Juomapelit

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja JnnL, 22.06.2006.

 1. JnnL

  Rekisteröitynyt:
  05.11.2004
  Viestejä:
  410
  Ryyppäys on pirun tylsää puuhaa yksin, kaveriporukalla se on jo reilusti hauskempaa, mutta parempaankin pystyy. Siksi maailmaan luotiin juomapelit, jotka varsinkin näin juhannuksen aikaan ovat erittäin ajankohtaisia. Tänne ketjuun voisikin kerätä kaikki enemmän ja vähemmän tunnetut juomapelit sääntöineen. Ja parhaat juomapelikokemukset tänne kans :)

  Aloitetaas:

  1.
  En tiedä nimeä (Chicagoksi joskus kutsuttu), mutta tätä pelattiin erään kaverin 18-vuotis pippaloissa ja voin sanoa että porukka oli kännissä! Nämä eivät ole ihan viralliset säännöt, koska kirjoittelin nämä huomiseksi, kun olisi kaveriporukalla tarkoitus ryypätä ihan pirusti. Joku voi ehkä kertoa millä nimellä tämä peli tunnetaan?

  Here it goes:

  Tarvitaan:

  - 2 kuusisivuista noppaa
  - joku rasia, jonka sisällä noppia heitetään
  - paljon juotavaa
  - vähintään 5 pelaajaa: mitä enemmän, sen parempi
  - hyvä viinapää


  Säännöt:

  1. Sovitaan kerralla juotava määrä, epämääräinen huikka on yleensä hyvä

  2. Joku aloittaa pelin heittämällä noppia. Noppien on oltava rasian alla, eli niin että heittäjä katsoo mitkä luvut tulivat, mutta muut eivät niitä näe. Tavoitteena on saada mahdollisimman suuri luku väliltä 2-12. Heittäjä sanoo mikä luku tuli, MUTTA VALEHDELLA SAA. Jos seuraavaksi vuorossa oleva heittää pienemmän luvun, hän juo. Jos seuraava pelaaja kuitenkin ennen heittoaan epäilee, ettei edellinen heittäjä saanut ilmoittamaansa lukua, hän voi tarkistaa asian. Jos edellinen heittäjä puhui totta, epäilijä juo, ja edellisen heittäjän valehdellessa hän juo.

  3. Kun joku joutuu juomaan, tilanne ?nollaantuu? ja seuraavaksi vuorossa oleva heittää nopat kuten pelin aloittaja.

  4. Pelissä on juotava aina ?väärällä? kädellä. Jos jäät kiinni väärällä kädellä juomisesta, juot kaksi kertaa.


  Lisäksi pelissä EI SAA:
  - osoittaa kanssapelaajaa, jos osoitat, juot
  - kutsua kanssapelaajaa hänen (lempi)nimellä, jos kutsut, juot
  - sanoa ?juoda? missään muodossa, jos sanot, juot


  Eli esim: Jos näet että kanssapelaaja juo väärällä kädellä ja huudat: ?Pekka (=nimi) juo vasurilla? ja vielä osoitat häntä, juot itse kolme kertaa :)  2.
  Sitten toinen, tämän olen joskus lukenut eräältä toiselta foorumilta, ja nimi taisi olla "Itsenäisyysjuhla-juomapeli"

  Säännöt ovat yksinkertaiset. Katsotaan linnanjuhlia, ja aina kun presidentti kättelee, juodaan :)


  Jatkakaa!
   
 2. JnnL

  Rekisteröitynyt:
  05.11.2004
  Viestejä:
  410
  Ääh, ei ollut tarkoitus alleviivata noin paljoa. Viestien editointi ei taida vieläkään toimia...
   
 3. MuumiPappa

  Rekisteröitynyt:
  22.03.2001
  Viestejä:
  386
  Meillä päin tämä peli kulkee nimellä Ruusu.

