Keskustelun valvonta ja yleissäännöt

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kaotika, 29.05.2009.

Viestiketjun status:
Viestiketju on suljettu.
 1. SheikYerbouti

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2003
  Viestejä:
  4 564
  Esitän, että Muroradiolle eristetään oma alueensa. Joko jonkun toisen foorumin alle (kuten Jatkoajassa Kierrätyskeskus) tai kokonaan oma. Se selvästi kaipaa leveämpää kasvualustaa ja saa suosiota alleen.
   
 2. Whig Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  6 127
  IMHO parempi odottaa hetkisen ja katsoa lähteekö tuo oikeasti toimimaan.
  Homma, kun voi kuukahtaa muutaman viikon/kuukauden jälkeen, kun alkuinnostus alkaa hiipumaan.
   
 3. Myrmidon

  Rekisteröitynyt:
  08.06.2003
  Viestejä:
  653
 4. Tretjakov Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2001
  Viestejä:
  1 184
  Asiallinen kysymys Arsilta. Otetaanpa muutkin trollijyrät se puusilmä käteen ja käytetään tervettä järkeä. Sekä Rikoslain 11. luvun 10. pykälää:

  Pienethän meillä täällä on ympyrät, mutta silti Muroon kirjoittelu täyttää yleisön keskuuteen levittämisen tunnuspiirteet. Se on ihan sama, millä nimellä mitäkin ihmisryhmää kutsutaan, mutta jos kirjoituksesta paistaa selvästi vihamielinen nimittely, joka ei jätä tarkoitusperille tulkinnanvaraa, silloin moderaattorin velvollisuus on toteuttaa lain kirjainta ja henkeä bannimalla viharikollinen.

  Rangaistuksetkin meillä tosin on pienempiä. Sakon ja vankeuden sijasta Murossa selviää ihan vaan parin viikon bannilla. Säikähdyksellä selviää!
   
 5. Nikotiini

  Rekisteröitynyt:
  20.05.2009
  Viestejä:
  211
  Onko Neekeri-sanan käyttö sallittu? Tuosta laista puheenollen, lakihan ei määrittele mitään tiettyjä sanoja.
   
 6. Tretjakov Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2001
  Viestejä:
  1 184
  Luitko sä ollenkaan juuri postaamaani viestiä, jossa vastasin täsmälleen esittämääsi kysymykseen. Ilmeisesti kirjoitin huonosti, jos et ymmärtänyt vastausta.

  Hyvä Nikotiini, jos se nyt edes on oikea nimesi, minäpä puolestani kysyn sinulta: Miksi haluat käyttää "Neekeri-sanaa", vaikka tuota kysyessäsi tiedät, että siihen saattaa sisältyä kiistanalaisia arvolatauksia? Miksi sinulla pitäisi olla oikeus solvata kokonaista ihmisryhmää käyttämällä heistä halventavaa termiä? Et kai vaan pyri hankaliin tilanteisiin ja tahallasi provosoimaan? Tiedätkö, millä nimellä sellaista pyrkimystä kutsutaan? Varmaan tiedätkin: trollaamiseksi.

  Kysyn edelleen: Onko liisterin syönti sallittua? Vastaus: voi ollakin, jos välttämättä niin haluat, mutta minkähän ihmeen takia kukaan haluaisi sellaista itselleen tehdä.
   
 7. Nikotiini

  Rekisteröitynyt:
  20.05.2009
  Viestejä:
  211
  En lukenut sitä kovin ajatuksen kanssa. Tarkoitukseni ei ole leimata mitään tiettyjä ihmisryhmiä. Kysyin lähinnä siksi, koska Murossa tuon sanan käytöstä rankaiseminen on epäselvää. Sitä näkee silloin tällöin käytettävän, joten halusin tietää, saako siitä suoraan bannit vai onko se kiinni moderaattorista.
   
 8. cam70

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2006
  Viestejä:
  4 282
  Tuleeko bannia, jos leimaa keravalaiset amisviiksiksi 500-sarjan bemareilla ajelijoiksi?
   
 9. SuperEgo

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2001
  Viestejä:
  6 848
  Kuten Tretjakov sanoi: "Se on ihan sama, millä nimellä mitäkin ihmisryhmää kutsutaan, mutta jos kirjoituksesta paistaa selvästi vihamielinen nimittely, joka ei jätä tarkoitusperille tulkinnanvaraa, silloin moderaattorin velvollisuus on toteuttaa lain kirjainta ja henkeä bannimalla viharikollinen."

