Kaiuttimet TV:lle

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja Hifi' , aloittaja RPGWiZaRD, 11.12.2010.

 1. RPGWiZaRD

  Rekisteröitynyt:
  13.07.2006
  Viestejä:
  269
  Olen miettinyt jos pitäisi ostaa jotain kaiutinsarja vanhempien Panasonic G10 plasma telkkarille kun he käyttävät vielä niitä sisäänrakennettuja. Hintaluokka olisi toki noin 200€ maximissa. Ei ole väliä jos on 2.0, 2.1 tai 5.1 jos vain mahtuu tuohon hintaluokkaan ja ei ole väliä jos olisi tietokone kaiutinsarja myöskään kun pääsisi silloin halvemmalla. Pitäisi kuitenkin olla kauko-ohjain mukana että voi helposti säätää äänenvoimakkuutta koska kun kokeilin minun Logitech X-530 5.1 tietokonekaiuttimilla en voinut säätää äänenvoimakkuutta milloin muulla tavalla kun itse kauttimessa vaikkapa käytin stereo liitin > RCA muuttajan tai sitten jos käytän kuulokeliitintä voin valikoiman kautta mennä säätäämään kuulokkeen voimakkuutta mutta sitä ei aina jaksaa tehdä että ne ei koskaan tule siksi käytetty.

  Onko jotain sellaista olemassa, 2.0/2.1 tai 5.1 setti josta löytyy myös kauko-ohjainta ale 200€:lla? Äänilaatu ei ole ihan tärkeä kun on vain parempi kuin ne sisäänrakennettuja, haluaisin vain löytää sellaisen vaihtoehdin ensin! :p
   
 2. Chaos__AD

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2004
  Viestejä:
  3 508
 3. AeshmA

  Rekisteröitynyt:
  25.08.2003
  Viestejä:
  1 977
  Eipä muuden taida säätyä, sillä aloittajan kirjoituksen perusteella televisio käyttää kaiuttimia ja kuulokelähtöä erillisinä linjoinaan. Testasin meinaan omalla televisiolla juurikin tuota, niin sama homma. Tv:n kaiuttimet kytketty pois, kuulokeliitäntä toimii silti, mutta äänentasoa ei voi muuttaa.

  Tälläisissa tapauksissa ainoa vaihtoehto lienee jo mainittu kaukosäädöllinen aktiivisetti tai monikanava-/stereovahvistin ja siihen passiivikajarit (esim. Onkyo CS-335 + 3,5mm>2xRCA kaapeli).

  Edit: Sitten on tietty näitä perus 5.1 DVD-settejä (esim. Philips HTS3520/12), jolloin kannattaa varmistaa että laitteesta löytyy jonkunsortin AUX-tulo.
   
  Viimeksi muokattu: 11.12.2010
 4. Chaos__AD

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2004
  Viestejä:
  3 508
  En oikein ymmärtänyt alkupostista, että onko kuulokelähdön säätäminen hankalaa, vai mikä on ongelma.
  Itse ainakin kytkisin kuulokelähtöön ja säätäisin volumea kaukosta. Äänenlaadussa ei ole mitään eroa, onko kuulokelähdöstä, vai linjatasoisesta ulostulosta.
   
 5. juviale

  Rekisteröitynyt:
  05.10.2009
  Viestejä:
  12
  Ongelma lienee sama kuin itselläni, eli Panasonicin telkkarissa ei kaukolla pysty säätämään kuulokeliitännän volumea.

  Itse ehdin jo tilata Audio Pron Addon One -kaiuttimet ennen kuin huomasin tämän. Toivottavasti saan vielä huomenna peruttua tilauksen.
   
 6. Chaos__AD

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2004
  Viestejä:
  3 508
  No on kyllä erikoinen ominaisuus.
   
 7. RPGWiZaRD

  Rekisteröitynyt:
  13.07.2006
  Viestejä:
  269
  Joo se on se ongelma, kuulokeliitännän volumea voi vain säätää kun menee äänenasetuksien kautta valikoimassa ja sitä ei jaksaa koka ajan tehdä ja ne näppäimet kaukolla äänitaso näppäimet pystyy VAIN säätämään telkkarin omat kaiuttimet vaikkapa käyttäis "audio out" RCA liittimet niin ei kuitenkaan toiminut ainakaan Logitech X-530 5.1 setillä mutta voisi olla jotain hämärää miten vahvistin itse siinä kaiutinsarjassa toimii myös... että jos olisi jotain aktiivikaiuttimet niin EHKÄ toimisi mutta saisiko riittävää volymea silloin, pitäisi hankkia jotain vahvaria sitten myös ja tulisi vähän kalliimmaksi.

  Jos tulisi mukaan kaukosäädin kaiuttimille niin se toimisi ainakin. Että näyttää siltä että pitäisi valita jotain 2.1 tietokone kauitinsarja kaukolla tai sitten jotain halpaa kotiteatterisetti mutta miten nää 149 - 199€ setit oikein toimivat. LG:llä esim on 5.1 setti jolla on DVD soitin ja vavhistin ja kaikkea hintaan 149€ ja hieman parempi näköiset kaiuttimet hintaan 199€.... ei varmaan ole mitään hurraavaa äänilaatua siinä kuitenkin. Vanhemmilla on kuitenkin ihan surkea 20€ poistohintaan myyty DVD-soitin toki (joo en olisi edes pystynyt kuvitella että löytää DVD soitin tuohon hintaan edes) että se ei haittais jos saisi jotain paremman DVD-soittimen samalla myös.

  Kunpa tietäisin jos toimisi noilla kaiuttimella jotka myyt Chaos__AD, olisi kyllä kiinnostava vaihtoehto jos vain toimisi kaukolla säätämään...
   
  Viimeksi muokattu: 12.12.2010

Jaa tämä sivu