Empire: Total War

Viestiketju alueella 'Pelit ja konsolit' , aloittaja Hutikuti, 22.08.2007.

 1. Pipanacansleri MMMIX

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2006
  Viestejä:
  7 215
  Steam-koodi myynnissä, sanotaanko nyt vaikka viidellä eurolla. YV:llä yhteyttä, jos kiinnostaa.
   
 2. Tyhmä

  Rekisteröitynyt:
  19.01.2003
  Viestejä:
  2 118
  Onko muilla ollut ongelmaa valittujen yksiköiden ja groupien erottamisessa taistelussa toisistaan? Aloitin pelaamaan tätä taas pitkästä aikaa ja taisteluni ruotsalaisilla venäläisiä vastaan meni vähän pieleen, koska osa armeijastani jäi seisoskelemaan kauas taistelupaikasta luultavasti juuri siksi, että en ollut ilmeisesti valinnut oikeaa groupia käskyjä antaessani. Eikä kyseistä tilannetta yhtään helpottanut sekään, että armeijani olivat muutenkin kahdessa osassa ja tulivat taistelukentälle eri puolilta karttaa.
   
 3. Henriquez

  Rekisteröitynyt:
  19.02.2010
  Viestejä:
  1 095
  Kyseinen ongelma tuskin johtunee pelin käyttöliittymästä vaan pikemminkin käyttäjän tekemästä inhimillisestä erehdyksestä.:D

  Tämäkin ketju ollut pitkään jo hiljaisena, joten ajattelin yuoda hieman eloa siihen pitkästä aikaa. Omalle kohdalle uutinen aikoinaan tämän pelin julkaisusta oli mannaa korville, mutta julkaisun jälkeiset bugiset pelikokemukset ja viimeistelemätön jälki eivät antaneet sitä parasta pelikokemusta. Peliin on tehty kuitenkin tätä varten modi - Darth mod Ultimate commander, joka korjaa lähes kaiken tuosta alkuperäisestä versiosta. Suosittelen modia kaikille jotka tahtovat buustata pelistä enemmän irti:


  DarthMod Empire - Total War Center Forums
   
 4. Vemec

  Rekisteröitynyt:
  13.11.2003
  Viestejä:
  949
  Pistin tämän pelin tilaukseen. Toivottavasti pyörii koneessa. Ja sitten voisi tuon modin laittaa.

  Näyttäviä taisteluita kommentaarin kanssa Youtubessa, kun pistää "princeofmacedon". Kaveri vähän pelannu total wareja...

  edit:

  Oli yllättävää, että tämä vaati steamin ja aktivoinnin. Pikkaisen erilainen kuin aiemmat Total Warit... en vielä keksinyt miten diplomaatti tehdään. Mites noiden herrasmiesten kanssa? Kannattaako niitä pitää kaupungeissa ja miten ne kehittyy? Pappi varmaan toimii samaan tapaan kuin Medievalissa. Upea peli kyllä. Ruotsilla aloitin ja tokalla vuorolla Puola-Liettua pyysi 1500 rahaa. Pitäisi varmaan liittoutua Venäjän kanssa niitä vastaan. Vähän menee taistelun opettelussakin aikaa... sen verran erilaista esim. Romeen verrattuna. :)
   
  Viimeksi muokattu: 16.09.2011
 5. Vemec

  Rekisteröitynyt:
  13.11.2003
  Viestejä:
  949
  Joo perehtymistä vaatii tämä peli. Kansa kuolee nälkään, kun en tajua miten saan farmeja kehiin. Sitten joku kurppa jostain mikämikä-maasta ehdottaa, että antaisin 4000 rahaa, että se tekisi rauhan minun kanssa, vaikka en ole kenenkään kanssa vielä sotinut. Noh ehkä tästä vielä jotain tulee.
   
 6. Pipanacansleri MMMIX

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2006
  Viestejä:
  7 215
  Alkuun pääsee hyvin, kun lueskelee manuskan läpi. Eikä tarvitse edes läpi lukea, vaan katsoo aina mieltä askarruttaviin pulmiin apua.

  Googleta ohjekirjan pdf-versio! Tai voi myös löytyä suoraan Steamistä.
   
 7. Vemec

  Rekisteröitynyt:
  13.11.2003
  Viestejä:
  949

  Mulla on manuaalit DVD:llä ja olen niitä lukenut, mutta nykyään hyvin suppeasti kerrotaan yhtään mitään. Samaa tässä on kuin muissa Total Wareissa... silti vähän erilainen minun mielestä. Pitää perehtyä enemmän.

  EDIT:

  Esim. alkuperäisen Baldur's Gaten mukana tullut manuaali on paksu vihko. Kerrotaan lähes kaikki siinä. Nykyään näyttää olevan tyylinä, että pistetään halpa parin sivun läpyskä kansien väliin ja sitten PDF:näkään ei ole mitään järin suurta informaatiota tarjolla. :(
   
 8. Pipanacansleri MMMIX

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2006
  Viestejä:
  7 215
  No samperi. Olikohan se sitten Medieval II, josta minulla oli kovolla aikoinaan aivan järjettömän pitkä pdf-manuska. Taisi olla. Sivuja oli kymmeniä ja kymmeniä, kaikki asiat selvitettyinä.

