Itsemurha

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Cretive, 14.06.2007.

 1. OMGmercedes

  Rekisteröitynyt:
  12.03.2004
  Viestejä:
  17 836
  Niimpä. Millähän vitun rahalla sinne thaikkuihin mennään nussimaan, kun useimmat tapaukset mitä minä tunnen, niin ovat aina perseauki ja siinäkin yksi syy jatkuvaan masennukseen ja elämän kurjuuteen. Puhumattakaan kun reissusta tullaankin taas täysin tyhjänpäälle, jos rahat matkaan on jotenkin saanut hommailtua.
  Toki kai niitä rikkaita itsemurhaa hautovia murojakin(6000€/kk) löytyy, tietty näiden ainoa syy hautoa onkin vain se, ettei se ollutkaan 30cm :smoke:

  Nämä hautojat vois sitten lähteä niin, ettei aiheuteta muille vaaraa. Kuten nämä idiootit jotka ajavat rekkaa päin autolla, tai jotain muuta vastavaa, tälläiset heebot pitäisi tappaa, eiku...siis Boack synnytyslaitokselle töihin.
   
 2. Raappabyxor

  Rekisteröitynyt:
  27.07.2007
  Viestejä:
  258
  Iän myötä tulee sietokykyä. Mikäpä tässä paskassa niin sietämätöntä olisi, etteikö aina yhden uuden päivän jaksaisi kokea.

  Teknisestä puolesta jotain, jos pakko kuitenkin on.
  Ei taida nykyään olla helppoa päästä käsiksi tosi potentialisiin lääkkeisiin. Amitriptyylit olivat tarkoitukseen melko verrattomia, mutta ne pinkit pallerot olivat jo itsessään peruste olla vetämättä övereitä niillä.

  Junaa en myöskään suosittelisi. Kovin sotkuinen brutaali menetelmä ja tahattomia osallistujia traumatisoiva.

  Kylmä vesi voisi olla tähän vuodenaikaan poikaa. Tulee nimittäin hiton euforinen olotila kun ruumiinlämpö laskee alle kriittisen ja viimeinen matka lähtee rullaamaan.
   
 3. spåra

  Rekisteröitynyt:
  08.04.2003
  Viestejä:
  287
 4. shagriml

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2001
  Viestejä:
  528
  Mistä saa ? Voisin laittaa letaalin dosen tilaukseen. Olen liian nössö väkivaltaisella tavalla lähteväksi ja on tullu sen verran päihteiltyä elämän aikana että tuntuis aika sopivalta tavalta lähteä :smoke:

  Harmi ku ei suomessa saa ees niin vahvoja reseptilääkkeitä että henki menis, korkeintaan taju ja sihenkin menee vähintään viikon annokset :mad:

  Jos joskus sattuisin hengestäni pääsemään (epäilen että niin onnekas olen, enköhän mä joudu kituu tääl viel vuosia) niin täytyy kyl laittaa joku lappu sitä varten että joku tajuu sit tulla postaa asiasta niin ihmiset pääsevät juhlimaan. Harmi ku en tiedä missä koulukiusaajat asuu, he jo ala-asteella sanovat et tapa ittes vitun läskipaska niin maailmasta tulee parempi paikka, saisivat hyvät bileet pystyyn ja voisivat muistella niitä kaikkia kertoja kun pieksivät ja potkivat mua tyttöjen hihittäessä ja haukkuessa mua luuseriks taustalla.
   
 5. marsulammas

  Rekisteröitynyt:
  26.12.2008
  Viestejä:
  25
  Niin no, kai se on sitten vain laiskuutta, jos haluaisi tehdä työtä muttei pysty. Kun töissä ollessa keskittyminen on mahdotonta ajatusten harhaillessa koko ajan itsensä vahingoittamiseen. Laiskuuttahan se vain on, kun ahdistuu siitä, että aiheuttaa muille lisähommia ja ongelmia ollessaan itse työkyvytön. Vai onko se laiskuutta? Eikö todellinen laiskuri vetäisi onnellisena lonkkaa katsellessaan, kun muut raatavat hänen puolestaan?

  Itselläni menee onneksi jo paremmin. Syksyn ajan olen pystynyt opiskelemaan ja käymään osa-aikatöissä ihan hyvin tuloksin. Sanoisin kuitenkin, että asiat paranivat töistä/opiskelusta huolimatta, eivät niiden ansiosta - pitkän aikaa mulla olisi ollut koko ajan joko töitä tai opintoja, joita yritin hampaat irvessä vääntää, mutta en kyennyt tekemään muuta kuin makaamaan sängyssä. En tiedä, miksi nyt olen taas paremmassa kunnossa, saattaa johtua uudesta lääkityksestä tai sitten ei. Ihan sama, pääasia että olen nyt työkykyinen.