  Säännöt eivät väännä kaikkea rautalangasta (eikä se olisi mahdollistakaan), joten se, mikä on "loanheittoa" tai rikoslain tarkoittamaa kiihottamista kansanryhmää kohtaan, arvioidaan tapauskohtaisesti. Jos joku päättää kokeilla mitä tahansa nimittelyä tai leimaamista, hän tekee sen omalla vastuullaan.
   
 10. Dekker

  Rekisteröitynyt:
  10.11.2005
  Viestejä:
  357
  Eihän se modejen syytä ole, että sinänsä normaaleista ryssä ja neekeri sanoista on tullut joidenkin mielestä loukkaavia. Mielestäni sormen pitäisikin osoittaa lähinnä ryssiin ja neekereihin sekä kotoperäisiin ns. ammattiloukkaantujiin, kun mietitään miksi aikanaan täysin neutraaleista sanoista on tullut loukkaavia.
   
  Viimeksi muokattu: 07.11.2009
 11. Koneksi

  Rekisteröitynyt:
  27.02.2004
  Viestejä:
  1 407
  Anteeksi syntistä sanaani, ollessani ala-asteella opettelimme aakkosia ja n - kirjaimen kohdalla oli tumma mies ja lausuttiin n sanoja ja lopuksi neekeri.

  Telkkarissa puhuttiin myös neekereistä silloin tällöin kunnes se vaihtui sanaan tummaihoinen, minulle opetettiin pienenä että ei kutsuta sanalla musta mies tai tummaihoinen koska loukkaava? ryssä sanaa tosin hyssyteltiin sitä ei saanut lausua.

  PS: Tosin voi olla että opettajan ajatusmaailma ollut vihaava. Mistäs minä tiedän näin jälkikäteen ajatellen.
   
 12. SuperEgo

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2001
  Viestejä:
  6 848
  Kuten jo sanottu, mitään yksittäistä sanaa ei ole sinänsä kielletty, mutta jos mielivaltaansa käyttävä mode havaitsee tekstissä kansanryhmään kohdistuvaa vihamielisyyttä, niin banni kyllä paukahtaa. Ja siinä vaiheessa on turha vedota esimerkiksi huumoriin tai ala-asteen äikän tunteihin. Jos haluaa pelata varman päälle, niin sitten ei käytä tuollaisia sanoja.

  Kyllä minäkin muistan peruskouluajoilta tähänkin liittyen vaikka mitä, mutta silloin oli silloin ja nyt on nyt.
   
 13. Koneksi

  Rekisteröitynyt:
  27.02.2004
  Viestejä:
  1 407
  Täysin ymmärrettävää. Mutta täälläkin on turhan tiukka pipoisia propellipäitä, toki jos haluamme muron säilyvän ilman negatiivista mainetta on moderointi linjan oltava tiukka. Mutta kuten sanottu itse sanassa/sanoissa ei välttämättä ole rasistisia piirteitä, on siis moderaattorien katsottava huolella mikä menee vihamielisen tekstin puolelle.


  Huomautan, ihminen voi olla vihainen jostakin mutta ei saa kiihottaa ihmisiä kansanryhmää vastaan tai solvata tms. Toki saan olla vihainen vaikka ruotsalaisille, mutta en saa toimia lain vastaisella tavalla tahi laissa mainittuja asioita tehdä.

  Jos ilmaisen tyyliin näin: "Hurrit voitti pelin, nyt ketuttaa" onko tämä rasismia?
  Tämä voisi liippaa jo rasismin puolta/ solvaamista: " Saatanan h*m* hurrit voittivat pelin, roviolle kaikki" Tämä on solvaamista ja kiihottamista.

  Mutta mutta tuntuu välillä banni nasahtavan jo ensimmäisestä esimerkistä. Miksi näin? Kaipaisin perusteluita.

  Ja hurri sanalle wikitietoa. Sana joka erottaa eri kieltä puhuvat suomalaiset ja jonka nyky tarkoitus on haukkuma nimi.

