Kausi-influessarokote ja varusmiespalvelus

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja tk1111, 29.12.2012.

 1. tk1111

  Rekisteröitynyt:
  29.12.2012
  Viestejä:
  58
  Kaksi linkkiä pohjustukseksi:

  Aamulehti

  THL: Syksyn influenssarokotteessa terveysriski - ei suositella alle 65-vuotiaille - Iskelmä - Parhaita kotimaisia

  Laitoin joku aika sitten omaan varuskuntaani sähköpostilla suoran kysymyksen, että mitä seuraa jos kieltäydyn kyseisestä rokotteesta + mitkä ovat heidän mielestä perusteltuja syitä kieltäytyä. Odotan vielä vastausta, mutta tarvittaessa soitan sinne.

  Olen rationalisoinut polio- ja jäykkäkouristusrokotteiden ottamisen itselleni joten kuten, mutten aio lähteä koekaniiniksi kun pakotetaan terveet, parikymppiset miehet ottamaan rokotetta, jonka suojaavuudesta tai pidemmän aikavälin vaikutuksista ei ole tietoa.

  Rokote, josta ei tiedetä aiheuttaako se narkolepsiaa, mutta pakotetaan ottamaan.

  Aikoinaan myös sikainfluessa -rokotteesta oltiin 100% varmoja, ettei aiheuta minkäänlaisia vaaroja, kuitenkin ainakin 100 ihmistä sai siitä narkolepsian, nimenomaan nuoria ja lapsia. Omalta ammattikoululuokaltani kyseistä rokotetta ei muistaakseni itseni lisäksi ottanut joku muukaan. Samoihin aikoihin kävin eräässä joukkotapahtumassa, viikon ajan sairastin nuhaa ja laihduin viisi kiloa. Kukaan ei ikinä varmistanut oliko kyseessä possunuha, mutta vaikka olisikin ollut niin so what.

  Selvästi jotain hämärää koko jutussa. Olen tehnyt nyt lähipiirilleni (perhe, tyttöystävä, lähimmät ystävät) selväksi, että vaihtoehtoja minulle ovat järjestyksessä:
  1) armeijan käyminen normaalisti ilman rokotetta
  1.1) vastuuvapautus lapun allekirjoittaminen, jos sairastunkin influenssaan eli laskun hoidosta (mitä se sitten lieneekin, lepoa ja lämpimiä juomia?) voi laittaa minulle, ei tarvia valtion maksaa
  2) 6kk linnatuomio, jos kieltäydyn surkeasta syysnuhalta suojaavasta rokotteesta ja olen siksi totaalikieltäytyjä

  Bonus: rokotteesta kieltäytyminen ja mahdollinen kuolemaan johtava sairastuminen, oli sitten intissä tai siviilissä (tiedän, että nuhaankin kuolee ihmisiä ja jos minä siihen kuolen niin sitten joutaakin mennä). En halua, että porukka joutuu kattomaan minua vammaisena.

  Vaihtoehtoja eivät ole:
  1) siviilipalvelus (13kk töitä alle kaikkien minipalkkojen)
  2) nöyryyttävä pakottaminen rokotteen ottamiseen
  2.1) elinikäisen vamman saaminen armeijasta, jonne olisin muuten menossa innokkaasti (hain aiemmin tänä vuonna jopa erikoisjoukkoihin, mutten jäi kuntotesteistä kiinni ja jatkoin elämää)

  Olen lievästi myöhässä liikenteessä (saapumiserä I/2013) mutta se ei tee mistään pointistani epävalidia. Jos tämän lukee joku tuntemani ihminen niin luultavasti tunnistaa. Jos asia etenee tarpeeksi pitkälle niin ihan omalla nimellä voin edustaa. Yleensä en pelkää mitään, mutta nyt alkoi asia kuumottaa ja olen tehnytkin tämän kuukauden ajan päivittäin tutkimusta asian tiimoilta. Kaikista ihmisistä asia tuntuu kiinnostava Suomessa kourallista, mikä on aika huolestuttavaa.

