Ilkka Remeksen kirjat

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja finnbar, 07.10.2005.

 1. finnbar

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2002
  Viestejä:
  184
  Tervehdys,

  Nuo edelliset Remestä käsitelleet triidit ovat tuhoutuneet, joten perustetaanpa uusi.

  Onko kukaan lukenut näitä Remeksen uusimpia tuotoksia? Tänä vuonnahan on ilmestynyt kaksi uutta kirjaa, Nimessä ja veressä sekä Pimeän pyövelit, joista jälkimmäinen on nuorisoromaani. Itse olen lukenut tähän mennessä romaanit Itäveri, Ikiyö, Hiroshiman portti, tuon äsken mainitun Nimessä ja Veressä sekä nuorisoromaanin Musta Kobra.

  Omasta mielestäni Ikiyö on ollut paras näistä lukemistani, vaikkakin kaikki ovat olleet sen tyyppisiä, jotka on pakko lukea melkeinpä yhdeltä istumalta.

  http://www.ilkkaremes.com[signature]Sijainti: Joensuu[/signature]
   
 2. gemini

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2000
  Viestejä:
  102
  En ole noita uusimpia lukenut. Sen verran kysyttyä tavaraa kirjastoissa, että antaa jäähtyä jonkin aikaa. Vanhemmista kirjoista olen lukenut Pääkallokehrääjän, Uhrilennon, Ikiyön, Piraatit ja Hiroshiman portin. Karjalan lunnaat ja Ruttokellot odottavat pöydällä loman alkamista. Pääkallokehrääjä on noista ehkä oma suosikkini.

  Kotimaisten kirjailijoiden tuotoksia on mukava lukea, kun tapahtumapaikat on usein tuttuja ja tuntuvat noin muutenkin läheisemmiltä. Jos tykkää Remeksen tyylistä, niin toinen tutustumisen arvoinen kirjailija voisi olla Taavi Soininvaara. Kirjoittaa vähän enemmän kieli poskessa, mutta tarinat ovat mielestäni vähintään yhtä hyviä.


  [Edited by: gemini on 7.10.2005 13:29][signature]valokuvia ja koiruus[/signature]
   
 3. Mokko

  Rekisteröitynyt:
  10.06.2004
  Viestejä:
  67
  Remeksen kirjoissa häiritsee jenkkimäisyys ja eritoten Tom Clancyn matkiminen. Menettelee, mutta ei mielestäni erityisen laatuisaa lukemista. Lue vaikka Tervoa, Turusta tai Huovista mieluummin. Genre on eri, mutta tekstin laatu paranee oleellisesti. Monia muitakin hyviä kotimaisia löytyy, mutta eipä jaksa alkaa luettelemaan.

  Hyvä kuitenkin, että (kirjan) lukeminen kiinnostaa
   
 4. Zat

  Rekisteröitynyt:
  08.10.2002
  Viestejä:
  4 547
  Yleisesti aikamoista huttua, mutta silti helppoa luettavaa ajankuluksi. Paras lukemani Remes oli Ruttokellot, joka oli myös ensimmäinen minkä luin.[signature]Fujitsu Siemens Amilo M3438G PM 750[/signature]
   
 5. bonehead

  Rekisteröitynyt:
  25.05.2002
  Viestejä:
  202
  Mielestäni Remeksen kirjoissa juonikehitykset ovat epäuskottavia, esimerkkinä mainittakoon ""Karjalan lunnaat"". Ja kuten joku edellä mainitsi, hieman matkittu Clancymaista tyyliä.
   
 6. Ares

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2001
  Viestejä:
  126
  Ikiyö ja Itäveri. Paskaa. Jostain syystä kaikki aina tuputtavat näitä jouluna, kumpaakin löytyy kaksin kappalein.[signature]Read my lips..[/signature]
   
 7. Ju0n1

  Rekisteröitynyt:
  23.06.2005
  Viestejä:
  161
  Mahtavia kirjoja tullut kyseiseltä kirjailijalta. Ruttokellot, Itäveri, Ikiyö, Piraatit, Hiroshiman portti ja Musta kobra luettuna ja pitäisi loputkin varmaan jossain vaiheessa lukea. En kovin moniin kirjailijoihin ole tutustunut, joten en pysty pahemmin vertailemaan. [signature]Asus a8v deluxe || Amd Athlon64 3500+ || Asus x800pro || 2048 mt 400 MHz || Seagate 200 gt || Antec Sonata || ViewSonic vp171b ||[/signature]
   
