Hydrostaattinen vaihteisto

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja jarini, 05.03.2010.

 1. jarini

  Rekisteröitynyt:
  08.06.2001
  Viestejä:
  495
  Onko oikein päältäajettavista ruohonleikkureista puhuttaessa sanoa, että hydrostaattisessa vaihteistossa on vain yksi vaihde eteen ja yksi taakse? Hydrohan on jonkinsortin hydrauliikalla toteutettu voimansiirto. Nopeus säätyy portaattomasti.

  Tuota kysyttiin yhdessä työhön liittyvässä tentissä...
   
 2. kansaIainen

  Rekisteröitynyt:
  11.05.2003
  Viestejä:
  5 927
  Jos siinä on kaksi asentoa, eteen ja taakse (ja tietenkin parkki) niin on oikein sanoa, että siinä on yksi eteen ja yksi taakse, mitäs muutakaan? Hydrostaattinen vaihteisto on portaaton ja tarjoaa helpon tavan määritellä leikkurin sopiva nopeus.
   
 3. Halkokasa

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2008
  Viestejä:
  61
  Katso tämä: YouTube - (HQ) A Hydraulic Motor drives Your Lawn Tractor. How does it work? 1701
   
 4. Too Late

  Rekisteröitynyt:
  03.03.2008
  Viestejä:
  1 791
  Mielestäni ei ole oikein sanoa, että niissä on yksi vaihde eteen ja yksi taakse, koska suuntaa vaihdettaessa ei vaihdeta mitään vaihteita. Eli niissä on tavallaan vain yksi vaihde. Tai ei vaihteita ollenkaan, ihan miten sen nyt ottaa. (Onhan siellä viimeistään tasauspyörästössä joku välitys, jota kai vaihteeksi voi kutsua).

  Onhan noita hydrostaattejakin toki erilaisia. Tuollaisia tavallisia hydrostaatteja on ollut työkoneissa jo vissin aika pitkään (esim. Linde-trukeissa). Uusimmissa ratkaisuissa (kuten Fendt Variossa) on kai jotenkin yhdistelty mekaanista ja hydrostaattista vaihteistoa.
   
 5. halpis

  Rekisteröitynyt:
  19.12.2006
  Viestejä:
  3 203
  Tavallaan on pakko sanoa että siinä on vain yksi vaihde, pakkikaan ei oikeastaan ole vaihde lainkaan jos vain moottorin pyörimissuuntaa muutetaan. Tämä siksi että on olemassa myös useampivaihteisia hydrostaatteja, joissa on mahdollisesti nopea tai ryömintävälitys erikseen. Toisaalta niissäkin saattaa olla "nopea" toteutettu poistamalla toinen moottori käytöstä tms., eli sekään ei välttämättä ole oikea vaihde. Traktoreiden "portaattomat" ovat mekaanisia kytkinpakoilla toteutettuja vaihteistoja, joissa on normaalit välitykset. Vaihteiden väliset alueet luistatetaan hydrostaattisesti hydraulimoottorilla jolloin se tuntuu portaattomalta (ja onkin käytännössä).
   
 6. emp2u

  Rekisteröitynyt:
  22.03.2007
  Viestejä:
  570
  Kubotan puutarhatraktrorissa oli juuri tuo nopeusalueen valinta. Vaihto tehtiin paikallaan ollessa vivusta. En nyt tiedä voiko sitä vaihteeksi laskea. Muuten kyllä mitä ajoin niin mutkan oli ajaa.
   

Jaa tämä sivu