Helsingissä pysäköimisen taito - The ancient art of parking

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Deus Ex, 22.02.2010.

 1. ginkong

  Rekisteröitynyt:
  30.06.2002
  Viestejä:
  788
  Auto stadikan parkkiin, 24h ilmainen parkkis, aina tilaa ja lähellä ratikkapysäkki josta kulkee esim. 3T Kampin ja rautatieaseman kautta Eteläsatamaan. Ei voisi helpompaa olla :smoke:
   
 2. TuuSaR

  Rekisteröitynyt:
  11.06.2000
  Viestejä:
  3 028
  Onko siellä muka edelleen ilmainen 24h? Eikös niitä muutettu asukaskäyttöön vai oliko se vain mäntymäen kenttä?
   
 3. - NFE -

  Rekisteröitynyt:
  17.09.2000
  Viestejä:
  936
  Eipä tuo Olympiastadionin parkkis aina ole käytössä. Esimerkiksi to-la ei ole käytössä, koska maajoukkue pelaa Valko-Venäjää vastaan.
   
 4. Yanney

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2003
  Viestejä:
  2 028
  Helsingjööri on kyllä autoilijan kannalta maailman vittumaisin paikka... Tai no ei ehkä maailman, mutta kuitenkin. :) Mua käy vituttamaan jo siinä vaiheessa, kun Uudenmaan rajoilla alkaa ilmestyä ensimmäiset ruotsinkieliset kyltit, ja vitutus sitten maksimoituu Tsadissa autoillessa, parkitellessa ja raitiovaunuja väistellessä. Ei se kuitenkaan niin paljon vituta kuin viherpiipertäjäin kulkuneuvojen kuten metrojen ja linja-autojen (kyllä, sillä tsödällä on ihan suomenkielinen nimikin, LINJA-AUTO!) käyttäminen tulisi vituttamaan, joten omalla mennään.

  Auton parkittaminen riippuu sitten tietenkin siitä, mihin päin kaupunkia/keskustaa on asiaa. Usein olen ollut hotellissa yötä, joten pysäköinti on sitä kautta onnistunut tavallista edullisemmin.

  Kertaakaan elämässäni en ole muuten vielä metrossa, raitio-vaunussa tai lähijunassa ollut, ja viimeisin lähiliikenteen bussimatkakin oli joskus 1990-luvun alussa, joten ähäkutti vaan tsadilaiset... Omalla autolla mennään vaikka väkisin ja läpi harmaan kiven. Paitsi joskus myös omalla polkupyörällä.
   
 5. Recycle

  Rekisteröitynyt:
  19.08.2011
  Viestejä:
  2 485
 6. tjkri

  Rekisteröitynyt:
  22.12.2010
  Viestejä:
  229
  Ollut maksullinen jo pitkään eli ei onnaa enää ilmaseks pysäköinti.
   
 7. jiiseppi

  Rekisteröitynyt:
  07.02.2010
  Viestejä:
  949
  Sen verran mitä viimeviikolla tuli autoiltua Helsingörissä, niin en usko että siellä autoilu on mitenkään vittumaista. Itseasiassa tanskalaisest ovat huomattavasti pätevämpiä autolijoita kuin esimerkiksi suomalaiset. Moottoriteillä käyttäydytään erittäin sosiaalisesti ja turvallisesti ja liikenne on joustavaa. Tsadista ei ole kokemusta, vielä.
   
 8. ilkka99

  Rekisteröitynyt:
  21.06.2001
  Viestejä:
  2 063
  Jos on tarvetta käytää rannanpalveluita kannattaa pysäköidä saariin, niissä on yleensä ilmainen pysäköinti.
   
 9. sala_poliisi

  Rekisteröitynyt:
  23.09.2008
  Viestejä:
  1 358
  Kyllä jos minä saisin valita Helsingissä autolla vänkäämisen tai paikan loistavien julkisten välillä niin auto jäisi kotiin. Muissa kaupungeissa julkiset ovat usein erittäin vittumaisesti ratkaistu mutta Stadissa homma toimii bueno! Yleensä tarttee vain tietää, mihin laitteeseen nousee, muissa Suomen kaupungeissa pitää sumplia myös aikataulujen kanssa. Pisses me off! Toki nykyään nämä mobiilit reittiäpsit hoitavat hommansa niin hyvin että tämän tekijän rooli vitutuksessa vähenee tasaiseen tahtiin.
   
