EeriCraft - Suomalaisten oma Minecraft-serveri

Viestiketju alueella 'Pelit ja konsolit' , aloittaja Eeriwaa, 05.01.2012.

Viestiketjun status:
Viestiketju on suljettu.
 1. Eeriwaa

  Rekisteröitynyt:
  31.12.2011
  Viestejä:
  3
  EeriCraft on Minun (Eeriwaan) hostaama serveri kotikoneelta. Kaikki suomalaiset ovat tervetulleita.

  EERICRAFT 24/7

  ip-osoite:EeriCraft.zapto.org


  Aloittelijakysymykset:

  Aivan ensimmäiseksi kannattaa mennä tutustumaan pelin Wiki-sivustoon osoitteessa:
  Main Page - Minepedia - The Minecraft Wiki!

  Pelin idea on hyvin yksinkertainen ja siihen pääsee nopeasti sisälle, mutta ilman Wikiin tutustumista sen pelaaminen on kuitenkin käytännössä mahdotonta, sillä peli sisältää monia hyvin monimutkaisiakin ominaisuuksia. Kaikki työkalut pitää esimerkiksi valmistaa pelissä itse ja ilman kunnollisia työkaluja joidenkin materiaalien kerääminen on mahdotonta. Tärkeimmäksi osaksi Wiki-sivustoa muodostuu eri Crafting-reseptien opetteleminen, joiden avulla valmistetaan itse esimerkiksi kaikki työkalut.


  Muutamia yksinkertaisia vinkkejä, jotka eivät korvaa Wikin lukemisen merkitystä, mutta auttavat alkuun pääsemisessä:
  Workbench

  Pelihahmo pystyy itse valmistamaan craftingin avulla vain 2x2 kokoisessa ruudukossa tavaroita. Pystyäksesi valmistamaan 3x3 kokoisessa ruudukossa tavaroita (mitä esimerkiksi työkalujen valmistus vaatii), sinun pitää luoda aivan ensimmäiseksi puusta itsellesi Workbench:

  [​IMG]

  Lautoja saat pilkkomalla puun poikki ja pistämällä puun rungosta tulevat palaset hahmosi omaan crafting ruudukkoon. Aseta workbench haluamaasi kohtaan maahan ja käytä sitä craftingia varten jatkossa.
  Työkalut:

  Työkaluja on neljää erilaista; lapio (Shovel), kirves (Axe), hakku (Pickaxe) ja kuokka (Hoe). Paljain käsin pystyy käsittelemään lähes mitä vain, mutta työ on hidasta ja kaikista blockeista ei saa niistä irtoavia materiaaleja talteen ilman oikeaa välinettä. Mitä paremmasta materiaalista työkalu on tehty, sitä tehokkaampaa sen käyttäminen on ja sitä enemmän käyttöä se kestää.

  Erilaisia materiaaleja työkalujen valmistamiseen on viisi (paremmuusjärjestyksessä): puu, kivi, rauta, kulta ja timantti. Kullasta työkaluja ei kuitenkaan kannata tehdä sillä ne eivät kestä käyttöä eivätkä ole esim. rautaesineitä parempia.

  1. Lapio
  Lapiota käytetään maamateriaalien kuten Dirtin, Grass, Sandin ja Gravelin kaivamiseen. Kaikkia näitä pystyy kaivamaan myös käsin, mutta lapiolla työ on nopeampaa.

  2. Kirves
  Kirvestä käytetään puumateriaalien keräämiseen, mutta sen käyttäminen ei ole välttämätöntä sillä puumateriaaleja pystyy keräämään myös paljain käsin, vaikka työ on tällöin hidasta.

