1. Bugiraportit ja palaute XenForo-MuroBBS:stä tähän viestiketjuun

    Tuliko vastaan englantia tai huonoa suomea, raportoi tähän viestiketjuun

Kone jäätyy

Viestiketju alueella 'Ongelmat' , aloittaja fsad, 03.05.2010.

  1. fsad

    Rekisteröitynyt:
    03.05.2010
    Viestejä:
    8
    Koneeni on ''jäätynyt'' niin kauan kuin muistan. Aikaisemmin kuin käytin vistaa, niin koneeni jäätyi satunnaisin aijoin, mutta siirryttyäni käyttämään win7 jäätyminen rajoitttui vain rasitukseen (erityisesti peleihin) tämä ongelma on häirinnyt jo kauan, mutta nyt vasta haluan siitä lopullisesti eroon.

    Jäätymisellä siis tarkoitan sitä, että kone lakkaa vastaamasta, äänet jumituvat eikä hiiri tai näppäimistö toimi. Testasin prossun rasittamista, mutta lämmöt pysyivät alhaisina eikä jäätymistä ilmennyt. Mutta kun taas rasitin näyttistä, kone jäätyi.

    Vähän aikaa sitten löysin tapahtumien valvonnan, mistä huomasin että kun kone jäätyy niin sinne tulee merkintä:
    BODY{font:x-small 'Verdana';margin-right:1.5em} .c{cursor:hand} .b{color:red;font-family:'Courier New';font-weight:bold;text-decoration:none} .e{margin-left:1em;text-indent:-1em;margin-right:1em} .k{margin-left:1em;text-indent:-1em;margin-right:1em} .t{color:#990000} .xt{color:#990099} .ns{color:red} .dt{color:green} .m{color:blue} .tx{font-weight:bold} .db{text-indent:0px;margin-left:1em;margin-top:0px;margin-bottom:0px;padding-left:.3em;border-left:1px solid #CCCCCC;font:small Courier} .di{font:small Courier} .d{color:blue} .pi{color:blue} .cb{text-indent:0px;margin-left:1em;margin-top:0px;margin-bottom:0px;padding-left:.3em;font:small Courier;color:#888888} .ci{font:small Courier;color:#888888} PRE{margin:0px;display:inline}
    -
    <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
    - <System>
    <Provider Name="Microsoft-Windows-Kernel-Power" Guid="{331C3B3A-2005-44C2-AC5E-77220C37D6B4}" />

    <EventID>41</EventID>

    <Version>2</Version>

    <Level>1</Level>

    <Task>63</Task>

    <Opcode>0</Opcode>

    <Keywords>0x8000000000000002</Keywords>

    <TimeCreated SystemTime="2010-05-03T14:46:22.625000000Z" />

    <EventRecordID>55243</EventRecordID>

    <Correlation />

    <Execution ProcessID="4" ThreadID="8" />

    <Channel>System</Channel>

    <Computer>Antti-PC</Computer>

    <Security UserID="S-1-5-18" />

    </System>


    - <EventData>
    <Data Name="BugcheckCode">0</Data>

    <Data Name="BugcheckParameter1">0x0</Data>

    <Data Name="BugcheckParameter2">0x0</Data>

    <Data Name="BugcheckParameter3">0x0</Data>

    <Data Name="BugcheckParameter4">0x0</Data>

    <Data Name="SleepInProgress">false</Data>

    <Data Name="PowerButtonTimestamp">0</Data>

    </EventData>


    </Event>





    Googletettuani kyseistä tapahtumaa 41 huomasin realtekin High Definition Audio ajureiden päivittämisen auttaneen monia, mutta minua tämä ei auttanut. Tosin kyllä, kun avaan windows media playerin, tulee error: ''Laite käyttää vanhentunutta ohjainta, jota Windows Media Player ei enää tue.''

    Muutin restart asetuksia ja minidump kansioon tuli yksi tiedosto.
    Niin ja muistia testasin koko viime yön eikä virheitä löytynyt.

    Toimintakeskus ehdotti myös biosin päivittämistä, ja luulin että se auttaisi ongelmaan mutta itseasiassa tuulettimet alkoivat vain pyörimään paljon hiljempaa eikä onglemaan auttanut edes vanhan version lataaminen. kuitenkin lämmöt pysyvät kurissa.