 8. HGttG

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2003
  Viestejä:
  42
  Itse en ole lukenut (muistaakseni) muuta Remekseltä kuin tuon Ikiyön. Lähti joskus jonnekin mennessä mukaan pokkarina. Ihan mukavaa luettavaa sinänsä. Saa nähdä josko joskus tulee lainattua vaikka kirjastosta sitten lisää. Toisella kerralla lähti mukaan pokkarina juurikin geminin suosittelemaa Soininvaaraa, Ebola Helsinki oli teoksen nimi. Näinkin kattavasta lähdemateriaalista pitää sanoa, että Remes miellytti enemmän. Jotenkin sujuvamman tuntuinen oli tuo Ikiyö. Mutta matkalukemiseksi molemmat sopivat vallan mainiosti, ei sillä.[signature]Parhaimmillaan (pahimmillaan?) neljäkin (viisi näköjään, miten täällä yliviivataan?) postausta päivässä. Useimmiten ei ollenkaan.
  Kopteri
  Ei vittu en yhtään saatanan hymiötä laita prkl.[/signature]
   
 9. SaLe_X

  Rekisteröitynyt:
  08.11.2000
  Viestejä:
  105
  Sain Uhrilennon joskus lahjaksi. Parikymmentä sivua jaksoin lukea, useammin kuin parikymmentä kertaa meinasin nukahtaa.
   
 10. Bowtie81

  Rekisteröitynyt:
  30.10.2002
  Viestejä:
  6 499
  pirun hyviä kirjoja nuo on, sopivaa kevyttä lukemista, mulla on kaikki kirjat paitsi nämä uusimmat juuri ilmestyneet ja sitten pedon syleily, tietääkö joku mistä tuon saisi, antikvariaatteja ei ole tullut tsekattua, mutta saako uutena mistään? Tai missä stadissa olis hyvä antikvariaatti?[signature]Weppisivut
  MYYTÄVÄNÄ
  Paljon uusia matkapuhelintarvikkeita![/signature]
   
 11. Jaake

  Rekisteröitynyt:
  24.08.2001
  Viestejä:
  1 712
  Remeksen alkupään kirjat olivat edes jotenkunten uskottavia, se missä Mannerheimin murhaa suunniteltiin oli ihan luettava, ja varmaankin vakoilutoiminta tuohon aikaan oli aika laajaa. Myöhemmät teokset sitten ovat mielestäni pelkkää paskaa, juonet ovat ylisuureellisia ja erittäin epäuskottavia. Henkilöhahmot epäkiinnostavia ja hyvin ohuita.
  Hyvä dekkari on mielestäni sellainen, jossa tapahtumat ovat mahdollisia ja mielellään myös henkilöhahmot sellaisia joihin voi samaistua. Parhaiten tässä onnistuu mielestäni Matti Yrjänä Joensuu, myös Harri Nykäsen jotkut kirjat ovat hyviä, vaikka kerronta ei Joensuun tasolle pääsekään.

  [signature]-=Antec Sonata|A64 3200+|1024Mt|Radeon X800 XL|200Gt+160Gt+200Gt|LG GSA-4163B|Samsung 172x=-
  -=SilverStone LC11|Sempron 2400+|512Mt|GeForce 6200|250Gt+200Gt|NEC ND-3500|Hauppauge Win/TV Nova T=-
  -=PentiumIII 1GHz|512Mb|80Gt+60Gt=- -=IBM T21|PIII 800MHz|256Mt|40Gt|Option Globetrotter GPRS/EDGE/Wlan=-[/signature]
   
 12. Estate

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2004
  Viestejä:
  217
  Pääkallokehrääjän, Pedon syleilyn, Ruttokellot, Ikiyön, Itäveren ja Karjalan lunnaat olenlukenut, Uhrilento nyt kesken. Kyllähän noita on ihan kiva lukea, onniitä huonompiakin kirjailijoita.[signature]Mää galtsussa[/signature]
   
 13. Altara

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2004
  Viestejä:
  564
  Ihan hyvää viihdettä. Parempaa kuin mitä telkkarista tulee, joten mikäs siinä lukiessa.

  Suosikkeja ovat Pääkallokehrääjä ja Pedon syleily, koska nuo olivat kaksi ensimmäistä lukemaani. Lisäksi olen lukenut Karjalan lunnaat, Uhrilento, Itäveri ja viimeisimpänä Ikiyö, jonka ostin Helsinki-Vantaan lentoasemalta, kun oman lennon odottelu oli niin helvetin pitkä. Vanhempia kirjoja olen siis lueskellut, nuorille tarkoitettuja tuskin tulen lukemaan :|[signature]Arbeit Macht Frei

  They say evil prevails when good men fail to act. What they ought to say is, evil prevails.[/signature]
   
 14. tarjousmuro

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2012
  Viestejä:
  258
  Nostellaanpas hyvin vanhaa ketjua. Remekset kaikki luettua, tuleva varauksessa, noudettavissa heti ilmestymispäivänä. Tähänastiset loistavia kv. tason trillereitä, suomiaspektista ei kuin plussaa. Mitäs mieltä murot jo mainitusta kilpailijasta Taavi Soininvaarasta?

