Diplomi-insinöörin arki

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Grajek, 20.07.2012.

 1. Grajek

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2008
  Viestejä:
  216
  Itse olen vielä teekkari ja kandi on tekemättä, mutta miten on teidän valmistuneiden dippa-inssien elämä? Onko palkka sitä mitä odotit? Onko työ helpompaa mitä opiskelu vai jatkuuko sama piina, että jatkuvasti joutuu aivoja käyttämään 100-0 niin kuin opiskellessa, eikä juuri hetkeäkään voi hengähtää?
   
 2. kansaIainen

  Rekisteröitynyt:
  11.05.2003
  Viestejä:
  5 927
  En ole dippainssi, mutta pahinta mitä tiedän on joutua olemaan käyttämättä aivojaan.
   
 3. fitzi

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2003
  Viestejä:
  519
  Kaikki DI:t eivät tosiaankaan joudu käyttämään opiskellessa aivoja. Riippuu alasta. Sama pätee työelämässä.
   
 4. Raappabyxor

  Rekisteröitynyt:
  27.07.2007
  Viestejä:
  258
  Missä välissä diplomityö on jo keritty sosialisoimaan kandityöksi?
   
 5. Cachehe

  Rekisteröitynyt:
  07.09.2001
  Viestejä:
  47
  Aivoja joutuu käyttämään ja asiat mutkistuvat sillä tavoin, että joudut ottamaan muut työyhteisössä huomioon ja kun kuvioihin tulee tulosvastuu niin se kuormittaa eri tavalla ja mielestäni enemmän kuin opiskelu. Hyvin pärjää, jos pyrkii näkemään työnsä tulokset muiden silmin ja kysymään palautetta sen sijaan, että odottaa sitä ainoastaan esimieheltä. Asiat kannattaa aina sanoa suoraan ja kiertelemättä menemättä henkilökohtaisuuksiin. Tietotyössä on tärkeää, ettei jää liian kauaksi aikaa pohtimaan asioita yksin vaan lähtee etsimään ratkaisua muilta työntekijöiltä. Filosofinen kysymys "miksi?" tulee hyvin tärkeäksi. Tulet tekemään virheitä. Ne kannattaa heti myöntää. Aina kannattaa suunnata ajatukset eteenpäin eikä jäädä harmittelemaan jo tehtyjä asioita. Näillä eväillä on nyt menty kymmenisen vuotta.
   
 6. naukki

  Rekisteröitynyt:
  06.01.2002
  Viestejä:
  320
  Paperi on vielä vaiheessa (siis se dippapaperi..), mutta koska työmaailmassa jo pidempään, niin menkööt.

  Parasta on se kun saa käyttää aivojaan, välillä myös joutuu. Työ on parhaimmillaan haastavaa ja uutta saa opiskella lähes päivittäin. Työajalla ja jos ei ehdi, niin omalla ajalla. Ja sitten vielä vähän lisää omalla ajalla, huvikseenkin. Sen takia tätä tehdään! Niin, olen IT-alalla ja ohjelmointi on myös harrastus.

  Todistetusti halutessaan pääsee myös helppoon työhön, niitäkin riittää.

  Opiskelu oli helppoa, mutta taitaa olla IT-alan erikoisuus.

  Palkka voisi aina olla parempi.
   
 7. Snakes

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2010
  Viestejä:
  1 384
  Eli teet työnantajallesi myös ilmaista työtä omalla ajallasi ja palkka voisi silti olla parempi. Kuulostaa huippuhommalta.
   
 8. naukki

  Rekisteröitynyt:
  06.01.2002
  Viestejä:
  320
  Jep - mutta ei tätä työnantajan ja vain palkan takia tehdä.
   
 9. Snakes

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2010
  Viestejä:
  1 384
  Työnantajaasi mahtaa naurattaa.
   
 10. Moon

  Rekisteröitynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  658
  Kuinkas paljon nykypäivän DI tarvitsee työkokemusta noin keskimäärin että kk-palkka ylittää asiatuntijatasolla 4000 e /kk?
   
 11. Zepi

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2000
  Viestejä:
  9 955
  Ei sitä mihinkään ole sosialisoitu. Lähinnä maininta "kandi on tekemättä" tarkoittaa se sitä, että opiskelijalla on alle 3v opinnot suoritettuna. Kandi tehdään oletusaikataulun mukaan siellä kolmosvuoden lopulla ja sen jälkeen veivataan vielä puolitoista vuotta maisterivaiheen opintoja ja dippa päälle.

  Jos joku siis sattuu pysymään siinä 5v tavoiteaikataulussa.
   
 12. Nettosusi

  Rekisteröitynyt:
  06.04.2012
  Viestejä:
  21
  Mulla oli aloituspalkka suoraan koulunpenkiltä 3800€/kk v2010, energia-ala. Aivoja joutuu todella käyttämään.
   
