1. Tänään aamupäivällä kuorman optimointia, sähköpostiliikenteessä hitautta (jos ei esim. salasanan nollauksesta tullut sähköpostia, kokeile uudelleen)

    t: Sysop
  2. Bugiraportit ja palaute XenForo-MuroBBS:stä tähän viestiketjuun

    Tuliko vastaan englantia tai huonoa suomea, raportoi tähän viestiketjuun

Jääkahvi

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja Snakes, 02.06.2011.

  1. Snakes

    Rekisteröitynyt:
    16.12.2010
    Viestejä:
    1 384
    Tänne voitte laittaa hyviä jaakahvireseptejänne.

    Paras minkä itse tiedän on tämä Kreetalainen jääkahvi:
    Putkiaivotuksia: Kreetalainen jääkahvi

    Sokeria tuohon ei kai oikein hyödytä laittaa, koska liuos ei ole missään vaiheessa niin lämmintä, että sokeri sulaisi siihen. Kuten tuossa sanottiin Nescafen 3/5-vahvuinen pikakahvi on varmasti parasta. Itse menin ostamaan 4/5-vahvuista ja se on hieman liian stydiä makuuni.
     
  2. Snakes

    Rekisteröitynyt:
    16.12.2010
    Viestejä:
    1 384
    No niin, älkää vain väittäkö, ettei jääkahvi maistu.
     
  3. Greetie

    Rekisteröitynyt:
    12.07.2007
    Viestejä:
    3 856
    Maistuu maistuu, mutta kun normi kahvikin maistuu niin ei jaksais alkaa säätämään enempää sen kahvin kanssa.. :D
     
  4. cerberus

    Rekisteröitynyt:
    25.08.2004
    Viestejä:
    395
    Seuraavalla reseptillä olen tehnyt ja hyvää tulee:

    1.Keitetään tummapaahtoisesta kahvista 1,5xpurumäärällä kahvia (eli aika vahvaa), lisätään sokeria ja jäähdytetään, jonka jälkeen sekoitetaan tehosekoittimella niin, että alkaa vaahdota. Normaalisti en sokeria käytä, mutta tässä on ihan hyvää kun vähän laittaa

    2.Lasiin reilusti jäitä ja ehkä noin 2:1 kahvia ja maitoa, sekoitetaan.
     
  5. Rawjunk

    Rekisteröitynyt:
    29.09.2007
    Viestejä:
    136
    Tätä ohjetta oon käyttäny pari kertaa ja hyvää on. Pitää kokeilla ens kerralla suklaastevian kanssa.
     
  6. Snakes

    Rekisteröitynyt:
    16.12.2010
    Viestejä:
    1 384
    Onko sulla tuollainen Aeropress-laite?

    Jääkahvin ongelma on, että sitä pitäisi saada valmistettua kerralla paljon (haluan tarjota vieraille) ja mieluusti niin, ettei siinä tarvitse itse olla vispaamassa mitään. Tuossa mun ohjeessakin pitää sekoittaa minuutin verran ja siitä saa yhden ison lasillisen. Ostin blenderinkin tuota varten, mutta sauvasekoittimella tulee parempaa.

    Haluan lisäksi tehdä dieettiversiota ja inhoan muutenkin makeaa (ja rasvaisen makuista) kahvia, joten en haluaisi käyttää sokeria ollenkaan. Joissakin ohjeissahan keitetyn ja jäähdytetyn kahvin kitkeryyttä taitetaan kananmunalla tai liköörilläkin. Tuossa mun ohjeessa homman kauneus on nopeus (ei tarvitse keittää ja jäähdyttää) ja kahvista ei tule kitkerää, joten makeutusta ei tarvita. Mutta kuten sanottu, haluaisin tehdä kerralla paljon.

    Kokeilin muuten aikoinaan niitä Frezza mocha -kahveja. Niistä tuli kaamea närästys.
     
  7. Kultahattu

    Rekisteröitynyt:
    09.01.2007
    Viestejä:
    253
    Kyllä frapékin hyvää on, mutta en jaksa sitä useinkaan tehdä. Yleensä laitan kannuun kahviporot ja kylmän veden yöksi jääkaappiin, aamulla suodatus ja mukavan pehmeä kylmä kahvi on valmis. Maistuu mustanakin, mikä jää usein saavuttamatta keitetyllä ja jäähdytetyllä kahvilla kitkeryydestä johtuen.

    EDIT: Tarkennuksena vielä, että käytän aina tummapaahtoista kahvia, joka antaa itsessään mukavan makean vivahteen tuohon. Kokeilen Juhla Mokalla ja siitähän tuli aivan kauheaa. Mutta tummasta toimii, maistuu näin helteillä mustana jääpalojen kera.
     
