Ilmeiden sekä tunteiden hallitseminen.

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Dreckskerl, 04.09.2008.

 1. Dreckskerl

  Rekisteröitynyt:
  02.09.2008
  Viestejä:
  0
  Eli yksinkertaisesti kysyisin keinoja miten psyykata itsensä niin sanotusti tunteettomaksi. Sillä itseäni vaivaa tuo niin kiusallinen asia kuin inhimillisyys. Kun kuulen jotain hauskaa, naurahdan. Kun kuulen jotain liikuttavaa, kyynelehdin. Kun kuulen jotain törkeää, vihastun ja niin edelleen.

  Tämä yksinkertaisesti häiritsee itseäni ja tavoitteitan. Olen yrittänyt saada itseni täysin ilmeettömäksi ja tunteettomaksi, mutta toistaiseksi en ole vielä täysin pystynyt siihen. Joku saattaa väittää että osa ihmisyyttä on tunteet, kenties näin saattaakin olla mutta itse en halua olla osa tätä näkemystä. Miksi edes pitäisi? Emme me ole muita eläimiä parempia, eläimiähän me itsekin olemme. Hieman kehittyneempiä vain suurimmaksi osaksi, vaikkakaan tätä ei voi sanoa kaikista.

  Mistä tulee ihmisen tarve näyttää tunteet? Kertokaa psykologiaa pitemmälle lukeneet sillä itselleni ei ole vielä paljastunut tarve tähän. Kun joku ympäristössäsi kertoo sinulle huvittavan jutun, yleensä tällöin ihmiseltä purkaantuu naurua. Jos taas sinulle kerrotaan jokin sinua liikuttava asia saatat masentua tai kyynelehtiä. Eikö ihmisen aivot ole tarpeeksi kehittyneet käsittelemään tälläisiä asioita joten ne pitää purkaa ulos eleillä ja sanoilla?

  Täten olen erilainen. Tavoitteenani on luoda täydellinen ilmeettömyys kasvoilleni ja eleilleni. Niin kutsutut pokerikasvot.
  En ole itse ikinä välittänyt paljoakaan muiden tunteista joten se häiritsee itseäni että olen kykenevä tuomaan tunteita esille, kuvottavaa suorastaan sanoen. Täten kyselen jos muut tietäisivät apukeinoja jotka nopeuttaisivat prosessiani.

  Niin ja kaikille jotka sanovat "Hanki elämä, kasva aikuiseksi, mene hoitoon, lulz juuri rekisteröitynyt jne." sanoisin että jos teillä ei ole muuta sanottavaa niin pitäkää nuo omassa mielessänne. Kaikki eivät kulje aivotoman massan mukana ja näe maailmaa samalla tavalla kuin sinä. Maapallolla on yli 6 miljardia ihmistä, ikinä ajatellut että kaikki eivät ole samanlaisia?

  Olen sellainen ihminen joka ei katso taakseen päätöksen tehtyäni, jos teen virheen niin kärsin seuraukset sillä itselläni ei ole mitään mitä henkilökohtaisesti katuisin. Takaisin palaaminen ei vain ole oma ratkaisuni.
   
 2. TaskuMatti

  Rekisteröitynyt:
  21.07.2006
  Viestejä:
  281
  Tarkoituksenasi on osallistua pokeriturnaukseen? En oikein ymmärrä mikä idea tässä on.

  Luulen että saat enemmän vastakaikua täältä.
  [signature]Avoin mieli on hyvä asia, mutta ei niin avoin että aivot tippuvat pois[/signature]
   
 3. vade

  Rekisteröitynyt:
  20.01.2000
  Viestejä:
  252
  Hassua. Itse haluaisin oppia näyttämään tunteita. Mulla on aivan hillitön kontrolli liittyen sekä tunteiden tuntemiseen että näyttämiseen. En voi valitettavasti antaa mitään neuvoa kuinka oppia tähän, sillä itselleni tämä feature/bugi sisäänrakennettiin jo tehtaalla.
   
 4. Ämpärimursu

  Rekisteröitynyt:
  06.01.2008
  Viestejä:
  27
  Hehe. Sama vika, pientä poikkeusta lukuunottamatta: nauru.

  Nauran siis silloin kun sille on aihetta. Eli jos oikeasti kuulen jotain hauskaa. Muutoin sitten olen täysin kyvytön ilmaisemaan tunteitani. Sanoilla, ilmeillä tai eleillä. Eli sellainen kömpelö idiootti noissa asioissa.