  Lisätietoja minusta: tupakoimatta olen ollut ainakin 3kk, alkoholinkäyttö hyvinkin kohtuurajoissa, baarissakin käyn ehkä 2krt kuussa ja aina kuskina. Kuntoilua 4-5 krt viikossa >30 min ajan, pidän myös huolen, että saan tarpeeksi kaikkia tarvittavia vitamiineja ja hivenaineita sen lisäksi, että syön muuten terveellisesti. Mielestäni tässä rokotusjupakassa on lähinnä kyse siitä, että katsotaan mihin lampaat suostuvat.
   
 2. Herra von Levee

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2007
  Viestejä:
  2 521
  Syksyllä oli mahdollisuus ottaa kausi-influenssarokote armeijassa, ja se oli täysin vapaaehtoista.
   
 3. IhmeellinenJuttu

  Rekisteröitynyt:
  28.11.2008
  Viestejä:
  1 574
  Kyseistä riskirokotetta(Fluarix) ei anneta alle 65-vuotiaille. Heille on korvaavana Vaxigrip.


  Olen havaitsevinani jonkinlaisia pakko-oireita asian tiimoilta. Siihen lisättynä tietämättömyys rokotteista tai lääketieteestä yleensä ei ole hyvä yhdistelmä. Iskelmän linkki ei auttanut asiaa.
   
 4. Nomber

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2002
  Viestejä:
  4 711
  Annetaanko tommosta edes armeijassa? Itselleni laitettiin 2 rokotetta(samaan aikaan molempiin käsiin) kun olin 10 vuotta sitten tuolla, muttei kukaan kyllä kertonut mitä ne edes oli, eikä kiinnostanut kysyä, ettei tule mitään paskaa niskaan. Jonossa mentiin ja kaikki sai 2 rokotetta.
   
 5. tk1111

  Rekisteröitynyt:
  29.12.2012
  Viestejä:
  58
  Sillä ei ole merkitystä, millä sivulla tuo uutinen oli. Samat jutut löytyy Suomen uutissivustoilta käytännössä copy-pastena.

  Parhaani mukaan olen tutkinut, jotten olisi tietämätön. Siksi mulla kestikin jonkun aikaa lähettää kyselyä sinne varuskuntaan päin jne.

  Ainoa asia mitä multa voisi joku joka tuntee diagnosoida on jonkun asteen nihilismi ja kausittainen anhedonia.

  Tuo on hyvä huomio, jos noin menetellään, mutta nostattaa luottamusta systeemiä kohtaan aika heikosti.

  Mm. Aamulehden uutisoimana puhe oli nimenomaan _pakollisesta_ rokotteesta ja tämä lakimuutos tuli ilmeisesti tänä vuonna täytäntöön eli 2013 ei enää paljon kyseltäisi. Kysymys kuuluukin: miksi pakollinen? Siihen ei salaliittoa tarvita, että tietää tämän olevan jonkinlainen testi juuri parhaassa iässä olevilla nuorilla miehillä + johonkin ne rokotteet pitää työntää kun niitä on ehditty läjä tilaamaan. Miksei niitä voisi testata vaikka elinkautisvangeilla?

  Eniten kyrpii, ettei siinä paljon korvaukset vuosien päästä mieltä lämmitä, vaikka olisi minkä suuruiset, jos elämän on ohi jonkun rokotteeseen liittyvän jälkitaudin takia. Luultavasti tappaisin itseni ennemmin kuin olisin vammainen.
   
 6. IhmeellinenJuttu

  Rekisteröitynyt:
  28.11.2008
  Viestejä:
  1 574
  Vaikutat edelleen pakko-oireiselta ja lisäksi vainoharhaiselta. Ensinnäkin sotket sikaflunssan kausiflunssaan. Kausinuhan rokotteita on annettu vuosikymmenet ilman maailmanlaajuista joukkotuhoa.
  Toisekseen epäily liittyy Fluarixin ja Pandemrix-rokotteen mahdolliseen yhteisvaikutukseen. Et ole ottanut sikaflunssaroketetta joten voit tankata riskirokotettakin ihan huoletta.
  Kolmanneksi et ole ollut armeijassa etkä ilmeisesti tajua, että joka vuosi siellä tuhannet nuoret miehet ovat vuodepotilaina influenssan takia. Siksi rokotepakko.

