Automaalien hinnat? Kuka tietää?

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja muromies86, 22.02.2006.

 1. muromies86

  Rekisteröitynyt:
  02.03.2004
  Viestejä:
  519
  Olisiko netissä jokin paikka jossa näkisi automaalien hintoja, erilaisia erikoismaaleja ja tavallisia. Ylipäätänsäkin, paljonko tuollainen litra maksaa perusmaalia tai erikoismaalia? Olen tuossa etsinyt puolisen tuntia pääasiassa googlen avulla mutta ei ole pahemmin hintoja löytynyt.
   
 2. Suiza

  Rekisteröitynyt:
  15.11.2000
  Viestejä:
  883
 3. _o/ ALTTERI \o_

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2004
  Viestejä:
  2 724
  http://www.biltema.fi/osteri/osteri.cgi?sivu=skriptisivut/index_kauppa.htm :|[signature]N[color=2F0001] [/color][color=460002]=[/color][color=5B0002]O[/color][color=710003]H[/color][color=840003]H[/color][color=9B0004]O[/color][color=B30004]I[/color][color=C60005]J[/color][color=DF0005]A[/color][color=F90006]A[/color][color=FF2429]=[/color][color=FF373D] [/color]N[/signature]
   
 4. Boser

  Rekisteröitynyt:
  27.12.2003
  Viestejä:
  30
  Tarttee kyllä sanoa että tuo autonmaalaus ala on sellainen että niillä on harvemmin mitään netti sivuja. Ja jos on niin siellä on vain yhteystiedot. Tästä on ollut aika paljon ihmettelyä eri autofoorumeilla, että miksi niitä ei ole. Taitaa olla suurin syy se että on kaikki maalausliikkeet niin vanhaa koulukuntaa.

  +kirjoitusvirheitä.[signature]Why doesn't a woman need a car?
  Because you don't need a car to get from the bedroom to the kitchen. :D [/signature]
   
 5. F[r]iend

  Rekisteröitynyt:
  07.10.2004
  Viestejä:
  1 208
  Entä paljonko maksaa jos autosta haluaa maalauttaa jonkin kohdan, minun tapauksessani helmat.[signature]- User ID: 50108
  - muroBBS:n haku
  - Member of the [PP-clan][/signature]
   
 6. F[r]iend

  Rekisteröitynyt:
  07.10.2004
  Viestejä:
  1 208
  On se niin helvetin ärsyttävää kun nettisivulla ei ole minkäänlaista suuntaa antavaakaan hintaa.[signature]- User ID: 50108
  - muroBBS:n haku
  - Member of the [PP-clan][/signature]
   
 7. Geronimo

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2000
  Viestejä:
  294
  Osta raskaankaluston maalia, huomattavasti halvempaa jos ei mitään näyttelyautoo tarvi maalata. Hintaahan en nyt muista mut halvempaa on ku normit automaalit...[signature][/signature]
   
 8. J.Clouseau

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  16
  Jonkun 300 ne taitaa normaalisti kustantaa, siis pelkät maalit.
  [signature]Talonmies on syyllinen.[/signature]
   
 9. Boser

  Rekisteröitynyt:
  27.12.2003
  Viestejä:
  30
  Autoon menee maalia noin 2-4litraa keskimäärin riippuen autosta. Siihen sitten ohentimet, lakat, kovettajat... minulla maksoi corradon maalit noin 450e sisältäen kaikki. Maalin valmistaja PPG.[signature]Why doesn't a woman need a car?
  Because you don't need a car to get from the bedroom to the kitchen. :D [/signature]
   
 10. P.a.s.i

  Rekisteröitynyt:
  13.10.2003
  Viestejä:
  453
  Minkäs laista autoo olet maalaamassa?
  Minä maalasin vajaa 4vuotta sitten tekemisen puutteesa/harjoittelukappaleena
  vm86 opel corsan punaisella miranolilla tuli maksamaan jotain reilut 60 (sisältää maalit + ruiskun hinnan)
  On vieläkin nätinnäköinen maalipinnaltaan :)[signature]ASRock939Dual-SATA2 Venice3000@2250Mzh
  Kingston 2x512Mt cl3 400ddr@250Mzh Club3D Radeon 9800Pro [/signature]
   
 11. kansaIainen

  Rekisteröitynyt:
  11.05.2003
  Viestejä:
  5 927
  Litra Miranolia riittää hyvin auton maalaamiseen.

  Auto kannattaa maalata juuri nyt, ilmassa on aika vähän pölyä ja lentäviä itikoita, tosin kuivuminen kestää.