  3. Hakku
  Tämä on pelin tärkein työväline sillä sitä käytetään kivimateriaalien ja eri malmiesiintymien kaivamiseen. Ilman hakkua kivimateriaaleja tai malmeja ei pysty keräämään talteen. Paljain käsin kivimateriaalit saa rikottua, mutta työ on hidasta ja materiaalit jäävät keräämättä.
  Mitä paremmasta materiaalista hakku on valmistettu, sitä jalompia kivimateriaaleja sillä pystyy keräämään talteen.
  Tässä eri materiaalista valmistettujen hakkujen ominaisuudet ja blockit, joita sen avulla pystyy kaivamaan:
  Puuhakku
  Puuhakku on ensimmäinen valmistettava hakku. Kun aloitat pelin, ainoa hakku jonka pystyt valmistamaan on puuhakku. Se ei kestä pitkään käyttöä, mutta ilman sitä et pysty keräämään talteen kiveä, jota tarvitaan kivihakun valmistamiseen. Puuhakulla pystyy keräämään pelkästään puhdasta kiveä ja hiiltä talteen.

  Kivihakku
  Tämä kestää puuhakkua jo pidempään ja on sitä nopeampi käyttää, mutta ainoa merkittävä ero puuhakkuun on se että kivihakun avulla pystyt kerämään rautamalmia ja hiiltä talteen.
  Rautahakku
  ”Perustyökalu”. Rautahakku kestää jo pitkää käyttöä ja sen avulla pystyy keräämään jo lähes kaikkia kivimateriaaleja, kuten kultaa, redstonea ja timantteja. Ilman rautahakkua kaikki nämä arvokkaat materiaalit vain rikkoutuvat, joten jos sinulla tulee näitä arvomalmeja vastaan ennen kuin olet löytänyt rautaa, jätä ne vielä kokonaan kaivamatta.
  Timanttihakku
  Ammattilaisten työkalu, tällä saat kerättyä talteen jo aivan kaikkia kivimateriaaleja, jopa laavan ja kiven yhdistelmästä syntyvää, räjähdyksenkin kestävää todella lujaa obsidiania.
  4. Kuokka
  Tällä voi kerätä siemeniä talteen kuokkimalla Dirt ja Grass blockeja, käyttö moninpelissä hyvin vähäistä.


  Työkalujen ulkonäkö ja niiden Crafting-reseptit:


  [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]  Timantit:
  Nämä jaloista jaloimmat materiaalit ovat haluttua tavaraa ja tietenkin myös melko harvinaisia. Timanttien löytämiseksi sinun pitää kaivautua mahdollisimman syvälle pelissä. Yksinkertaisin keino on etsiä syvälle jatkuvia luonnonluolia, mutta myös kaivosten perustaminen on nopea (ja loppujen lopuksi varmin) keino niiden löytämiseen. Timantteja löytyy vain alimmasta 16 blockista. Merenpinta on 64 blockin korkeudella, joten siitä noin 50 blockia syvemmälle kaivautuessa on mahdollista löytää timantteja. Viimeiset 5 kerrosta pelistä on varattu epätasaiselle ”bedrockille”, eli kaiken kestävälle pohjamateriaalille, johon mikään työkalu ei tepsi. Kaikkein alimpien kerrosten kaivaminen on siis hankalaa, mutta koska timantteja esiintyy vielä siitä hieman ylempänäkin, onnistuu niiden esiin kaivaminen helpoiten kun lähtee vaakasuunnassa kaivamaan tunneleita bedrockin ylimmän tason suuntaisesti. Varaudu kuitenkin pitkään urakkaan, kiveä joutuu usein kaivamaan 150-200 kappaletta per yksi timantti.


  [​IMG]
   
 2. kaarlos

  Rekisteröitynyt:
  03.06.2004
  Viestejä:
  2 614
 3. Rikama

  Rekisteröitynyt:
  08.06.2009
  Viestejä:
  1 941
  Nyt kun tässäkin selvästi oli sääntörike ja kopioidaan vielä toisia + näille on jo oma ketju, niin jokainen varmaan reporttaa ketkä näkee. Eli jos laitatte niihin viesteihinne että on jo raportoitu niin modet ei kuormitu samoista ketjuista. Tietysti eri asia jos välttämättä haluaa pysyä anonyyminä.
   
Viestiketjun status:
Viestiketju on suljettu.

Jaa tämä sivu