustrator

    Rekisteröitynyt:
    16.04.2007
    Viestejä:
    901
    Nii no sama ohjehan on siinä pakastevalkosipuliperunoiden pussin kyljessä :rolleyes::D Tosin vaatii normiuunissa usein viiteaikoja pidemmän kypsennöksen, mutta ei kai siitä tiedosta nyt Nobeleita jaeta...

    Voiko tähän kaikkien muidenkin ruoka-eineksien pussinkylki -ohjeet luetella,vai? Pitkä triidi tiedossa. :confused:
     
  3. paskalokki

    Rekisteröitynyt:
    30.07.2009
    Viestejä:
    7 688
    Niin no en minä sitä tiennyt, paljon ole pussin kylkeä lukenut. No minun puolestani pastea, tätä ketjua on nyt monella keskustelualueella jo, miksi ei voi tänne laittaa, että ihmiset voivat kysyä ruoanlaittoon liittyvää pientä asiaa?

    Varmaan jollain muullakin jotain pientä kysyttävää. Tosin, odotinkin niitä vittuiluja ihan ekassa vastauksessa jo.
     
  4. Myocyte

    Rekisteröitynyt:
    26.07.2008
    Viestejä:
    350
    Ei vittu oikeasti.

    Jos pakaste-eineksen lämmitys uunissa on ylivoimainen haaste, ehkä on parempi että jätät syömisen niille jotka tuon tempun taitavat.
     
  5. user09

    Rekisteröitynyt:
    28.07.2003
    Viestejä:
    212
    Loistava aiheenaloitus :D Kyllä se triidi tästä kehittelemällä paranee.
     
  6. juukelis

    Rekisteröitynyt:
    12.04.2006
    Viestejä:
    1 037
    Tarpeeseen tämä tulee esim paketissa on ohje että paista kunnes liha on kypsä, mistä helvetistä joku joka ensimmäistä kertaa tekee possunsuikaleita niin voi tietää milloin ne on kypsiä :)


    Kaikilla ei ole äiti vieressä neuvomassa.
     
  7. Decoy_IX

    Rekisteröitynyt:
    15.04.2010
    Viestejä:
    51
    Jostain se pitää aloittaa.
     
  8. Myocyte

    Rekisteröitynyt:
    26.07.2008
    Viestejä:
    350
    Kyllähän ruuanlaittotaidot yleensä oppii kotona, mikäli vanhemmatkin osaavat ruokaa valmistaa :confused:
     
  9. paskalokki

    Rekisteröitynyt:
    30.07.2009
    Viestejä:
    7 688
    Pitää muistaa, että kaikilla ei vanhempia ole tai ainakaan molempia.
     
  10. Mikko Laine

    Rekisteröitynyt:
    28.06.2001
    Viestejä:
    1 163
    Eikä opi kun äiti tekee, niin ei itse tarvi.

    Luulin mäkin osanneeni silloin, mutta kotoa muutettuani huomasin, että enhän mä juuri mitään. Aika yksipuolista olisi ruokailu mun silloisilla taidoilla ollut. Sit vaan kokeilemaan. Pari kertaa keittiö savun peitossa, mutta kyllä se siitä. =)
     
  11. siivotonlutka

    Rekisteröitynyt:
    28.09.2010
    Viestejä:
    1 427
    oisko kaupasta perunaa -> kuori ja viipaloi -> sipuli pieneksi kuutioksi -> voita pannulle ja hetki paistellaa että ottaa ihan skidisti väriä -> vuokaan, suola pippuri, valkosipuli -> kerma ja jos haluu vaik juustoraastetta välii tai päälle.. sit uunis vaikka 180-200c about 15-20min.. jos oot oikee massipäällikkö niin sil välil ulkofilettä (härkä, nauta) öljyy pälle, suola pippuri, cayanne pippuria, joku tunti huoneen lämmös marinoituu, sit pannulle väri pintaa kevyesti (medikka miinus) vähän enemmän pannul (medikka) ja jos väriä on sillee et se on kivan ruskee niin 7min uunissa ja vaikka se 180c sit kypsä.. ja kun leikkaat lihaa niin siivut ko leikkaat niin anna pari nyrkiniskua niin lihasta tulee parempi ;) lisäkkeeksi voit vaikka pilkoo punasipulia, kesäkurpitsaa, kukkakaalia, paprikaa ja hetki rasvan kanssa pannulla. VOILA! helvetin hyvä annos.. menee oluen kanssa ko nyrkki silmään. tietty lihan kanssa voit juua vaikka täyteläistä punkkuuki. :) Kandee kokeilla.
     