  Tsemppiä muille itsensä kanssa tappeleville. Olisi myös ihan kiva, jos masennusta kokemattomat eivät tulisi huutelemaan näistä työterapioista sun muista. Mielisairaus ja laiskuus ovat eri asioita.
   
 6. Nikotiini

  Rekisteröitynyt:
  20.05.2009
  Viestejä:
  211
  Eiköhän sillä etanolillakin saa itsensä hengiltä, kun oikein kovasti innostuu kuppia kaatamaan. Toinen vaihtoehto on sitten sammua lumihankeen. Itse tosin olen ajatellut päättää päiväni perinteiseen köyteen. Ulkopuolisten on turhaa edes yrittää ymmärtää masennusta. Sen voi ymmärtää vasta kun sen kokee.
   
 7. jeppejehupoika

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2009
  Viestejä:
  2 333

  no ainakaan veri ei tule tolleen valumalla sieltä valtimoista.

  http://www.youtube.com/watch?v=T4koLvQYhwQ&NR=1
   
 8. Vuosi

  Rekisteröitynyt:
  14.05.2008
  Viestejä:
  268
  Joo ei ole oikea ja sai bannit hetkeksi tuosta videosta mutta pääsi takaisin. Tuossa ylempänä olikin jo vastattu ja tuossa vielä videon kuvaus:

  http://www.metanoia.org/suicide/

  This video is made so that you don't have to do it on your own, and instead laugh at the concept of suicide.

  Allrightie! I'm back again after being banned from Youtube for a very short while because of this video. I hope you enjoy it just a tad more than usual because of this :)

  Thanks, Youtube, for letting me back inside.
   
 9. GirlT

  Rekisteröitynyt:
  18.06.2008
  Viestejä:
  682
  Itsemurha ei ole koskaan vain sosiaalisessa tyhjiössä tapahtunut itsensälopettaminen. Itsemurha olis mun mielestä oikeutettumpi siinä tapauksessa, ettei itsemurhasta aiheutuisi hankaluuksia lähipiirille. Lähipiiri kuitenkin maksaa hintaa siitä, ettei pikku-pertti jaksanut elää. Pikku-pertti pääsee itseasiassa vähemmällä kuin lähipiiri. Tää vaan imo.

  Edit. Imo itsemurhassa on mukana itsekkyyttä.

  edit 2. Jollain tapaa aika raukkamainen/säälittävä teko toisaalta...ei viitsi yrittää, ei osaa tai viitsi etsiä apua, jättää muut suremaan, ei ole kertonut pahasta olostaan, ei luota siihen että muut voisivat auttaa.
   
 10. Gl4c13r

  Rekisteröitynyt:
  08.11.2008
  Viestejä:
  1 768
  Lääkärit tekee paljon itsemurhia kun eivät kestä katsoa kuolemaa. Tietävät myös millä lääkkeillä henkikulta lähtee. Normijannun ei usein kannata itsaria tehdä lääkkeillä vaan turvautua köyteen. Laittaa itsensä vaan narun jatkoksi. Kyllä se siitä.

  Onneksi en koskaan ole kärsinyt masennuksesta. Varmasti täyttä helvettiä elää masentuneena.
   
 11. Väinämöinen

  Rekisteröitynyt:
  07.06.2000
  Viestejä:
  1 175
  Lääkärin ammatti kun nyt on yksi niistä paskamaisimmista ja stresaavimmista hommista. Kuolemaan nuo kyllä tottuvat. Sinänsä toki tuo seikka että tietävät millä ja miten nirri lähtee vaikuttaa myös hieman asiaan, samoin varmaan myös se että usein hoitavat itse omat vaivansa.
   
 12. Nikotiini

  Rekisteröitynyt:
  20.05.2009
  Viestejä:
  211
  Mitä itsekästä/raukkamaista on päättää omasta elämästään. On helvetin itsekästä vaatia toisia elämään itseään tähden. Mikä siinä on vikana, että haluaa kuolla?
   
