Bitcoin - p2p digivaluutta, jota ei keskuspankit hallinnoi.

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja topsi, 27.03.2011.

 1. Maxwel1

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2003
  Viestejä:
  879
  Itseasiassa käytin termiä kysyntä. Tosin kieltämättä tuohon alkuun juuttui sana volyymi, koska lainasin tässä alkuperäisen kysyjän käyttämiä termejä.

  Jokatapauksessa, asiayhteydestä käy kuitenkin ilmi mitä tässä tarkoitettiin. Muu merkitys ei kävisi järkeen, joten lukija kutakuinkin väkisinkin tajuaa mitä tässä tarkoitettiin. Aivan kuten itsekkin ymmärsit, volyymihan ei oikein voi poiketa, koska ostoja ei synny ilman myyntiä ja päin vastoin.

  Mutta hienosti huomautit tästä, pitää jatkossa katsoa tarkemmin mitä kirjoittaa :kippis:
   
 2. finlandery

  Rekisteröitynyt:
  06.07.2010
  Viestejä:
  2 259
  -60$ ja kovaa heittelemistä. josko nytte putois taas kunno tasolle :D
   
 3. 99iita

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2013
  Viestejä:
  1 492
  Kyllä se tosta tokenee taas ens viikolla .. ei muuta kun ostelemaan nyt ;)
   
 4. finlandery

  Rekisteröitynyt:
  06.07.2010
  Viestejä:
  2 259
  Kyl toi varmaa nousee taas reippaasti tonki yli, mutta ootan kyllä kurssin tasottumista sinne +-5$/d enne ku ostan vuosikymmenen sijotukse :D
   
 5. Zalama

  Rekisteröitynyt:
  07.09.1999
  Viestejä:
  2 632
  Itse ainakin kutsun volyymillä koko bitcoinin määrää joka on olemassa(en vain niitä joka on myynnissä tai ostossa). Bitcoinin arvo pitää saada tuonne lähemmäs 1000-10000€/btc+ jotta tälläiseltä heittelyltä päästäisiin. Se että päästäänkö sinne on toinen asia.
   
 6. megaboo

  Rekisteröitynyt:
  08.11.2010
  Viestejä:
  4 306
  Jaahas. Rupesi taas pikkasen nämä bitcoinit kiinnostamaan tämän uuden nousun takia. Eli jos nyt taas odottaisi arvon laskevan ja sitten ostaisi pikkasen bittirahoja sijoitusmielessä. Varmaankaan kovin suurta riskiä ei ole menettää aivan kaikkia rahoja? Ainahan ne myydä voi pois, ja arvokaan ei varmaan tipu paljoa, jos on kerennyt "tasaantumaan" jo jonkin aikaa? Onko tässä nyt mitään järkeä?
   
 7. Huvikumpu

  Rekisteröitynyt:
  30.06.2013
  Viestejä:
  805
  Omasta mielestäni todellakin kannattaa Bitcoinien tapauksessa varautua siihen, että kaiken voi menettää. Toisaalta alkupanoksensa voi saada jopa monituhatkertaisena takaisin. Sijoitusmielessä Bitcoin, jos mikä, on korkean riskin kohde, jossa on kuitenkin huikea nousupotentiaali.
   
 8. pietu08

  Rekisteröitynyt:
  26.10.2008
  Viestejä:
  485
  Onkos porukka saannut kotiutettua tuolta 50 btc:ltä coineja vieläkään. Omani ei ainakaan ole liikahtanut mihinkään.
   
 9. 99iita

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2013
  Viestejä:
  1 492
  Umpi jumi päällä ainakin täällä.
   
 10. 99iita

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2013
  Viestejä:
  1 492
  Onkos täällä murolla muuten omaa ketjua mainareille kun menee vähän puurot ja vellit sekaisin kun puhutaan samassa ketjussa niin monesta valuuttaan liittyvästä asiasta?

  Jos ei, niin kannattaisin sellaisen aloittamista vaikka enää näytönohjainmainareita juuri olekkaan. Kuitenkin paljon on kysymyksiä eri pooleista, laitteista, softista ja ties mistä..
   
 11. Zalama

  Rekisteröitynyt:
  07.09.1999
  Viestejä:
  2 632
  Siitähän vaan on hyvä vaan ja aloittaa. Tosiaan tilanne vaan saattaa olla jo sellainen ettei kovin kiintoisa aihe enää kun ei liene kovin kannattavaa.
   
 12. Zyrppa

  Rekisteröitynyt:
  31.12.2006
  Viestejä:
  2 781
  No itse laitoin torstaina verifiointipyynnöt joka paikkaan eikä vieläkään ole tullut viestiä. Virwoxin kautta sain "nopeasti" ostettua, tosin sieltäkin kun siirtää bitcoineja pois uutena jäsenenä niin ne tarkistaa siirron johon menee kuulemma max. 48 tuntia..