  Tarvitaan:

  Pelaajia (min. 2)
  Viinaa
  Korttipakka

  Peli:

  Istutaan, seistään tai makoillaan tietyssä järjestyksessä esim. rinki.

  Pelin aloittaja nostaa kortin sekoitetusta pakasta. Jos kortti on esim. 6, niin lasketaan nostajasta 6 pelaajaa eteenpäin ja hän juo 6 yksikköä viinaa. (mikä sitten on sovittukaan) Juotuaan juomansa, hän nostaa kortin ja taas lasketaan pelaajia. Nostajalla itselleen voi myös tulla omalla kortin nostolla juomis vuoro.

  Näin jatketaan kunnes kaikilla on kivaa.

  Btw. ässä on 1, jätkä on 11, akka 12, kurre 13.
   
 4. F[r]iend

  Rekisteröitynyt:
  07.10.2004
  Viestejä:
  1 208
  McGyver.

  Katsotaan McGyver-jaksoja kaveriporukalla ja joka kerta kun joku mainitsee sarjassa sanan "McGyver", koko porukka juo.
   
 5. villey

  Rekisteröitynyt:
  26.03.2003
  Viestejä:
  943
  http://www.tukkk.fi/ky/nesu/NESUneuvoo/Macgyver.htm
   
 6. Don Kerosene

  Rekisteröitynyt:
  08.11.1999
  Viestejä:
  1 438
  mcgyver on kurko, joku vanha jakso pyörimään ja viinaa kuluu.
   
 7. elected

  Rekisteröitynyt:
  04.04.2002
  Viestejä:
  449
  Tuota 1. versiota on tullut pelattua joskus hieman muunneltuna. Jotenkin siinä oli hattu mukana, ei voi muistaa miten peli kulki muuten. Sen muistan, että olin aina hattuna ja hattuhan aina joi =) Istuin loppupelin ajan oikean käden päällä sitten =D
   
 8. Altara

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2004
  Viestejä:
  564
  Tuo ensimmäisenä mainittu on vain noppapeli-muunnelma Kusetuksena tuntemalleni korttipelille. Tässä korttipelissä täytyy päästä eroon korteistaan, useimmiten kusettamalla eli valehtelemalla. Seuraava pelaaja voi epäillä, joilloin kortit katsotaan. En pistä kunnon sääntöjä tähän, koska eihän tämä mikään korttipelithreadi ole :|

  Itse olen pelaillut "venäläistä rulettia", joka ei ole säännöiltään noin monimutkainen (sopii siis hyvin kännisen porukan peliksi). Porukka istuu pöydän ääreen (mieluusti pyöreä pöytä). Jokaisen eteen tuodaan kuusi lasia (vaihtoehtoisesti joku täyttää tyhjentyneet lasit), joihin jokaiseen laitetaan sovittu määrä vodkaa. Yksi aloittaa, vuoro kiertää myötäpäivään. Yksi ottaa aikaa. Ensimmäisellä tyypillä on sovitun ajan verran aikaa juoda ensimmäinen lasillinen, jonka jälkeen vuoro siirtyy seuraavalle, ja tämän jälkeen taas seuraavalle jne. Jos joku ei pysty/ehdi juomaan lasillistaan tyhjäksi sovitun ajan puitteissa, hän joutuu juomaan kaikki lasinsa tyhjäksi ennen poistumista. Peli päättyy, kun kaikki ovat saaneet lasinsa tyhjäksi. Kuten fiksuimmat jo huomasivatkin, tämä ei ole varsinainen "juomapeli" vaan tässä on tarkoitus vankistaa humalatilaa hauskalla tavalla. Yhden kierroksen päätyttyä porukka yleensä hajaantuu sekoilemaan kukin taholleen, kunnes päätetään ottaa taas uusiksi. Yleensä jossain vaiheessa iltaa joku haluaa uuden kierroksen :)

  Tietysti pahassa änkyräkännissä tämä peli voi toimia pudotuspeli-tyyliin eli viimeisenä sammunut voittaa. Tilannetta voidaan piristää myös rahallisella panoksella, joskin tällöin on parempi pysytellä pienissä panoksissa :|
   
 9. Out of Office

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2002
  Viestejä:
  1 867
  tässä yks simppeli seurapeli:

  Seiska

  Istutaan rinkiin ja aletaan luettelemaan lukuja yksi kerrallaa ykkösestä eteenpäin myötäpäivään kiertäen.