 13. GirlT

  Rekisteröitynyt:
  18.06.2008
  Viestejä:
  682
  Omasta elämästä saa päättää toki, ja ymmärrän esim. että jotkut kuoleman sairaat toivoisivat päästä pois kärsimästä. Vikana on se, että jos joku tappaa itsensä, niin sen läheiset alkaa ehkä kysellä itseltään "Olisko me voitu tehdä jotain sen tyypin hyväksi ettei se olis tappanu itseensä", muut joutuu myös suremaan tän tyypin takia. Jos onnistuu perustelemaan ratkaisunsa sillälailla muille, ettei siirrä omaa paskaa oloa muiden hoidettavaksi lopettamalla itsensä ja pistämällä toiset suremaan, niin ehkä sitten vois olla paremmat perusteet hyväksynnälle.
   
 14. hiost

  Rekisteröitynyt:
  18.08.2003
  Viestejä:
  2 261
  Jokainen tehköön omalla elämällänsä mitä huvittaa.
   
 15. Ad_Astra

  Rekisteröitynyt:
  10.11.2002
  Viestejä:
  2 374
 16. kim1

  Rekisteröitynyt:
  06.01.2005
  Viestejä:
  45

  "Oltaisiko me voitu tehdä enemmän sen ihmisen eläessä".


  Isä kuoli, Pertin ollessa 6-vuotias ja minä ratkesin ryyppäämään. Asuimme kahdestaan pienessä asunnossa. Rahaa ei ollut ja nekin vähät mitä valtiolta sain, ryyppäsin. Oli minulla monia mies ystäviä siihen aikaan, kapakasta niitä kotiin raahasin. Saattoivathan ne vähän Perttiä humalapäissään kurmoottaa. Sillä tavallahan niitä miehiä tehdään.

  Perttihän oli aina vähän sellainen yksinäinen susi, ei sillä kavereita ollut. Mistä lie johtui.

  Pertti muutti kotoa jo nuorena. Olikohan viidentoista kun lähti omille teilleen. On se hyvä kun aloitti itsenäisen elämän niin aikaisin. Kyllä hän aina silloin tällöin täällä kävi. Loppuvaiheissa vähemmän.

  Kyllähän se satutti. Aamulla soittivat. Pertti oli tappanut itsensä, ottamalla yliannostuksen huumetta. Minun mielestä se oli ajattelematon ja itsekäs teko. Hän oli ainoa mitä minulla oli.

  - Pertin äiti.

  (tarina on fiktiivinen)


  Jokaisen itsemurhan taustalla on todennäköisesti tämän näköinen tarina. Ehkä lievempi, joillain rankempi. Se on niin helppo nähdä pelkkä teko (itsemurha) ja tuomita. Olla katsomatta sinne taustalle, mistä se teko kumpuaa.
   
 17. trapper

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2009
  Viestejä:
  277
  Pöh pöh, osalla varmasti onkin mutta tuskin suurimmalla osalla edes.

  Pari itsemurhaa on omassa tuttavapiirissä/suvussa ollut... Vielä kotona asuva 19v sukulaispoika hirtti itsensä ovenkahvaan ryyppyillan jäljiltä. Syytä ei tiedä kukaan, olihan sillä aika epäluotettava tyttöystävä joka teki vaikka mitä (sinäkin iltana vissiin) mut ei jaksa uskoa et semmosen takia itsensä kukaan hirttäisi. Kotiolot oli tuolla sukulaisella enemmän kuin hyvät, koulunsa lopetti kesken kun lähti töihin, oli ihan hyvissä töissä (isänsä kattofirmassa) ja sai ihan ok palkkaakin mut mitään varsinaisia ongelmia ei ollut.

  Toinen tapaus oli kun kaveriporukasta yksi 16v poika päätti jäädä junan alle, eipä kukaan ainakaan tiennyt hänelläkään mitään ongelmia olleen. Tiedä sitten. Oli kuitenkin itsellenikin ihan hyvä kaveri, samoissa porukoissa liikuttiin monta vuotta.
   
 18. Shaolin

  Rekisteröitynyt:
  12.03.2002
  Viestejä:
  622
  Eiköhän se kaikkein mukavin tapa ole lähteä, juuri niinkuin tuo exit bag, että helvetin iso pussi pään ympärille ja mielellään siihen liitettynä typpi- tai heliumpullo. Silloin ei tule tukehtumisentunnettakaan. Taju vaan lähtee.
   
 19. Marshal

  Rekisteröitynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  1 791
  Mistä sitä tietää millä "levelillä" kunkin elo milläkin hetkellä on, paras kantaa ainakin oma korsi kekoon ja auttaa omilla ohjeilla kaveria elämässä eteenpäin, oli siitä sitten hyötyä tai ei.
   
