1. Bugiraportit ja palaute XenForo-MuroBBS:stä tähän viestiketjuun

    Tuliko vastaan englantia tai huonoa suomea, raportoi tähän viestiketjuun

Kotiviinin teko

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja PH, 29.11.2005.

  1. PH

    Rekisteröitynyt:
    03.03.2000
    Viestejä:
    760
    Valmispaketti citymarketista..

    Pistin viinit käymään ja tottakai heitin ohjeet menemään. Eli viinit on 2. päivää käymässä mutta nyt pitäis saada tietää miten nuo loput aineet käytetään ja missä vaiheessa. Ei muista millää ilman ohjeita :)

    Jäljellä on siis superselvikettä 2 pussia ja käymisen pysäyttäjää yksi pussi.

    Missä vaiheessa nuo pitää sekaan laittaa ja mitä muuta muistettavaa on?

    Poika pulputtelee kyllä todella iloisesti :)[signature]All people need three things: something to do, someone to love, and something to hope for.[/signature]
     
  2. SiB77

    Rekisteröitynyt:
    22.09.1999
    Viestejä:
    5 453
    2-4 viikkoa ja laitat käymisen pysäyttäjää ja odottelet tovin. Sitten selvikettä. Sitten poistat hiilidioksin ravistelemalla noin 40 kertaa ja päästämällä paineet pois. Sitten odottelet viikon että on kirkasta ja lappoat toiseen astiaan ja odottelet vajaan viikon että kirkastuu lisää. Ennen juhannusta pitäisi olla valmista.[signature]Näin laitetaan siqu kuntoon.
    [Edited by: SiB77 on 29.4.2006 02:32] Mikäs tässä..
    [Edited by: SiB77 on 29.4.2006 02:34] Ja typoja on..[/signature]
     
  3. Kiefer

    Rekisteröitynyt:
    27.04.2001
    Viestejä:
    610
    Myös Google on keksitty...

    Pitäisi kyllä itsekin laittaa pitkästä aikaa taas satsi valkoviiniä tulemaan... Harmi vaan kun hommassa aina kestää niin pitkään, juomaan ei pääsisi vielä pariin kuukauteen. :) Syksy olisi kyllä ollut hyvää aikaa viinin kypsytykseen tuossa parvekkeella... Nyt alkaa olla turhan koleaa.

    Olut on sikäli kätevämpää valmistaa, että juomaan pääsee jo parissa viikossa, ja homma on muutenkin varsin yksinkertaista.

    [Edited by: Kiefer on 29.11.2005 17:11]
     
  4. Andrei

    Rekisteröitynyt:
    04.11.1999
    Viestejä:
    378
    Ei, vaan käymisen pysäytyksen jälkeen ravistelet ja sitten selvikkeet parin päivän päästä.
    [signature][/signature]
     
  5. MuumiLimu

    Rekisteröitynyt:
    06.04.2000
    Viestejä:
    112
    Omasta mielestäni meni niin että käymisen pysäyttäjä ja yksi pussi selvikettä sinne siinvaäiheessa kun käyminen pysähtynyt, sitten antaa olla ja lappoaa viikon päästä toiseen saaviin ja sinne sitten se toinen kirkastepussi ja antaa seistä sen 2vk ja pullottaa.

    Eri pakkauksissa vielä kaikenlisäksi erilaiset ohjeetkin :)
     
  6. Andrei

    Rekisteröitynyt:
    04.11.1999
    Viestejä:
    378
    Niin on, mutta pääsääntöisesti kuitenkin niin että ekana ravistelut sitten selvittely. Muistaakseni...[signature][/signature]
     
  7. temi

    Rekisteröitynyt:
    06.11.2002
    Viestejä:
    17
    Katot ominaispainomittarilla koska valmista (näyttää jotain -6 - 0). Käymisen pysäyttäjä ja toinen selvike astiaan. Sekota hyvin ja kaada toiseen astiaan, tämä hyvä tapa saada hiilidioksidia pois ja happea sekaan. Sekoittele vielä lisää. Anna olla useita tunteja. Lisää vika selvike, sekoita ja anna olla liikkumatta vuorokauden verran. Sitten lappoa toiseen astiaan, jälkimakeuta jos tarvii ja rupee juomaan.[signature]Kokoomus - Kun mikään ei riitä[/signature]
     
  8. jyrki

    Rekisteröitynyt:
    14.12.1999
    Viestejä:
    637
    Käymisen jälkeen kun lappoaa toiseen astiaan, käymisenpysäyttäjät sekaan, 1vrk, kirkasteet sekaan ja odottaa vaikka vuorokauden niin on jo kyllin kirkasta. -> Toiseen astiaan ja siitä pulloihin. Ja on kirkasta.