  Noo, pelaamalla oppii sen, mitä ohjeissa ei kerrota.
   
 9. Vemec

  Rekisteröitynyt:
  13.11.2003
  Viestejä:
  949
  Joo näin se menee :) Diplomatian tajusin nyt miten se toimii. Vielä hämärän peitossa on kuinka käyttää herrasmiehiä. :) Nuo diplomaattiset ehdotukset AI:lta on olleet aika kuraa. Oikeastaan tekee mieli tappaa moiset. Ehkä se on tarkoituskin. Taisteluissa on tullut takkiin. Venäläiset päättivät olla liitossa Puola-Liettuan kanssa sekä Tanskan. Tässä Ruotsin asemassa on aika vaikea olla. Hävisin pari taistelua. :( Pitää opetella pelaamaan.
   
 10. SheikYerbouti

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2003
  Viestejä:
  4 564
  Pystyykö pelissä mitenkään pelaamaan Suomena?
   
 11. fly_er

  Rekisteröitynyt:
  23.01.2004
  Viestejä:
  5 211
  Oliko tämä vitsi vai trolli ? :o
   
 12. Vemec

  Rekisteröitynyt:
  13.11.2003
  Viestejä:
  949
  Tuota... minulla on ongelma tuossa Ruotsin kampanjassa.. tapoin tanskalaiset ja nyt tarkoitus on tuhota venäläiset ja siitä sitten edetä Puolaan. Venäjälle kun menin, niin hyökkäsin suoraan Moskovaan ja otin sen haltuun. Nyt moskovalaiset sitten meinaavat kapinoida... olen päiväittänyt alueen farmit (rakentanut kaikkea mitä pystyn), säästänyt heidät verotukselta ja lisännyt militian-joukkoja Moskovaan. Unresti on silti korkealla ja kapina räjähtämäisillään. Alueella on ainut pappi mikä minulla on ja 10% on saanut käännytettyä protestanteiksi. Mikäs neuvoksi? Miten muuten saan noita pappeja lisää? Tarvisin semmoista myös Amerikan mantereella.. vakoojia on vaikka toisille jakaa, mutta pappeja ei saa mistään... Religious unrest on tosin aika vähäinen Moskovassa, mutta sekin auttaisi jos saisi muutaman pykälän alemmaksi. Suurin syy on occupation mistä ne kapinoi... onko silloin järkevää lähettää joukkoja muualle vai luoda lisää militiaa?
   
 13. Haxeli

  Rekisteröitynyt:
  10.09.2009
  Viestejä:
  406
  Muistaakseni tässä saa papin automaattisesti kun rakentaa kirkon. Eli rakenna kirkko johonkin kylään.
   
 14. Vemec

  Rekisteröitynyt:
  13.11.2003
  Viestejä:
  949
  Ongelma onkin tuossa, kun ei ole vaihtoehtoa mistä rakentaa kirkon? Amerikan mantereelle tuli onneksi Church School, joka varmaan ajaa asian... mutta miten tuonne ortodoksisille maille saisi. Siellä on Seminary -rakennus, joka lisää ortodoksista uskoa. Pitää koittaa tuhota se jotenkin sitten... :D
   
 15. Vemec

  Rekisteröitynyt:
  13.11.2003
  Viestejä:
  949
  Lisäänpä vielä sen, että tämä on toinen Ruotsi-kampanja kuin mitä viime vuonna kirjoittelin. Tällä kertaa valtion talous on plussan puolella ja paria valloitusta vaille short campaign suoritettu. Minun mielestä aika hyvä Total War sarjan peli, kun taisteluista tulee hieman erilaisia ruudin tullessa mukaan.
   
 16. metziih

  Rekisteröitynyt:
  26.06.2011
  Viestejä:
  543
  Purat turhat rakennukset ja rakennat lisää propaganda-rakennuksia.
   
 17. emerik

  Rekisteröitynyt:
  23.05.2005
  Viestejä:
  6 705
  Medieval II oli ainakin tuo paperinen versio vain 80 sivuinen (Sisälsi lopussa tosin pikaohjeet suomeksi!). Civilization IV taas oli 220 sivua eli noin dvd boksin paksuinen ohjekirja. Kun tas 1989 julkaistu Their Finest Hour oli 2 dvd boksin paksuinen kierrekannella tehty ohjekirja, jossa oli sivuja 200 sivua. Erittäin komian näköinen kun sisältää värikuvan (kartta) ja sotakuvia kuin oikea sotakirjallisuus. Pelihän itsessään oli hyvin simppeli sitten.
   
 18. munkki95

  Rekisteröitynyt:
  22.03.2011
  Viestejä:
  629
  Kellään ollut tämmöistä ongelmaa ETW kanssa ?

  Käynnistin pelin normaalisti steamista, seuraavaksi tulee musta ruutun niinkuin yleensä peliä käynnistäessä tulee, Sitten peli vain kaatuu.