 20. trapper

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2009
  Viestejä:
  277
  Jos se on sillä "levelillä" ettei mikään auta niin minkäs sille sit kukaan voi? Jojoon vaan sitten näin suoraan sanottuna....

  Suurinosa itsemurhasta puhuvista on kuitenkin sillä "levelillä" että elämänmuutos (parempaan päin) muuttaa tilanteen täysin. Huorissa käynti tms tuskin siihen auttaa, parisuhde varmasti paremmin... Eikä varmasti huonoa tee sekään jos lähtee kaverin/kaverien kans vaikka juurikin Thaimaaseen vähän nollaan tilannetta.
   
 21. m.o.s.

  Rekisteröitynyt:
  02.08.2007
  Viestejä:
  899
  Valitettavasti oikeasti masentuneen ihmisen kanssa kyse ei ole siitä, ettei hän viitsi, vaan siitä, ettei hän kykene.
   
 22. Boack

  Rekisteröitynyt:
  28.04.2004
  Viestejä:
  2 851
  Tässä täytyy olla erimieltä. Jos kaveri ei halua elää, niin enemmänkin se olisi itsekästä lähipiiriltä vaatia kaveria elämään paskaa elämäänsä vain siksi, että lähipiirille ei tulisi paha mieli.

  Ja jos lähipiirille tulee paha mieli, niin se on omaa mielen heikkoutta. Minulta on 2 sukulaista (setä ja serkku) ottaneet itsensä hengiltä. Ei tuo nyt minua liikuttanut sen kummemmin. Ei tullut kyyneliä, eikä tullut juuri muillakaan. Kunnioitimme vainajan omaa tahtoa lopettaa elämänsä. Ei me sitä täysin ymmärretty, miksi kannatti luovuttaa, mutta oma tahtonsa oli ja me olimme koko suku ok sen asian kanssa.
   
 23. Nemostelija

  Rekisteröitynyt:
  16.05.2008
  Viestejä:
  1 774
  Pakko myöntää olevani samaa mieltä Boackin kanssa. Juuri noinhan se on. Kun siihen lisää vielä sen, että kukaan meistä ei saa päättää itse syntymästään, ei meiltä tulla kyselemään että haluatko kärsiä 30 vuotta miekka sydämessä tässä maailmassa ja tulla haukutuksi itsekkääksi kun et tykkääkään tästä ajatuksesta...

  Kyllä ne todelliset itsekkäät löytyy aivan muualta.
   
 24. Caesar^

  Rekisteröitynyt:
  28.11.2002
  Viestejä:
  305
  Oman elämänsä päättäminen on jokaisen oma asia.
  Neuvoisin kuitenkin jokaista asiaa hautomaa edes yrittämään päälääkärissä käyntiä ja nappeja. Jos nekään eivät auta, niin sitten on ainakin yrittänyt korjata tilannetta.

  Sellaisen reunaehdon haluaisin asettaa muiden itsensä telomisille, että eivät loukkaa muita fyysisesti siinä, kuten esimerkiksi ajamalla vastaantulevaa autoa päin. Siinä voi käydä niin, että vastaantulevassa autossa olevalta vaavilta lähtee henki ja iteltään ei. Eli mieluiten niin, että koittaa onneaan vaikka sitten sitä Pendolinoa vastaan.
  Ja mitä junakuskeihin tulee, niin ehkä parempi olis välttää katsekontaktia ajuriin ja jättää ehkä jälkeen kirje missä pahoittelee toisen työmaalle tunkemista. Näin itse tekisin. Kullakin omat näkemyksensä asioihin.

  Kannatan silti ensisijaisesti erilaisten korjausmetodien kokeilemista, ennen kuin vetää töpselin irti.
   
 25. SuperEgo

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2001
  Viestejä:
  6 827
  Boack puhuu aina välillä ihan asiaakin. Jonkun itsemurha on tietenkin kova paikka läheisille, mutta joissakin piireissä sitä on myös uskontokunnasta eroaminen. Ei se ole mikään peruste yksilön valinnanvapauden rajoittamiselle. Ja kuinka vapaa yleensäkään on ihminen, joka ei saa halutessaan päättää edes oman elämänsä lopettamisesta?

  EDIT: Mainittakoon toki, ettei siihen lopettamisaktiin tietenkään pidä täysin sivullisia ihmisiä väkisin sotkea.
   

Jaa tämä sivu