Kokemuksia vakuutusyhtiöistä

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja gynde, 07.09.2005.

 1. Caracen

  Rekisteröitynyt:
  11.07.2005
  Viestejä:
  428
  Kilpailuttaminen kannattaa. Kilpailutin autovakuutuksen tuossa vuosi sitten. Asuntolaina on Aktiassa ja sieltä kysyin tarjousta kaskolle ja liikennevakuutukselle. Tuloksena N. 10 vuoden asiakkuus autovakuutuksen suhteen Tapiolassa jäi taakse ja autovakuutus siirtyi Aktiaan. Eroa vuodessa yli 200 euroa Aktian eduksi.
   
 2. Grithawarlord

  Rekisteröitynyt:
  17.07.2001
  Viestejä:
  1 091
  Fennia on toiminut aina moitteetta, aika paljon on sattunut, esimerkiksi auton kans porokolareita 2kpl ja yhden kerran edellä olevasta rekasta putos motarille ketjutalja. Sitten kotivakuutus korvasi sukkelasti varastetun kameran, joka vietiin väenpaljoudessa kameraolkalaukusta. Ei ole kyllä ollut valittamista ja johan tuota vuodessa maksaa aika paljon yhtiöllekkin päin kun on auto, moottoripyörä ja paras mahdollinen kotivakuutus, niin tietty sitä on oletuksenakin että asiat hoituu silloin kun on tarvis. :)
   
 3. ch0pp3r

  Rekisteröitynyt:
  02.07.2003
  Viestejä:
  987
  Iffin asiakaspalvelu on ainakin toiminut hyvin omalla kohdalla. Kun on hoitanut puhelimitse jotain joka on jäänyt kesken, on vain pyytänyt soittamaan kun homma etenee - näin on joka kerta(3) käynyt. Vai olikohan kerta noista niin, että maililla pyysin ottamaan yhteyksiä kun homma liikahtaa.
   
 4. ramram

  Rekisteröitynyt:
  13.08.2002
  Viestejä:
  1 880
  Sopivasti noussut triidi!

  Olen ollut Ifin asiakas siitä lähtien kun ajokortin sain (-88) ja nyt ekaa kertaa on oikea kilpailutus menossa.

  LähiTapiola (ent. Lähivakuutus+Tapiola) lähestyi mua ja parin illan ja kuuden tunnin neuvottelujen jälkeen sain tarjouksen joka on n. 300 euroa halvempi kun nykyinen. Ero kutistuu n. 200:een euroon koska Ifin S-Bonus.

  Kuin sattumalta tänään soitti Ifin myyjä ja kyseli kuulumisia ja että ollaanko oltu tyytyväisiä. Totesin että muuten kyllä mutta kilpailevan tarjouksen perusteella hintaan ei.

  Pyysin tarkistamaan hintoja mutta ei kuulemma pystynyt. Meillä on jo kuulemma 20 % asiakaskohtaista alennusta. Mainitsin kauluksessa olevien nappuloiden riittämättömyydestä ja neuvoin käväisemään esimiehen ovella. Ei käynyt.

  Pitää mennä (olin jo muutenkin menossa :-) ) huomenna käymään konttorilla kysymään samaa asiaa eli hintojen tarkistusta ja tarvittaessa passitan virkailijan esimiehen ovelta kysymään.

  Jos ei samaan päästä niin ainakin lähemmäs on päästävä. Satasen hintaerolla en vielä välttämättä ota riskiä ja vaihda yhtiötä, pelkästään positiivista kerrottavaa Ifistä ja sen korvauspalvelusta. Vakuutuksia muuten on yhdeksän joista jätimme kilpailematta henkivakuutukset koska LT sanoi heti ettei pysty noihin hintoihin (OAJ:n järjestöalennus).

  Ifissä plussaa:

  -järjestöalennukset
  -S-Bonus
  -vahingonkorvaus toimiva ja mutkaton (ei ole kyseenalaistettu mitään)

  Ifissä miinusta:

  -hinta (varauksella)  LT:ssä plussaa:

  -hinta (varauksella)
  -suuremmat enimmäiskorvausmäärät oletuksena

  LT:ssä miinusta:

  -ei mitään järjestöalennuksia
  -ei bonuksia
  -sekava venevakuutus

  Katsotaan nyt miten käy.
   
 5. ramram

  Rekisteröitynyt:
  13.08.2002
  Viestejä:
  1 880
  Huonosti kävi. Paskat se (helvetin kaunis likka) mitään antanut. Kuulemma esimiesten ovella käynti ei kuulu yhtiön käytäntöihin.

  No, viikonlopun aikana pitää tutustua tarkemmin kummankin firman ehtoihin ym. juttuihin ja kattoo paranisko vaihtamalla...
   
 6. dephy

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2001
  Viestejä:
  430
  Uus vakuutuskausi alkoi taas ja postissa tuli nippu vakuutuskirjoja. Katselin vähän ja huomasin että perheen vastuuvakuutus ja oikeusturvavakuutus maksu yhteensä on 2/3 laajan kotivakuutuksen hinnasta.

