Emolevy ei tunnista enää kovalevyä

Viestiketju alueella 'Ongelmat' , aloittaja paskalokki, 28.03.2011.

 1. paskalokki

  Rekisteröitynyt:
  30.07.2009
  Viestejä:
  7 955
  Terve

  Eli ASRock K7VM2 -emolevyyn vaihdoin prossun ja muistit, IDE:llä kovo kiinni eikä nyt enää tunnistu edes BIOS:ssa.

  Tässä parit kuvat nykyisistä jumpperoinneista ja kovalevyn ohjeista.

  [​IMG]

  [​IMG]

  Myös emossa on kaksi IDE-väylää, eli tuo sininen mikä on emon mukaan ensisijainen ja musta toinen. En ole kummassakaan saanu toimimaan.

  [​IMG]

  Kerrottakoon, että ennen kaapelien irroittamista ja osien vaihtamista kone toimi hyvin.

  BIOS näyttää BIOS versioksi 1.02, mutta voiko se pitää paikansa, kerta ei valmistajat sivuilta löydy kuin versionumerot 1.90 ja 1.80.

  Mikäli BIOS oikeasti on noin vanha, niin voiko se näyttää esim. prosessorin tietoja väärin? Nimittäin 2600+ XP -prosessori mikä on kannan tehokkain näkyy BIOS:ssa 2000+:na ja kellotajuudet sen mukaiset.

  Vai onko myyjä myynyt minulle 2000+:n 2600+:n sijaan vaikka tehokkaammasta oli kyse?

  EDIT: Bongasin ASRockin sivuilta ja tämän emon omalta sivulta ohjeet BIOS-päivitykseen, tuon floppy diskin tekeminen on vain aivan utopiaa meikäläiselle. Olen tuon ketjun aiheesta lukenut, mutta silti hämärrässä tuo. Uusimpaan BIOS:iin olisi kiva päivittää, nämä ohjeet kun joku voisi kääntää suomeksi tai muuten vain opastaa boottaavan levyn USB -tikun tekoon.


  »Updating BIOS Procedures
  Create a bootable system floppy disk.
  Download an updated ASRock BIOS file (WinZip format with .zip file extension) from the web site, unzip the BIOS file and save both ASRFLASH.EXE utility and BIOS file to the disk you created in step 1.
  Boot from the disk you created in step 2.
  At the "A:\" prompt, type ASRFLASH, hit space bar once, and type BIOS file name then press <Enter>. For example: A:\ASRFLASH K7S41GX2.00 <Enter> then you will see a message "Please wait for BIOS loading ROM".
  After 30 seconds, you will see the message "Flash ROM Update Completed - Pass", then you have finished upgrading the BIOS.
  After finishing upgrading the BIOS, please remove the floppy disk. Restart your system and press <F2> to enter the BIOS setup utility during boot up.
  In Exit menu, please select "Load Default Settings" and press <Enter> to continue.
  Select "Exit Saving Changes" and press <Enter> to exit the BIOS setup utility.
  Now, system is booting up with new BIOS.


  Alustin 8 gigan Corsairin tikun FAT32:ksi, purin .zip -tiedoston sisällön sinne mitä oli uusimmassa BIOS:ssa, mutta ei toiminut päivitys sillä.
   
  Viimeksi muokattu: 28.03.2011
 2. paskalokki

  Rekisteröitynyt:
  30.07.2009
  Viestejä:
  7 955
  Tässä kuva CPU-Z:sta, voinko tuo BIOS tosiaan olla noi vanha vai onko siellä joku 1.02 > 1.80 harppaus tehty kehityspuolella?

  [​IMG]
   
 3. E.T

  Rekisteröitynyt:
  09.10.2000
  Viestejä:
  9 460
  No minkäs takia tuo levy on jumpperoitu masterin sijaan slaveksi jos se on ainoa IDE-laite?
   
 4. model

  Rekisteröitynyt:
  15.10.2009
  Viestejä:
  1 173
  jumpperoi levy: CS enabled ja kiinnitä ide-kaapelin viimeiseen paikkaan.Kaapeli siniseen slottiin.
   
 5. paskalokki

  Rekisteröitynyt:
  30.07.2009
  Viestejä:
  7 955
  En tiedä, kun sitä tulin vähän kysymään, että mihin pitää piuhat laittaa ja miten jumpperoida, että homma toimii.

  Tämä selvä, kokeillaan.
   
