CCleaner ja rekisteri

Viestiketju alueella 'Ohjelmat, käyttöjärjestelmät ja ajurit' , aloittaja Bigpoop, 16.06.2013.

 1. Bigpoop

  Rekisteröitynyt:
  15.06.2013
  Viestejä:
  28
  Moro!

  Kaveri sanoi, että CCleaner kusee rekisterin päin persettä, onko totta? Koitin googlettaa, mut en ite ainakaa mitää löytäny :D
   
 2. tonskul

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2011
  Viestejä:
  53
  Eipä ainakaan itellä ole mitään ongelmia koskaan tullu. Ja onhan siinä se rekisterin varmuuskopiointi valinta.
   
 3. SuperD

  Rekisteröitynyt:
  08.02.2002
  Viestejä:
  4 561
  Ihan turhaa rekisterin siivoaminen kuitenkin on (ellei laske esim. käynnistyvien ohjelmien valintaa).
   
 4. neko

  Rekisteröitynyt:
  10.11.2005
  Viestejä:
  3 328
  Ja se mikä on näissä rekisterin "siivoajissa" joskus petollisinta, on se että vaikutukset eivät välttämättä näy heti. Sitten yksi kaunis päivä kun putsaajaohjelman mielestä turhia tietoja tarvittaisiinkin, niin sitten ihmetellään kun "kone alkoi ihan yhtäkkiä sekoilemaan, mitään muutoksia en ole tehnyt". CCleaner lienee sieltä turvallisesta päästä, mutta on monia rekisterinputsaus-ohjelmia (kuuluisin kai IObit Advanced SystemCare, vältä viimeiseen asti) jotka saavat lopulta koneen jos ei kokonaan sekaisin, niin toimimaan epävakaasti.

  Olen myös sitä mieltä, että summittainen rekisterin siivoilu on turhaa ja myös joissain tilanteissa jopa haitallista. Mutta tätä käärmeöljyä nyt porukka haluaa käyttää. :(

  Itse sen sijaan tarkistaisin mitä kaikkea turhaa koneen käynnistyksen yhteydessä käynnistyy. Moni ohjelma haluaa asentaa jonkun kikkareen käynnistymään Windowsin käynnistyksen yhteydessä, niin siellä saattaa olla ties mitä yhtä aikaa käynnistymässä. Hidasta on käynnistys* ja saattapa joku turha kikkare viedä koko ajan turhaan suoritinaikaa.

  *Tietty, miksi ylipäätään sammuttaa konetta ihan kokonaan, lepotilasta ei tarvitse aina käynnistellä koko konetta :)
   
 5. Diamondback

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2013
  Viestejä:
  4
  Pitkällä tähtäimellä rekisterin siivoaminen voi auttaa ja nopeuttaa tietokonetta, mutta sekin voi olla väliaikaista ja lisäksi voi ilmetä vain enemmän ongelmia.

  Suosittelisin vain käyttämään CCleaner:ia roskatiedostojen poistoon, erittäin kätävä ja kevyt ohjelma tähän hommaan. Vapauttaa hieman tilaa ja keventää käyttöjärjestelmään. Henkilökohtaisella kokemuksella en aio enää mitään erikoisempia korjauksia tehdä tai käyttää rekisterin puhdistus ohjelmia.
   
 6. Picard

  Rekisteröitynyt:
  02.06.2013
  Viestejä:
  457
  No voi helevettiläinen! CCleanerin versio 5 oli kokeilussa ja lähti samantien mäkeen. On pitänyt sitten tostakin tehdä tuollainen Win8 tyyppinen yksinkertaistettu lootamalli. Helvetin ruma ja ärsyttävä.

  [​IMG]
   
 7. neko

  Rekisteröitynyt:
  10.11.2005
  Viestejä:
  3 328
  No toisaalta ei kai tuota turhaketta tarvitse niin usein käyttää, etteikö silloin kestäisi tuota. En siis puolustele muutosta, mutta ajattelin käytön kannalta.
   
 8. Picard

  Rekisteröitynyt:
  02.06.2013
  Viestejä:
  457
  Ihan totta kyllä tää.
   
 9. Juffex

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2005
  Viestejä:
  6 469
  Ja varsinkin kun laittaa asetuksista, että roskakorin konteksti-menuun ilmestyy "aja Ccleaner" niin ei tarvitse softaa käynnistää koskaan.

