GSM toistin

Viestiketju alueella 'Elektroniikka ja HW-modifiointi' , aloittaja LassiVV, 08.10.2012.

 1. LassiVV

  Rekisteröitynyt:
  28.12.2001
  Viestejä:
  1 790
  Aattelin kysyä asiaa täällä kun googlella ei käyttökokemuksia juuri löytynyt, eikä liiemmin muutakaan infoa Suomen tilanteesta.

  Kyseessä on siis työpaikan peltivuorattu halli ja kuuluvuus on todella huonoa tietyissä paikoissa. Näin ollen mietin että löytyykö mitään kohtuu hintaista GSM toistinta mikä parantaisi tilanteen. Hallin ulkopuolella 3g verkko ja täydet tolpat eli kentän heikkoudesta alueella ei johdu.

  Hallin huonon kuuluvuuden pahin alue on noin 312m2 kooltaan. Onkohan tämä korjattavissa millään kohtuu hintasella toistimella vai meneekö johonkin tuhansien eurojen tukiasema systeemeihin?

  Mahtaakohan tälläisille laitteille tarvita jotain lupia Suomessa? Tuntuisi hieman sellaiselta alueelta, että ainakin aktiiviset mallit voisi tarvita jotain lupia.

  Toivottavasti joltain löytyy kokemuksia, vinkkejä asiaan liittyen.
   
 2. June74

  Rekisteröitynyt:
  18.12.2006
  Viestejä:
  281
  Lainaus viestintäviraston sivuilta :
  Viestintvirasto - Radiolaitteet ja -luvat - Usein kysytyt kysymykset

  Voiko matkaviestinverkon toistimelle saada luvan?

  Viestintävirasto ei myönnä radiolupia matkaviestinverkon toistimien hallussapitoon ja käyttöön, koska matkaviestinverkkojen taajuusalueita ei ole tarkoitettu yksittäisten toistimien käyttämiseen, vaan toimiluvanvaraisille matkaviestinverkoille. Muiden toistimien kuin operaattorin verkkoon kuuluvien toistimien käyttö voi häiritä tai rajoittaa toimiluvanvaraisten matkaviestinverkkojen toimintaa.

  Passiivinen toistin saattaisi auttaa asiaa tässä tapauksessa.
   
 3. Jultsu

  Rekisteröitynyt:
  04.02.2007
  Viestejä:
  3 583
  Eikö edes 2G verkolla ole kuuluvuuksia hallitiloissa? Millä liittymillä olette koittaneet? Entä puhelimilla? Oma n900 toimii huomattavasti luotettavammin töissä kuin muiden luurit, 2G verkko löytyy aina.
   
 4. härski

  Rekisteröitynyt:
  Viestejä:
  0
  Joo, kuten jo tuli esille niin viestintävirasto ei myönnä toistimiin lupia muille kuin teleoperaattoreille. Niinpä ollen ainoaksi vaihtoehdoksi jääneekiin pyytää operaattoria asentamaan halliinne toistin, tämä tosin käytännössä aina vaatii sen että firmanne on edes jonkin kokoinen(ei siis mikään 2-miehen pulju) ja kyseinen kuuluvuusongelma vaivaa juuri sitä operaattoria miltä firmanne on hommannut liittymät.

  Passiiviset toistimet eivät juurikaan toimi isommissa tiloissa mainittavasti.
   
 5. muro321

  Rekisteröitynyt:
  02.04.2011
  Viestejä:
  105
 6. härski

  Rekisteröitynyt:
  Viestejä:
  0
  Nuo halvat pilipaliaktiiviset kannattaa unohtaa. Niillä ei saa kuin häiriöitä aikaan. Lisäksi ovat vielä laittomia(kyllä, teleoperaattoreita kiinnostaa jos jokin heidän verkkoonsa aiheuttaa häiriötä. Jos jää kiinni, ficoralta tulee sakkoja). varsinkin kun niitä yleensä vielä kötöstävät henkilöt joilla ei ole mitään käsitystä RF-tekniikasta tai matkapuhelinverkon toiminnasta.
   
 7. Tukemon

  Rekisteröitynyt:
  14.06.2008
  Viestejä:
  775

  Hallin katolle kunnollinen antenni, peltikattoinen halli on aivan optimaalinen paikka mobiiliantennille, huonossa kentässä esim. tukiasemaan suunnattuna LP27 LOG PERIOIDIC YAGI - www.RXTX-TUOTE.fi


  ja vähän paremmassa riittää vaikka TRIBAND GSM - www.RXTX-TUOTE.fi

  Hallin sisälle sen ulkoantennin perään eli samaan johtoon kiinni ympärisäteilevä antenni esim. LPA-MULTI FME - www.RXTX-TUOTE.fi
   
 8. muro321

  Rekisteröitynyt:
  02.04.2011
  Viestejä:
  105
  aktiiviset vahvistaa signaalia ja kohinaa. Passiivi on varmin tapa jos kuuluvuus on hallin ulkopuolella hyvä.
   