    Viimeksi muokattu: 08.06.2011
  8. Snakes

    Rekisteröitynyt:
    16.12.2010
    Viestejä:
    1 384
    Noin pystyisi tekemään paljon kerralla. Mikä on kahvinporojen ja veden suhde?
     
  9. Kultahattu

    Rekisteröitynyt:
    09.01.2007
    Viestejä:
    253
    Olen yleensä tehnyt aika fiilispohjalta mutta mitta/desi on hyvä aloitus, siitä sitten hakee omalle maulle sopivaksi.
     
  10. Rawjunk

    Rekisteröitynyt:
    29.09.2007
    Viestejä:
    136
    On aeropress, mutta riittää varmaan kunhan on tosi vahvaa kahvia. Pitää joskus kokeilla mutteripannullakin. Tuollakaan ei taida saada kuin sen lasillisen kerrallaan.
     
  11. vipe

    Rekisteröitynyt:
    20.07.2000
    Viestejä:
    6 646
    Ei vissiin ihan sama, mutta ite oon tehnyt välimeren malliin eli maitokahvi (cafe con leche) kipataan pitkään lasiin jossa on reilusti isoja jäämurikoita. Hetken päästä on todella kylmää ja hyvää. "Cafe con hielo" tuo on ainakin espanjassa. Ei noita kuumia kahveja oikeen viitsi hellekeleillä juoda.

    Jäähtyneestä/haaleasta kahvista ei pidä kukaan joten jäitä pitää olla reilusti, että saa oikeasti kylmää siitä.
     
  12. PornReindeer

    Rekisteröitynyt:
    31.10.2000
    Viestejä:
    4 581
    Mulla on pari tuollaista Soda stream tms. pulloa, jotka joskus sain vaikka laitetta ei olekaan. Niihin tulee aina välillä tehtyä kun leveään suuaukkoon on mukava kaadella ainekset. Keitän espressokeittimellä täyden setin, joka tarkoittaa jotain 3-4 desiä. Kaadan esim. ruokosokeria pulloon ja kahvin päälle. Sitten vähän sekoittelua ja täyttelen pullon maidolla. Tässä vaiheessa juoma on haaleaa, joten se menee jääkaappiin odottamaan kylmentymistä. Tosin ensimmäisen lasillisen saatan vetää jääpalojen kanssa, jos heti tekee mieli eikä ole valmista.

    Välillä tulee makeutettua kaakaon kanssa tuota, tulee vähän erilaista.
     
  13. Myocyte

    Rekisteröitynyt:
    26.07.2008
    Viestejä:
    350
    No mikä ihme siinä Steviassa sitten haittasi, ei ainakaan kalorimäärä.
     
  14. Dulia89

    Rekisteröitynyt:
    31.10.2009
    Viestejä:
    469
    Ulkomailla kun tilasi Ice coffeen, sai kyllä aina sellasen, missä on jäätelöä ja kahvia yms.. Mutta että jätski kuului siihen. En tiedä miten Suomesta saisi vastaavan, se on kyllä hyvää. Täällä kun ottaa jääkahvin niin se on tota kylmää kahvia vaan, aika tylsä.
     
  15. Skarsgård

    Rekisteröitynyt:
    12.07.2009
    Viestejä:
    413
    Tein tuota Kreetalaista jääkahvia, ja kieltämättä on hyvän makuista ja todella helppo ja nopea valmistaa. Vaahto jäi tuossa vähän kitkeräksi, vaikka yritin siihen sokeria ripotella päälle. Muuten kyllä todella hyvää. :)
     
  16. Snakes

    Rekisteröitynyt:
    16.12.2010
    Viestejä:
    1 384
    Kiva, että tykkäsit. Vaahdottaminen on vähän taitolaji. Jos vaahdottaa liikaa kaffea on häjy juoda.
     
  17. bambisaarna

    Rekisteröitynyt:
    06.11.2007
    Viestejä:
    29
    Olen nyt muutaman kerran tehnyt jääkahvia, ja hyvää on tullut. Tykkään tosin aika makeahkosta jääkahvista :) Mutta ainahan näitä reseptejä voi muokkailla.

    1. Keitin vahvaa kahvia, puruja noin tuplamäärä normaaliin.
    2. Murskasin blenderissä muutaman jääpalan, kaadoin jäähtyneen kahvin sekaan ja nopea sekoitus.
    3. Perään kevytmaitoa ja loraus vaniljakastiketta, sekoitus.
    4. Lasiin suklaakastikeraidat, kaadetaan jääkahvi, päälle kermavaahtoa ja suklaakastiketta.

    Omnomnom :)
     
  18. ironfire

    Rekisteröitynyt:
    07.02.2009
    Viestejä:
    82
    Itse pidän frezza mokista, nescafen ice cafesta ja starbucksin valmiskylmäkahveista.

