Keskellä tietä reikä -> rengas puhki Kenellä on vastuu?

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja jannu1, 05.02.2008.

 1. jannu1

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2002
  Viestejä:
  227
  Kiitos vastauksista. Soitin ensin kunnalle, sieltä kunnan tievastaavalle joka taas käski soittaa tiehallintoon. Sieltä sanottiin että nettisivuilla pitää täyttää hakemuslomake johon sitten kirjata kaikki mitä tapahtunut, valokuvat jne.. Sanoi myös että korvauksia ei saa kuin kuittia vastaan. Noh kävin töiden jälkeen napsimassa valokuvat paikalta http://jannu.1g.fi/kuvat/rengas/ ja rengasliikkeessä teettämässä tarjouspyynnön. Eli tilaanko renkaan nyt ja toivon että tiehallinto korvaa, koska kuitenkin pitää kuitit lähettää. Jos ei sitten korvaa niin voi olla että tuli turhaan ostettua rengas, koska nyt on vielä nastarengassetti varalla millä voin ajaa loppu talven. Ennen ens talvea tulee jo varmaankin vaihdettua autoa.

  Eli mitä sanoo muroexpertit onko valokuvien perusteella selvä tapaus?
  [signature]Kone: E6750, 4gb G.Skill, MSI 8800GT OC, 500 Gt, Seasonic S12 430W. Vista 64bit Ultimate[/signature]
   
 2. larsmo

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2003
  Viestejä:
  124
  Jos ne oikein pottumaisia on niin sanovat, että miksi ajoit reunassa ;)
   
 3. Kerhard

  Rekisteröitynyt:
  30.09.2006
  Viestejä:
  1 632
  Kyllähän tuo ihan tiellä on eikä missään penkassa. Se voisi olla eri asia jos siinä olisi valkoinen viiva tienlaidassa ja monttu olisi sen ulkopuolella, mutta kuvista päätellen se on ihan ajoradalla.
  [signature]Kyllä se tästä.[/signature]
   
 4. laoz

  Rekisteröitynyt:
  08.12.1999
  Viestejä:
  738
  Minusta noiden valokuvien perusteella korvaushakemus on aiheellinen. Aika selvä kuoppa ilman varoituksia ja kuvat olivat asiallisia.
   
 5. Soppaa

  Rekisteröitynyt:
  21.11.2007
  Viestejä:
  162
  Jos joku on pistänyt jo vihaista viestiä tiehallinnolle taikka kunnalle tuosta kuopasta eikö sitä ollut korjattu ennen kuin ajoit siihen niin saatat hyvinkin saada korvauksia.
   
 6. Juhiz

  Rekisteröitynyt:
  30.11.1999
  Viestejä:
  257
  Itse olisin kaivannut vielä sivuprofiilikuvaa missä olisi mittanauha näkynyt et miten syvä tuo kuoppa on, koska valokuvista ei syvyys erotu.

  BTW: Taitaa olla Nummelasta Hesaan päin lähtevä kiihdytysramppi? Automäärä siinä on kuitenkin päivittäin tuhansia, joten varmasti on joku muukin ajanut siihen.

  EDIT: Aikoinaan (ainakin minulle) opetettiin autokoulussa, että vaaralliset montut pitäisi merkitä vaikka kuusen oksalla ettei kukaan aja siihen. Eipä ole kukaan pysähtynyt tai merkinnyt. Tyypillistä toimintatapaa nykypäivänä.


  [signature]Ei sähköistä allekirjoitusta.[/signature]
   
 7. Kerhard

  Rekisteröitynyt:
  30.09.2006
  Viestejä:
  1 632
  Sinäkö sitten pysäyttelet tien sivuun ja haet kuusenoksia merkataksesi kaikki kuopat? Et niin, joten ei kai se mikään ihme ole, ettei kukaan muukaan tee niin.
  [signature]Kyllä se tästä.[/signature]
   
 8. Benighted|

  Rekisteröitynyt:
  28.03.2004
  Viestejä:
  1 568
  Iskällä kävi joskus vähän vastaava tilanne, kun ajo varsin isoon koloon asfalttitiellä.
  Aluksi ei ilmennyt mitään ongelmia, mutta viikon jälkeen sammu auto tielle ja korjaamolla selvis, että katalysaattori oli hajonnut.
  Epäilivät, että jostain kovasta tällistä murtunut katalysaattorin suodatin ja tukkinut katalysaattorin.
  Siinä sitten heti arvattiin, mikä tälli tämän katalysaattorin hajoamisen oli aiheuttanut. Eno kun asui lähellä, niin soitti enolle, et kävis ottaa kuvan kolosta.
  Kuvan kanssa reklamaatio tiehallintoon(tai jonnekkin... en muista tarkkaan), ja lopulta ne korvasi 1000? katalysaattorin ja huollot yms.

  Eli en näe syytä, mikset sinä voisi saada korvausta tästä.
   
 9. VeGe-

  Rekisteröitynyt:
  14.08.2004
  Viestejä:
  1 677
  Mielummin vaihtaa sen puhjenneen renkaan kerran 10:ssä vuodessa kuin ajelee kovaäänisillä runfläteillä. :)
   
 10. Juhiz

  Rekisteröitynyt:
  30.11.1999
  Viestejä:
  257
  Teen niin, jos kuoppa on mielestäni vaarallinen ja näin on aikoinaan minulle opetettu. Muistan vielä kuvan Liikenneturvan oppaasta. Voisi tietysti tarkistaa, että mitä tieliikennelaki sanoo nykyään asiasta et onko tienkäyttäjällä velvollisuus pysähtyä sekä merkitä kuoppa vai eikö asialla ole mitään väliä, jos itse pystyy sen väistämään?