  12. Mikko Laine

    Rekisteröitynyt:
    28.06.2001
    Viestejä:
    1 163
    Tiedäks lutka, että semmonen, joka osaa justjust paistaa ranskikset uunissa, tuskin tajusi tuosta enempää kuin venäjästä. Pitää olla alottelijalle ohjeet vähän selkeämmin ja jopa kertoa, millaista kermaa sieltä kaupasta ostetaan, miten paljon... Skidisti väriä ei myöskään kerro kaikille yhtään mitään.

    Nykyään multa jo sujuu monikin juttu, mutta osaan näköjään asettautua uusavuttomaksi noita ohjeita lukiessani.

    Btw hyvältä sinänsä ohje kuulostaa. Voisikin kokeilla. =)
     
  13. Myocyte

    Rekisteröitynyt:
    26.07.2008
    Viestejä:
    350
    Omat vanhempani ainakin opettivat mainitsemani perustaidot, tuntisin itseni vähintäänkin tampioksi, mikäli peruspaistamiset tai pottujen keittämiset (sikäli mikäli kyseistä juuresta syön) eivät onnistuisi.

    Laitoin myös kotona asuessani itse ruokaa - ehkä kaikille silti ei näitä taitoja opeteta, kuten aloituksestakin näkee.
     
  14. GirlT

    Rekisteröitynyt:
    18.06.2008
    Viestejä:
    682
    Lähtisin itse tekemään valkosipuliperunat varmaan keitetyistä perunoista. Juu, uunissa paistaminen lienee oikeaoppisin tapa. Keittelisin potut. Sitten pilkkoisin ne viipaleiksi. Paistasin pikkuhetken puristettua valkosipulia teflonpannulla. Lisäisin sitten kermaa ja perunan viipaleet. Annetaan olla kunnes kerma keittyy kasaa pikkusen ja potut on syömälämpöisiä. Tolla voi tulla hyvää, tai sitten ei.
     
  15. KillingInTheName

    Rekisteröitynyt:
    24.10.2009
    Viestejä:
    300
    Miksi neuvot, jos et tiedä mistään mitään?
     
  16. GirlT

    Rekisteröitynyt:
    18.06.2008
    Viestejä:
    682
    Siksi, koska tolla keinolla ei voi saada kovin paskaa ruokaa.
     
  17. Dwarf

    Rekisteröitynyt:
    18.02.2004
    Viestejä:
    1 136
    Osaisiko joku kertoa reseptin karpin tonnikalasalaatille? tiedän vain reseptin johon kuuluu riisiä ja sitähän ei saisi syödä :(

    (karppi = liha,kala, kana, rasva, proteiini on ok.... peruna, riisi, valkoinen vilja on pahastat)
     
  18. juukelis

    Rekisteröitynyt:
    12.04.2006
    Viestejä:
    1 037
    Eikö riisistä ja pastasta voi käyttää kokojyvää tai tummaa vaihtoehtoa?
     
  19. GirlT

    Rekisteröitynyt:
    18.06.2008
    Viestejä:
    682
    Tonnikalaa, kiinankaalia ja pakasteherneitä (sulana). Päälle salaatinkastiketta.
     
  20. kansaIainen

    Rekisteröitynyt:
    11.05.2003
    Viestejä:
    5 929

    Tietenkin voi, niitähän myydään ruokakaupassa.
     
  21. Skarsgård

    Rekisteröitynyt:
    12.07.2009
    Viestejä:
    413
    Voisinpa heittää kysymyksen tähän threadiin.

    Eli mitkä ruuat sisältävät paljon sinkkiä tai mistä raaka-aineista sitä ylipäätään saa? Fineli antoi aika vähän tietoa tähän..
     
  22. Jakke^

    Rekisteröitynyt:
    26.11.2002
    Viestejä:
    531
    Sinkki.com ? sinkin terveysvaikutukset
     
  23. OMGmercedes

    Rekisteröitynyt:
    12.03.2004
    Viestejä:
    17 836
    Eikö nykyään kouluissa ole enää kotsaa, eli kotitaloutta? Itse muistan että se oli yksi omista lemppareista koulussa, kun pääsi kokkailemaan ja syömään. Tosin mitäpä sitä tuollaisia taitoja enää opettamaan, kun meillä on tämä interweb, CS ja mikro(einekset).
     
  24. Skarsgård

    Rekisteröitynyt:
    12.07.2009
    Viestejä:
    413
    Aika paljon tulee lihaa, maitotuotteita, viljaa, pähkinöitä ym. syötyä. Täytyy varmaan jotain sinkkitabletteja ostaa. Akneen meinasin sinkkiä kokeilla, jos vaikka siitä apu löytyisi.
     
  25. paskalokki

    Rekisteröitynyt:
    30.07.2009
    Viestejä:
    7 688
    Yläasteella on, amiksessa ei ja kotitalouslinjat ovat asia erikseen. Huomaan kyllä aika selvän vittuilun tässä ketjussa, mutta ehkä se on aiheellista sitten.
     

Jaa tämä sivu