  Auto kannattaa maalata hämärässä tai pimeällä, niin käsi oppii tuntemaan siveltimen tuntumasta, mikä kohta on maalattu, mikä maalaamaton, ja jopa missä kohdassa on liikaa maalia. Pimeällä maalaten tulee nopeimmin valmiiksi, koska ei takerru hieromaan yksityiskohtia.

  Maalaamisen jälkeen siveltimen ja loput maalit voi heittää pois, niin ei sitten ala sotkemaan seuraavana päivänä hyvin tehtyä työtä.

  Auto kannattaa maalata sen väriseksi, kuin se on ennen ollut.

  Auto kannattaa pestä ennen maalausta, joskus edellisellä viikolla, että ehtii kuivua.

  Jos haluaa hienostella, ikkunantiivisteitten päälle ja ikkunoihin voi liimata esim maalarinteippiä ja hesaria.

  Ei kannata odottaa, ewttä auton jälleenmyyntiarvo hirveästi nousee maalaamisesta.[signature]Tiede on tapa oppia elämään epävarmuuden kanssa.[/signature]
   
 12. bloody hell

  Rekisteröitynyt:
  31.10.1999
  Viestejä:
  2 823
  Kiitos.
  [signature]Kuolema kuittaa univelan.[/signature]
   
 13. Myrkky

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2002
  Viestejä:
  661
 14. smileys

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2001
  Viestejä:
  152
  itelle makso 405:n verran maalia kaikkine kovettimineen sun muineen 100e (ihan värikoodin mukaan oikea väri) eli pösön peruspunanen, jos väri on joku metallinhohto tms hinta pomppaa heti moninkertaisesti. [signature]-Ite OOT-[/signature]
   
 15. Tutunkauppaa tais konepellin maalaus maksaa satasen verran ilman pohjatöitä...
   
 16. jkarppa

  Rekisteröitynyt:
  13.10.2000
  Viestejä:
  1 285
  Oikeasti hyvät maalit maksavat liikkeestä riippuen noin 500-600 euroa litra, mutta niitä voi pienempiin projekteihin ostaa esim. desilitran kerrallaan (yleensä). Hinnoissa on luonnollisesti katetta enemmän kuin Ollilan marginaaliveroprosentti on. Suomaliassahan verottaja vie kaiken, joten jotta firmat pysyvät pystyssä, laskutuksen on oltava ns. hyvinvointitasolla.

  Netistä on ihan turha yrittää etsiä mitään, koko ala on wanhojen jarrujen vallassa, he eivät erota tietokonetta ja telkkaria toisistaan. Jos mahtavalla übertuurilla sattuu löytämään jonkun mestan, siellä ei vastata sen paremmin meileihin kuin puhelimeenkaan, ja mesta tietysti sijaitsee jossain Inarissa.

  Kannattaa kuitenkin varoa, sillä monet noista maaleista ovat huomattavasti vaarallisempia kuin jotkut Mastonin spraypurkit (jotka ovat täyttä paskaa). Itsensä tappaminen on mahdollista asiallisen hengityssuojaimen kanssakin (esim. uretaanimaalien/lakkojen kanssa). Maalaukseen tarvitaan kokovartalosuojapuku, happinaamari ja tankit selkään, tai ilma letkua pitkin ulkoa.

  Ihan oma ongelmansa onkin sitten löytää hyvä maalari, jolle voi kiikuttaa omat maalit.[signature]<Koneiden speksit sisältänyt sigu terminoitu tilanpuutteen vuoksi. >[/signature]
   
 17. vipe

  Rekisteröitynyt:
  20.07.2000
  Viestejä:
  7 992
  Kaveri on automaalifirmassa töissä, nettisivut kyllä löytyy mutta hintatietoja siellä ei ole. Yksinkertaisesti siksi että sekä hän että omistaja on niin kädettömiä tietokoneiden kanssa kumpikin, että sivujen ylläpitoon pitäisi palkata melkein oma henkilö. Ja tähän ei 2 hengen yrityksellä tietysti ole varaa, tai edes järkevää tehdä. Ja päivittämättömistä hinnoista/sivuista taas tulisi tietysti vittuilua nettinörteiltä. :)

  ""Oikeat asiakkaat"" kuitenkin soittaa puhelimella tai menee siellä käymään, joten mitään tarvettakaan ei ole. Ihmettelen kyllä mikä siinä puhelinsoitossa on niin vaikeaa monelle.

  Ja mitä tossa yllä on maalareiden puutteesta, niin kyllä maaleja myyvissä firmoissa osataan suositella myös maalareita, jos kysyy fiksusti.