 13. Cachehe

  Rekisteröitynyt:
  07.09.2001
  Viestejä:
  47
  Hyvä jos tykkäät työstäsi. Tuolla tavoin kuitenkin poltat itsesi helposti loppuun. Työyhteisöllä on tapana ulosmitata kaikki hyöty, mitä jostakin työntekijästä saadaan irti. Eli sitten jos perustat perheen niin et ehdikään enää tehdä samaa ja työmääräsi laskua aletaan ihmetellä. Älä siis työskentele vapaa-ajalla, koska et saa muuta kuin palkkasi tai sitten pyydät päästä firmassasi osakkaaksi. Työura on maratonjuoksu, ei pikapyrähdys.

  Tutkinto kannattaa suorittaa loppuun, koska jos nykyinen työ loppuu, seuraavan hankkiminen ilman tutkintoa voi olla vaikeaa, kun siellä on nuorempia tutkinnon suorittaneitakin jonossa.
   
 14. immoT

  Rekisteröitynyt:
  24.02.2003
  Viestejä:
  1 089
  Minäkin teen, sellaista se on täällä nokialandiassa. Palkkani vastaa suunnilleen jotain päivätyötä tekevän terveyskeskuslääkärin palkkaa, mutta sen vastineeksi saan tehdä keskimäärin ihan mielekkäitä hommia ja välillä ehtii surffailla netissä. :kippis:

  Välillä olen käynyt työhaastatteluissa mutta edes hikinen 1000€/kk palkankorotus ei ole tuntunut houkuttelevalta, olen jossain kynnyksellä jossa verot nousevat rajusti, ja selkeästi parempi palkka vaatisi managerointihommia ja vapaa-ajan kohtuutonta uhrausta.

  Käytännössä pitäisi muuttaa ulkomaille jos haluaisin nykyisenkaltaisia töitä tuplapalkalla.

  Panostakaa opiskelijat kielten opiskeluun ja käykää vaihdossa. Sellainen kutina on että saatte kilpailla jatkossa entistä enemmän globaalisti jos haluatte päästä muropalkoille.
   
 15. Urpo Normaali

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2009
  Viestejä:
  312
  En ole diplomi-insinööri, mutta vastaavissa tehtävissä korkeakoulutuksella.

  Suurin ero työelämän ja opiskelun välillä on mielestäni se, että työelämässä peliin tulee mukaan tulosvastuu. Pienessä yrityksessä kaikki ongelmat on selvitettävä lähes aina itse tai tuotteet eivät valmistu. Isossa yrityksessä voi pyrkiä yhteistyöllä helpottamaan tilannetta, mutta niissä on sitten omat koukeronsa (organisaatiopelit yms...).

  Stressitaso voi olla huomattavasti korkeampi kuin opiskelujen aikana jopa niin, että se vaikuttaa suoraan terveyteen. Sanoisin, että harvoin korkeakoulutettu työelämässä pääsee helpommalla kuin opiskeluaikana.
   
 16. HERRA-GENTOO

  Rekisteröitynyt:
  10.06.2007
  Viestejä:
  320
  Tuleeko jollekin vielä 2012 vuonna yllätyksenä että koulusta haetaan ainostaan se titteli ja paperit,ei osaamista? En ole dippainssi, mutta voin sanoa että tuskin joudut aivojasi juuri käyttämään. Sosiaalisista taidoista ja "verkostoista" on eniten hyötyä. Mitä parempi koulutus, sitä parempi asema. Työnteko tulee olemaan käytönnössä tyhjäntoimittamista. Insinööreistä ainoastaan lahjakkuudet päätyvät oikeasti suunnittelu/automaatio/rakennus yms tehtäviin, ja tällöinkään he eivät tarvitsisi sitä insinöörititteliä koska lahjakkuus on luonnollista
   
 17. stonarit

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2010
  Viestejä:
  178
  Niinkuin tuossa ylempänä jo sanottiin, työssä kuvioon tulee tulosvastuu, ja töistä ja asemasta riippuen muitakin vastuita. Opiskeluajat ovat oikeasti leppoisaa stressivapaata oleskelua ja hauskanpitoa duuniin verrattuna. Useimmiten palkka korreloi työn vaativuuden kanssa. Nykyinen tasoni, luonnehtisin niitä vaativiksi asiantuntijatehtäviksi jonkinasteisella manageroinnilla höystettynä on itselleni riittävän korkea, tätä vastuullisempaan en halua. Palkka on viiden tonnin kieppeillä.
   
 18. Boack

  Rekisteröitynyt:
  28.04.2004
  Viestejä:
  2 853
  Kerropa mikä se on tuo "selkeästi parempi palkka". Itselläni kuitenkin palkka on yli murorajan (> 5000e/kk) eikä tartte tehdä minuuttiakaan ylitöitä, joten tuo vapaa-ajan uhraamis -argumentti on kyllä täyttä paskaa.
   
 19. Kwyjibo

  Rekisteröitynyt:
  01.04.2007
  Viestejä:
  7
  Tähän voi varmaan sanoa, että noin pääsääntöisesti. Ison firman managerit ovat aika no-lifettäjiä. Onneksi olkoon, jos itselläsi iso palkka ei syö vapaa aikaa.