  Mietin vastuuvakuutuksen ja oikeusturvavakuutuksen tarpeellisuutta ja irtisanomista niin haluaisin kuulla missä tapauksissa moisista vois olla oikeesti hyötyä ja onko niistä järkeä maksaa? Toisaalta samalla vois varmaan tapaturmavakuutuksenkin irtisanoa kun oikeasti se ei taida ihan hirveästi korvata mitään. Muistaakseni ei esim. korvaa kuntosalilla tapahtuneita vammoja ymym.

  Perhettä ei ole.
   
 7. pmatil2

  Rekisteröitynyt:
  02.07.2008
  Viestejä:
  475
  Joissakin vakuutusyhtiöissä kotivakuutuksen hinta nousee reilusti jos kyljessä ei ole tapaturmavakuutusta.

  Itsekin kiinnostaisi tietää, onko oikeusturva- ja vastuuvapausvakuutuksista oikeasti hyötyä ja jos on niin missä tilanteissa.
   
 8. Behöv

  Rekisteröitynyt:
  03.08.2004
  Viestejä:
  2 233
  Oikeusturva on hyvä olla jos ikinä joudut oikeuteen. Anna vakuutusyhtiön periä rahat asianajajaan, sillä ethän ole siellä häviämässä.

  Vastuuvakuutus on itsellä yrityksellä. kertaakaan en ole joutunut käyttämään. Mutta en ota riskiä. kaikki yhteensä yrityksellä maksaa alle 200 euroa vuosi. ja riski on moninkertainen yksityiseen verrattuna eli...hmm..kannattaako?

  niin, ja L-T
   
 9. Feuro

  Rekisteröitynyt:
  19.02.2007
  Viestejä:
  324
  Noniin hyvät Murolaiset, tuossa parin päivän päästä pitäisi mennä LähiTapiolaan juttusille kaikista vakuutuksista jne. Nykyisin vakuudet(koti-,auto- ja henkivakuutus) löytyy Fenniasta. Kertokaahan kantsiiko tuohon vaihtaa jos vakuudet saa halvemmalla? Tässä nyt on ihan pihalla kuka on reilumpi korvaamaa, jos vahinko sattuu.
   
 10. Fact0ry

  Rekisteröitynyt:
  11.04.2005
  Viestejä:
  2 286
  Henkilökohtainen mielipiteeni on, että ei ole mitään syytä maksaa kovempaa hintaa jos vakuutusehdot ovat samat. Tietoa siitä, mikä yhtiö on reiluin korvaamaan, ei oikeastaan ole vaan valtaosa perustuu täysin yksittäistapauksiin joista nekin ovat aina niitä huonosti menneitä. Omat henkilökohtaiset positiiviset kokemuset rajoittuvat IF:iin ja Pohjolaan.
   
 11. a1mo

  Rekisteröitynyt:
  04.12.2008
  Viestejä:
  920
 12. Kikkee

  Rekisteröitynyt:
  08.04.2014
  Viestejä:
  1 350
  Omalla kohdalla ainakin Turvasta ja Fenniasta vain positiivisia kokemuksia.

  Fenniassa on koiran vakuutus, ja korvaukset eläinlääkärikäynneistä on tulleet niinkuin pitääkin. Tosin niistä ne ei oikein voi edes pullikoida, kun sinne lähetetään aina kuitti ja eläinlääkärin lausunto.

  Turvassa on loput vakuutukset. Kotivakuutuksessa saanut aina helposti ja nopeasti korvaukset, eivätkä ole koskaan edes pyytäneet kuitteja tai rikkoutuneita tavaroita. Tähän tosin saattaa vaikuttaa se, että äitini on ottanut joskus vuonna nakki ja kivi sairaskuluvakuutuksen, joka on omalla nimelläni pysynyt. Tästä syystä Turvan tiedot näyttää, että olen ollut asiakas yli 10 vuotta (josta saa ihan tuntuvat alennuksetkin). En tiedä sitten korvaavatko ihan mukisematta ns. tuoreille asiakkaille.
   
 13. ramram

  Rekisteröitynyt:
  13.08.2002
  Viestejä:
  1 880
  Polvi vääntyi viime perjantaina futsalissa ja eilisen lääkärikäynnin perusteella on syytä epäillä kierukkavammaa. Lekuri laittoi maksusitoumuspyynnön magneettikuvauksesta ja mahd. tähystysleikkauksesta vak.yhtiölle ja minä netissä vahinkoilmoituksen. Saas nähdä mitä tuleman pitää. If on hyvin kyllä korvannut mun aikaisempia vahinkoja (mm. raksalla kävi varkaita, oikeusturva). Jotenkin on kuitenkin vähän skeptinen olo että yrittävät kierrellä irti korvauksesta (joo, olen mieleltäni pessimisti).
   
 14. Pihlaja

  Rekisteröitynyt:
  19.06.2013
  Viestejä:
  309
  Tuosta kun lähtee vähän tutkimaan taustoja ja muita salaliittoja, joihin kirjoittajan perhe on sotkettu, niin tulee todellakin melkoinen mitavittua tunne.
   

Jaa tämä sivu