 9. LassiVV

  Rekisteröitynyt:
  28.12.2001
  Viestejä:
  1 790
  Jotain tällästä lupien kannalta arvelinkin. Tuo passiivi on tietysti yksi vaihtoehto esim. noista rxtuotteen kamoista kasattuna, jossain vaan lueskelin että sitten pitää kyykkiä toss 3-8metrin päässä tost sisäantennista että toimii sekin on taas melkosen turha laite siinä tapauksessa :S

  Operaattorilta kysytty aikoinaan toistinta, mut ihan älytön hinta tipautti sen kokonaan pois harkinnasta.

  Sehän täällä yleisesti erikoisinta onkin että huonoissakin kohdissa on monesti joku 1-3tolppaa ehkä jopa 3g verkko. Mutta välillä taas koko verkko on katki eli ei saa edes yhteyttä puhelimeen käytännössä samassa paikassa. Monesti tuon huomaa parhaiten kun vastaat puhelimeen katot pikasesti että ok 3tolppaa, mut sitten puhelusta huomaa äänenlaadusta äkkiä ettei oo kaikki ok sitten puhelusta ja paikasta riippuen voi koko puhelu katketa kesken. Sisälläkin tuntuu olevan selvästi paikat missä on huono kuuluvuus. Uusissa laajennustiloissa kuuluu huonommin johtunee myös ikkunoiden puutteesta ja täydestä peltihallista. Yleisesti ottaen ongelmat on isommat seinien vieressä, mutta poikkeuksiakin on.

  Tänään pakotin oman puhelimen g2 verkkoon vaikak sekään mikään mieluisa vaihtoehto ole sähköpostin yms takia. Mut katsotaan tekeekö samaa toisaalta tuntuis että johtuis koko verkon katkeemisesta kun koko puhelu katkeaa täysin suhteellisen monesti. Luulis että vaikka g3 verkko häviää välillä niin ei katkaise koko puhelua.

  MItäs ootte mieltä kannattaako tälläsellä lähteä testaamaan?

  ulos: TRIBAND GSM - www.RXTX-TUOTE.fi

  sisälle: LPA-MULTI FME - www.RXTX-TUOTE.fi

  Tuo passiivinen systeemi on siis ilmeisesti täysin lupavapaa systeemi?
   
 10. Pakana

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2000
  Viestejä:
  3 874
  Puhelimien välilläkin on aika hemmetin isoja eroja kuuluvuudessa.
   
 11. Zou

  Rekisteröitynyt:
  08.11.2006
  Viestejä:
  29
  Tarkoitus olisi tehdä passiivinen toistin. Suora näköyhteys (yöllä näkee valot) linkkimastoon 10 km päässä. Eli sisälle ympärisäteilevä antenni ja ulos suunta-antenni

  Kummalla saa paremman kuuluvuuden.

  Valmis harava 3G suunta-antenni - www.RXTX-TUOTE.fi

  vai vanhaan 80cm lautasantenniin mikropään tilalle pieni piiska (vaikka jonku pellitörpön sisään).

  Noita valmiita piiskojaki on noiden +10db lisäksi myös joku +20db, mutta hintakin oli sitten yli 100e. Ja pelkkä kaapelihan maksaa 5e/m

  Ja tarvehan ei ole kuin vahvistaa 900 Mhz
   
 12. JeSuS

  Rekisteröitynyt:
  25.02.2001
  Viestejä:
  317
  Tossa pistää silmään "Mukana vähähäviöinen kaapeli 10 m", ilman mainintaa kaapelin varsinaisesta tyypistä. Kannattaa katsoa kunnon kaapelia noitten antennien välille, jos etäisyyttä on yhtään enempää ja/tai aikoo saada korkeampia taajuuksia menemään lävitse.

  Laskurin mukaan noissa olevan 5m RG-174 kaapelin vaimennuksen suuruusluokka pelkästään 900Mhz taajuudella yli 5db eli hukkaa noin 2/3 tehosta. Vastaavasti 2100Mhz taajuudella 9db eli 7/8 tehosta hukkuu. Parempia vahtoehtoja kokeilulle kannattaa etsiä, mutta kerro toki kokemuksista jos olet jo testaillut.

  Suht asiallinen ebaykauppa noille RF-romuille, jos haluaa kiinasta tilailla. Tuolta tuli joskus tilailtua LMR-400 kaapelia wlania varten.
  items in chinarf store on eBay!
   
 13. Pakana

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2000
  Viestejä:
  3 874
  Mä suosittelisin sisällekin suunta-antennia. Se ympärisäteilevä kuitenkaan ei yleensä oikeasti ole tarpeen.

  Joskus kattelin yhdessä pommarissa olevaa passiivi toistinta. Siinä oli 2 paneliantennia, sisällä sellainen 20x40cm ja katolla 30x150cm, ja niiden välillä 20m sellaista peukalon paksuista touvia. Ilmeisesti se toimi, kun puhelut kulki.
   
 14. MikkiK

  Rekisteröitynyt:
  01.06.2002
  Viestejä:
  624
  Ittellä on varastossa 2kpl Kathreinin dualband antenneja (1710-2170 tjsp), ja 4kpl ~30m ½"RF-kaapelia + liittimet. Noista pitäis rakennella, joskus kun jaksaa, mökille 3G-kuuluvuutta parantamaan passiivitoistin. 1800 vähä turha, tuskin on ihan lähiaikoina tulossa LTEtä sille aluelle, mutta samalla senkin kytkee.
   
  Viimeksi muokattu: 11.01.2013

Jaa tämä sivu