  Itse valmistuin DI:ksi vuonna 2010, tosin tässä vaiheessä olin saanut kasaan yhteensä vuoden verran työkokemusta omaa alaa lähellä olevista koodaus- tms. hommista. Nykyään työskentelen suuressa ja mahtavassa ei-ohjelmistoalan firmassa Saksassa. Oma työ sisältää ohjemistosuunnittelua, koodausta ja joskus työn koordinointia esim. tutkimuspuolen jannujen kanssa. Ohjaan paikallista harjoittelijaa/DI-työntekijää oman hommani ohessa. Palkka ei muromittainen: 3700e/kk. Postausajasta voi päätellä, että olen lomalla.

  Ja niin... Ne jo kerran mainitut pelit manageriportailla ovat mielestäni aika rasittavia. Isot miehen on kuin hiekkalaatikolla ja sitten tullaan kysymään parin budjettileikkauksen jälkeen miksei peruutettu ja puolivalmis palikka ollut valmis jo eilen kun asiakkaat kyselevät sitä... luoja.
   
  Viimeksi muokattu: 21.07.2012
 20. SideShowBob

  Rekisteröitynyt:
  27.02.2004
  Viestejä:
  321
  Tästä kyllä tuli niiiin paljon tämä mieleen.
   
 21. Kaljugorilla

  Rekisteröitynyt:
  29.03.2012
  Viestejä:
  1 379
  Olisiko sattumoisin Capgemini?
  Jos vielä sattuisi olemaan Munchenissä, niin riemulla ei olisi rajoja...
   
 22. naukki

  Rekisteröitynyt:
  06.01.2002
  Viestejä:
  320
  En täysin usko että oman tiedon päivittäminen ja kehittäminen vapaa-ajalla on vain IT-alan ominaisuus. Kunnianhimoisten tyyppien ominaisuus.

  Yleisestikin ajatustyön jääminen vain työajalle tuntuu mahdottomalle oli ala mikä tahansa. Itsekään en koodia fyysisesti työnantajalle naputa vapaa-ajalla, siitä + työajasta laskutan, mutta silti samojen teknologioiden ja ongelmien kanssa peuhataan myös vapaa-ajalla surutta ja ajatuksissa sitä "valmista" syntyy työpäivien välisenä aikana välillä hyvin paljon.

  Ketosen ja Myllyrinteen koodaajasketsin taitaa kaikki alalla olevat osata jo ulkoa ;)

  Mainitaan vielä yleisesti, että tulosvastuusta ja aikataulupaineista + tiimityöstä sekä politikoinnista olen aiempien kanssa täysin samaa mieltä. Tuo kaikki on pakollista uutta opiskelun jälkeen.
   
 23. jjx

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2001
  Viestejä:
  14 214
  Olen itse tehnyt jo melko pitkään sitä että harrastan melkolailla samaa asiaa mitä teen töiden puolesta. En ole kokenut että se olisi mikään erityinen rasite, että perehtyy asioihin vapaa-ajalla. En myöskään koe että se menisi työnantajan piikkiin, vaan omaa osaamistani siinä lähinnä kehitän.

  Se olis toki kiva, jos työnpuolesta olisi vastaavat mahdollisuudet kehittymiseen, mutta toistaiseksi ei ole sellaisia duunipaikkoja tullut vastaan jossa yhdistyisi normi työaika, loistava liksa ja mainiot tilaisuudet laaja-alaiseen itsensä kehittämiseen.

  Itselleni se että on jotain omaa työnalla on pikemminkin henkireikä, varsinkin jos töissä on vähän puuduttavampia projekteja päällä tai tulee sellainen olo että firma junnaa paikallaan.

  Henkisesti kaikkein helpoin vaihtoehto on minulle ollut tuntipalkka illman mitään ylityöextroja. Jos painaa pidempää päivää niin sitten tulee automaattisesti jonkinlainen kompensaatio ja toisaalta jos ei haluaa tehdä vähän löysempää päivää niin sekin onnistuu helposti ilman liukumien yms kanssa kikkailuja. Ylityöextroja en ole kaipaillut, koska aika pitkälti se on ollut aina oma valinta kuinka paljon ja mihin aikaan duunia teen.
   
 24. Kwyjibo

  Rekisteröitynyt:
  01.04.2007
  Viestejä:
  7
  Tsori! Munchen on aika kaukana. Frankfurtin lähellä olen.
   
 25. J1mmy

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  270
  Palkattomista ylitöistä:
  lienee päivänselvää että ilman palkattomia ylitöitä tai työaikapankkia monien peruspalkka olisi matalampi.

  Omallakin alalla ilman ylitöitä aikataulut pissii -> asiakkaat eivät tilaisi ja ylityölisien kanssa firman ei kannata ottaa hommia vaan laittaa äijät aina välillä lomille. Paska nakki, mutta minkäs teet jos ei halua pysyä rivimiehenä tai odottaa jonkinlaista palkkakehitystäkin?
   

Jaa tämä sivu