  Tämä nyt kertoo lähinnä sun trollaavan tai olet muuten vain surullisen maailmankatsomuksen omaava.
   
 7. tk1111

  Rekisteröitynyt:
  29.12.2012
  Viestejä:
  58
  Boldattu osa on paras perustelusi tähän mennessä, mutten usko että voit tehdä hyväkseni paljoa enempää. Ei tää homma mihinkään ole muuttumassa jos ei asioita kyseenalaisteta jatkuvasti ja mulla ei vaan ole luotto oikein kehenkään tai mihinkään korkealla. Etenkin kun n. 2-3 vuotta sitten kun en vaan mennyt ottamaan niin vältin sikainfluenssapiikin (haitta- ja hyötyvaikutukset hypoteettisia, tod.näköisesti +-0), mutta nyt on päästetty kaikessa hiljaisuudessa syntymään pakotuslaki. Pitäis vissiin käsiä lyödä yhteen vai?

  Mitä yrität saavuttaa noilla leimaamisilla? En luota kehenkään enkä mihinkään, check, tee diagnoosisi. Mutten myöskään aktiivisesti pelkää juuri mitään (en myöskään näe painajaisia yms.), joka ei ole suora uhka terveydelle ja mielen hyvinvoinnille. En esimerkiksi pelkää ajaa liikenteessä tai liikkua ihmisten joukossa, vaikka on aivan hyvä todennäköisyys ajaa kolari tai saada jolta kulta ihmiseltä tauti, jolle sattuu olemaan herkkä. Se on voi voi. Se ei ole sama, että varte vasten menen vankeuden uhalla ottamaan piikin, josta en tiedä varmasti mitään mutta telkkarissa sanotaan sen olevan turvallinen (sanat voidaan syödä vaikka huomenna).

  Yllä oleva quoten sisältö on itselläni tiedossa. Edelleenkin: jos kuolema korjaa, koska saan syys-/kevätnuhan (joo osaan kyllä lukea wikipediasta, että influenssaan kuolee ihmisiä Suomessakin vuosittain eikä kyseessä ole sama kuin että nenä vuotaa kun tulee kylmät keli etc.) valtion kesäleirillä niin sitten voin hyväksyä, jos joku sanoo että "mitäs et ottanut rokotetta, emme maksa jne."

  Muut voivat puolestani ottaa rokotteen ja olla sitten "turvassa", paitsi jos ovat joku epäonninen 1/50 joka saa jatkuvia jälkioireita loppuelämäkseen / vuosiksi. Siinä ei paljon tilastot paina, esim. jos on todennäköisyys x, että salama iskee sinuun jos olet ulkona myrskyn aikaan ja jollekin käy näin, niin ei se tee asiasta yhtään kivempaa että se ei ollut kovin todennäköistä.

  Oon kuitenkin sen verran kontrollifriikki mitä elämääni tulee, että otan _itse_ mieluusti typeriäkin riskejä ja teen pelottavia asioita jos siltä tuntuu ja saan siitä jotain materiaalista tai henkistä iloa.

  Näiden uusien rokotteiden koekaniiniksi ryhtyminen on taas sellainen riski, että _jos_ jotain tapahtuu niin valtion ämmät vaan sanoo "voi voi, ei me mahdeta mitään, sori ettei tutkittu tarpeeksi pitkäaikaisia vaikutuksia, saat 20€ kuussa loppuelämäsi korvauksia". Makaat sitten jossain sairaalassa tai sippaat uneen ympäri kämppää ja ajattelet, että vittu kun ei järki taas sanonut mitään.

  Miksi ei voida sanoa, että "älä ota rokotetta mutta vastaat itse seurauksista ja allekirjoitus tähän kiitos"? Yksi ihminen vähemmän ei paljoa maan pinnalla paina ja sanon yhteiskunnalle, että jos syrjäytätte ihmisen uhkaamalla rokotepakolla ja laiskuuttanne vammautatte niin kyllä ammutte itseänne jalkaan ja pahasti.
   
 8. DEGAUSS_

  Rekisteröitynyt:
  02.09.2007
  Viestejä:
  1 008
  tk1111: hieno päätös.