  Hurri on nykysuomessa sekä ruotsalaisten että suomenruotsalaisten haukkumanimi. Sana on alun perin merkinnyt Suomen, etenkin Pohjanmaan[33] ruotsinkielisiä, ehkä aivan aluksi kalakauppaa harjoittavaa kiertelevää ruotsinkielistä. Ruotsin vallan aikaan suomenkielisiäkin saatettiin, esimerkiksi Karjalan ortodoksien toimesta, nimittää ”ruotseiksi”, joten ruotsinkielisille keksittiin oma termi. Hurri lieneekin ensimmäinen nimenomaan Suomen ruotsinkieliset eritellyt termi.[34]
   
 14. Santa

  Rekisteröitynyt:
  01.05.2000
  Viestejä:
  1 893
 15. SuperEgo

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2001
  Viestejä:
  6 848
  En pysty sanomaan ainakaan yksityiskohtia tietämättä. Jos joutuu bannatuksi eikä ymmärrä syytä, niin sitä syytä voi aina kysäistä bannin antaneelta modelta. Jos tämä ei ole tiedossa, yhteyttä voi ottaa johonkin muuhun modeen (vaikka allekirjoittaneeseen) kysymyksen ohjaamiseksi oikeaan osoitteeseen.
   
 16. -ATE-

  Rekisteröitynyt:
  10.03.2003
  Viestejä:
  5 032
  Eihän tuossa oteta kantaa Accountien myyntiin.
   
 17. Nikotiini

  Rekisteröitynyt:
  20.05.2009
  Viestejä:
  211
  Mutta koska virtuaalinen omaisuus lasketaan omaisuudeksi, sitä koskee omaisuutta koskevat lait. Joten koska se ei ole luvanvarainen, sitä saa myydä.
   
 18. -ATE-

  Rekisteröitynyt:
  10.03.2003
  Viestejä:
  5 032
  Accounttia luodessasi taidat hyväksyä sopimuksen, ja missä mainitaan, että accountin omistaa Blizzard.
   
 19. Santa

  Rekisteröitynyt:
  01.05.2000
  Viestejä:
  1 893
  Luehan se ensimmäinen linkki.

  Siitä käy selvästi ilmi, että käräjäoikeuden mielestä Blizzardin käyttöoikeussopimus ei päde Suomessa.

  Olkoonkin, että tuossa Hesarin jutussa käyttöehtojen accounttin omistusta koskeva kohta on tulkittu väärin (Blizzard luovuttaa ainoastaan käyttöoikeuden eikä omistusoikeutta), mutta eipä sillä ole väliä, kun ne eivät kerran päde Suomessa.
   
 20. Garjala

  Rekisteröitynyt:
  30.03.2000
  Viestejä:
  5 058
  Kyllä minä luin sen niin, että tuossa maksetaan vain tiliin kulutetusta ajasta ja että tuo väite on vain yhden lakimiehen oma hallusinaatio.
   
 21. Kaotika Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  02.11.2000
  Viestejä:
  47 936
  Ei ole muuttumassa säännöt tämän takia mihinkään, en tiedä tarkemmin mitä tuossa tapauksessa on tapahtunut, mutta HS:n päätelmät siitä ei muuta sitä faktaa että yksikään WoW:n pelaaja ei omista mitään muuta kuin korkeintaan ne mediat ja paketit missä on pelin ostanut, accountit hahmoineen ovat Blizzardin omaisuutta.

  Samalla logiikalla voisin vuokrata auton (maksan toisen omistaman auton käyttöoikeudesta), ja olisi täysin OK että myisin tämän auton eteenpäin jollekin muulle.
   
 22. Azu-nyan

  Rekisteröitynyt:
  14.02.2004
  Viestejä:
  3 190
  Ja jos tunnuksen myyminen olisikin laillista, eikö se ole hyvän tavan vastaista sallia tunnuksien myyminen täällä? Kyllähän moni asia varmasti on laillista, kuten trollaaminen, haistattelu sun muu, mutta ne ovat hyvän tavan vastaisia ja siksi saa banaanin.
   
 23. Peridermal Jesus

  Rekisteröitynyt:
  01.02.2009
  Viestejä:
  2 617
 24. pakettimuro

  Rekisteröitynyt:
  18.11.2008
  Viestejä:
  76
  Page not found. Eiköhän sun kannattaisi keskittyä elämässäsi muihin asioihin kuin maahantulijoiden puolustamiseen?
   
 25. Peridermal Jesus

  Rekisteröitynyt:
  01.02.2009
  Viestejä:
  2 617
Viestiketjun status:
Viestiketju on suljettu.

Jaa tämä sivu