  Se on oikeasti melko häiritsevä tunne kun haluaisi näyttää jollekulle myötätuntoa tai ihan sitä välittää siitä mutta on siihen kykenemätön, sanat jotka pitäisi sanoa ei tule mieleen heti, sitten kun ne tulee ei niitä pysty sanomaan. Nykyään jo lähipiirissä pieni läppä siitä että omaan tasan yhden ilmeen. Se on joskus oikeasti melko häiritsevää, en suosittele siihen pyrkimään.

  Tai no, ruoho taitaa olla aina aidan takana vihreämpää. Olisin mieluusti kyvytön tuntemaan mitään, tai no, osaa tunteista. Mutta se että tuntee eikä osaa näyttää niitä. Melko inhottavaa.

  [signature]I has buckits yes[/signature]
   
 5. Kongo-Müller

  Rekisteröitynyt:
  09.05.2003
  Viestejä:
  271
  [​IMG]

  Live long and prosper.
  [signature]Jedem das seine.[/signature]
   
 6. Ass Effect

  Rekisteröitynyt:
  18.11.2004
  Viestejä:
  537

  [signature]Muistan eräät autotriidit joissa(Boack)haukkui käytettyjen ostajat ja seuraavassa ketjussa lipsautti ajavansa itse käytetyllä.[/signature]
   
 7. marlboroh

  Rekisteröitynyt:
  01.07.2001
  Viestejä:
  17
  - Mieti asioita mahdollisimman paljon etukäteen
  - Kuvittele itsesi ylemmäksi kuin muut
  - Totuta itsesi hiljalleen tavoitteeseesi, eli jos naurattaa niin naurahda, älä naura
  - Jos nyt et välitä paljoakaan niin lopeta se vähäkin, jolloin voit oikeasti edes yrittää saavuttaa jotain

  Kannattaisi vielä perustella se, että miksi haluat tälläisen tilanteen itsellesi jos se ei kerran ole sinulle luontaista (ihmiselle on yleensä varsin luontaista olla ihminen). Mitkä ne tavoitteesi (siis muut tavoitteet kuin tämä) ja motiivisi oikeasti ovat? Jos et pysty perustelemaan itsellesi kysymystä "miksi?", et pääse mihinkään.

  PS. Jos olet lukenut Nietzschen Zarathustraa ja ottanut siitä liikaa vaikutteita, voit samantien pitää itseäsi vain yhteen uskontoon hurahtaneena.

   
 8. Dr. Gonzo

  Rekisteröitynyt:
  10.04.2008
  Viestejä:
  785
  Ainut asia mikä erottaa ihmisen eläimestä on empatiakyky.
   
 9. StarForce

  Rekisteröitynyt:
  25.09.2005
  Viestejä:
  573
  Lues nuo, ja jos ei hävetä yhtään, olet yhden askeleen lähempänä tavoitettasi. Kirjoititko tämän muuten kännissä? Kuulostaa niin kovin tutulta känniavautumiselta, ja todella ontolta ja narsistiselta tekstiltä.

  Ei, et ole samanlainen kuin muut, olet tyhjä, ja mitä ilmeisimmin haluaisit paeta vielä vähän pidemälle autismiin.
   
 10. muromies86

  Rekisteröitynyt:
  02.03.2004
  Viestejä:
  519
  Joskus tulee kyllä tilanteita joissa ei ole mitään hauskaa, aika normaali tilanne, mutta sitten vain alkaa naurattamaan. Tätä tapahtuu mulla tuttujen ihmisten kanssa, johtuen ehkä siitä että olen niin hauska jätkä ja samoin mun tutut on, että pelkät toisen tavat ovat huvittavia.
   
 11. Dr. Gonzo

  Rekisteröitynyt:
  10.04.2008
  Viestejä:
  785
  Känniavautuminen voi olla melko terapeuttinen ja tarpeellinen asia.
   
 12. Jaakko Tranberg

  Rekisteröitynyt:
  18.03.2002
  Viestejä:
  176
  Muistelisin, että uuden tutkimuksen mukaan, tietyt kädelliset (muut kuin ihmiset) kykenevät empatiaan.
  [signature]Tietokone : AMD Athlon 64 X2 4800+ @ 3Ghz
  4GB DDR2 800, BFG 8800GT 512MB OC2
  Nexus, G15, 24" TFT @ 5ms
  Logitech MX518 jnejne
  Muut : Xbox360, Samsung PS42S5H[/signature]
   