  Juuri saatua tuotanto toistaiseksi päätökseen, ja pakko sanoa että hakkaa jopa Remeksen. Toiminta ehkä hillitympää, mutta henkilöhahmot parempia kuin isoimmillakaan tekijöillä, ja elämää syväluotaava humoristinen sivuvivahde oikeastaan nerokasta. Jari Tervo meets Tom Clancy, tjms.
   
 15. Tomix

  Rekisteröitynyt:
  19.11.2005
  Viestejä:
  899
  Eipä oo tullut kyllä Soininvaaraa luettua, pitää pistää korvan taakse. Remekset kyllä löytyy kaikki hyllystä sievässä rivissä. :)

  Niin, tuleeko tuo uusi taas perinteisesti jouluksi?
   
 16. tarjousmuro

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2012
  Viestejä:
  258
  Lokakuun 4:s jo. Maksimoidaan voitot.

  Edit. Lisäys. Ehtii isäinpäivämarkkinoille. Ennen noita tukee kuin perus-Hollywood-kakkaa tarantiinoineen.
   
  Viimeksi muokattu: 23.09.2013
 17. teppo mörkö

  Rekisteröitynyt:
  30.10.2010
  Viestejä:
  136
  onko remeksen kirjoissa joku jatkumo kirjojen yli, vai onko iha sama minkä lukee ekana?
   
 18. Cuirassier

  Rekisteröitynyt:
  21.07.2011
  Viestejä:
  855
  Ei mitään suurempaa story arcia, samoja henkilöitä joskus näkee eri kirjoissa.

  Omat ajatukseni ensin Remeksestä: kaikki Remeksen kirjoja lukeneet ovat varmaan törmänneet niihin yleisiin valituksenaiheisiin: hahmot ovat paperinohuita, heillä on taipumus puhjeta jumalattomiin esitelmiin (joissa sitten puhuvat käyttäen muun muassa mm.-lyhenteitä), ja juonet vetävät niin 110-prosenttisesti yli äyräiden sekä realistisuuden että juonisäikeiden suhteen - jos hypoteettisessa kirjassa joku yrittää räjäyttää ydinpommin, on lähes satavarmaa että räjäyttäjä on loppujen lopuksi jokin hahmon tuntema henkilö. Tulee joskus se Spaceballsin "olen isäsi serkun opiskeluaikaisen huonekaverin kaima" jne. mieleen.

  Oma valitukseni soppaan on se, että lähes joka kirjassa jokin tavan jantteri jallittaa tuosta vain kokeneita erikoisjoukkojen sotilaita, poliiseja, rikollisia, tiedusteluammattilaisia tai muita vastaavia. It does not fucking work that way! Nämä kokeneet ja kaiken järjen mukaan koulutetut karbaasit katselevat suu ammollaan kuinka mainosmies, toimittaja, kirjailija, whatever, vie heitä kuin litran mittaa. Joskus olisi mukava lukea hiukan realistisempi kuvaus siitä miten tavallista ihmistä viedään kun tiedustelupalvelu (vast.) alkaa puristaa.

  Soininvaaran kirjoissa on enemmän huumoria ja hahmoissa enemmän ulottuvuuksia kuin Remeksen, mutta niissä puolestaan ottaa päähän - ilmeisesti suomalaiseen kirjallisuuteen kuuluva - luennoiva dialogi ("älä koskaan kerro epäsuorasti sitä, minkä voit kertoa nälkävuoden mittaisessa vuoropuhelussa"). Lisäksi kirjoissa on tökeröitä asiavirheitä - yksi mikä muistuu mieleen on yhdessä niistä ei-Ratamo-kirjoissa ollut F-15E joka oli kuitenkin Soininvaaran mielestä Hornet, ei Strike Eagle, ja joka lähti harjoituslennolle kahdeksan ilmataisteluohjuksen lisäksi kahdeksan Deep Throatia mukanaan. Ja tietenkin kovat aseet mukana. Harjoituslennolle.
   
 19. Jokumuu

  Rekisteröitynyt:
  03.03.2003
  Viestejä:
  307
  Remeksen Pedon syleily on erinomaisen onnistunut opus, hahmot ovat piristävän erilaisia, asetelma uskottava ja pahiksessa (päähenkilössä) on huomattavan inhimillisiä piirteitä. Oikeasti maailmanluokan trilleri.
  Loput lukemani Remes-romaanit ovat varsin geneerisiä tekeleitä, en ole viimevuosina enää jaksanut edes lukea, vaikka tyrkyllä olisi.
   

Jaa tämä sivu