F-Secure (mikäs muukaan) ongelma

Viestiketju alueella 'Ongelmat' , aloittaja Donghae, 17.12.2009.

 1. Donghae

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2009
  Viestejä:
  56
  Huomasin tässä eilen, että oman palveluntarjoajan Tietoturvaa eli F-Securen ikonia ei näkynyt alapalkissa. Olin jo muutaman päivän ihmetellyt koneen tavallista nopeampaa käynnistymistä ja sammumista, mutta tämän ongelman huomasin vasta eilen. Muistaakseni en ole mitään erikoista sen kanssa säätänyt. Ohjelma ei siis suostu myöskään käynnistymään käynnistä valikosta jos valitsen "Avaa SurffiNet Tietoturva" tai "Suorita ohjattu aloitustoiminto". Prosesseihin tosin ilmestyy hetkeksi "fsavgui.exe", mutta ohjelma ei ilmesty minnekään.

  Koitin jo järjelmän palautusta ensin muutaman päivän taakse, sitten aikaan parin viikon taakse. Mutta ei kuitenkaan auttanut, joten mikä nyt avuksi? Ei kai ainut ratkaisu ole uudelleen asennus? Silloinhan pitäisi säätää tuen ja asiakaspalvelun ja rekisteröintikoodien yms. kanssa, vai?
   
 2. atanos79

  Rekisteröitynyt:
  12.01.2009
  Viestejä:
  649
  Ei pitäisi joutua ottamaan yhteyttä mihinkään. Ainakin Elisalla vastaava Tietoturvapalvelu voidaan asentaa kolme kertaa uusiksi ennenkuin sen tilauskoodin joutuu aktivoimaan uudelleen asiakaspalvelun kautta.
   
 3. tedveemu

  Rekisteröitynyt:
  28.07.2009
  Viestejä:
  120
  suorita -> msconfig -> palvelut sieltä laitat ruksin f secureen viiittaaviin tapauksiin -> ohjelmat välilelehdeltä sama juttu. ettet olisi rekisteriä vaan ahkeraan putsaillu jollaan ohjelmalla?
   
 4. Donghae

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2009
  Viestejä:
  56
  Kiitos vastauksista. Tuo rekisterin putsaushommat voivat pitää paikkaansa, mutta en ole niitä vähään aikaan tehnyt. Tein tuon msconfig jutun, mutta sekään ei auttanut, ohjelma ei ilmesty alapalkkiin. Onko ainut ratkaisu siis uudelleen asennus?
   
 5. Tege

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2005
  Viestejä:
  33 858
  Kokeile se uudelleen asennus, jos se ei auta niin vaihda torjuntaa.
   
 6. Donghae

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2009
  Viestejä:
  56
  Joo, mitä nyt käynnistin asennusohjelmaa niin se ilmoitti, että "lisenssi on voimassa" tai jotakin, eli pitäisi onnistua ihan ongelmitta sitten kun asennan. Mutta miten tuo Tietoturva sitten poistetaan oikein? Tarviiko vielä nykyäänkin käyttää jotakin F-Securen omaa poisto-ohjelmaa?
   
 7. living_death

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2000
  Viestejä:
  4 111
  Ainakin 7 versiota varten on oma poisto-ohjelma: F-Secure Support pages

  Voisiko se F-Securen asennus antaa "repair" tai "korjausasennuksen" yhtenä mahdollisuutena?
   
 8. atanos79

  Rekisteröitynyt:
  12.01.2009
  Viestejä:
  649
  Latauslinkki ei tuota kautta enää toimi, täältä löytyy nykyään:
  6640 - Advanced F-Secure product removal

  Suora linkki:
  ftp://ftp.f-secure.com/support/tools/uitool/UninstallationTool.zip

  Poiston jälkeen tietysti manuaalinen tarkistus ettei mitään kansioita jäänyt jäljelle mihinkään, ja jos innostusta riittää niin voi myös rekisterin käydä läpi, tosin se ei ole yleensä tarpeen.
   
 9. Donghae

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2009
  Viestejä:
  56
  Vielä yksi kysymys ennen kuin aloitan uudelleen asennuksen. Eli siis kun nykyisessä tilassa aloitan asennusohjelman, se ilmoittaa että tilaukseni on voimassa. Mutta miten se sen tunnistaa? Siis jos poistan F-Securen asennuksen, mistä asennusohjelma tietää, että tilaukseni on enää voimassa?
   
 10. tedveemu

  Rekisteröitynyt:
  28.07.2009
  Viestejä:
  120
  älä turhaa vaivaa päätäs sillä ajatuksella mistä f secure tietää sen, sen kun nyt vaan asennat uusiksi, olet jo turhan kauan vaivannut mieltäsi näin yksinkertaisella ajatuksella.

  Hyvää Joulua T: Tedveemu
   
 11. Garjala

  Rekisteröitynyt:
  30.03.2000
  Viestejä:
  5 058
  Muistaakseni F-Securen tuki aikoinaan väitti, että ohjelma olisi tarpeeksi älykäs tajuamaan, että se asennetaan samaan koneeseen uusiksi ja sen ei pitäisi tuossa tapauksessa syödä uutta asennuskertaa. Ja sillä asennuskoodillahan se tunnistaa lisenssinsä.
   
 12. Donghae

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2009
  Viestejä:
  56
  NYT todella tarvitsenkin sitten apua!