  Kun tulee luku joka on seiskalla jaollinen (esim.14),
  luku jossa esiintyy numero seitsämän (esim. 27)
  tai luku jossa on kaksi samaa numeroa (esim 33)
  Sanotaankin luvun sijasta joku etukäteen sovittu iltaan liittyvä sana, vaikkapa 'juhannus' ja samalla kierron suunta muuttuu.

  Jos sanoo väärän numeron tai sovitun sanan silloin kuin ei pitäisi tai ei ole oma vuoro, niin juo ja homma alkaa alusta siitä kuka joi taas myötäpäivään kiertämään. Myös liiasta miettimisestä seuraa juominen.

  Kuulostaako helpolta? No ei ole, varsinkin siinä vaiheessa kun tulee kaksi peräkkäistä suunnan vaihtoa, esim. ..21, 22,... homma yleensä kusee. Jos pääsee yli 30 niin voi jo onnitella itseään ja muita :)
   
 10. SnOopCOm

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2000
  Viestejä:
  135
  Naisten hommaa nämä juomapelit.
   
 11. Loreen

  Rekisteröitynyt:
  02.09.2004
  Viestejä:
  5
  Pohjanmaa-juomapeli on legendaarinen. Nostetaan kortteja vuorotellen ja tehdään mitä kortissa käsketään.

  Kortit löytyvät tuolta http://rajakatu.ath.cx/~anssi/pohjanmaa/
   
 12. SloBo

  Rekisteröitynyt:
  08.06.2000
  Viestejä:
  854
  1. Puhallus

  Laitetaan korttipakka pullon nokkaan. Vuorollaan jokainen pelaaja puhaltaa pakasta vähintään yhden kortin pois. Jos pullon nokkaan jäi kortteja, vuoro siirtyy seuraavalle, mutta muussa tapauksessa puhaltaja joutuu ottamaan sakkoa ja kokoaa pakan pullon nokkaan ja puhaltaa itse ensimmäisenä. Kannattaa käyttää hyvää pakkaa, jotta kortit luistavat johonkin.

  2. Kurkohuikka

  Erittäin hyvä juomapeli, jossa voi rokottaa toista pelaajaa. Tähänkin tarvitaan korttipakka. Löytyy näköjään WikiPediasta, joten en jaksa esitellä: http://fi.wikipedia.org/wiki/Kurkohuikka .

  3. Kolikon heitto (voi tällä olla joku fiksu nimikin)

  Laitetaan pöydän keskelle joku astia - esim. jogurttipurkki on aika passeli, mutta tämähän riippuu pöydän koosta. Jokainen pelaaja heittää vuorollaan kolikkoa (yksi yhteinen riittää) pöydän kautta kimmokkeella astiaan. Jos heitto onnistuu, kasvatetaan sakkolaskuria. Jos heitto epäonnistuu, joutuu heiton suorittaja juomaan laskurin mukaisen määrän alkoholiannoksia ja laskuri nollataan. Jos haluaa visualisoida sakkoannoksen, voi jokaisella onnistuneella heitolla täydentää sakkojuoma-astiaa, jonka epäonnen soturi joutuu sitten tyhjentämään.

  4. Oluttammi

  Toinen pelaajista pelaa esim. Karhuilla ja toinen vaikka Lapin Kullalla - ihan mikä itseä miellyttää. Pullot voi myös erikseen merkitä tätä peliä varten. Käytännössä pelataan normaalia Tammea isolla laudalla pullot pelimerkkeinä. Kun pelaaja syö toiselta nappulan, saa juoda syödyn pullon. Se, joka voittaa pelin, saa juoda loput pullot. Peliä voi pelata muillakin alkoholijuomilla ja parhaimmillaan tämä lienee joukkuelajina. Myös muita lautapelejä, kuten Kimble, Sakki jne. voidaan kääntää juomapeleiksi.