  Luin uutisia asiaan liittyen kun se tuli uutisiin muutama kuukausi sitten ja siellä joku armeija äijä sano että nyt kaikkien on otettava rokote koska "ollaan saatu tarpeeks nuhailusta". Eli epätieteellinen macho käsky lähtenyt jostain ylhäältä joka sitten on saanut yes man lääkäreiltä yhtä vastaanottavaisen vastauksen.

  Tietenkin siellä ihmiset sairastelee. Kun suuri porukka menee armeijaan vuosittain (sanon armeija kaikki tietää mitä se tarkottaa), niin monella on huono kunto. Kun huono kuntonen alkaa harrastaa paljon liikuntaa ilman päivittäisiä vitamiinilisiä ja tarpeellista ruokaa, saa hän kuumeen tai muun taudin. Kuume on kehon tapa vastata johonkin kehoon tulleeseen esim bakteeriin tms mitä lie JA jos on huono immuniteetti niin sen saa. , ja sitten tulee kuume kun keho yrittää nostaa lämpötilaa ja tappaa sen.

  Huono immuniteetti tai huononeva on juuri monella, jos heille antaa huonoa ruokaa ja liian vähän vitamiineja. Huonoa ruokaa siis liikuntamäärään nähden. Se voi muuten olla ihan ok ruokaa. Tossa ei rokote auta mitään.

  Rokotejupakkaa muutenkin uutisoitiin että se rokote on pakko ottaa eikä muuta vaihtoehtoa ole, no tuokin on valhe. Ei kukaan sinua seuraa kotiin antamaan rokotetta. Tartuntasuojalaissa on muutamia kohtia jolla voi pakottaa henkilön vastaanottamaan hoitoa ja ne on esim joku tarttuva mustaruton kaltanen tauti ja olet jo eristyksessä ja haluat kadulle kävelemään niin sitten sinä et voi mitään.

  Suomen puolustusvoimien tarkotus on puolustaa Suomea Venäjää vastaan ja toki muitakin, ja jos henkilöiden kunto rampautetaan rokotteilla niin ei niistä ole mihinkään koskaan.

  tk1111: moni on varmasti samaa mieltä kuin sinä, ei vaan sitä sano ääneen. Älä anna sinua vastaan väittelevien väittää että sinä jotenkin taistelet ns sotilas hierarkiaa vastaan kun ethän sinä sitä tee. Sinä pikemminkin yrität säilyttää sen. Tämänkaltanen lääketiede ei oikeen kuulu sinne ampumaradalle tai panssarivaunun ajamisen opetteluun.

  Kun tää uutinen tuli sillon uutisiin että nyt kaikki saa rokotteet, niin tuo THL:n vastaus, että ei suositella influenssarokotetta, tuli noin viikon sisällä. Eli jopa THL:ssä joku on halunnut tommosen infon julkisuuteen antaa. Eli ei kaikki tässä maassa todellakaan näytä haluavan pakkorokottaa ihmisiä.
   
 9. Juhani10

  Rekisteröitynyt:
  18.03.2010
  Viestejä:
  104
  "Varusmies voi kieltäytyä rokotuksista perustelluista syystä, mutta nämä tilanteet ovat Mäkitien mukaan harvinaisia."

  Siinä sitä olikin. Sano ettet halua ja selitä vaikka sama mitä oot tänne jauhanu. Tuskin tollasta oikeesti pakotetaan ottamaan toisin ku noita mitä on jo monta vuotta tökätty olkapäähän.
   
  Viimeksi muokattu: 30.12.2012
 10. kekkuli777

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2011
  Viestejä:
  1 272
  Me mentiin jonossa myös. Ensimmäisellä rokotuspisteellä kaksi piikkiä, yksi kumpaankin kankkuun. Toisella pisteellä kaksi piikkiä, yksi kumpaankin käsivarteen. Tämä 12 vuotta sitten.