    [Edited by: jyrki on 29.11.2005 18:07]
     
  9. Meifels

    Rekisteröitynyt:
    02.07.2003
    Viestejä:
    2 586
  10. Tsorro

    Rekisteröitynyt:
    05.01.2004
    Viestejä:
    35
    Kertokaas tähän samaan threadiin, että saako noista markettien valmispaketeista hyvää viiniä aikaseks.[signature][sub]lllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll[/sub]
    KITT - is that you? [/signature]
     
  11. PH

    Rekisteröitynyt:
    03.03.2000
    Viestejä:
    760
    Toi on markettien valmispaketti ja ei esim. se kokonaisaika oli luokkaa viikon.. jotta kuis olikaa noide aikojen kanssa? Muistelen että jotai piti tehdä 4.pv kohdalla. [signature]All people need three things: something to do, someone to love, and something to hope for.[/signature]
     
  12. PH

    Rekisteröitynyt:
    03.03.2000
    Viestejä:
    760
    Uhhuh.. tarkottaako tuo lappoaminen toiseen astiaan nyt sitä että käytännössä pitäis olla toinen tommonen pönttö? :)

    Eipä tullu tuotakaan aikasemmin mietittyä :)[signature]All people need three things: something to do, someone to love, and something to hope for.[/signature]
     
  13. RM

    Kiljun tekeminen nyt ei paljoa vaadi, sitähän siitä tulee loppupeleissä kuitenkin, vaikka sitä kuinka yrittäisi hienostuneesti viiniksi kutsua. Heität ne loput tarvikkeet roskiin ja laitat pussin turbohiivaa sekaan, niin pääset nauttimaan viiniä jo huomenna :D

    [Edited by: RM on 29.11.2005 20:19]
     
  14. frissy

    Rekisteröitynyt:
    28.10.2000
    Viestejä:
    5 101
    Juuri valmistu yksi viinisetti (punkku). Hyvää tuli, tosin kirkastin sitä kyllä viikon...itse en ainakaan pistäisi vaan yhtä päivää kirkastukseen...

    En nyt muista paketin nime, chiantia se tosin ""on"".[signature]""Working computer hardware is a lot
    like an erect penis: it stays up as long
    as you don't fuck with it.""

    iBook 12"" 60Gt, 1.5Gt RAM, 1x 1m
    pudotus ja toimii
    [/signature]
     
  15. Harski

    Rekisteröitynyt:
    22.11.2001
    Viestejä:
    274
  16. temi

    Rekisteröitynyt:
    06.11.2002
    Viestejä:
    17
    Et sitten yhtään muista minkä merkkinen pakkaus on kyseessä? Mulla olis Preston ohjeet tässä vieressä.

    Todellakin kannattaa hommata joku toinen astia. Sen ei oo pakko olla kannellinen, vaan mikä tahansa käy. Sitten niitä aikoja ei kannata orjallisesti noudattaa. Esim. käymisaika pitenee reilusti, jos lämpötila on pari astetta alhasempi. Ominaispainomittarilla on näppärä kattoa oikea hetki käymisen pysäytykseen. Jos sellasta ei ole niin parempi antaa käydä reilusti kuivaksi. Myös kirkastumiseen kannattaa varata aikaa. Tossa paketissa mitä oon nyt ite tekemässä neuvottiin kirkastukseen 24h. Oon antanu olla toista viikkoa ylimäärästä ja maku on parantunu huomattavasti.[signature]Kokoomus - Kun mikään ei riitä[/signature]
     
  17. PH

    Rekisteröitynyt:
    03.03.2000
    Viestejä:
    760
    Ettei se ollu just tuo Preston paketti.. kovasti tutulta kuulostaa.

    Heitätkö siitä niitä ohjeita?