 6. paskalokki

  Rekisteröitynyt:
  30.07.2009
  Viestejä:
  7 955
  Jumpperoin kovon model:n sanojen mukaisesti, kokeilin myös IDE-kaapelia niin, että kovo oli keskimmäisessä ja viimeisessä. Kumassakaan tapauksessa en saanut kovoa näkymään boottaavien medioiden seassa, tosin kyllä se BIOS:ssa tunnistui master IDE:ksi.

  Ainoa boottaava asia oli mikälie network. Miten pitää kovo jumpperoida ja kaapelit asettaa, että saan myös DVD-aseman kuvioihin mukaan?

  Kun antaa kovon koittaa mennä Windowssiin asti niin ilmoittaa PXE-MOF -errorista. Koitan nyt Linuxilla tikun kautta tarkistaa koneen kuntoa.

  Selvät ohjeet BIOS -päivitykseen kaipailisin myös.
   
 7. pyreksi

  Rekisteröitynyt:
  20.12.2005
  Viestejä:
  4 045
  Ensiksi voisi kommentoida tuota prossun nopeutta. Onhan manuaalin sivulla 11 mainittu FSB_SEL1 jumpperi pinneissä 1-2? Jos jumpperi olisi pinneissä 2-3 se selittäisi prossun näkymisen hitaampana.

  Toinen juttu on tuo BIOS päivitys. Jos meinaat buutata biospäivityksen USB tikulta, sulla pitää asentaa tikulle ensin buuttaava DOSsi, sitten kopsia tiedostot sinne. Esim unetbootin niminen softa osaa asentaa FreeDOS:in USB tikulle, pitäisi onnistua perus koneenkäyttötaidoilla kyseisellä ohjelmalla.

  Tietty esim. korpulta onnistuu vähemmin kikkailuin, kunhan sinulla on buuttaava dosskorppu, tai saat sellaisen tehtyä. Korpuissa tosin on isompi vikaantumisen riski.

  Onko toi kovalevy toiminut jossain toisessa koneessa viimeaikoina? Jos et saa DVD asemaakaan toimimaan, niin kuuloistaisi että mahdollisesti jokin BIOS asetus on väärin?
   
 8. paskalokki

  Rekisteröitynyt:
  30.07.2009
  Viestejä:
  7 955
  Tarkistin noita prossun tietoja, niin kyllä se Athlon XP 2000+ taitaa vaan olla.

  Unetbootinilla tein tuon Linux live USB:nkin, tikku kyllä tunnistuu koneessa, mutta ei suostu boottaamaan siltä. Aina tulee jossakin vaiheessa primary master HDD error. Viimeksi kun oli tuo PXE-MOF -error, naapurin läppärissä niin selvittiin kovalevyn vaihdolla ja nyt kaikki pelaa.

  Kone myös sammunut pari kertaa nyt kun on pitänyt sitä päällä ja koittanut säätää, mutta saattaa olla sen takia, kun otin prossuflektin irti, lähtee meinaan vitunmoinen mölinä ja flektinkin kanssa 60ºC.

  En ymmärrä millä ihmeellä tuo kovo on voinut hajota, ajoin pari viikkoa sitten HD Tunen checkin ja ei täysin vihreää näytti.

  Tarkistan tuon prossun jumpperin.
   
 9. pyreksi

  Rekisteröitynyt:
  20.12.2005
  Viestejä:
  4 045
  Primary master HDD error kyllä kovasti kuulostaa siltä, että levy löytyy mutta siinä on vikaa. Ainoa toinen mieleen tuleva vaihtoehto tuolle virheilmoitukselle olisi jotkin käsiasetukset levyn koolle biossissa (eli jonain muuna kuin AUTOna levy siellä)..

  Maxtorin diamondpoksit saattaa laueta kyllä kerrasta, pitkään on levy kestänyt ton sarjan kamppeeksi.

  Se jos ei kone millään buuttaa USB tikulta voi viitata siihenkin että bios on liian vanha buutatakseen usb:lta, siksi ton ikäluokan emoissa kannattaa suosia muuta tapaa. Monet SocA perskivet kyllä käsittääkseni suostuu USB:lta uusimmalla biossilla varustettuna buuttaan, mutta hankala sanoa miten käy vanhan biossin kanssa. SocketA aikaan kun noi USB buutit vasta tuli koneisiin, niin se on vähän niin ja näin ja emolevystä kiinni, miten se onnistuu...