    Mutta jos itse valmistaa tässä paras ohje:

    1 annos
    2 tl murukahvia
    4-5 tl sokeria
    1 dl kylmää vettä
    1 dl maitoa
    2 cm viipale vaniljajäätelöä
    5-6 jääpalaa


    Mittaa kulhoon murukahvi, sokeri ja vesi, sekoita sauvasekoittimella sekaisin, kunnes vaahtoaa. Lisää muut aineet ja jatka sekoittamista hetki. Kaada juoma korkeaan lasiin ja nautiskele pillillä!

    Jäätelöa ei välttämättä tarvitse laittaa. Se vain tekee siitä vähän pehmeämpää.
     
  19. maila-

    Rekisteröitynyt:
    10.08.2006
    Viestejä:
    195
    Muutama vuosi sitten vietnamissa join päivittäin paikallisten pitämästä kojusta jääkahvia. Kahvi oli todella vahvaa ja aika makeaakin. Tietääkö kukaan tähän reseptiä? Kahvin joukkoon laitettiin tietenkin jäämurskaa, loraus suht paksua(ja varmasti vahvaa) kahvia, jotain paksua sokerilientä tms?, ja maitoa.
     
  20. code.666.

    Rekisteröitynyt:
    26.08.2002
    Viestejä:
    814
    Helpolla pääsee kun tekee murukahvin maitoon, kondensoitua maitoa makeutta tuomaan, pari jääpalaa ja eikun nauttimaan. Hemmetin hyvää ja helppoa.
     
  21. Jäck

    Rekisteröitynyt:
    Viestejä:
    0
    Australiassa kaupassa myytävä Ice coffee pulloissa oli aivan mielettömän hyvää. Se oli maitopohjaista, varmaan sama kuin kaakaota joisi mutta kaakao korvattuna kahvilla. Hyvin sai kyllä pakin sekasin, yliannostukselta kun ei voinut välttyä :D Siellä normikahvi ei ollut vastaavassa suosiossa. Ravintoarvoiltaan aika lähelle jäätelöä, olettaisin, siis nestemäistä jädeä, nam. Täytyy koittaa tehdä karpimpaa versiota, eli testaan ihan normi kahviin tehtynä kerman kera, ilman sokeria tai maitoa, kunhan jäät pakastuu. Starbuckseistahan saa vastaavaa mustaa kahvia jäillä ja se on hyvää kuumalla päivällä. Samaa helmeä myytiin myös Donkin donutsissa. Frappuzino tai joku vastaava oli maitopohjainen karkkikahvi.. Aika Gei nimi :P One frappuzino pliiiz, yes i do have my finger in my butt. Olikohan se just toi mihin ne laittaa vielä ison kermavuoren päälle. Herkkujahan noi siellä on ja niistä on kahvi aika kaukana.

    Oma suosikkini ja monen muun. 2003 myytiin 22miljoonaa litraa..
    Farmers Union Iced Coffee - Wikipedia, the free encyclopedia
     
  22. Ayumi

    Rekisteröitynyt:
    17.01.2007
    Viestejä:
    99
    Varmaankin ihan paikallista kahvia ja kondensoitua maitoa. Sillä reseptillä tehtyjä juomia tuli monesti nautittua

    Kondensoitu maito ? Wikipedia
     
  23. Pinay

    Rekisteröitynyt:
    04.06.2010
    Viestejä:
    2 131
    Varmaan vähän saman sortin tavaraa Vietnamissa ja Thaimaassa nuo katukauppiaiden jääsumpit, ainekset ainakin vaikuttaa aika smoilta. Parasta ikinä, ei voi muuta todeta.
     
  24. Anigamu

    Rekisteröitynyt:
    19.07.2010
    Viestejä:
    3 282
    Minä laitan jääkahviin tuplamäärän poroja kuin normaalisti, valmiin kahvin sekaan yhtä paljon sokeria kuin itse kahvia ja lopuksi hylamaitoa 5x enemmän kuin kahvia. Useammin tulee kyllä ostettua kaupasta pikajääkahveja.
     
  25. Jäck

    Rekisteröitynyt:
    Viestejä:
    0
    Oli hiukan kitkerää kun keitin normaalisti 6 kuppia, annoin sen olla jääkaapissa joku 4 tuntia ja siihen pari kourallista jäitä, kermaa varmaan desi. Täytyy kokeilla miedommalla kahvilla, eli vähemmän purua. Jäätkin murskaantui pieneksi mössöksi, seuraavaks vähemmän tehosekoitinta. Vois kyllä testata jos tekisi nescafen cappucino jauheesta.
     

Jaa tämä sivu