  Eli yritin poistin Windowsin Lisää&Poista -sovelluksen kautta "SurffiNet Tietoturvan", mutta aina kun kone käynnistyi uudelleen ohjelma ei ollut kadonnut listasta minnekään. Sitten päätin poistaa ohjelman koko kansion eli "C:/Program Files/SurffiNet Tietoturva" ja ohjelma poistui kyllä kokonaan, mutta sitten hävisi lähiverkkoyhteys ja täten myös internet yhteys (ilmoittaa, että internetyhteyttä ei ole tai liitäntä on vajaa tjsp). Miksi ihmeessä näin? Yritin sitten samaan syssyyn asentaa F-Securen/Tietoturvan uudelleen, piti laittaa koodi uudestaan, jonka se kuitenkin tunnisti, mutta en pääse sen jälkeen pidemmälle sillä asennusohjelma vaatii internetyhteyden, jotta se voisi tarkistaa uusimmat päivitykset. Internet yhteys ei toimi edes vaikka yritän käyttää kännykkää mokkulana?! Mikäs nyt avuksi? KAIKKI järjestelmän palautuspisteetkin katosivat kun F-Securen kansion poistin.

  Aivan kuin ei olisi joulustressiä jo tarpeeksi...
   
 13. living_death

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2000
  Viestejä:
  4 111
  Tuskin kuitenkaan verkkokortin ajurit sekaisin? Kirjoita komentokehoitteeseen ipconfig /release ja sen jälkeen ipconfig /renew
   
 14. TonyM

  Rekisteröitynyt:
  05.09.2002
  Viestejä:
  9 016
  Ei koskaan noin :( Kokeile ladata ensi alkuun myös F-Securen sivuilta poistotyökalu, jolla pitäisi lähteä kaikki rippeet pois.
   
 15. Donghae

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2009
  Viestejä:
  56
  Komentokehoite? Onko se sama kuin "suorita"? Ei tuntunut auttavan,välähti jotain mustaa kyllä ruudulla. Mutta siis varmaankin ongelma liittyy johinkin ip-osoite asiaan. Nimittäin kun klikkaa "korjaa", niin ip-osoitteen uusiminen on se mikä juuri ei näytä onnistuvan. Alkaa menemään jo hermot,
  miten F-Securen poisto voi sössiä kaiken näin hienosti? Kiitos kuitenkin kaikesta avusta tai ohjeista.
   
 16. living_death

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2000
  Viestejä:
  4 111
  Kirjoita siihen suorita kentään cmd, jolloin saat komentokehoitteen "Command Prompt" esille ja näet mitä se herjaa ipconfig /release ja ipconfig /renew loitsuilla.
   
 17. Donghae

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2009
  Viestejä:
  56
  Nyt se sitten herjaa "Virhe uudistaessa liittymää Lähiverkkoyhteys : Pyydettyä palveluntarjoajaa ei voi ladata tai alustaa." @!&*! Alkaako jo vaihtoehdot loppumaan?
   
 18. jariqwerty

  Rekisteröitynyt:
  25.04.2005
  Viestejä:
  1 896
  Oletko tyhjentänyt roskakoria? Siellä voisi olla vielä poistamasi kansio.

  Jotain vielä:
  http://support.microsoft.com/kb/299357

  An error occurred while renewing interface Local Area Connection: the requested service provider could not be loaded or initialized./Pyydettyä palveluntarjoajaa ei voi ladata tai alustaa
  How to determine and to recover from Winsock2 corruption
   
  Viimeksi muokattu: 21.12.2009
 19. Donghae

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2009
  Viestejä:
  56
  Voi kiitos kiitos kiitos! Tuo jälkimmäinen linkki auttoi. Nyt saa nähdä uskallanko enää edes asentaa F-Securea uudestaan... Kiitos ja hyvää joulua kaikille auttaneille tasapuolisesti. :)
   
 20. Donghae

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2009
  Viestejä:
  56
  Löytyisi vielä yksi kysymys. Eli sain F-Securen nyt sitten asennettua ja netti toimii normaalisti, mutta nyt tuntuu tuo "Asennusta viimeistellään" kohta vievän tavallista enemmän aikaa. Tuo siis ilmestyy koneen uudelleen käynnistämisen jälkeen, eli "Virus- ja vakoiluohjelmatarkistus" ja "Ajoitettu tarkistus" ovat olleet nyt jo parisen tuntia "Päivitetään" tilassa. Onko tämä ihan normaalia vai meneekö tämä ollenkaan ohi?
   
 21. living_death

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2000
  Viestejä:
  4 111
  Kokeile vielä painaa sitä päivitä nappia/linkkiä siellä F-Securen valikoissa ja buuttaa sen jälkeen kone.

  Lopuksi sinun kannattaisi ajaa vielä CCleanerin rekisterinpuhdistus kun sen aiempi poisto on epäonnistunut ja melko varmasti rekisteriin on jäänyt ylimääräisiä merkintöjä jotka saattavat hidastaa järjestelmää.
   
 22. Donghae

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2009
  Viestejä:
  56
  Puhdistin rekisterin sekä CCleanerillä että Advanced SystemCarella, mutta ei tuntunut auttavan. Tuo asennuksen viimeistely tuntuu vievän ikuisuuden.
   
 23. Garjala

  Rekisteröitynyt:
  30.03.2000
  Viestejä:
  5 058
  Ei sen pitäisi viedä varttia pidempään normaalitilanteessa. Tosin siihen vaikuttaa mm. nettiyhteyden nopeus
   
 24. tedveemu

  Rekisteröitynyt:
  28.07.2009
  Viestejä:
  120
  tosin versiossa 2010 se viimeistely kestää hitaammilla koneilla/yheyksillä todella kauan :(
   
 25. virtuaali

  Rekisteröitynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 692
  täällä oli just sama ongelma mutta homma ratkesi tuolla f-securen omalla poistoohjelmalla minkä saa niiden kotisivulta,f-secure sössi internetyhteyden jne mutta kun tuolla veti niin toimi sen jälkeen ja asenti f-securen uudestaan ja vola homma toimii
   

Jaa tämä sivu