  Jos on velvollisuus, niin sitten vaan kytät seuraamaan TV-kameroiden kera et kuinka monta pysähtyy merkitsemään kuoppaa.

  Väliinpitämättömyys on kyllä reilusti lisääntynyt sekä omaan napaan tuijottaminen. Eräskin rekkakuski tuossa kesällä vaan jatkoi matkaa onnettomuuspaikalta vaikka näki koko tapauksen, kun oli ekoja paikalla. Ei pysähtynyt edes auttamaan uhreja. Kaikki eivät edes selvinneet hengissä onnettomuudesta ja ne jotka selvisivät ovat vieläkin toipilaana.


  EDIT: Tämä ehkä osuu lähimmäksi mitä löysin ja viimeeksi kun huomasin paikan missä oli asfaltin alta sadeveden mukana hävinnyt maa, niin laitoin siihen kuusenoksan merkiksi. Viikko sitten tuli poimittua kestopuun pätkiä mitkä oli jotkut heittänyt autotielle.
  "
  62 §
  Tiellä oleva este

  Tielle ei saa panna eikä jättää mitään, mikä voi vaarantaa tai haitata liikennettä.

  Milloin jonkun syystä tielle on joutunut 1 momentissa tarkoitettu este, jota ei voida heti poistaa, hänen on merkitsemällä tai muulla tavoin kiinnitettävä muiden tienkäyttäjien huomiota esteeseen, kunnes hän on saanut sen poistetuksi.

  Milloin tiellä on este, josta saattaa aiheutua vakavaa vaaraa liikenteelle, jokaisen esteen havainneen tienkäyttäjän on mahdollisuuksiensa mukaan viipymättä ryhdyttävä 2 momentissa tarkoitettuihin toimenpiteisiin taikka, jollei se ilman kohtuutonta hankaluutta ole mahdollista, ilmoitettava asiasta poliisille.
  "[signature]Ei sähköistä allekirjoitusta.[/signature]
   
 11. VeGe-

  Rekisteröitynyt:
  14.08.2004
  Viestejä:
  1 677
  Tämä kaverihan se kehuskeli joskus kuinka hänen skidit on lommottanut muiden autoja parkkipaikalla huolimattomalla ovien avaamisella ja tämän jälkeen on aina paettu paikalta. En pistäisi rahaa likoon, että sama kaveri merkitsisi kuoppia havuilla.

  En hänenä puhuisi velvollisuuksista autojen kanssa lainkaan, mutta kovasti se turpa taas käy.

  E:
  Nappiin osuit.
   
 12. luiz

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2003
  Viestejä:
  4 290
  Ken tämä Kene on? Hänkö? Uskaltaisin veikata, ettei Kenen vastuulla kuitenkaan olisi, mutten mene vannomaan.
  [​IMG]
   
 13. vipe

  Rekisteröitynyt:
  20.07.2000
  Viestejä:
  7 992
  Ei kun Kene Hakman

  [signature]-*- Mansester since '79 *-*
  \o/ Blood Is the Price of Glory \o/[/signature]
   
 14. Kerhard

  Rekisteröitynyt:
  30.09.2006
  Viestejä:
  1 632
  Miten vitussa ne kytät voi tietää näkikö joku autoilija sen kuopan? Ei se homma täällä Suomessa mene niin, että kytät jäävät tuollaisen kuopan viereen kuvaamaan toisia autoja vaan ne tekevät sille kuopalle jotain.
  [signature]Kyllä se tästä.[/signature]
   
 15. DragonLord

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2001
  Viestejä:
  758
  Helsingissä näitä reikiä on tiessä vähän väliä ja isoja, ainakin pukinmäen ramppi-> kehä1 länteen päin niin suunnilleen junasillan kohdalla on reilu 10metriä pitkä ja ~20cm leveä railo + pari muuta isoa reikää ja just sopivasti vielä urassa eli pitää melkeimpä tietää missä kohtaa ne on sillä pimeessä sillan alla ne ei juuri näykkään ku vasta kohdalla. Siinä sit pitää ajaa jommassa kummassa laidassa mutta ei missään tapauksessa urassa. Talvella pakkasella jännää touhoa varsinkin jos on hieman lunta vielä tiellä.
  [signature]| Antec Sonata Piano Black II | Abit IB9 | Intel Core 2 Duo E6400 | 4 x 1gt DDR2 533Mhz (dual) | Sound Blaster X-FI audio | xFx GeForce 7600 GT| LG 20" tft widescreen |[/signature]
   
 16. GeeBus

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2004
  Viestejä:
  221
  Samaten Leppävaaran (tai oikeastaan Mäkkylän) jälkeen itään mennessä Kehä1:n oikealla kaistalla oli ainakin alkutalvesta vielä mukavia railoja, myös juuri uran pohjalla. Sopivasti vielä siinä ennen Vihdintien liittymää, että joutui niitä aina väistelemään työmatkalla. Niihin kun täräyttää sitä lain sallimaa 80 km/h, niin varmasti ottaa auto osumaa.

  Onhan noista tullut soiteltua, mutta en kyllä piru vie lähde mitään näreitä Kehälle työmatkalla levittelemään, johan siinä henki lähtisi yrittäessä.
   

Jaa tämä sivu