  Peli on asennettu moneen kertaan uudelleen.
  On poistettu scriptit sun muut myös ja eheytetty pelitiedostot, muttei mikään näytä auttavan. :(
   
 19. theGreyOne

  Rekisteröitynyt:
  01.10.2008
  Viestejä:
  15
  Jaahas, näyttäis tämä olevan steamissa hintaan 3,5e ja colelction 6.25e. Kuinkas hyvä tämä on? Varmaan ainakin hintansa väärti mutta itse en ole pelannut mitään total waria modaamatta kun Creatice Assemblylla tuntuu jäävän homma vähän vaiheeseen aina (esim. AI täys ääliö, yksiköissä vedetty historian mutkia vähän liikaa suoriksi jne.) eikä tähän näytä (suosittuja) isompia modeja juuri löytyä ainakaan tuolta Total War Centeristä missä varmaan kaikki merkittävät modit tähän sarjaan on hostattuna. Toisin sanoen jaksaako tätä pelata? Tarjoaako mitään uutta kun noita sarjan muita osia (Medieval 1+2 ja Rome pääasiassa) pelannut modeilla ja ilman.

  edit: lisäys
   
 20. Jozaaa

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2012
  Viestejä:
  178
  Darthmod taitaa olla pätevin modi tähän. Tuo vähän erilaisuutta yksiköihin, jotka ovat vanillassa lähes samoja jokaisella kansalla ja muutenkin kivasti kiillottaa kokonaisuutta. Isoja eroja aikaisempiin peleihin on tietysti sodankäynti ruutiaseilla maalla ja merellä. Sitten on myös teknologian kehittäminen, jonka avulla saa uusia sovelluksia sodankäyntiin ja talouteen.

  Uskoisin että varmasti löydät hyviäkin hetkiäkin pelin parissa, tuolla hinnalla hyvä hankinta. Jos tuossa collectionissa tulee mukana myös Napoleon TW, kannattaa se ottaa.
   
 21. Dwarner

  Rekisteröitynyt:
  09.05.2005
  Viestejä:
  2 641
  Kiitos vinkistä. Total war lisäosineen meni ostoon alta 7e. :)
   
 22. reginaphalange

  Rekisteröitynyt:
  20.02.2010
  Viestejä:
  1 505
  Ehdottomasti hintansa väärti, mutta vanilla on melkoista ripulia. Ehdottomasti tuota darthmod empireä suosittelen myös. Löytyy ihan oma subforum kyseiselle modille total war centeristä: DarthMod Empire
  Tosiaan mistään ihan pienestä modista ei ole kyse.
   
 23. Raaka-Rane

  Rekisteröitynyt:
  19.09.2010
  Viestejä:
  491
  Onkohan tähän päivitetty uusimpiin päivityksiin sopivaa modia, joilla sais hallittua paremmin noita 2D-spritejä?

  Nimittäin tuli itsekkin ostettua tämä reilu pari viikkoa sitten ja hommahan tyssähti täysin ensimmäisen taistelun jälkeen, kun peli näyttää niin saatanan rumalta täysillä asetuksilla, että oksat pois.

  Noh..pitää jaktaa Medieval 2 parissa..Tässä kun ei olla noita spritejä noin pahasti sössitty
   
 24. reginaphalange

  Rekisteröitynyt:
  20.02.2010
  Viestejä:
  1 505
  Hehe pisti kans nuo silmään, kun pelin asensin ja pikkusen kokeilin. Yleensä en niin silmäkarkin päälle ole, mutta ei helvetti..ovat nuo rumia.

  Nyt on darthmod empire tosiaan asennettuna. En voi varmaksi mennä sanomaan, että tuo niitä korjaisi, mutta tuntuu ettei noita enää olisi tai ainakaan niin pahasti. Ehkä vaan pitää sitten niin kiirettä noiden isojen taisteluiden hallinnan kanssa, etteivät nuo spritet ehdi pistämään silmään. Kyseisen modin kanssa peli tuntuu suorastaan eeppiseltä (tätä sanaa harvemmin käytän) eli eivät nuo spirtet minua pois pelin parista aja.

  Jahka tämän Preussi kampanjan saan päätökseen niin voisi harkita Napoleon: Total Warin hommaamista ja toki darthmod täytyy lyödä heti siihenkin kylkeen :)
   
 25. metziih

  Rekisteröitynyt:
  26.06.2011
  Viestejä:
  543
  Miksi ihmeesssä käyttäysit DarthModia ellei ole pakko?

  La montée de l'Empire korotetulla unit-capilla ja laajemmilla deployment zoneilla. Tulee tappeluihin vähän enemmän tuntumaa kun kentälle saa hitusen enemmän yksiköitä kuin vanillassa. Yllättävää kyllä; AI:lla ei ole oikeastaan mitään suurempia ongelmia tuon yksikkömäärän kanssa.


  https://www.dropbox.com/s/1xypus78x2gtp0u/13000%20napoleon.jpg
   

Jaa tämä sivu