  Hakkeroitu, kirjoittavat vissiin koko systeemin uusiksi jonka aikana ei voi kotiuttaa mitään. enkä kyllä suosittele mainaamaankaan tuolla nyt
   
 13. Sabbe

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2000
  Viestejä:
  547
  Parin viimeisen sivun perusteella keskustelun taso on kyllä laskenut tässä ketjussa entisestään, mutta ei se mitään. Niille, jotka haluavat ymmärtää tätä ilmiötä paremmin, on tässä rautainen artikkeli eräältä ekonomistilta:

  Don't laugh - Bitcoin is making a serious point - Telegraph
   
 14. 99iita

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2013
  Viestejä:
  1 492
  Niin .. miten se kannattavuus sitten mielletään?

  Jos mainaamalla maksan siihen tarkoitetun laitteeni ja loput on nettoa, on se minusta aika kannattavaa. Varsinkin jos en maksa sähköstä penniäkään.

  Jos taas ostan suoraan coineja, uskallan väittää sitä jo uhkapelaamiseksi tai joku sivistyneempi sanoisi sijoittamiseksi.
   
 15. Zepi

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2000
  Viestejä:
  9 944
  No varmista nyt ensin, että mainaamalla voi edes tienata sen laitteiston hinnan takaisin...
   
 16. Crasso

  Rekisteröitynyt:
  11.07.2012
  Viestejä:
  1 919
  Jos mainaat tässä kuussa voittoa 200€ niin muutaman kuukauden jälkeen se rig on kallis paperinpaino eikä tuota juurikaan mitään...
   
 17. tomaj

  Rekisteröitynyt:
  26.01.2009
  Viestejä:
  730
  Lainaus nimimerkki BBRiderilta kommentistaan nimimerkki aivopierulle 16 kuukautta sitten 17.7.2012.

  Juu, ymmärrän. Sait kahdesta muistitikustasi nykyrahassa tuollaiset 700 euroa. Tikut maksoivat tuolloin ehkä sellaiset 20 euroa yhteensä. Kiva kauppa sinulle, mutta miksi ihmeessä ostaja olisi kauppaan tänäpäivänä tyytyväinen? Jos hän olisi säilyttänyt rahansa tähän hetkeen, hän olisi samalla summalla saanut 70 muistitikkua. Tai samat kaksi muistitikkua ja iPadin.

  Miksi bitcoineja ylipäätään kannattaa kuluttaa, jos niiden kurssi nousee? Eikö deflatorinen valuutta kannata säilyttää omassa lompakossaan? Yritit toissakesällä esimerkilläsi perustella aivopierulle kuinka erinomaisen kätevä maksuväline bitcoin on. Nykytiedon valossa esimerkkisi päinvastoin osoittaa, kuinka huonosti bitcoin soveltuu valuutaksi. Sen arvo muuttuu lyhyellä aikavälillä aivan liikaa, jotta se voisi välittää markkinainformaatiota kaupattavien tuotteiden arvosta.
   
 18. BRRider

  Rekisteröitynyt:
  17.02.2012
  Viestejä:
  1 087
  Miksi nyt kannattaa ostaa tietokone, kun sen saa ensi vuonna paljon halvemmalla. Sama pätee kaikkeen muuhun elektroniikkaan ja vaikkapa autoihin.

  Bitcoinin kurssikehitys olisi voinut mennä myös toiseen suuntaan ja mulle olis jääny kasa paskaa käteen.

  Olen yhä samaa mieltä kuin viime kesänä: bitcoin on vertaansa vailla oleva maksuväline, kun tehdään kauppaa toisistaan kaukana olevien toimijoiden välillä.

  Sun kanta bitcoiniin ei sen sijaan ole ainakaan minulle tullut vielä selväksi. Postausaktiivisuuden perusteella päättelen sun olevan innokas bitcoinin kannattaja. Hyvä niin :)
   
 19. Petri6

  Rekisteröitynyt:
  04.08.2002
  Viestejä:
  1 032
  Maailman huumausainekaupan arvo liikkuu sadoissa miljardeissa dollareissa, siitä ei tarvitse kuin äärimmäisen pienen osan siirtyä käytäväksi bitcoineissa, kun niiden arvo räjähtää aivan uusiin sfääreihin. Tämän kauppatavan etuna on laajempi anonimiteetti, poistunut tarve asioida kasvokkain epämiellyttävien henkilöiden kanssa sekä kotiinkuljetus suoraan kotiovelle. Tietysti rajat ylittävässä kaupassa tulli lisää riskiä, mutta senkään resurssit eivät rajattomat ole. Maansisäisessä kaupassa taas riskit ovat lähes olemattomat sillä kotimaan postia valvotaan huomattavasti vähemmän. Uskonkin bitcoineilla käydyn huumekaupan nousevan lähitulevaisuudessa merkittäväksi osaksi huumekauppaa, ellei valtio puutu peliin ottamalla kauppaa omaan valvontaansa, joka ei tule tapahtumaan ainakaan ennen kuin bitcoin-kauppa tulee hyvin merkittävästi kasvamaan.