  Influenssan sairastin armeijassa ja olin vielä vapaaehtoisena lääketestissä, liekö sitten se keuhkoihin inhaloitava jauhe (joko lääkeainetta tai lume-lääkettä, ei koskaan kerrottu) antanut mulle ikuisen immuniteetin influenssoja kohtaan kun ei sen jälkeen ole mitään ollut :D
   
 11. Corex

  Rekisteröitynyt:
  14.07.2001
  Viestejä:
  3 797
  Ennen armeijaa tuli infoa että ottakaa rokotuskortti mukaan ettei turhia piikkejä jaella. Itsekin olin juuri saanut lukiossa jotain polio ja jäykkäkouristus ym. täydennystä. Eipä siellä armeijassa kuitenkaan ketään kiinnostanut mitä kukin on aikaisemmin saanut, samat piikit kaikille liukuhihnalta.
   
 12. tk1111

  Rekisteröitynyt:
  29.12.2012
  Viestejä:
  58
  Toivotaan, toivotaan. Aika alkuvaiheessa noi rokotusjutut käsittääkseni, ei ole sotilasvalaa sun muuta vielä lähellekään vannottu eli tuskin kovin kovaa keppiä saan, kun sanon että en ota? Oon kyl varautunu, että jotain kidutuksen tapaista tulee, jos tarpeeksi tulee erimielisyyksiä palveluksen aikana etkä taivu, mut sanotaan nyt että siitä on puolet jo ihan tuttuu.

  Valittamaan en ole sinne menossa (vaikka tietynlaisia ongelmia on tulossa 50/50 varmuudella porukasta riippuen), ainoa mistä oon stressannut on nää rokotukset ja tietysti pitäs opetella noita sotilasarvoja, etten saa raippaa perseelle niitten osaamattomuudesta. Jos itse armeija olisi joku ongelma, niin en edes menisi sinne.

  Kiitti kaikille molemmin puolisesta infosta ja tsemppaamisesta. Tuun kertomaan miten kävi sit kun on ajankohtaista ja _jos_ kaikki menee oikein niin levitän sanaa, ettei rokote ole todellakaan pakollinen = lehdet on levittäneet valtion mieleistä propagandaa.
   
 13. tk1111

  Rekisteröitynyt:
  29.12.2012
  Viestejä:
  58
  Kävin tänään terveyskeskuksessa muissa asioissa ja keskustelin lääkärini sekä muun henkilökunnan kanssa ja yleinen linja oli, että vapaaehtoinen toi kausi-influenssarokote on. Toisin sanoen uutisointi on ollut pitkälti valheellista tai väärää tietoa antavaa.

  Muuten pyysin rokotustodistusta etten saa turhia rokotteita. Kurkkumätä-jäykkäkouristuksen käyn vielä tällä viikolla uusimassa, poliota vastaan eivät enää rokota kuulemma niin katsotaan, että yleistyykö toi sitten tulevina vuosina. Välittämättä omista mielipiteistäni olisi kiintoisaa saada mahdollisimman objektiivista tietoa siitä, mikä prosentuaalinen vaikutus on rokotuksilla vs. hygienilla ja paremmalla ravinnolla sairauksien kitkemisessä.
   
 14. Strutter

  Rekisteröitynyt:
  08.02.2010
  Viestejä:
  614
  Eli eivät vaan tienneet lakimuutoksesta ja mutuilivat? Itsekin ajattelin kieltäytyä, mikäli ei vaivauduta edes esittämään minkäänlaista dataa rokotteen turvallisuudesta ja hyödyllisyydestä.

  Totaalin saa kai suoritettua nyt jalkapannalla, joten jos ei terve mies kelpaa palvelukseen, niin jäädään murottamaan puoleksi vuotta :D
   
 15. poskiholisti

  Rekisteröitynyt:
  24.03.2008
  Viestejä:
  737
  Minkälaiseen kidutukseen sinä sitten olet oikein valmistautunut siellä armeijassa?
   
 16. tk1111

  Rekisteröitynyt:
  29.12.2012
  Viestejä:
  58
  Pidät vaan kiinni tosta mielipiteestä niin et luultavasti joudu ottamaan kys. rokotetta. Riippuu varmaan mihin laitokseen on menossa, että kuinka löyhästi asiaan suhtaudutaan, mutta eivät voi oikeasti _pakottaa_ ketään ottamaan rokotetta nykylakien mukaan.

  Toinen ryhmä, joita yritetään tähän ajaa ovat sairaanhoitajat yms., joille voi olla siirto toisiin työtehtäviin tai monoa perseelle jos eivät ota kausi-influenssarokotetta. Mutta mutta, entäs kaikki muu väki, jota sairaalassa vierailee, omaiset jne.? Kaikille ovella rokote?