  Ja turhaketta en allekirjoita. Paljon nopeampi tuolla on puhdistella historiat, keksit sekä muutaman ohjelman temp:t kuin alkaa niitä käsin tuhoamaan. Miksi säilyttää turhaa? Jos tämä on turhaa niin samalla periaatteella Windowsin oma Disc cleanup on yhtä turhaa myös? Jos turhan roinan poistaminen on turhaa niin kait se sitte on.

  Kaikki system tuning utilityt ovat kyllä turhaa, mutta Ccleaner ei sitä edes yritä olla eikä Ccleaneria voi vakioasetuksilla sanoa millään tavalla edes mahdollisesti haitalliseksi.
   
 10. neko

  Rekisteröitynyt:
  10.11.2005
  Viestejä:
  3 328
  Täällä onkin otsikkona CCleaner ja rekisteri. Rekisterin "siivoilu" summittaisesti on turhaa, joskus haitallistakin.
   
 11. Juffex

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2005
  Viestejä:
  6 469
  Nojuu. Luulin kokoaika vastaavani ilmaisohjelmat -ketjuun, mutta eipä näköjään ollutkaan.
   
 12. Elvis Jagger

  Rekisteröitynyt:
  12.02.2007
  Viestejä:
  14 943
  Toiminnallisuus ja ominaisuudet näyttää pysyneen samoina. On se sitten joillakin pienestä kiinni.
   
 13. kautium

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  16 426
  Totta tavallaan, mutta jos CCleanerin rekisterin siivouksella saa koneen sekaisin, on alkuperäinen vika oikeasti ollut jossakin muualla.

  Mm. minä ajan pikakuvakkeesta Ccleanerin historiasiivoukset (selaimet, sovellukset, temp-hakemistot jne) ja rekisterikorjaukset ilman backuppeja oikeastaan aina kun olen lopettamassa koneen käyttöä. Voi sitten joka kerta aloittaa tavallaan puhtaalta pöydältä ja kone pysyy taatusti kuosissaan. Ikinä ei ole ollut mitään ongelmia, mutta en väitä etteikö ongelmia voisi ilmaantua jos muu koneen käyttö on sellaista "pellossa elämistä".
   
 14. Elvis Jagger

  Rekisteröitynyt:
  12.02.2007
  Viestejä:
  14 943
  Itsehän tosin lasken tällaisen vitunaikaisen antiikkisen itsensä aina paskovan rekisterin jo sinänsä viaksi, mutta jos lasi saattaa mennä rikki vasaralla nakuttamisesta, niin kannattaako sitä nakuttaa vasaralla?

  Joka kerta, mitä tuolla tavoittelet? "Tavallaan puhtaalta pöydältä" kuulostaa aika vahvalta placebolta. Jos sovellus ei lataakaan jotain "recently opened files" listaa, niin hyöty on AIKA marginaalista. Ymmärrän jos silloin tällöin ajaa, koska temppitiedostoja nyt saattaa kertyä gigakauppalla. Selaimen historiankin tyhjennyksen ymmärrän vain jos kone yhteiskäytössä.
   
 15. neko

  Rekisteröitynyt:
  10.11.2005
  Viestejä:
  3 328
  Niin että vika ei voi mitenkään olla CCleanerissä tai siinä että rekisteriä ei vain sovi mennä sorkkimaan joka paikasta.

  Itselläni on kokemusta siitä miten CCleanerin rekisterin "puhdistaminen" rikkoo ohjelman toiminnan. Toinen näistä oli vielä sellainen ettei siinä auttanut edes ko. ohjelmien uudelleen asennus. Ehkä nämä olivat tavallisia ohjelmia monimutkaisempia (mm. ShadowProtectin REBuilder).

  Ja sitähän se pitkälle varmaan onkin. Mutta placebon vaikutusta ei kannata aliarvioida, lääketiedekin myöntää että placebo todella vaikuttaa :)

  Samoin ollee toisinkin päin: itse koen pärjääväni ilman rekisterin putsailuja ja kone vaan toimii ja toimii. :)
   
  Viimeksi muokattu: 26.11.2014

Jaa tämä sivu