  Itsekin ajattelin sijoittaa pienen summan rahaa bitcoineihin, kunhan nykyinen kupla puhkeaa.
   
 20. tomaj

  Rekisteröitynyt:
  26.01.2009
  Viestejä:
  730
  Jos ensi vuonna saisi tietokoneen 35x halvemmalla, kuten sinun asiakkaasi olisi ostoksensa saanut, niin ei toki kannattaisikaan ostaa. Elektroniikkaan ja autoihin ei väitteesi vastaisesti päde noin roimat hinnanalennukset. Ei ainakaan normivaluutassa mitattuna.

  No niinpä. Tuo vain alleviivaa bitcoinin epäonnistumista sähköisenä käteisenä.

  Vertaansa vailla, on joo, kun ei tuollaiseen kurssiheilahteluun kykenevää vertauskohdetta oikein taida löytyä. Tuollainen vertaansa vailla oleminen ei ole erityisen mairitteleva asia.

  Sinulta jäi vastaamatta, miksi bitcoinilla kannattaisi ostaa mitään jos sen kurssi heittelee tuolla tavoin? Suuremman hyödynhän niistä saa, kun niitä käsittelee keinotteluinstrumenttina eikä sähköisenä käteisenä.

  Minun mielestäni bitcoin on keinotteluinstrumentti, johon sijoittamista perustellaan sen tulevaisuudennäkymillä sähköisenä käteisenä. Bitcoin ei kuitenkaan villeine kurssiheilahteluineen käyttäydy valuutan tavoin, joten keinotteluinstrumentin markkinointi on harhaanjohtavaa. Siinä kohtaa haiskahtaa silmänkääntötemppu, ehkä sen johdosta jotkut ovat näkevinään bitcoinissa yhteyksiä pyramidipeleihin, vaikka pyramidista sinänsä ei ole kyse. Bitcoinia on tietenkin mukavampi markkinoida valuuttana, koska se on helpompaa kuin puhtaasti keinotteluvälineeseen ja kuplien kyttäämiseen perustuvan sijoittamisen perusteleminen.
   
 21. Zepi

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2000
  Viestejä:
  9 944
  Eihän tuossakaan tilanteessa ostajalla ole välttämättä ollut bitcoineja ensinnäkään missään vaiheessa.

  Ethän säkään varsinaisesti omista dollareita jos tilaat nettikaupasta USD-hinnoiteltuja tuotteita. Vingutat visaa, sieltä tulee lasku ja maksat ihan euroina pankin tai luottokunnan kurssin mukaan. Samalla tavalla sulla voit ostaa bitcoineilla ja maksaa euroilla jonkun väliportaan hoitaessa valuuttavaihdot.

  Tiedän kavereita jotka ovat ostelleet kamaa bitcoineilla vaihtan ne aina juuri ennen ostoksen tekemistä ja käytännössä koskaan omistamatta niitä.
   
 22. tomaj

  Rekisteröitynyt:
  26.01.2009
  Viestejä:
  730
  Se, että ei välttämättä ollut, ei tarkoita etteikö olisi ollut. Sinua harmittaa se, että esimerkkinä käyttämäni BBRiderin muistitikkukauppa osoittaa kuinka bitcoinien käyttäminen muistitikun ostamiseen oli ostajan kannalta huono valinta maksuvälineeksi. Yrität nyt kehittää jotain teoreettista selitystä, miksi niin ei olisikaan ollut laita.

  Fakta kuitenkin on, että ostaja joko siirsi tililtään tai osti bitcoineja maksaakseen muistitikkunsa. Jos hän olisi säilyttänyt bitcoininsa, eikä käyttänyt niitä valuuttana, olisi hän nyt ostanut 35-kertaisen määrän samaa tuotetta. Tuotteen hinta normivaluutassa ei sinänsä ole muuttunut niin radikaalisti, ostajan käyttämän maksuvälineen arvo sen sijaan on.