 10. - NFE -

  Rekisteröitynyt:
  17.09.2000
  Viestejä:
  936
  Oot väärässä. olympiastadion - Google Maps

  Viimeksi viime viikolla HJK-pelin aikana pysäköin tuonne.

  Edit: Mäntymäen kentän paikoilla on muistaakseni pari vikaa riviä asukaspysäköintiä ja sitä ennen kiekkopaikkoja.
   
 11. Yanney

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2003
  Viestejä:
  2 028
  Kun luopuu omasta autosta niin luopuu vapaudesta ja matkustusmukavuudesta, eikä saa myöskään valita matkaseuraansa vapaasti.

  Hyvä vaihtoehto autolle näin kesäisin on polkupyörä. Tai vaikka mopo. Miksei myös moottoripyörä, mutta se on tehty niin vitun vaikeaksi ja kalliiksi tässä maassa, että aika harvojen harrastus on. Kivahan se olisi hommata joku halpa kesämoottoripyörä tai vaikka skootteri, mutta kun ei B-kortilla onnistu, niin pitäkööt tunkkinsa...
   
 12. pkuitune

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2004
  Viestejä:
  500
  Mopo on vielä siinäkin mielessä moottoripyörää parempi vaihtoehto, että sen saa pysäköidä lähes tulkoon mihin lystää, samoihin paikkoihin polkupyörien kanssa. Toista se on moottoripyörillä :think:
   
 13. ginkong

  Rekisteröitynyt:
  30.06.2002
  Viestejä:
  788
  Ehkä tämä on stadilaisten levittämä huhu vantaalaisille, etteivät tulisi saastuttamaan autoillaan meidän katuja, mutta kyllä se ihan ilmainen on.
   
 14. Kala

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2000
  Viestejä:
  887
  Muistaakseni ne jokin aika sitten teki jotain muutoksia stadionin pysäköintipaikkoihin. Ilmeisesti niitä ei ole niin paljon enää.
   
 15. Pöytä

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2001
  Viestejä:
  3 874
  Samoista haitoista joutuu osittain kärsimään ruuhkaliikenteeseen juuttuessaan. Siksi onkin ideaalista, jos liikennesumppupersereikää lähestyessään voi tehdä helpon liityntäpysäköinnin ja kulkea perseläpeen sijoittuvan osan matkasta karjaliikenteellä.

  Ruuhkapaskaliikenteessä oman ajoneuvon käytössä on myös haittapuolia. Esimerkiksi riski siitä, että joku sika hajottaa autoa. Bussissa ei tarvitse stressata futismutsien kiilaamista sen enempää kuin että se hidastaa bussin kulkua. Metrossa sitä muuta liikennettä ei ole, ellei itsemurhaajia lasketa.
  Tämä on kyllä totta. B-kortti ei ehkä suoraan pätevöitä ajamaan tehokkaalla moottoripyörällä, mutta eipä se valmista urheiluauton tai edes rämän pakun rattiinkaan. Jos nuorison törttöilyä käytetään perusteena, voisi B-kortin mukana tulla vasta tietyn ikärajan jälkeen automaationa iso A. Samalla logiikalla tosin pitäisi rajoittaa nuorison ajamien autojen tehoa ja kokoa. Menee kikkailuksi. Aiempi käytäntö, jonka mukaan B:n mukana sai lahjaksi A:n, oli paras helposti toteutettavista ratkaisuista.

  A-kortin puuttumisesta seuraa myös oikeusturvaongelma. Jos vaikkapa minä BC-kortin haltijana ajan mopolla ja siinä sattuukin olemaan sellaista vikaa, että se katsotaan moottoripyöräksi, syyllistyn ajo-oikeudetta ajamiseen ja minut määrätään tästä kamalasta rikoksesta ajokieltoon. Riippumatta siitä, tiesinkö, olisiko minun pitänyt tietää tai olisinko edes voinut tietää mopoa viritetyksi tai vialliseksi. En siis voi ammatin menettämisen uhalla turvallisesti lainata kenenkään mopoa Suomessa. Tästäkin syystä olen miettinyt moottoripyöräkortin hankkimista, vaikka en ole aikeissa pitkään aikaan ostaa omaa moottoripyörää eikä ole tarvetta muutenkaan sellaisella ajaa. Mopolla tulee kuitenkin välillä ajettua.