  Jos toi prossun FSB jumpperi on oikein, niin silloin vielä voit tarkistaa, onko prossu 266 vai 333 FSB mallia, näkee prossun tyyppikoodilla googlettamalla (tyyppikoodi on prossun päällä). Noin vanha emo tukee 2600+ prossaa vain 266FSB maillina, 333:nen voi tossa toimia mutta tunnistuu hitaampana.
   
 10. paskalokki

  Rekisteröitynyt:
  30.07.2009
  Viestejä:
  7 955
  Itseasiassa kovo on kyllä AUTO:na siellä BIOS:ssa, eikös sen voisi valita myös esim CD/DVD-asemaksi tai vastaavaksi?

  Tosiaan, kone on 2007 vissiin laitettu pakettiin ja seisomaan kaappiin, nykäsin pari viikkoa sitten koneen käytiin, sisällä olleella XP:llä ajoin parit testit, otin tietoja ylös. Sitten seisonut pari viikkoa himassa mitä nyt taas koitin roplata.

  Pitäisi varmaan tuo BIOS-päivitys tehdä sitten CD:ltä?

  Kerran kyllä välähti sellainen kohta, kun tikku oli kiinni, että olisi voinut Linuxin valita, mutta kone sammui ennen kuin kerkesin painaa mitään nappulaa, silloin ei ollut prossuflekti pyörimässä.

  Miten tuo BIOS-päivitys tehtäisiin CD:llä?
   
 11. Tina Silta

  Rekisteröitynyt:
  18.03.2003
  Viestejä:
  3 210
  Eiköhän olisi viisainta hommata vähän osaavampi asentaja paikalle?
   
 12. paskalokki

  Rekisteröitynyt:
  30.07.2009
  Viestejä:
  7 955
  Jaa toki tarkemmin ehdotuksesi kanssamme.
   
 13. pyreksi

  Rekisteröitynyt:
  20.12.2005
  Viestejä:
  4 045
  Tina saattoi viitata tähän:

  Eli kyllä se nyt kannattaisi pitää se rupeli oikeasti pyörimässä. Vaikka SocketA:ssa XP sarjan prossuissa oleva ylilämpösuoja tuntuu toimivan sullakin odotetusti, niin sillä ei kannata sammutella konetta, ennemmin tai myöhemmin paukahtaa prossu särki.

  Sekin jos yrität päivittää biossin koneella joka saattaa sammua kesken päivityksen, niin siitä ei seuraa kun uus topicci muroon tyyliin "kone pimeni kesken bios-asennuksen, mitä teen?"

  Jos haluat päivittää biossin CD:ltä, sulla pitää tehdä buuttaava .ISO image jossa dossi ja biossi päivitysssoftineen. Google auttaa.

  Jos kerran CD:ltä saat buutattua, niin toinen vaihtoehto on buutata esim. UBCD:ltä Dossiin, siinä saa USB tikulle ajettua dossiajurin ainakin jollain mukana seuraavista dossiversiosta....
   
 14. paskalokki

  Rekisteröitynyt:
  30.07.2009
  Viestejä:
  7 955
  Ei tuota 5000rpm -flektiä kestä vierestä kotelo auki, ihan siksi otin irti vain. Tosin ei ne lämmöt alkuun siitä mihinkään nousseet, mutta ei välttämättä edes tuosta ollut kiinni.
   
 15. Tina Silta

  Rekisteröitynyt:
  18.03.2003
  Viestejä:
  3 210
  Eiköhän se coolerikin ole siellä väärin päin.

  "Taitaa olla 2000+"?

  Se joko on tai ei ole. Kyllä niissä ihan lukee päällä mitä ne on.
   
 16. paskalokki

  Rekisteröitynyt:
  30.07.2009
  Viestejä:
  7 955
  Väärin päin? Eihän sitä vittu saa edes väärin päin, pari tuollaista konetta fiksannut. En katsonut päältä mitä siinä lukee, luottaisin BIOS:n tietoihin kummiskin.
   
 17. Tina Silta

  Rekisteröitynyt:
  18.03.2003
  Viestejä:
  3 210
  Kyllä sen vittu saa helposti väärin päin, on nähty monta kertaa kyseinen suoritus.

  Ja BIOS kertoo mallin väärin jos FSB on väärä. Että turhaan luotat.
   
 18. SatanTwister

  Rekisteröitynyt:
  18.02.2011
  Viestejä:
  1 690
  Kuullostaa kyllä sellaiselta säädöltä että ei ihme että kaikki on paskana. Lisäksi tuo Maxtor taitaa olla juuri sitä ikäluokkaa että sitä ei tarvi edes katsoa päin niin se on paskana.
   

Jaa tämä sivu