  5. Nimetön tyhmä peli

  Juodaan pahaa ja voimakasta alkoholijuomaa ringissä. Otetaan huikka ja pistetään pulloa eteenpäin. Jos ei halua juoda, käännetään suuntaa. Jos tulee deadlock - tilanne, jossa kaksi pelaajaa palauttelee pulloa toisilleen, heitetään pullo edelleen johonkin suuntaan.
   
 13. Gadget

  Rekisteröitynyt:
  15.02.2002
  Viestejä:
  103
  Tuosta tuli omaksi huviksi väsättyä joskus Java-pohjainen kännykkäsovelma niin tulee "kortit" otettua aina mukaan. Pelin pitäisi toimia ainakin melkein kaikissa värinäytöllisissä Nokialaisissa, miksei muissakin.

  Jomman kumman kun noista surffaa osoitteeksi kännykällä (tai tietokoneella ja siirtää kaapelilla tai jollain) niin pitäisi kai toimia.
  Pohjanmaa-juomapeli.jar
  Pohjanmaa-juomapeli.jad

  Pohjanmaa-juomapeli.zip (samat .jar- ja .jad-filut zipattuna)
   
 14. alextj

  Rekisteröitynyt:
  20.12.2007
  Viestejä:
  8
  Pahoittelen vanhan topiikin esille nostamista, mutta on pakko kysyä olisiko kenelläkään tallella Pohjanmaa juomapelikortteja digitaalisessa muodossa?
  "Virallinen" sivu on jo kauan ollut poissa, Google tai webarchive eivät anna läheskään kaikkia kortteja...
  Olisi tosi kiva jos joku pystyisi laittamaan nuo kortit taas jakoon. :)
   
 15. Jano

  Rekisteröitynyt:
  18.03.2000
  Viestejä:
  118
  Akraba-darra: Parin hyödyllisen lisäkortin kanssa

  Lisäkortteina siis
  O 10 tai punnerra 2, jolla saa laiskempiakin jo usein liikkeelle
  Vesiputous, jolla ryypätään kierroksen verran enenevissä määrin
  Oktoberfest, jolla oluekkaat huudahtavat jotain riehakkaasti saksaksi ja ottavat huikkaa
  ja Mardigraaah oluettomille

  Jostain syystä windows on järkeillyt, että kortit 37.jpg-40.jpg näytetään thumbeina pohjanmaa-kortteina, mutta se on vaan lumetta.
  [signature]Hei, olen idiootti. Mikä sinä olet?[/signature]
   
 16. valtioonmurha

  Rekisteröitynyt:
  03.04.2008
  Viestejä:
  262
  ping pang pongia on tullut pelattua, se on oikeesti hauska eikä vaadi mitään kortteja tai java hässäköitä
  ohjeet löytyy kait netistä ku katselee aasialaisia juomapelejä
   
 17. kesman

  Rekisteröitynyt:
  22.08.2006
  Viestejä:
  93
  Tälle repesin =D Kännissä tulee kyllä osoiteltua, ihmeen vaikeeta hillitä =P Pitää kyllä kokeilla tätä peliä joskus, aiheutti hirnuntaa työpaikalla muutenkin =D
   
 18. poroGOD

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2002
  Viestejä:
  3 362
  Yksi on inkkaripokka.

  Tarvitaan korttipakka, mielellään >4 pelaajaa, snapsilasi ja viinaa.