  Edellämainittu ansa on mielestäni rinnasteinen siihen, että kuljettaja määrättäisiin ajokieltoon, jos laina-autosta on verot maksamatta.
   
 16. mikaelh

  Rekisteröitynyt:
  13.02.2001
  Viestejä:
  616
 17. smee

  Rekisteröitynyt:
  14.05.2009
  Viestejä:
  9 358
  Tosin nyt aiheen nostanut kysyjä oli tulossa Porvoon suunnalta ja menossa Länsisatamaan, joten alkuperäinen idea Itiksessä tai muualla metron varrella parkkeeraamiseen on silti parempi jos ei halua satamassa maksaa siitä. Ysiratikan reitiltä saattaa löytää ehkä sellaisia paikkoja, joissa ei tarvitsisi vaihtaa kulkuvälinettä, mutta epäilenpä että metron varrelta pääsee silti nopeammin.
   
 18. ratinaattori

  Rekisteröitynyt:
  14.10.2007
  Viestejä:
  61
  Ovat ja nämä myös. Porvoosta tullessa jättäisin kyllä puotilan metroaseman ilmaiseen parkkiin..
   
 19. rjussi

  Rekisteröitynyt:
  27.02.2001
  Viestejä:
  433
  Eikö sieltä laivalta saa yleensä kohtuu hintaan sen pysäköintipaikan? Lisäksi voi importata ison määrän alkoholia, jonka voi myydä frendeilla hyvällä katteella.
   
 20. tjkri

  Rekisteröitynyt:
  22.12.2010
  Viestejä:
  229
  Siis onhan siellä vielä muutama paikka mihin voi jättää, mutta käytännössä ne vanhat hyvät 24h varastopaikat on hävinneet olemattomiin. Tiedän kun tuli juuri toissaviikolla jaettua nippu sakkoja siellä (olen pysäköinninvalvoja). Kyllä noille 24h paikoillekin jokunen lippu lähti.
   
 21. rjussi

  Rekisteröitynyt:
  27.02.2001
  Viestejä:
  433
  Ette kuitenkaan BG- ja RO-rekkarisille paljoa anna sakkoa, vaikka "oleskelevat", elikkä asuvat noilla paikoilla viikkokaupalla. FUUUUUUUU. Vittu
   
 22. V_Paananen

  Rekisteröitynyt:
  19.04.2012
  Viestejä:
  3 435
  Osaisiko joku vähän vinkkiä antaa kun suuntaan Kehä 3 sisäpuolelle täältä Keski-Suomen takapajulasta 16.-18.8. elikkäs elokuussa. Weekend Festival kyseessä ja asuinpaikkana Eerikinkadun Omenahotelli.
  Eli mihin sijoitan kiiltäväpintaisen audini ettei parkkipirkot ja pahanilkiset nulikat käy tuhrimassa?
   
 23. tjkri

  Rekisteröitynyt:
  22.12.2010
  Viestejä:
  229
  No romanian kilvissä olevia ajoneuvoja on kielletty sakottamasta jostain ylemmältä taholta, joten sille ei voida mitään rakennusvirastossa. Bulgarian kilvistä ei tietääkseni tälläistä määräystä ole.
   
 24. rjussi

  Rekisteröitynyt:
  27.02.2001
  Viestejä:
  433
  Kuka on kieltänyt? Haluaisin vain tietää keneltä voi kysyä tästäkin "mokutuksesta". Edelleen FUUUUU, Vittu

  Suurin osa noista autoista on 1. katsastamattomia 2. vakuuttamattomia 3. varastetuilla kilvillä.

  Vittu Halla-aholleko tästä on taas valitettava? Olette aika munattomia. Joo vittu Thomas Ahlgren kieltää sakottamasta. Hävetkää parkkipirkot...
   
 25. Pöytä

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2001
  Viestejä:
  3 874
  Et voi jumalauta olla tosissasi. Eikö tämän maan mokukorruptiolla ole mitään rajoja.
   

Jaa tämä sivu