 13. Kiqii

  Rekisteröitynyt:
  16.04.2007
  Viestejä:
  48
  Perseestähän tollainen on. Ihmisten kanssa toimeentuleminen vaikeutuu huomattavasti kun kaikki luulevat ettet välitä paskaakaan heidän jutuistaan vaikka ne olisivat oikeasti ihan mielenkiintoisia. Sitten pitää kompensoida pakottamalla itsensä hymähtelemään ja heittämään "nii", "just" yms. paskaa joka väliin. Tuo sitten puolestaan häiritsee omia ajatusprosesseja, kun pitää miettiä missä välissä olisi sopivaa harrastaa aktiivista kuuntelua sen sijaan, että miettisi vaikka millaisia ajatuksia se toisen juttu ylipäätänsä herättää. Kuitenkin suurin osa jutuista mitä kuulee ovat ihan mielenkiintoisia, ei sitä niin usein tule väkisin oltua ihmisten kanssa joiden jutuista ei tykkää.
   
 14. Kermaeläin

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2006
  Viestejä:
  27
  [ot] Helvetti, luin 3 kertaa otsikon "Huumeiden sekä tunteiden hallitseminen" :D [/ot]
   
 15. DenaturoituSprii

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2007
  Viestejä:
  238
  rupea viettämään aikaasi mulkkujen seurassa niin myötäeläminen alkaa maistua siinä määrin paskalta että jäänee autmaattisesti pois
  [signature]Sinun kanssasi vain ei voi keskustella, koska et hyväksy minun mielipiteideni lähtökohtia.[/signature]
   
 16. Kibe-_-

  Rekisteröitynyt:
  21.07.2002
  Viestejä:
  1 801
  Wannabe dexter? Itse topicciin en osaa sanoa. Kai sitä jotain itsetutkiskelua täytyisi suorittaa ja tulla sinuiksi itsensä kanssa :p.
   
 17. vipe

  Rekisteröitynyt:
  20.07.2000
  Viestejä:
  7 992
  Se on parasta kun jossain palaverissa, hautajaisissa, intin muodostelmassa tms. tapahtuu jotain joka laukaisee hysteerisen naurukohtauksen.

  Eräs kaveri kuopattiin jokunen vuosi takaperin ja hautajaisissa eräs omaisista (jota en tuntenut) piti puhetta, sattui sitten "kiekaisemaan" Harri Höylämäisesti joka tietysti johti siihen että aloin kelailemaan tuota herra Höylää siinä, ja oli aika vaikea pidätellä naurua. Tilanteessa ei muuten ollut mitään hauskaa koska hyvä kaveri oli ja aika ikävällä tavalla lähti. Hautajaisten jälkeen läheisessä pubissa tuopin ääressä kaveriporukalla istuttiin ja tuli puheeksi, niin en ollut kyllä ainoa :).

  [signature]-*- Mansester since '79 *-*
  Fight for honor, glory, death in fire[/signature]
   
 18. m.o.s.

  Rekisteröitynyt:
  02.08.2007
  Viestejä:
  899
  En ymmärrä miten tämä liittyy mitenkään muuhun sanomaasi. Ihmisenhän erottaa (muista) eläimistä juuri se, että ihminen on ainoa, joka edes yrittää hillitä tunteitaan. Ei eläimet sellaista tee, kyllä niistä näkee heti, onko ne vihaisia, pelokkaita, iloisia tai riehakkaita.

  Eli näillä pyrkimyksilläsi pyrit vain kauemmas "eläimellisyydestäsi".
  [signature]Olisin ihan hyvännäköinen, jos en olis näin ruma.[/signature]
   
 19. Dissident

  Rekisteröitynyt:
  06.12.2000
  Viestejä:
  744
  Jotkut ihmiset ovat tässä parempia kuin toiset. Itse osaan olla täysin tunteeton tai sitten antaa tunteiden tulla esiin. Ei se ole vaikeaa, vaan mielestäni ihmisluonteen perusasioita. Kulttuurierot vaikuttavat paljon, ja kotikasvatus. Jotkut taas eivät opi koskaan ilmaisemaan itseään kunnolla.
  [signature]On a long enough timeline, the survival rate for everyone drops to zero.[/signature]
   
 20. rallivaihde

  Rekisteröitynyt:
  02.05.2008
  Viestejä:
  1 249
  Taitaa ainoa asia joka erottaa ihmiset muista eläimistä olla ihmisen suunnaton älykkyys muihin eläimiin nähden. Ihmisen käyttäytyminen tosin harvoin antaa vihjeitä siitä älykkyydestä.
  Aivot on kai useimmiten virransäästötilassa.
   
 21. Syntax Terror

  Rekisteröitynyt:
  04.01.2006
  Viestejä:
  36
  auttaisko lobotomia? en ole aivan varma mitä lobotomiasta on hyötyä, mutta kunhan heitin.
   
