Conax-moduuli

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja Hifi' , aloittaja Tege, 02.05.2011.

 1. Tege

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2005
  Viestejä:
  33 862
  Nyt kun Ylekin saa HD-kanavansa ulos ja vielä toki salattunakin, niin pitäisi sitten hommata Conax-moduuli. Mutta näitähän on montaa erilaista ja onko näissä eroja? Jostain luin, että HD-kanavia varten pitäisi olla CI+ -moduuli eikä normaali CI. Onko tämä totta?

  Hinnathan ovat noin 60-80e paikkeilla mutta mikä on se oikea ostos.

  Edit. Tuli tässä mieleen, että tukevatko kaikki tuota uutta CI+ -moduulia vaiko ei?
   
 2. seropi69

  Rekisteröitynyt:
  13.08.2007
  Viestejä:
  1 156
  HD-kanaville pitää olla se CI+ ja sit pitää linkittää laitteet operaatorin päässä. Dilog / LA Digitalin kortit taitaa ne yleisimmät olla mitä löytyy.
  Tosiaan sun pitää sit varmistaa että sun telkkus (olettaen että telkun moduulipaikkaan on tulossa) tukee CI+ lukijoita. Täältä esim listaus laitteista (jos kaapeli kyseessä) testatutlaitteet.fi - Cable Ready HD -laitteet
  Muutenhan noiden toimivuus on sitten ihan tuurissaan ainakin tallennusten osalta, onko se vika sitten telkussa/operaattorissa vaiko itse lukijassa on sitten "sumeaa logiikkaa".
  Itsellä yhdistelmä sampan LE46C755 + LA Digitalin CI+ kortti + DNAn kaapeli.
  Salattujen HD-kanavien tallennus toimii mutta tekstitys tulee "etuajassa" niin ärsyttävästi että pitää ottaa aina tekstitykset pois. Salatut SD-kanavat ei sitten tallennu laisinkaan tuolla lukijalla. Itse salauksen purku toimii ok sekä HD-/SD-kanavilla.
  Jotkut taas kertoilee että tuolla Dilogin kortilla asiat olis just päinvastoin eli SD-kanavien tallennus onnistuisi mutta HD-kanavien ei, tiedä siitä sitten varmuudella (varmaan riippuu verkostakin)
   
 3. Tege

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2005
  Viestejä:
  33 862
  Mitä tarkoitat tuolla linkittämisellä operaattorin päässä?

  Tuntuu, että tämäkin on tehty taas niin prkl vaikeaksi kuluttajan päästä.

  Edit. Tarkoituksena oli käyttää tätä korttia ja moduulia VDR kanssa jossa Terratec Cinergy DVB-C ensisijaisesti ja välillä FireDTV purkissa. Elisa Viihdehän ehkä voisi tarjota myös iptv:nä tuotakin.

  Edit2. HD-linkitys — Teravapiirto — Kaapeli-TV — Yksityiset — Elisa.fi

  Tuoltahan se löyty.

   
  Viimeksi muokattu: 02.05.2011
 4. seropi69

  Rekisteröitynyt:
  13.08.2007
  Viestejä:
  1 156
  Joo kyllä se kortti+kortin lukija ja laite pitää linkittää keskenään operaattorilla. Eli niistä pitää kortin numero ja sen CI+ lukijan sarjanumero pitää ilmottaa ja myös lisäksi mun tapauksessa tuo töllön tyyppimerkintä mutta sun ilmeisesti pitäis ilmottaa sun laitteet. Ei mitään tietoa onnistuuko sitä kortti+lukija uhdistelmää linkittään kahteen laitteeseen, tuntuis kyllä hullulta jos ei pystyis mutta en kyllä ihmettelisi lainkaan jos ei onnistuisi.
  On nuo kyllä semmonen suo että oksat pois ja sitten kun ne ei edes pelaa niinkuin pitäis. Itsekin nyt korttia vaihtelen normi digiboxin ja tuon töllössä olevan modulin välillä. Salatut SD-kanavat tallentuu boxiin ja salattu HD-kanava sit töllön usb-levylle. Loppuu kyllä tuo pelleily tämän kuun loppuun kun irtisanon tuon Viasat film paketin
   
 5. Tege

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2005
  Viestejä:
  33 862
  Jeps. Mitä tuossa kattelin niin halvin vaihtoehto on katsella jos Elisa Viihteeseen saisi sen näkymään IPTV:n kautta.
   
 6. kjv

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2002
  Viestejä:
  763
  Ainakin kaapelipuolella riittää kortin ja CI+ kortinlukijan linkitys. Television tiedoilla ei linkitystapahtumassa tee mitään eli tv:n ei tarvitse virallisesti olla cable hd-ready, jotta homma toimii.

  Esim. töllöni on saksa-mallia 40c650 eikä löydy kyseiseltä testatut-laitteet listalta. Linkitettiin vai kortti ja kortinlukija.
   
