HDMI-HD-audio (3D Blu-ray) näytönohjain?

Viestiketju alueella 'Näytönohjaimet' , aloittaja jukarppi, 15.02.2011.

 1. jukarppi

  Rekisteröitynyt:
  15.03.2008
  Viestejä:
  25
  Kyselin tästä samasta asiasta tuolla Hifi&kotiteatteri alueella, kun asia lopulta näytönohjaimiin päätyi, mutta päätin kysellä vielä suoraan tällä alueella, koska täältä jos mistä löytyy apu ongelmaani.

  Keskustelun linkki:
  http://murobbs.plaza.fi/hifi-ja-kotiteatterit/740887-hdmi-kytkentaan-tarvittavat-kaapelit.html

  Mutta jos ei jaksa lukea tuota kokonaan, niin tässä ongelma tiivistettynä:

  Katsoin vielä tuota PC:ni emolevyn tietoja ja totta siellä lukee Connector kohdassa HDMI_SPDIF. Takapaneelissa ei ole audioliitäntöjä, kuin 5.1 ääntä varten 3,5mm plugeja (linkin sivu 12). Tuo liitäntähän on juurikin sellaista näytönohjainta varten, mihin voi kytkeä samaan äänet ja missä kuva ja ääni saataisiin yhtä HDMI kaapelia pitkin viritinvahvistimelle (linkin sivu 24), vai?

  Onko muuten kenellä suositelle ko. ohjaimia (edullisia). Kone ei pelikäytössä! Tarvitsisin siis hinta/laatusuhteeltaan hyvän näytönohjaimen, missä ainakin 1xDVI ja 1xHDMI lähdöt ja lisäksi siis mahdollisuus kytkeä tuo emolevyn HDMI-SPDIF audioliitäntä siihen.

  Linkki emolevyn tietoihin, jossa sivulla 11 Motherboard Layout kohta 23 on HDMI_SPDIF.

  http://europe.asrock.com/downloadsit...TA2%20R2.0.pdf

  Jos joskus haluaisi katsoa koneelta full hd 3D (Blu-ray) kuvaa, niin näytönohjaimessa saisi olla senkin tuki. Ja plussaa olisi jos näillä ominaisuuksilla olevan näytönohjaimen saisi alta 100€.

  Kiitokset vastanneille jo etukäteen! :kippis:
   
 2. Kaotika Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  02.11.2000
  Viestejä:
  47 931
  Miksi ihmeessä ajattelet tarvitsevasi kytkennät emolta kun nykynäyttiksissä on ihan omasta takaa kaikki audio-ominaisuudet?

  Ei ihan satasella irtoa vielä, mutta 150€ hintaan irtoaa HD6850 josta löytyy kaikki haluamasi ja pelitehojakin päälle. HD6-sarjan hitaammat mallit julkaistaneen ensi tai sitä seuraavassa kuussa (OEM-versiot on jo julkaistu, retail-versioita ei)

  Tuo tukee kaikenmaailman 3D juttuja sekä äänien (myös HD-äänet) bitstreamausta.

  Myös mikä tahansa HD5-sarjan ohjain periaatteessa kävisi, mutta niissä 3D MVC-streamit pitää purkaa prossulla, muut videot sekin purkaa raudalla normaalisti.
   
 3. jukarppi

  Rekisteröitynyt:
  15.03.2008
  Viestejä:
  25
  Juu tuolla toisen palstan keskustelussa juurikin tuollaista näytönohjainta suositeltiin, missä myös audio-ominaisuudet samassa, en vain tuohon tiivistelmään sitä muistanut laittaa. Eli tietenkin kyseinen ohjain hakusessa.

  Riittääkö tuolle antamallesi vaihtoehdolle enää 400W virtalähde? Jos noille 3D tuella oleville näytönohjaimille tarvitsee jo järeemmän, niin sitten voisi ehdotella ilman sitä ominaisuutta olevaa jotain edullista (n. 50-80€). Koko konetta en nimittäin vielä ala päivittelemään. Hommaa sitten ko. ohjaimen, kun vaihtaa koneen. Eli näin aluksi pärjäisi kepeemmälläkin.
   