  Menee silleen että jaetaan kaikille yksi kortti, jota ei saa missään nimessä itse nähdä. Kortit nostetaan omalle otsalle niin että muut näkevät sen. (jos on lippis/pipo/panta niin kortti pysyy sen alla kätevästi esillä)
  Jakajasta seuraava tsekkaa tilanteen, korkein kortti voittaa ja päättää onko mukana vai luovuttaako - jos luovuttaa niin joutuu juomaan puolikkaan mitan viinaa. Näin mennään koko kierros jonka jälkeen tarkistetaan häviäjä, joka joutuu juomaan kokonaisen mitan viinaa. Jakovuoro siirtyy seuraavalle.
  Peli on simppeli, mutta pokan pitäminen, ilmeet ja silmäpeli alkaa pian vaikuttamaan ratkaisevasti...
  [signature]Only girls with no self-discipline eat every day. - Paris Hilton[/signature]
   
 19. xipe

  Rekisteröitynyt:
  20.04.2004
  Viestejä:
  658
  Tähän löytyy tarkat ohjeet googlettamalla. Pelkän McGyver sanan takia juominen menee melko kuivaksi. Säännöt ovat monimutkaiset.
  [signature]Intel X38BT, Q6600, 2Gb G.Skill DDR3, 2x 3870 HD CF, 550W BeQuiet!, 500GB HDD[/signature]
   
 20. King Moila

  Rekisteröitynyt:
  06.02.2006
  Viestejä:
  40
  Shakin pelaaminen siten, että jokainen syöty nappula vastaa juomista. (Tähänhän oli se oma snapsilasilauta, linkkiä tähän jos jollain on.) Mielellään siten, että mitä arvokkaampi nappula, sitä enemmän juomista kertyy.
  [signature]Laiton sensuuri is bad, mmkay?[/signature]
   
 21. vhbs

  Rekisteröitynyt:
  16.03.2004
  Viestejä:
  867
  Juomapeli normaalille korttipakalle (mikäli muistan oikein, täydentää saa)

  1=Ota 1
  2= Ota 2
  3= Ota 3
  4= Määrää 1
  5= Määrää 2
  6= Määrää 3
  7= Peukut pystyyn, korttia et tarvitse käyttää heti, jossain kohtaa nostat peukut pystyyn, kaikki nostavat heti perässä ja vika ottaa huikan.
  8= Keksi uusi sääntö (Esim huikka otettava aina vasemmalla kädellä, aina ennen huikkaa sanottava jotain tjsp, jos unohtaa säännön = lisähuikka)
  9= Tupakka kortti
  10= WC kortti
  J= Äijät ottaa
  Q= Ämmät ottaa
  K= Ryöstökortti, saat viedä jonkun wc, tupakka tai ryöstökortin jonka jälkeen oma ryöstökorttisi heitetään sivuun.

  Peukku, tupakka, ryöstö ja wc kortit siis tulevat aina ko. pelaajan eteen oikeinpäin josta sen voi joku toinen ryöstää Kuninkaalla mikäli sellaisen sattuu saamaan. Kun kortti käytetään, se heitetään käytettyjen korttien pinoon minne muutkin kortit.

  Kutakuinkin näillä säännöillä ollaan pelattu, ekana siis sovitaan montako kierrosta pelataan ja sitten vaan vedellään kortteja. yleensä tokalla kierroksella alkaa jo menemään aika vallattomaksi sillä ainakin yhdellä kauhea kusihätä, toisella tekee mieli tupakkaa ja kolmas on niin päissään ettei muista yhtäkään sääntöä ja juo jatkuvasti :D
   
 22. Artist formerly known

  Rekisteröitynyt:
  30.09.2005
  Viestejä:
  123
  Wanha keskiaikainen hyvä 'juomapeli' on tietysti vastapuolen pöydän alle juominen.
  Eli porukalla pöydänäärelle, kaikki vetää yhtä aikaa viinashotin huiviin, konttaus (kaikki yhdessä) pöydän ali pöydän toiselle puolelle. Uusi drinkki naamaan ja jälleen pöydän alta toiselle puolelle. Tätä jatketaan, kunnes voittaja on yksin istumassa pöydän ääressä muiden kilpailijoiden sammahdettua pöydän alle.