  Kun vingutan Visaa, ei luottokorttiyhtiön perimä komissio heilahtele villisti. Se ei ole yhtenä hetkenä 0,5%, toisena 1,5% kolmantena 3,5% ja neljännellä kerralla 75%. Luottokorttiyhtiön perimä valuutanvaihtopalkkiokaan ei heittele sinne tänne vuodenajasta toiseen. Luottokortilla maksaessani voin aika hyvin luottaa siihen, että tiedän valitsemani maksuvälineen aiheuttaman kustannuksen. Luottokortti ei aiheuta sitä, että olisin tänä vuonna saanut jonkun tuotteen 1/35 hinnalla kuin mitä siitä viime vuonna maksoin. Siinä mielessä bitcoin häviää maksunvälitysvälineenä luottokortille.

  Mitä kaverisi siis ihan käytännössä tekevät? Ostavatko he omaan bitcoinlomppakkoonsa jostakin bitcoineja ja maksavat niillä ostoksensa? Vai kulkevatko bitcoinit suoraan valuutanvaihtopalvelun lompakosta myyjälle? Kummassakin tapauksessa he ovat kuitenkin ostaneet bitcoineja ja jos he olisivat säilyttäneet ne kuluttamisen sijaan, he olisivat BBRiderin asiakkaan tavoin saaneet 35-kertaisen hyödyn.
   
 23. djii

  Rekisteröitynyt:
  21.06.2004
  Viestejä:
  659
  Silk Roadin kamaa?

  Onko bitcoinilla jotain etua laillisen kaupankäynnin välineenä verrattuna Paypaliin? Tiedän, että bitcoinien maksutapahtumista ei mene komissiota, mutta niiden vaihtamisesta normivaluuttaan menee, ja lisäksi siihen sisältyy lyhyelläkin aikavälillä suuri "valuutta"riski, jollaista kaupankäynnissä yleensä molemmat osapuolet pyrkivät välttämään. Lisäksi ymmärtääkseni bitcoin-lompakon salasanan unohtuminen tai vääriin käsiin päätyminen johtaa coinien lopulliseen menetykseen, ja toisin kuin luottokortin/Paypal-tilin väärinkäytön tapauksessa, bitcoinilla ei ole mitään mahdollisuutta reklamoida tai tehdä vakuutusyhtiölle vahinkoilmoitusta.
   
 24. jjx

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2001
  Viestejä:
  14 203
  PayPal on aika hanakka jäädyttämään tilejä. Myyjän kannalta PayPaliin liittyy riski väärinkäytösten osalta. Ostaja ostaa jotain ja sitten alkaakin väittää PayPalille että myyjä ei ole ikinä toimittanut tavaraa. Tässä mielessä bitcoin lähempänä perinteistä käteistä, takautuvasti kukaan ei voi rahoja lompakostasi takavarikoida ja toisaalta et myöskään saa maksamiasi rahoja mitenkään automaattisesti takaisin, vaikka ostos osoittautuisi sitruunaksi.

  Bitcoin on kuitenkin enemmän tekniikkaa ja PayPal on palvelu. Jos bitcoin yleistyy niin hyvin mahdollista että tullaan näkemään vähän vastaanlaisia escrow palveluita (tai ehkä sellaisia jo on) bitcoin puolella. Eli joku ostajan ja myyjän hyväksymä välikäsi, joka sovittelee riidat ja päättää kenelle rahat lopulta päätyvät. Bitcoinissa taisi teknisesti olla aika näppäri tuki tämmöiselle kuviolle ja vieläpä niin, että välikäsi ei voi päästä yksinään vetämään välistä.
   
 25. Zepi

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2000
  Viestejä:
  9 944
  Saa sitä paljon muutakuin kuin laittomuuksia osteltua. Itselläkin on ollut ihan testimielessä bitcoineilla ostettu VPN-boksi käytössä. Ihan vaan huvikseen.

  Bitcoinin ongelmat noissa rahasiirroissa ovat sen kalleus (vaihdot + siirtomaksut ovat ikävät) ja hitaus.

  Ilman jotain 3rd-party palveluita siirrot kestävät aika kauan jos ensin vaihdat jossain pörssissä kolikoita ja sen jälkeen siirtelet niitä eteenpäin kauppiaalle ja joka transaktiosta menee vielä prosentteja vaihtokuluina. Tosin eivätpä nuo luottokorttimaksutkaan ilmaisia ole, mutta isompien kauppojen tapauksessa hyvin matalia ja hinnoissa jo sisällä.

  Paypalia pyrkisin myyjänä välttelemään nimenomaan reclaim-huijausten takia.

  Arvon säilyttäjänä raha on aina ollut varsin kehno instrumentti, joten omatkin säästöt ovat poikkeuksetta jossain tuottavissa sijoitusinstrumeinteissä. Joko kiinteistöomaisuudessa, osakkeissa tai velkakirjoissa...
   

Jaa tämä sivu