 4. Kaotika Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  02.11.2000
  Viestejä:
  47 931
  Kyllä se riittää, tuo imaisee nimenomaan näytönohjaimen rasitukseen tehdyssä furmarkissakin vain ~130W, pelikäytössä vähemmän, leffakäytössä vielä vähemmän.

  Myös HD5-sarja, josta siis saa myös niitä 50-80€ malleja, tukee kyllä BluRay 3D kamaa mutta tosiaan ainakin osittain sen materiaalin purku suoritetaan CPU:lla näyttiksen sijasta, jolloin sielläkin osastolla pitää jonnin verran olla vääntöä
   
 5. jukarppi

  Rekisteröitynyt:
  15.03.2008
  Viestejä:
  25
  Kiitokset vaan Kaotika taas selvennyksistä. Riittääkös tällaisen koneen vääntö, jos hankkii tuollaisen edullisemman?
  Kokoonpano:
  Emo siis ASRock 4CoreDual-SATA2
  Prossu Intel Core 2 Duo E6300 1,86 GHz
  Muistia 2 GB Dual Channelissa (en ole nyt kotona ja en tarkemmin muista, että mitä muistia, voin viel illemmal tarkistaa)
   
 6. Kaotika Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  02.11.2000
  Viestejä:
  47 931
  Itsellä ei ole valitettavasti pienintäkään käryä kuinka raskaaksi MVC-purku CPU:lle muodostuu HD5-sarjalla, eikä testakaan oikein voi kun on HD6-sarjaa alla.

  Mutta jos ei ihan mahoton hoppu ole, niin HD6-sarjan lowend, joka siis tulee tuonne 50-80€ luokkaan, julkaistaneen kuitenkin ihan lähiaikoina - OEM versiot on jo kuitenkin julkaistu.
   
 7. jukarppi

  Rekisteröitynyt:
  15.03.2008
  Viestejä:
  25
  Millään ei malttaisi odottaa :), kun tällä hetkellä en saa koneelta uuten telkkuun värikuvaa ja muutenkaan ei kuvan laatu S-videolla päätä huimaa. Saan tietenkin näytönohjaimen DVI-stä DVI to HDMI-adapterilla ja kaapelilla (kunhan tulevat) hyvän kuvan telkkuun, mutta menee tässä (hyvä) viritinvahvistinkin hukkaan, kun emolta en saa kuin analogista audioo yhellä RCA:lla vahvistimelle (en siis edes monikanavaääntä, näissä uusissa vahvistimissa ei tunnu olevan enää tukea analogiselle 5.1 äänelle).

  Toisaalta jos jaksais nyt sitten muutaman kuukauden odotella, niin säästäishän siinä sitten jonkun kympin. Onko sinulla Kaotika tarkempaa tietoa noista lowend malleista? Ovatko siis ominaisuuksiltaan hyvin pitkälti samoja kuin nuo tämänhetkiset HD6 sarjalaiset.
   
 8. Kaotika Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  02.11.2000
  Viestejä:
  47 931
  Samoja mutta pelitehoja vähemmän ja liitinvalikoima voi olla valmistajasta riippuen huonompi, mutta ainakin niitä DVI+HDMI löytynee useimmista
   
 9. jukarppi

  Rekisteröitynyt:
  15.03.2008
  Viestejä:
  25
  Ok, pitänee sitten malttaa odottaa, kun pelaamiseen ei konetta juurikaan tule käytettyä.