  "Kidutus" ei ehkä kelpaa kuvaamaan näiden ilmiöiden lievimpiä versioita (asteikolla kevyt-raskas rangaistus), mutta siis lähinnä organisoituun eristämiseen, ruuatta pitämiseen, vapaiden kieltämiseen jos naama ei miellytä, tavaroiden varasteluun yms. Kyllä näitä on nähty kaikilla yhteiskunnan tasoilla, lähinnä porukkaa jolla ei oo isä ollu ikinä kotona lapsena.
   
 17. poskiholisti

  Rekisteröitynyt:
  24.03.2008
  Viestejä:
  737
  Kuulostaa siltä, että sinulla on jonkinlaisia henkisiä ongelmia. Tietysti rekisteröitymispäivämäärästäsikin voi päätellä kaikenlaista :rolleyes:
   
 18. tk1111

  Rekisteröitynyt:
  29.12.2012
  Viestejä:
  58
  Ok.

  6 merkkiä.
   
 19. julkka

  Rekisteröitynyt:
  02.01.2013
  Viestejä:
  0
  Pakko hypätä mukaan keskusteluun. Itselläkin olisi lähtö inttiin nyt tammikuussa ja epäilyttää suuresti tuo rokotteiden tarpeellisuus. Sikainfluenssa-rokotetta en myöskään ottanut, kun siitä silloin keuhkottiin. Voi olla, että koko muu luokka sen otti. Itelleni ei kuitenkaan ole sen jälkeen tullut minkäänlaisia suuria flunssia, nenä vuotanut silloin tällöin.
  Mitä nyt olen lukenut tätä keskustelua, niin olen hyvin samoilla linjoilla kanssasi, eikä intti ole itsellenikään ongelma eikä mikään.

  Eli näillä näkymillä oot ottamassa ainoastaan kurkkumätä-jäykkäkouristuksen rokotteen ja saat käteen rokotustodistuksen, ettei suhun pistellä mitään enää intissä (vai mitä tarkoitit turhilla rokotuksilla)? Tuo meinaan kuulostaa ihan järkevältä ja jos tuo onnistuu noin helposti niin täytyy itsekkin tehdä samat ja hoitaa aika terveyskeskukseen mitä pikimmiten!
   
 20. tk1111

  Rekisteröitynyt:
  29.12.2012
  Viestejä:
  58
  Tarkoitan, että saan todistuksen mikä todistaa kaikkien rokotusten olevan ajan tasalla. Sitten vaan paikan päällä kieltäydyn jämäkästi kausi-influenssarokotteesta.

  Eihän se nyt ole kenenkään etu, että saan jotain rokotetta liian usein / ylimääräisen annoksen, oon lukenu / kuullu tarinoita, että porukka eka ottaa terveyskeskuksessa syksyllä jotain rokotteita ja sitten ne lyödään kysymättä kankkuun taas tammikuussa *huoh*. Ei hyvä.
   
 21. romulus

  Rekisteröitynyt:
  14.09.1999
  Viestejä:
  334
  Kovasti huolehditaan narkolepsiasta, vaikka influenssarokotteet voivat aiheuttaa monia muitakin sivuvaikutuksia.
  H1N1-rokotteesta narkolepsia - Keskustelut - Tiede.fi

  Aftonbladet kertoo, että "salaisen" suomalaisraportin mukaan epäiltäisiin, että Fluarixin ja Pandemrixin sisältämä polysorbaatti 80 (jota käytetään myös jauhonparanteena) liittyisi narkolepsiaan. Pandemrixissä polysorbaatti 80:tä oli 4,86 milligrammaa, Fluarixin määrää ei Suomessa hyväksytyssä valmisteyhteenvedossa kerrota mutta USA:n tiedon mukaan korkeintaan 0,38 milligrammaa.
  Hemliga rapporten om vaccinet Fluarix | Hälsa | Aftonbladet

  THL kommentoi?
  Influenssarokotukset... | Facebook

  "Valtakunnan virallinen uutistoimisto YLE antaa tilaa kansalaisten pelottelulle. THL manaa 1000 kuollutta, jos heitä ei totella ja oteta rokotuksia. Uudet kasvot pelottelivat kansalaisia pääjohtajan sijaan. Kuin aidon totalitarismin periaatteiden mukaan kuvaan oli saatu kunnon viranomaisiin uskovia kansalaisia: ”Pirkko Pirteä” ja ”Pekka Ponteva” julistamaan rokotuksen ilosanomaa. Yhtään kriittistä ääntä ei ollut tietysti otettu mukaan. Tätä sitten kutsutaan journalismiksi.