    Eli seuraavaksi ois ominaispainomittarilla mittausten jälkeen sopivassa kohdassa lappoa tuo toiseen astiaan ja sitten pysäyttää käyminen ja antaa kirkastua vähintään se päivä, vai? [signature]All people need three things: something to do, someone to love, and something to hope for.[/signature]
     
  18. frissy

    Rekisteröitynyt:
    28.10.2000
    Viestejä:
    5 101
    anna kirkastua min. 4pv[signature]""Working computer hardware is a lot
    like an erect penis: it stays up as long
    as you don't fuck with it.""

    iBook 12"" 60Gt, 1.5Gt RAM, 1x 1m
    pudotus ja toimii
    [/signature]
     
  19. PH

    Rekisteröitynyt:
    03.03.2000
    Viestejä:
    760
    Pistäiskö tuo pistää kirkastumaan suljettuun astiaan lappomisen jälkeen? [signature]All people need three things: something to do, someone to love, and something to hope for.[/signature]
     
  20. Meifels

    Rekisteröitynyt:
    02.07.2003
    Viestejä:
    2 586
    Joo ja astiaa on syytä tuulettaa n. kerran päivässä, viini ei saa olla pahemmin hapen kanssa tekemisissä, vaikuttaa makuun.
     
  21. PH

    Rekisteröitynyt:
    03.03.2000
    Viestejä:
    760
    Eli vesilukolla pistääpi sitten samaan astiaan ku on pessy tuon.. [signature]All people need three things: something to do, someone to love, and something to hope for.[/signature]
     
  22. MuumiLimu

    Rekisteröitynyt:
    06.04.2000
    Viestejä:
    112
    Ja tuo preston 7pvä viiniresepti kyllä huono, parempaa tulee kun antaa käydä kunnolla ja antaa kirkastua kunnolla. Tietenkin jos on kiire niin sillon sitten pikana voi tehdä mutta kyllä maussa huomaa eron.
     
  23. weeboomi

    Rekisteröitynyt:
    30.01.2001
    Viestejä:
    146
    Toi 7 päivää on vissiin joku pikaviinijuttu?

    Parhaat viinit tosiaan saa ajan kanssa, periaattees pari kuukautta sokerien ostosta voi laskea eteenpäin.

    Ostin tänään taas fantasian tropicana paketin, kokemuksieni mukaan ylivoimaisesti parasta. Paketista puuttuu idioottimaisesti siiviläpussi ja en sitä nyt muistanut ostaa, niin siirtyy huomiselle. Nipinnapin ehtii jotain saada uudenvuodenaatoksi, jos jaksaa silloin otella. Pitänee pitää sankoa tuossa vessan patterin vieressä kun meinaa olla tuo 19-20 astetta vähänlaisesti tuolle panokselle.[signature]Jeps. Mututietoa täytenä faktana.
    [/signature]
     
  24. Kari

    Rekisteröitynyt:
    12.01.2000
    Viestejä:
    1 051
    Satsin kannataa antaa käydä loppuun asti kuivaksi. Sokeria voi sitten lisätä sen mukaan millaista viiniä haluaa. Kiirettä ei kannata pitää missään vaiheessa, kun viini ei mene siitä pilalle. Tietysti jos haluaa juoda hiivalientä (liian aikaisin keskeytetty viini), niin siitä vain. Viini tulisi aina jälkimakeuttaa, eikä keskeyttää ""sopivana"". Parhaiten onnistuneet viinit olen tehnyt jälkimakeutuksella. Alkoholiprosentti määräytyy käymisajan sokerimäärällä.

    Olen yleensa kirkastanut viini ainakin kahdesti ja laponnut sen toiseen astiaan. Ei ole ollut sakkaa nimeksikään pullojen pohjalla. Viinikaupoissa myytävistä suodattimista on ollut huonoja kokemuksia, hitaita ja tukkeentuvia. Hiilidioksidi on syytä saada pois, ettei tule yllätyksiä varastoidessa.

    Jos ei ole aikaa tehdä kunnollista viiniä, niin on parempi hakea juomat Alkosta.

    [Edited by: Kari on 30.11.2005 9:05]
     
  25. Takmo

    Rekisteröitynyt:
    23.11.2005
    Viestejä:
    1
    Tarviipkos semmosen paketin ostamiseen 18 vuotta ikää?
     

Jaa tämä sivu