  Erittäin hyvä peli. Jatkoille ei tarvitse tämän jälkeen enää lähteä.
   
 23. Meifels

  Rekisteröitynyt:
  02.07.2003
  Viestejä:
  2 586
  Pari peliä:

  Beer Pong

  You will need one ping pong ball and 12 glasses of beer. Arrange six glasses of beer on either side of a table as if you were setting up bowling pins. Divide yourselves in to two groups. Each group should sit opposite the other with 6 beers in front of them. As you take your turn, you must throw the ping pong ball in to the opposite teams glasses. If it lands inside a glass, the opposing team must drink the beer immediately. Once done, rearrange the beers so they are all close to each other. The winning team is the team that manages to make the opposing team drink all their drinks. At the end of the game, the losing team must drink all remaining beer on the winning side.


  ???
  six dfferent cards face up tucked around a shot glass filled with whatever the first person is drinking. the rest of the cards placed face down around the drinking area. the object of the game: when it is your turn u must flip a card, if it is one of the cards that is around the shot glass, u must pick up the shot glass, drink its contents, refill it, and place it back in the center of the cards?. BUT as soon as u touch the shot glass u cannot speak or must now take 2 drinks, when refilling if u clink ur bottle to the shot glass u will have to take another shot, if u spill its another drink and when putting the shot glass back in the middle if u touch one of the cards that are face up with the shot glass, u must take another drink and start all over. u then draw another card and if it is not one of the 6 six cards around the shot glass, then u may speak again and are safe til ur next turn. if u draw another card that is of the 6, u start all over again?. an excellent game the circle around the shot glass is dependent on how drunk u are and how drunk u want to get.

  higher/lower.
  Just get a few friends and a deck of cards. One person starts out with the deck and looks at the top card. The person next to them tries to guess the number (or face) on the card. The person with the deck then says higher or lower depending on whether the card they are looking at as a higher or lower value. If they didn?t guess correctly the first time, the person then guesses a second time. If they get it wrong the second time, they have to drink a number of shots (sips of beer) depending on how far away their guess was. If their second guess was five and the actual card was seven, that?s two shots. If the person guesses right the first time, the person with the deck takes five shots. If they guess it right the second time, the dealer takes three. When the person with the deck gets through three people in a row without having to drink, they pass the deck to the person next to them and it goes on until the deck is finished. It gets easier to guess the card the longer the game goes on so it sucks to have the deck towards the end.


  Another good game is called ?Fuck the Dealer?
  It is played with a standard deck of cards and a group of people. One person is the dealer (to start) and you proceed aroudn the table with people guessing the top card. A person gets one guess, after which the dealer will say whether the card is higher or lower than the card (Ace is highest card). The person then gets to guess a second time. The person guessing then has to drink the number of seconds between the second guess and the actual face value (so if the guess was 3 and the card was 5, then the person would drink 2 seconds).

  However, if the person guesses the card right on the first try, the dealer drinks for 10 seconds. A correct guess on the 2nd try equals a 5 second drink for the dealer.

  After each turn, the card is laid out on the table for all to see, stacked in order (all 3?s together, all 5?s together, etc). After three consecutive people have guessed and not gotten the correct answer (on first or second guess) the dealer passes the cards to the right and that person is the new dealer.


  Chandeliers

  Need: 7 cups, 1 pong ball, small table, many cases of beer, 6-8 people

  How to play: Put one cup in the middle of the table and fill it with a full beer. Now arrange the other 6 cups around the center cup so they are all touching. Fill each of these with a half beer. Each person playing will have their own designated cup (excluding the center cup). The game starts with one person bouncing the pong ball into someones cup. If they make it into your cup you have to chug, your pin gets refilled, and you get to shoot. If the person shooting misses, the person to their right gets to shoot. Whoever makes the middle cup has to chug the middle cup. Play stops when someone has to drink and continues when that person finishes their drink. This game never ends, you just keep going till people can no longer drink and others take their place. Additionally, if the ball ever gets stuck on top of the cups, whatever cups the ball is touching have to be drunk by whoever the cups are assigned too.