  Muutama fakta kausirokotuksista. Rokotukset on todettu tehottomiksi terveellä väestöllä. Laajempi analyysi osoittaa, ettei rokotus estä mitään komplikaatioita, joten tämän tiedon mukaan THL valehtelee.

  Muutama vuosi sitten BMJ:ssä julkaistussa artikkelissa todettiin, että flunssalla pelottelu on vain myyntikikka, eikä pelottelu perustu tosiasioihin.

  Tiedetään myös ennestään, että ikääntyneillä ja sairailla rokotus ei toimi huonon immuunivasteen takia. Eli 1000 kuolleen sijaan saadaan epälukuisa määrä nukkuvia ihmisiä, ja ties mitä muuta."
  Pöö, sanoi thl | Blogit | Antti Heikkilä: Holistinen (kokonaisvaltainen) näkemys lääketieteestä

  Totuus julki lasten terveydentilasta
  Totuus julki lasten terveydentilasta

  Influenssarokotteiden sivuvaikutuksena on raportoitu keuhkokuumetta VAERS:in tietokantaan:
  Search VAERS Database
   
 22. romulus

  Rekisteröitynyt:
  14.09.1999
  Viestejä:
  334
  Iltalehti uutisoi äskettäin, että suomalaislapsilla on todettu murtumia ja jopa osteoporoosia, jotka ovat vältettävissä D-vitamiinia lisäämällä. Helsingin alueella tehdyn tutkimuksen mukaan jopa 99 prosenttia helsinkiläisistä koululaisista kärsii D-vitamiinin puutteesta. Iltalehdessä haastateltu ylilääkäri Raimo Rintala suosittelee 50 mikrogramman D-vitamiinilisää myös lapsille.

  Eli jos ette syö D-vitamiinilisää, aloittakaa nyt!

  Miksi influenssat rantautuvat juuri tänne mihin aurinko ei paista? Aivan oikein, pronssikaudella ihmiset söivät yli kilon kalaa päivässä ja tämä riitti takaamaan riittävän D-vitamiinin saannin, tänä päivänä syödään viljeltyjä kaloja, joiden D-vitamiinipitoisuus on neljännes villikalan pitoisuudesta eli pari mikroa, jos ylipäätään edes syödään kalaa ja joka tapauksessa liian vähän.
  Luomuilija: D-vitamiini terveyden ylläpitäjä sairauksien torjuja

  Euroopan Unionin elintarviketurvallisuuselin EFSA nosti D-vitamiinin turvallisena päiväannoksena pidetyn nuorten (11–17 v) ja aikuisten rajan 50 mikrogrammasta (µg) 100 µg:aan. Huippuvarovainen EFSA päätyi tähän tulokseen käytyään läpi uudet D-vitamiinitutkimukset. Vauvojen rajana on nyt 25 ja 1–10-vuotiaiden rajana 50 µg päivässä.
  Ajankohtainen D-vitamiini - Itsehoidon artikkelit - Tohtori Tolonen

  D-vitamiini torjuu hengitystieinfektioita

  Tukholman Karoliinisen Instituutin Huddingen yliopistoklinikassa testattiin, ehkäiseekö D-vitamiini hengitystieinfektioita. Ja ehkäiseehän se, kertoo mikrobiologian erikoislääkäri Peter Bergman. Hän esitti tutkimuksen tulokset Ruotsin lääkäripäivillä. Aiheesta kirjoittaa Dagens Medicin -lehti.