  Katselin vielä noita tällä hetkellä olevia vaihtoehtoja ja esim. ASUS HD 6850 DIRECT CU PCI-E 1GB GDDR-5 tulisi siis joko PCI Express tai PCI Express 2.1 väylään. Tuossa emolevyssäni ei ole kuin
  1 x PCI Express Graphics slot (@ x4 mode)
  (ASRock > Products > 4CoreDual-SATA2 R2.0)

  Meneekö tuon väylän pienen nopeuden vuoksi paljonkin näytönohjaimen tehoista hukkaan???....mietin tässä nyt vain, että pitäisikö sittenkin vielä odotella jokunen kuukausi enemmän ja päivittää sitten koko kone (taas tää menee tähän :D)!! Jonkun osa-alueen kun päivittää, niin huomaa, että muutkin olis sen tarpeessa. No jos tehoa ei mene väylän takia hukkaan ja kun en tosiaan juuri pelaile (pääpaino 3D blu-ray matskun toistamisesta telkussa), niin taidan pärjätä tuolla lowend HD6-sarjalaisella. Isot kiitokset Kaotikalle nopeista vastauksista ja avusta.
   
 10. Kaotika Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  02.11.2000
  Viestejä:
  47 931
  Hukkaan menee kyllä, mutta paljonko on sitten eri juttu.
  HD5870:lle joka on hieman nopeampi menee keskimäärin ~5% hukkaan tehoista PCIE 2.x x4:lla, tuo on kuitenkin PCIE 1.x slotti, niin veikkaisin että tehohävikki olisi ~10% luokkaa
   
 11. jukarppi

  Rekisteröitynyt:
  15.03.2008
  Viestejä:
  25
  Näytönohjaimia selatessa tuli vähän vahingossa eteen tällainen laite AsRock ION 3D 152B HTPC (mini-pc)

  ASRock > Products > ION 3D Series.

  Näitä ei vain tunnu Suomesta (vielä???) löytyvän, mutta esim. Saksasta tilaaminen onnistuisi. Hintaahan tällä on reilu tuplat näytönohjaimeen (n. 450e posteineen), mutta toisaalta etujakin löytyy paljon. Säästyisi mm. kaapelien vetämiseltä koneelta viritinvahvistimelle, saisi netin (wlan/lan) olohuoneeseen isolle ruudulle ja korvaisi erillisen 3D Blu-ray soittimen (150-250e). Tehojahan tuossa ei esim. uusimpien pelien pelaamiseen ole, mutta siihen tarkoitukseenhan se ei tulisikaan. Pääprioriteetit 3D Blu-ray elokuvien toistaminen levykkeiltä ja kovalevyltä ja HD (dts)-audion toistaminen. Lisäksi tulisi kaikki tietokoneen ominaisuudet mukana ja voisihan tuolla joitain pelejäkin joskus pelailla. Arvostelujen mukaan juuri leffakäytössä mainio.

  Onkos kellään kokemuksia ko. laitteesta, korvaako esim. täysin erillisen 3D Blu-ray soittimen laadukkuudessa?

  Tai onko muuten vain mitään vastaan/puolesta sanottavaa?

  Äänestys:
  ION 3D (450e) vs. uusi näytönohjain (tällä hetkellä 150-180e)+erillinen 3D Blu-ray soitin (150-250e) (yht.300-430e)
   
 12. Kaotika Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  02.11.2000
  Viestejä:
  47 931
  On noita Ioneita ja ION2siakin suomikin pullollaan, mutta Atom on niin toivottoman surkea räpellys ettei kannata - ennemmin se uusi näyttis ja vaikka sitten bluray asema koneeseen = 3d bluray soitin.

  Ionit eivät myöskään osaa HD-audioita bitstreamata tietääkseni, vaan siihen kykenee vain HD5000-sarja, HD6000-sarja sekä GTx4xx (ei kuitenkaan 465, 470 ja 480) ja GTX560 (huom, ei GTX570 & 580)
   
 13. jukarppi

  Rekisteröitynyt:
  15.03.2008
  Viestejä:
  25
  Mikä tuosta Atomista tekee niin surkean? Ja onko sillä mitään väliä, jos en aio tuota suuremmin pelikäyttöön...prossun tehot taitavat kuitenkin leffakäyttöön olla riittävät? Itse kun olen aika noviisi näissä, niin voitko selventää, että mitä tarkoittaa HD-audion bitstreamaus ja missä sen puute voi koitua ongelmaksi? ION 3D:n spekseissä lukee 7.1 CH HD Audio with DTS ja tämähän ainakin kertoo, että toistaa pakkaamatonta audiota?