 22. Mama70

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2007
  Viestejä:
  7 158
  Itse suosittelisin botoxia.

  [signature]Ihmiset ilman mielipiteitä ovat mukavia.
  Sellaset talot millaset miehet.[/signature]
   
 23. Lord12

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2000
  Viestejä:
  977
  Omalla kohdallani olen huomannut, että annan tunteiden vaikuttaa liikaa itseeni ja yleensä aina siinä huonomassa muodossa eli vittuunnun jostain asiasta ja sitten puoli päivää menee pilalle.

  Hyvä esimerkki tapahtui tänään aamusta ja tällä hetkellä on raskas vitutus päällä. Työkaverin kanssa (yksi heppu firman johtoportaasta) tuli keskustelua työhöni liittyvästä aiheesta. Työkaverin mielestä teen tiettyjä asioita työssäni "väärin" tai jätän tekemättä tiettyjä asioita, joita hänen mielestä tulisi ensisijaisesti aina ottaa huomioon.

  Keskutelun aiheesta en halua sanoa sen enempää, mutta keskustelu meni väittelyksi niinkin mitättömästä asiasta mikä tapahtuu ehkä kerran tai pari kuukaudessa. Tiedän, että työkaverini on idiootti eikä ymmärrä täysin mitä työnkuvaani oikeasti kuuluu ja miten työni edes teen. Hänellä on varmasti mielikuva työstäni ja se on todistetusti täysin väärä. Tiedän, että osaan työni paremmin kuin tämä idiootti koskaan ja silti hän "neuvoo".

  Puhelin keskeytti väittelyn, joka olisi päättynyt minun "voittooni". Minulla oli niin monta hyvää perustelua mielessäni ja vasta kysymystä, jolla olisin suorastaan murskannut muut perustelut. Puhelin keskeytti ja puhelun jälkeen työkaveri totesi minun olevan väärässä, hänen olevan oikeassa, hän ilmoitti ettei hänellä ole aikaa väitellä turhista ja tästä edes toimitaan kuten hän sanoo. Sanoin vielä, ettei keskustelua voida jättää kesken, kun et ole kuullut vielä perusteluja miksi teen kuten teen. Tähän sain vielä tylymmän vastauksen, että hän vain tietää paremmin ja kasva aikuiseksi ja lopeta inttäminen.

  Tullessani taas omaan työpisteeseeni alkoi v-käyrä nousta. Keskustelun lopetus oli työkaverilta niin ala-arvoinen kuin vain olla ja voi. Siinä mentiin turhaan henkilökohtaisuuksiin tai yritettiin mennä henkilökohtaiseksi. Tekisi mieli käydä tinttaamassa turpaan ja sanoa asiansa sitten.

  Nyt pitäisi alkaa pohtimaan erästä toista projektia ja viedä sitä suunnittelussa eteenpäin, mutta eipä tule ajatuksista mitään, kun kiehuttaa niin vietävästi.

  Nyt tullaan itse aiheeseen. Miten pystyä nollaamaan tilanne tässä, nyt ja nopeasti? Töitä pitäisi ehtiä tekemään, mutta päässä vain kuohuu. Miksi minäkin otan asioita niin henkilökohtaisesti vaikka tiedän olevani oikeassa? Hallitsen tunteeni tietenkin etten mene ketään lyömään, mutta vielä kun saisi palattua siihen aamuiseen olotilaan ennen tuota keskustelua.
  [signature]""Hang in there, I'll get some help!""
  ""Hirttäydy sinne, haen apua!""[/signature]
   
 24. jaro

  Rekisteröitynyt:
  28.11.1999
  Viestejä:
  250
  Ns. parempi brittiväkihän on tuossa kyselemässäsi asiassa olleet maailmanmestareita. He tavoittelivat tyyneyttä kaikissa tilanteissa [url="http://fi.wikipedia.org/wiki/Stoalaisuus] stoalaiseen [/url] tapaan. Muista brittiläiseen tapaan, kaikissa tilanteissa aina tiukka ylähuuli, [url="http://en.wikipedia.org/wiki/Stiff_upper_lip] stiff upper lip [/url]. :)

  Jos haluaa hallita muita, on ensin hallittava itsensä.
   
 25. Pettäjäsika

  Rekisteröitynyt:
  23.04.2008
  Viestejä:
  4
  Eli keskustelun aloittaja haluaa olla koulukiusattu epäsosiaalinen koodari.

  Ymmärsinkö oikein?
   

Jaa tämä sivu