1. MuroBBS toimii nyt XenForo-alustalla. Tervetuloa! Säätö jatkuu parhaillaan mm. nopeuden suhteen.

    t: Sysop
  2. Bugiraportit ja palaute XenForo-MuroBBS:stä tähän viestiketjuun

    Tuliko vastaan englantia tai huonoa suomea, raportoi tähän viestiketjuun

Elisan DHCP ei anna IP-osoitetta

Viestiketju alueella 'Internet, tietoturva ja muu tietoliikenne' , aloittaja jonbe, 20.04.2011.

  1. 20.04.2011 klo 14:50
    #1

    jonbe

    Rekisteröitynyt:
    25.06.2002
    Viestejä:
    161
    Tämmöinen ADSL-ongelma ilmaantui äskettäin, että jostain syystä en saa Elisan (Saunalahden 12/1 liittymä, joka toimii Elisan verkossa) DHCP-serveriltä IP-osoitetta. Omistan Telewellin EA501 v3 (B) ADSL-modeemin. Ei ole vaikutusta onko modeemi siltaavassa tai reitittävässä tilassa. Tuloksetta päivittelin myös modeemin firmwaren. Telewelli kyllä pääsee linjoille nähtävästi, mutta koneet eivät saa DHCP:ltä IP-osoitetta, on kokeiltu Linux ja Windows koneilla. Eikä reitittävässäkään tilasssa DHCP onnistu, boxin järjestelmälogissa näkyy, että laite yrittää hakee jatkuvasti IP-osoitetta, tuloksetta.

    Soittelin asiakaspalveluun ja he sanoivat, että kaikki näyttäisi pelittävän aivan hyvin. Suosittelivat kokeilemaan toiselle modeemilla jos on vain mahdollisuus.

    Kävin hakemassa eilen Elisa Shopitista toisen modeemin testattavaksi (A-Link). Tällä modeemilla en päässyt edes ADSL-linjalla. Soittelin uudestaan Elisalle ja he totesivat jälleen että yhteys pitäisi toimia ihan normaalisti. Kuulema DHCP pyyntöjä on liikkunut mutta ei nähtävästi ainakaan tänne päähän saakka.

    Huomasin eilen illalla, että ADSL+Internet valo on syttynyt A-Linkin modeemiin ja kokeilin jos saisin IP:n tällä kertaa. Onnistuin saamaan IP:n, mutta eipä toiminut DHCP haku enää 15min päästä. Kerkesin onneksi saamaan osoitteen HTPC-koneelle, joka jakaa netin sisäverkolle. Muuten netti toimii nyt iha "ok", mutta jos käynnistän modeemin/HTPC uudestaan, en luultavasti pääse nettiin enää.

    Tuskinpa vika sijaitsee laitteistossa, jos molemmat ADSL-modeemit kusivat (kokeiltu router/bridge tiloissa, firmwaret päivitetty jne.). Äsken tuli tekstiviesti Elisalta että vika olisi muka korjattu, eipä ole...... :rolleyes:
    Pitää varmaan jälleen kerran soitella sinne päin.

    Onko muilla toiminut Elisa/Saunalahti ihan normaalisti vai olenko ainut jolla häikkää yhteydessä?
    Mistäköhän mahtaisi johtua ongelma...
     
  2. 20.04.2011 klo 19:26
    #2

    Tege

    Rekisteröitynyt:
    13.06.2005
    Viestejä:
    31 790
  3. 20.04.2011 klo 20:22
    #3

    jonbe

    Rekisteröitynyt:
    25.06.2002
    Viestejä:
    161
    On katsottu. Ei pitäisi olla mitään häiriöitä lähimaillakaan.
     

Jaa tämä sivu