  Itse en ainakaan juuri noita ION 3D laitteita Suomesta löytänyt. Ainoastaan esim. 47511 - ASRock ION330HT-BD A - Verkkokauppa.com
  näitä on, mutta eivät tue 3D:tä.

  Toinen vaihtoehto tuolle ION 3D on Vision 3D, joihin saatavilla Intelin prossuja i3-i7, mutta hinta karkaa sitten.
  3D Vision, Vision 3D Series Manufacturing - ASRock Inc.

  Tuo ehdottamasi vaihtoehto uudesta näytönohjaimesta ja blu-ray asemasta tietokoneeseen kiinnostaa edelleen, jos selvästi edullisemmalla pääsee? Katselin vain noita blu-ray asemia koneeseeen ja 3D tavaraa toistavat taitavat olla aika kalliita esim. Buffalo Blu-ray BR3D-12U3-EU n.250e. Eihän siihen kuitenkaan normaali blu-rayta toistava asema riitä? Elikkäs vaikkapa HD6850 ja tuo blu-ray asema, niin hinta nousee jo n. 430e, eli yhtä kalliiksi. Hieman halvemmaksi tulee sama näytönohjain ja erillinen 3D blu-ray soitin (halvin n. 150e).

  ION 3D houkuttelee siksi myös kompaktiutensa takia. Ei tarvitsis välillä rumpata PC:ltä musiikkia ja leffoja ja välillä erillisellä soittimella 3D-leffoja, vaan saisi hoidettua kaiken samalla laitteella. Hommaisi tuohon vain langattoman näppiksen ja hiiren niin surffaaminenkin telkusta hoituisi ilman tietokoneen käynnistämistä.
   
  Viimeksi muokattu: 23.02.2011
 14. Kaotika Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  02.11.2000
  Viestejä:
  47 931
  Se Atom on vain yksinkertaisesti hidas prossu, monen mielestä (myös minun) jo nettiselailussa huomaa sen hitauden.

  Leffoihin se riittää koska näyttis hoitaa purut.

  Mitä tuohon Asrockiin tulee, niin näyttäisi olevan ION2, 3DTV Play on ihan nVidian omia juttuja, ilmeisesti virallisesti ei ION2 ole tuettuna, mutta jos se Asrockilla toimii, se toimii myös muilla. Eli siis tuossa ei ole mitään erikoista (kuten ei ole 3D Vision mallissakaan)

  BluRay aseman ei tarvitse olla erikoinen kunhan se on riittävän nopea, esim hintaseurannan halvin Samsungin BluRay asema (74e sis postit multitronicista) hoitaa hommat siinä missä kalliimmatkin
   
 15. jukarppi

  Rekisteröitynyt:
  15.03.2008
  Viestejä:
  25
  Onko kenelläkään tietoa, onko noita HD6850-sarjan edullisempia low-end malleja vielä tarjolla? Itse en ainakaan ole löytänyt, mutta toisaalta en sitten tiedä haenko niitä oikealla nimellä. Ihanko tulevat samalla numerosarjalla myyntiin?

  Tuli tässä jo hankittua blu-ray asema tietokoneeseen ja nyt tarvitsisi saada vain tuota 3D blu-rayta tukeva näytönohjain, joka siis tekee purkuhommat itsessään, eikä tarvitse koneen muuta vääntöä.
   
 16. Kaotika Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  02.11.2000
  Viestejä:
  47 931
  Ei ole vielä tullut kuin OEM-markkinoille HD6-sarjan lowendiä, eli HD6850 on halvin mitä kaupasta saa tällä hetkellä
   

Jaa tämä sivu