  *If you feel the game is going too slowy, you can impart this rule: If someone makes the middle pin, everyone drinks their pin and the last person to put their pin down has to chug the middle pin.

   
 24. Melvis Pressula

  Rekisteröitynyt:
  14.06.2008
  Viestejä:
  3
  MacGyver-juomapeli

  Peliä varten tarvitset vähintään yhden jakson MacGyver-sarjaa. Tosimiehet katsovat kerralla läpi kokonaisen dvd-boksin. Lisäksi tarvitset paljon juotavaa. Juoman tyypillä ei ole mitään merkitystä.

  MacGyver-juomapelin säännöt:

  Ota huikka/shotti kun...

  - Ruudussa näkyy ruma hiustyyli (esim. takatukka)
  - Jokin räjähtää
  . MacGyver keksii jotakin
  - Jossakin näkyy alaspäin tikittävä kello (esim. pommissa)
  - Joku mainitsee Phoenix Foundationin tai MacGyverin nimen
  - Outo kasarimusiikki soi (juodaan koko sen ajan, kun musiikki soi)

  Omien sääntöjen keksiminen ei ole kiellettyä.
   
 25. Simo Holli

  Rekisteröitynyt:
  16.11.2003
  Viestejä:
  278
  Hattu:

  Peliä pelataan siis kahdella nopalla. (molemmat nopat heitetään aina samaan aikaan)
  Ensimmäinen heittäjä sovitaan yhdessä ja samalla sovitaan se,
  kenelle tulee hattu (kerron hatun merkityksen myöhemmin).
  Heittäjä saa heittää niin kauan kun hän saa merkityksellisiä silmälukuja.
  Kun heittäjä heittää jotain tyhjänpäiväistä, esim. 2 ja 4, vuoro siirtyy seuraavalle (myötäpäivään).
  Peli jatkuu kunnes kaikki on liian kännissä tai kun joku alkaa oksentamaan..
  tai sitten kun yhdessä niin sovitaan!

  Seuraavaksi muutama perussääntö:
  Kannattaa juoda siideriä tms. miedompaa ja sopia, että yksi kunnon kulaus=yksi juoma

  1. Juodaan koko ajan "väärällä" kädellä siis oikeakätiset vasemmalla
  jne. Jos juo vahingossa oikealla, joudut juomaan yhden juoman. Jokaisella oikealla kädestä juodusta
  kulauksesta aina yksi rangaistus. Tätä kannattaa muiden vahtia!

  2. Osoitella ei saa! Aina kun osoitat(sormella) jotain (esim. huomaat että juo väärällä kädellä ja osoitat)
  joudut juomaan itse. Ja jos osoitat kolmea ihmistä vuoronperään, joudut juomaan kolme juomaa.
  Älä siis osoittele vaan käytä nimiä!

  3. Hattu kiertää.. Hattu siis määrätään aluksi jollekin. Hattupäinen
  joutuu juomaan aina kun joku heittää kolmosen! Jos pelaaja heittää kaksi kolmosta,
  hattu juo kaksi juomaa jne. Hattupää EI saa käydä välillä vessassa tai hakemassa lisää juomaa.
  kaverit tuo juomat hänelle. Kun joku heittää 1 ja 2, hän saa hatun itselleen.
  Jos hattupää heittää 1 ja 2, hän saa määrätä kenelle hattu menee!

  4. Jos joku toinen ojentaa sinulle nopat käteen ja sinä otat ne, joudut
  juomaan! Jos sinä puolestaan vedät käden alta kun toinen yrittää ojentaa nopat sinulle,
  ja nopat putoaa pöydälle/lattialle, se toinen juo itse.
  ÄLÄ siis koskaan ota noppia kenenkään kädestä, vaikka joku niitä sinulle tarjoaisikin.
  (ota siis nopat itse pöydältä käteen!) Yritä kuitenkin ilkeyksissäsi antaa nopat jollekin
  käteen ainakin jossain vaiheessa peliä.