    Toivottavasti joku voi auttaa (:


    :EDIT:

    Koneen tietoja vielä vähäsen.
    Emo on Intel Pentium III Xeon
    Prossu Intel core 2 duo E8400
    Näyttis Nvidia GeForce 8600 GT
     
    Viimeksi muokattu: 03.05.2010
  2. Mikkos

    Rekisteröitynyt:
    01.01.2004
    Viestejä:
    7 246
    Ja hiiri ja näppis oli mitkä?
     
  3. tyyta

    Rekisteröitynyt:
    10.04.2010
    Viestejä:
    4 275
    Onko näytönohjaimen ajurit päivitetty ajan tasalle Windows 7 yhteensopiviksi?

    Onko uusimmat ääniajurit haettu suoraan Realtekin tukisivustolta & varmasti myös Win7 yhteensopivat?
     
  4. fsad

    Rekisteröitynyt:
    03.05.2010
    Viestejä:
    8
    Näppikset on Logitech UltraX Premium keyboard ja hiiri on Logitech M-UAE96 ja kumpikaan siis ei ole langattomia.
     
  5. fsad

    Rekisteröitynyt:
    03.05.2010
    Viestejä:
    8
    Yep uusimmat ajurit päivitetty ja win7 sopiviahan ne.


    Juuri eilen latasin nuokin ajurit ja nekin ovat win7 yhteensopivia.
     
  6. tyyta

    Rekisteröitynyt:
    10.04.2010
    Viestejä:
    4 275
    Toimiihan kone vakiokellioilla, eli mitään komponenttia (CPU, GPU, muistit) ei ole ylikellotettu? Onhan myös muistien jännite niiden valmistajan suosituksen mukaiseksi asetettu BIOSista, jos sieltä sellainen säätö löytyy? Jos ao. jännite on JEDEC-spesifikaatioita noudattaen 2,5V (DDR), 1,8V (DDR2), tai 1,5V (DDR3), niin voisit kokeilla sen nostamista seuraavaksi suurempaan BIOSista löytyvään arvoon, tai enintään 10%.
     
  7. fsad

    Rekisteröitynyt:
    03.05.2010
    Viestejä:
    8
    En ole ylikellottanut mitään komponenttia. En ole BIOSista muuttanut yhtään mitään kun pelkään sitä paikkaa :D mutta siis, selasin koko BIOSin läpi ja en löytänyt mitään muuta kuin, että muistin taajuus on 800MHz ja vain sitä voi muuttaa. Volteista ei siellä näkynyt mitään (tai osaamattomana en vain osaa huomata :D).

    Tänään päivällä huomasin tapahtumien valvonnassa uuden ilmoituksen, jota en ennen ollut nähnyt (tapahtumatunnus 55). Siinä minua käskettiin suorittamaan chkdsk-apuohjelma asemassa \Device\HarddiskVolume2. Tämä ei kumminkaan toiminut kun asema oli käytössä ja seuraavan bootin jälkeen kone ei enää käynnistynyt, mutta nyt myöhemmin tämä taas toimii normaalisti. En tiedä liittyykö nämä tapahtumat toisiinsa, joten ilmotan kaiken tänne (:
     
  8. fsad

    Rekisteröitynyt:
    03.05.2010
    Viestejä:
    8
    Kiitti näille ihmisille jotka on auttanu! oisko kellää muul viel ideoit miten tän ongelman sais fiksattuu? (:
     
  9. tyyta

    Rekisteröitynyt:
    10.04.2010
    Viestejä:
    4 275
    Koetappa testata muistit Memtest86+:lla ainakin pari kertaa kokonaan läpi (8 osatestiä/kerta). Jos tulee virheitä, eikä muistien jännitettä voi nostaa BIOSissa, niin vois kokeilla muistien kellotaajuuden laskemista ja/tai latenssien kasvattamista, ainakin tCAS-arvoa (CAS Latency).

    P.S. Lisäksi kannattaa tarkistaa, että kovo/n/jen SATA-kaapeli(t) yhdistävät kunnolla. On nimittäin ollut joskus koneen temppuilu siitä kiinni, varsinkin jos on käytössä emon paketissa tulleet halpiskaapelit.
     
  10. fsad

    Rekisteröitynyt:
    03.05.2010
    Viestejä:
    8
    yep 8 kertaa pyöri läpi ilman virheitä ja sata-kaapelitki oli hyvin kiinni.. ihmetyttää ku mistää ei tunnu löytyvän apuu :D
     
  11. tyyta

    Rekisteröitynyt:
    10.04.2010
    Viestejä:
    4 275

Jaa tämä sivu