Elisan DHCP ei anna IP-osoitetta

Viestiketju alueella 'Internet, tietoturva ja muu tietoliikenne' , aloittaja jonbe, 20.04.2011.

 1. jonbe

  Rekisteröitynyt:
  25.06.2002
  Viestejä:
  161
  Tämmöinen ADSL-ongelma ilmaantui äskettäin, että jostain syystä en saa Elisan (Saunalahden 12/1 liittymä, joka toimii Elisan verkossa) DHCP-serveriltä IP-osoitetta. Omistan Telewellin EA501 v3 (B) ADSL-modeemin. Ei ole vaikutusta onko modeemi siltaavassa tai reitittävässä tilassa. Tuloksetta päivittelin myös modeemin firmwaren. Telewelli kyllä pääsee linjoille nähtävästi, mutta koneet eivät saa DHCP:ltä IP-osoitetta, on kokeiltu Linux ja Windows koneilla. Eikä reitittävässäkään tilasssa DHCP onnistu, boxin järjestelmälogissa näkyy, että laite yrittää hakee jatkuvasti IP-osoitetta, tuloksetta.

  Soittelin asiakaspalveluun ja he sanoivat, että kaikki näyttäisi pelittävän aivan hyvin. Suosittelivat kokeilemaan toiselle modeemilla jos on vain mahdollisuus.

  Kävin hakemassa eilen Elisa Shopitista toisen modeemin testattavaksi (A-Link). Tällä modeemilla en päässyt edes ADSL-linjalla. Soittelin uudestaan Elisalle ja he totesivat jälleen että yhteys pitäisi toimia ihan normaalisti. Kuulema DHCP pyyntöjä on liikkunut mutta ei nähtävästi ainakaan tänne päähän saakka.

  Huomasin eilen illalla, että ADSL+Internet valo on syttynyt A-Linkin modeemiin ja kokeilin jos saisin IP:n tällä kertaa. Onnistuin saamaan IP:n, mutta eipä toiminut DHCP haku enää 15min päästä. Kerkesin onneksi saamaan osoitteen HTPC-koneelle, joka jakaa netin sisäverkolle. Muuten netti toimii nyt iha "ok", mutta jos käynnistän modeemin/HTPC uudestaan, en luultavasti pääse nettiin enää.

  Tuskinpa vika sijaitsee laitteistossa, jos molemmat ADSL-modeemit kusivat (kokeiltu router/bridge tiloissa, firmwaret päivitetty jne.). Äsken tuli tekstiviesti Elisalta että vika olisi muka korjattu, eipä ole...... :rolleyes:
  Pitää varmaan jälleen kerran soitella sinne päin.

  Onko muilla toiminut Elisa/Saunalahti ihan normaalisti vai olenko ainut jolla häikkää yhteydessä?
  Mistäköhän mahtaisi johtua ongelma...
   
 2. Tege

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2005
  Viestejä:
  33 855
 3. jonbe

  Rekisteröitynyt:
  25.06.2002
  Viestejä:
  161
  On katsottu. Ei pitäisi olla mitään häiriöitä lähimaillakaan.
   

Jaa tämä sivu