  Aikaisemmat tutkimukset ovat viitanneet siihen, että D-vitamiinin vähäinen pitoisuus veressä voi altistaa infektioille. Nyt siis Tukholmassa haluttiin tutkia, mikä teho on 100 mikrogramman eli 4000 kansainvälisen yksikön (IU) päivittäisellä nauttimisella. Aineistona oli 140 infektioherkkää henkilöä, joista puolet sai vuoden ajan D-vitamiinia ja puolet lumetta.

  Järjestely oli kaksoissokko. Toisin sanoen tutkitut itse ja tutkijat eivät tienneet vaikutusjakson aikana ketkä saivat D-vitamiinia ja ketkä lumetta.

  Tulokset osoittivat, että D-vitamiini vähensi vaivoja (besvär). Antibioottien tarve väheni 63 % lumeeseen verrattuna ja sieni-infektioiden riski hengitysteissä pieneni samalla.

  Tulokset tukevat aikaisemmin Suomessa, Yhdysvalloissa, Espanjassa, Japanissa ja muualla tehtyjä tutkimuksia, joiden mukaan D-vitamiini ehkäisee virus- ja bakteeritulehduksia ja nopeuttaa niiden paranemista.
  http://www.dagensmedicin.se/nyheter/vitamin-d-bromsade-luftvagsinfektioner/
   
 23. tk1111

  Rekisteröitynyt:
  29.12.2012
  Viestejä:
  58
  Itse varmistan oman vitamiinin ja hivenaineiden saannin syömällä seuraavia lisiä: D-vitamiini, Magnesium, Sinkki ja Kupari. C-vitamiinia olen laskenut saavani hedelmistä ja hedelmäjuomista. Jos ravintoarvoja on uskominen niin joku 3-4dl appelsiini- tai omenamehua riittää päivittäistarpeeseen.

  D- ja C-vitamiineista tietoa tuossa ylhäällä kiitettävästi, lähteen voin etsiä tarvittaessa mutta jossain mainittiin D-vitamiinin antavan jopa 8-kertaisen suojan influenssaa vastaan verrattuna rokotukseen.
  Magnesium todistetusti vähentää ainakin suonenvetoja, muuta en muista ulkoa.
  Sinkkiä aloitin syömään tänä vuonna alunperin, koska epäilin omaavani alhaiset testosteritasot ja luonnollisesti se auttaa myös lihaskunnon parantamisessa.
  Kuparia syön myös varmuudeksi, koska sinkki voi haitata pitkässä juoksussa kuparin imeytymistä.

  ---

  Suosittelen kaikkia soittamaan tai laittamaan emailia (soitto tietysti varmempaa näin myöh. vaiheessa) omaan tulevaan varuskuntaansa, jos haluavat saada varmistusta tohon kausi-influenssarokotteen "pakollisuuteen".

  Itse ennen vuodenvaihdetta laitoin omaan varuskuntaani emailia, eilen tarkistin mailin illalla ja sieltä oli kuin olikin vastattu jota kuinkin näin: "Rokotteesta kieltäytymiseen ei tarvita mitään erityistä syytä, eikä ottamatta jättämisestä tule seuraamuksia. T. Varuskunnan lääkärin edustaja Xxxxx Xxxxx". Tulostan kyseisen sähköpostin ja otan sen maanantaina mukaan, jos joku asiasta tietämätön alkaa vääntämään.

  Lupaa en ole saanut taikka kysynyt viestin suoraan lainaamiseen enkä aio paljastaa palveluspaikkaanikaan tässä. Pointti on se, että käytännöt voivat vaihdella varuskunnasta toiseen, joten kaikkien kiinnostuneiden tulisi itse varmistaa asia.
   
 24. kekkuli777

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2011
  Viestejä:
  1 272

  Ei niitä omia mieltymyksiä vitamiineihin ole ihan joka ketjuun tungettava. Tämän aihe oli "Kausi-influessarokote ja varusmiespalvelus".

  Estäähän se kannabiskin jotain syöpäsolujen kasvua ja kahvi paksusuolen syöpää jne jne.
   
 25. romulus

  Rekisteröitynyt:
  14.09.1999
  Viestejä:
  334

  Mieluummin hoitaa immuunipuolustustaan ravinnolla kuin epämääräisillä lääketehtaiden rokotteilla, joilla saattaa olla kauaskantoisia seurauksia.
   

Jaa tämä sivu