  Ja seuraavaksi tulee sitten ne MERKITYKSELLISET SILMÄLUVUT:
  A) Aina kun heitetään pari, saa heittäjä määrätä jonkun muun
  pelaajan/pelaajat juomaan silmäluvun verran. Eli jos heität 2 ja 2
  (kakkospari) saat määrätä 2(kaksi) juomaa. Voit määrätä ne joko yhdelle
  tai jakaa useammalle (eli joko Kalle juo kaksi tai Kalle yhden ja Kille
  yhden (1+1=2 ;)
  HUOM! Ykköspari = Social drink, eli kaikki juo yhden ja skoolaa; kahdella ykkösellä ei määrätä muille juomaa!
  Ja parien lisäksi:
  1 ja 2= hattu siirtyy
  3 (yksikin riittää)= hattu juo
  3 ja 3= hattu juo kaksi ja heittäjä määrää kolme juomaa
  1 ja 4= nopeuspeli; Laita mahdollisimman nopeasti peukalo nenänpäähän
  ja (saman käden) etusormi otsaan. SE joka viimeisenä saa "tempun" tehtyä juo yhden juoman.
  (Tässä yleensä sama ihminen on aina hitain ja muilla on hauskaa..)
  7 (ihan sama mitkä luvut, kun yhteissumma on 7)= heittäjästä edellinen
  juo yhden juoman
  8 (yhteissumma, millä tahansa luvuilla)= heittäjästä seuraava juo yhden

  Kerron vielä pari esimerkkiä, helpottaa tajuamista:
  Heittäjä heittää 3 ja 4 --> hattu juo yhden ja pelaajasta edellinen
  yhden. Sama heittäjä jatkaa, heittää 3 ja 3--> hattu juo kaksi, heittäjä määrää hatun juomaan vielä kolme.
  Sama heittäjä heittää taas, heittää 6 ja 6--> määrää kaikille kuudelle pelaajakaverilleen yhden
  juoman osoittaen jokaista vuorollaan sormella ja sanoen "sinä, sinä..."--> Kaikki pelaajat juovat yhden,
  paitsi heittäjä, joka osoitti kuusi kertaa, juo kuusi juomaa Heittäjä jatkaa edelleen.
  Hän heittää 1 ja 2--> joutuu ottamaan hatun. Heittäjä jatkaa yhä ja heittää 1 ja 1--> Social drink.
  Hän jatkaa yhä heittämistä, heittää 1 ja 5--> MERKITYKSETTÖMÄT LUVUT, vuoro siirtyy.
  Peli etenee koko ajan aika vauhdikkaasti eikä heittäjän pidä jäädä
  odottelemaan että se, jolle on määrätty juomia ehtii juomaan. Jokainen
  pelaaja pitää itse huolen kuinka monta juomaa on vielä juomatta. 20 juomaa rästissä vastaa yhtä pulloa.
  Pelissä ei tunneta sääliä. Jos esim. heität kolmosparin, niin määrää hattu juomaan kolme juomaa sen lisäks et se juo jo kaksi.
  Heitä sit heti nopeesti uudestaan. Jos onnistut saamaan kutosparin, määrää hattu juomaan vielä kuusi jne.
  Yleensä hattu on se, joka kärsii eniten. Mut toki
  pitää kiusata muitakin, esim. sitä, joka ei yleensä juo tai sitä joka sai viime tentistä liian hyvän.. Tärkeä pointti on se,
  et peli etenee koko ajan! Eli heitä heti uudestaan kun olet määrännyt juomat tai kun vuoro on tullut sinulle.
  [signature]Saunalahti on perseestä.[/signature]
   

Jaa tämä sivu