1. Bugiraportit ja palaute XenForo-MuroBBS:stä tähän viestiketjuun

    Tuliko vastaan englantia tai huonoa suomea, raportoi tähän viestiketjuun

HTML: taulukko formin sisällä ja väli.

Viestiketju alueella 'Internet, tietoturva ja muu tietoliikenne' , aloittaja k00ma, 28.03.2005.

  1. k00ma

    Rekisteröitynyt:
    21.08.2002
    Viestejä:
    28
    Jos minulla on kaksi tälläistä allekkain:

    Koodi:
    <form style=""margin-bottom: 0"" action=""plaaplaa"" method=post>
    <table width=200 border=1>
    <tr><td><input type=text value=nimi>
    <tr><td><input type=submit>
    </table>
    </form>
    
    Niin Firefoxilla näiden kahden formin välille tulee todella pieni väli (sopiva), mutta IE:llä tulee noin 6-7 kertaa korkeampi tuo väli, eli miten saisin tuota väliä säädettyä niin, että se näkyy molemmilla selaimilla hyvin.

    [Edited by: k00ma on 28.3.2005 13:23][signature]http://www.k00ma.com[/signature]
     
  2. Voffe

    Rekisteröitynyt:
    14.09.1999
    Viestejä:
    1 084
    Koita säätää myös padding nollaksi.

    Tosin nuo tyylit kannattaa määritellä jossain ihan muualla kuin html:n seassa.[signature]Näin puhui Voffe[/signature]
     
  3. Geefabio

    Rekisteröitynyt:
    12.06.2003
    Viestejä:
    19 321
    IE:llä on sitten sellainen veikeä tapa laskea noita margin, padding, jne juttuja, että se näyttää ns. box mallin eri tavalla kuin muut selaimet. IE:llä on siis aivan oma tapa laskea elementin koko. Vähän kuin minäkin sanoisin olevani olevani yli 190 cm pitkä... Minun tapa ilmaista pituus tapahtuu parin sentin korot jalassa :P

    Tässä aiheesta

    Mikähän tässä forumissa taas maksaa, ei tule viestit perille ei... Yläpuolella olisi linkki ja muutama rivi teksiä, mutta eipä toimi ei:|
    Kristuksen forumi katkaisee viestini ensimmäisen sanan jälkeen ja syntaksi on taatusti oikea !!!
    Koodi:
    IE:llä on ...
    
    tuosta katkeaa :|
    edit: nyt toimii ...

    [Edited by: Geefabio on 28.3.2005 17:40][signature]Fujitsu Siemens M3438G REALITY.SYS is corrupt. Reboot universe? (y/n)[/signature]
     
  4. k00ma

    Rekisteröitynyt:
    21.08.2002
    Viestejä:
    28
    Paddingin säätäminen ei auttanut. Ja tyylit on normaalisti tyylitiedostossa, tuossa vaan esimerkin takia.[signature]http://www.k00ma.com[/signature]
     
  5. Geefabio

    Rekisteröitynyt:
    12.06.2003
    Viestejä:
    19 321
    Sinulla on ilmeisesti jokin erityinen syy tehdä kaksi formia? Mikäli ei niin sijoita saman formin sisään. Tällöin toimii (äsken testasin)
    Koodi:
    <html>
    <body>
    <form style=""margin-bottom: 0"" action=""plaaplaa"" method=post>
    <table width=""200"" border=""1"">
    <tr><td><input type=text value=nimi>
    <tr><td><input type=submit>
    </table>
    <table width=""200"" border=""1"">
    <tr><td><input type=text value=nimi>
    <tr><td><input type=submit>
    </table>
    </form>
    </body>
    </html>
    Tämä pätkä piirtyy IE:ssä oikein.[signature]Fujitsu Siemens M3438G REALITY.SYS is corrupt. Reboot universe? (y/n)[/signature]
     
  6. Josku

    Rekisteröitynyt:
    03.09.2001
    Viestejä:
    39
    Mutta miksi yleensäkään laittaa pientä lomaketta taulukkoon? Isoissa ja monimutkaisissa se on joskus perusteltuakin, mutta pienemmissä harvemmin. Hyvin merkatun lomakkeen muotoilu css:in avulla on melko simppeliä.
     
  7. Zvona

    Rekisteröitynyt:
    22.10.2001
    Viestejä:
    888
    Tässä fiktiivinen, alkuperäistä ongelmaa sekä Joskun huomiota mukaileva sorsa. Tässä tapauksessa lomakkeet eivät tee mitään, mutta idea selvinnee:
    Koodi:
    [size=1]
    <!DOCTYPE html PUBLIC ""-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN"" 
    ""http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd"">
    <html>
    	<head>
    		<meta http-equiv=""content-type"" content=""text/html;charset=iso-8859-1;"" />
    		<title>Untitled</title>
    		<style type=""text/css"">
    		<!--
    		form	{margin:0px;padding:0px;}
    		
    		div	{width:400px;border:1px outset #E0E0E4;padding:2px;text-align:center;}
    		
    		label	{float:left;clear:both;width:175px;}
    		input	{width:200px;}
    		-->
    		</style>
    	</head>
    	<body>
    		<form id=""frmOne"" action="""">
    		<div>
    			<label for=""tfName"">Nimesi:</label>
    			<input type=""text"" id=""tfName"" />
    			<label for=""tfPass"">Salasanasi:</label>
    			<input type=""password"" id=""tfPass"" />
    		</div>
    		</form>
    
    		<form id=""frmTwo"" action="""">
    		<div>
    			<input type=""submit"" id=""btnSubmit"" value=""Lähetä"" />
    		</div>
    		</form>
    
    	</body>
    </html>[/size]
    Eli selektorit form, label ja input määräävät lomakkeen taiton. Minäkään en suosittele tekemään lomakkeita taulukoihin, mutta jotkut poikkeuksen poikkeukset saattavat olla toteutettavissa vain taulukoilla, kun halutaan varmistua lomakkeen oikeanlaisesta taitosta kaikilla selaimilla.

    [Edited by: Zvona on 29.3.2005 9:38][signature]Rahan kahleista pääsee irti ainoastaan riittävällä omaisuudella.[/signature]
     
  8. Retarded

    Rekisteröitynyt:
    20.08.2011
    Viestejä:
    1

Jaa tämä sivu