 7. Tege

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2005
  Viestejä:
  33 862
  Eihän se nyt putkeen mennyt. Elisa Shopittiin töiden jälkeen moduuli ja kortti mukaan. Linkitys ok. Tosin YLE HD ei näkynytkään vaikka vielä varmistin tämän myyjältä.

  No ei se mitään. Pitää vain odotella. Nyt on enää ongelma FireDTV kanssa taikka sitten jos VDR saisin kortinlukijan skulaan.
   
 8. seropi69

  Rekisteröitynyt:
  13.08.2007
  Viestejä:
  1 156
  no Oulun dna:lla kyllä ottivat töllön mallinkin mukaan siihen linkitykseen
   
 9. kurkimies

  Rekisteröitynyt:
  29.04.2009
  Viestejä:
  4 936
  Ne haluavat tarkistaa sillä, että onko telkkari nyt oikean mallinen ja millä ohjelmaversiolla se on varustettu.

  Saattaa olla, että esim. Saksan versiossa ohjelmistossa on jotain eroavaisuuksia.
   
 10. Joda

  Rekisteröitynyt:
  21.07.2004
  Viestejä:
  1 362
  Itse olen ymmärtänyt niin, että tässä on kaksi vaihtoehtoa. Jos telkku tukee CI+ niin voi ostaa CI+ moduulin(jotain lähemmäs 100e) joka sitten linkitetään telkkuun eikä esimerkiksi tallennukset toimi muualla kuin kyseisellä laitteella toistaessa.

  Jos telkku ei tue CI+ vaan on Cable HD Ready telkku CIv1-tuella on ainoa vaihtoehto vuokrata moduuli operaattorilta(4,9e/kk tjsp.) jolloin kysytään myös telkun sarjanumerot käsittääkseni ihan vain sitä varten että voidaan teoreettisesti vakuuttua että moduuli menee oikeanlaiseen laitteeseen. Käytännössä salaus on silloin vain kortin ja moduulin välinen ja moduulin voisi tunkea mihin tahansa laitteeseen. Olenko ymmärtänyt aivan väärin?
   
 11. kjv

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2002
  Viestejä:
  763
  Televisioiden sarjanumerolla ei ole mitään tekemistä linkityksen kanssa. Minulta Elisan täti ei kysellyt muuta kuin, että tukeeko töllöni kotimaisia HD-lähetyksiä.

  Toisinsanoen, jos taloudessa on esim. 4 CI+ liitännällä olevaa töllöä, sama linkitetty CI+ moduuli & kortti käy kaikkiin töllöihin, vaikka olisit ilmoittanut aspaan vain yhden töllön sarjanumeron.
   
 12. anttilat

  Rekisteröitynyt:
  02.08.2011
  Viestejä:
  2
  Nyt on pakko nostaa tätä ketjua ylöspäin.

  Telkku: Sony KDL-40EX500 (KDL-40EX500 (KDL40EX500, KDL40EX500AEP) : Yleistä : TV:t ja kotiteatterit : Sony)

  Tuolla sanotaan: CI+ -valmius – käytä maksullisia kanavia helposti sujauttamalla katselukortti CI+ CA -moduuliin (CI+ on täysin yhteensopiva DVB:n CI-liitännän kanssa, joten myös jo olemassa olevia CA-moduuleja voidaan käyttää)

  Palveluntarjoaja: DNA-Kaapeli
  Sain laajakaistan kylkiäisenä 2kk ilmaiseksi 8 kanavaa, joiden joukossa ei ole HD-kanavia, joten en tarvitse tuoa CI+ moduulia, olenko oikeassa? Haluan vain vuokrata 2 kk:n ajaksi CA-moduulin halvalla.

  CA-moduuli jonka vuokrasin DNA:lta: Dilog conax secure cam
  Huvittavinta on, että kävin kahdessa DNA-kaupassa ja soitin vielä erikseen asiakaspalveluun, mutta kukaan ei tiennyt varmasti että pitääkö olla tuo CI+ moduuli vai toimiiko tuo CA-moduuli. Television myynyt yritys sanoi: "90% varmuudella CA-moduuli pitäisi toimia"

  Kyseinen moduuli ja DNA:n maksukortti on paikallaan, mutta kanavat ei toimi. Ja vielä yksi asia: Missään ei oo ohjeita, että miten päin kortti asetetaan. Moduulia ei pystynyt asentamaan kuin yhdellä tavalla. Korttia olenki sitten käännelly tuossa, mutta missään asennossa ei ala maksukanavien salaus purkautumaan.

  Onko jollaki sama telkkari ja samoja ongelmia tai tietääkö joku ratkaisun tähän? Harmittaa kun menee tuo 2kk:n ilmainen urhotv hukkaan.
   

Jaa tämä sivu