  [Edited by: vipe on 23.2.2006 13:14][signature][/signature]
   
 18. jkarppa

  Rekisteröitynyt:
  13.10.2000
  Viestejä:
  1 285
  Se on vähän kaksipiippuinen juttu tuo ""oikea asiakas"". Puhelinluettelosta hakemalla löytyy helposti kymmeniä firmoja, joista ei ole mitään muita tietoja kuin nimi, katuosoite ja puhelinnumero. Varmasti jää moni asiakas saamatta, kun ihmiset eivät viitsi soitella Jaskan Maalaamoja ja Pertsan Pintoja läpi ja sitten kuunnella tylyä asiakas""palvelua"", kun tyhmiä kysyville ""helsingin herroille"" ei tunnu riittävän aikaa. Sitten usein päätyykin jonnekin House of Kolorsin sivulle ja nettikauppaan.

  Maalareita toki löytyy, mutta se osaaminen on aika suhteellinen käsite. Oikeasti hyvät maalarit ovat vielä harvemmassa kuin hyvät maalit. Kuka tahansa osaa läiskiä ruiskulla tasaista pintaa, mutta esim. teknistä osaamista (tietää maaleista oikeasti jotain) ja taitoa (osaa maalata eri materiaaleja ja vaikeita paikkoja) on harvassa. Eikä niitä asiakkaan kiikuttamia paskamaaleja usein haluta käyttää, vaan halutaan tehdä sillä millä aina ennenkin.[signature]<Koneiden speksit sisältänyt sigu terminoitu tilanpuutteen vuoksi. >[/signature]
   
 19. vipe

  Rekisteröitynyt:
  20.07.2000
  Viestejä:
  7 992
  No en tiedä missä liikkeissä olet asioinut, mutta esim tuossa kaverin puljussa ei takuulla saa tylyä asiakas""palvelua"" vaikka kuinka tyhmiä kysyisi. En ole itse saanut vielä koskaan huonoa palvelua puhelimessa (paitsi KELAlta :)), joten ehkä kohdalles on sattunut huono tuuri, tai olet itse hankala asiakas. :p

  Jos liikkeen sijainti ja puhelinnumero ei riitä, eikä ""viitsi"" soittaa, niin todennäköisesti on muutenkin niin saamaton että ei sillä maalillakaan mitään tee, vaan on parempi ajaa suoraan jonnekin merkkihuoltoon ja käskeä hoitamaan homma. Niillä maalareillakaan tuskin on verkossa varausjärjestelmää.

  Paras tietysti että menee henkilökohtaisesti paikalle mieluiten auton kanssa. Puhelimessakin kun pitäisi tietää aika tarkasti mitä ominaisuuksia maaliltaan oikein haluaa. Jos omistaa vaikka Mersun ja haluaa mustaa väriä, pitäisi osata edes katsoa värikoodi konepellin alta koska sävyjäkin on paljon, huomioonottaen vielä mahdolliset haalistumiset yms. ja siltikin voi mennä metsään, vaikka väri olisi täsmälleen sitä mitä tilasi.

  Eli jollei nyt aivan uudesta autosta ole kyse, niin tuo ""viuhkaus"" on kyllä syytä suorittaa. Paitsi jos on kokonaan ylimaalaamassa.
  Tuohan on ihan itsestäänselvää.

  En kyllä tiedä mistä niitä hyviä maalareita sitten löytää, jollei ""viidakkorummun"" välityksellä, joko alan ihmisiltä tai autofoorumeilta muiden kokemuksien perusteella. Paitsi jos haluaa itse käydä testauttamassa jokaisen ehdokkaan erikseen ja katsoa kuka tekee minkälaistakin jälkeä.

  No, voi tietysti sähköpostin kauttakin tiedustella jos ei soittaa uskalla, luulisin että se sentään toimii suurimmassa osassa tapauksista, milloin sellainen on ilmoitettu. Tai ainakin pitäisi toimia.

  ps. ""Pertsan Pinta"" :D

  [Edited by: vipe on 23.2.2006 19:02][signature][/signature]
   
 20. @mixu@

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2000
  Viestejä:
  12
  Ehkä hintoja ei viitsitä laittaa nettiin, koska hinnat vaihtelevat usein ja toiseksi ammattilaisille on omat hinnastonsa. Amatöörin ei kannata edes unelmoida valitsevansa netistä automaalit, siinä tarvitaan ammattilaisen tietotaitoa, jota saa puhelimitse.

  Toiseksi, kuka automaalari maalaa asiakkaan auton asiakkaan omilla maaleilla, koska a) automaalari nettoaa maalista kenties jonkun sentin b) ottaa vastuun maalauslopputyöstä, joka voi mennä pilalle maalien yhteensopivuusongelmien tai esim. asiakkaan maalien väärästä säilytyksestä. Syitä on monia.

  Pääkaupunkiseudulla automaaleja myy monikin paja, kysymällä selviää. Normaalin henkilöauton 2k (base+lakka) värit maksavat noin 300?.
   
 21. petepeluri

  Rekisteröitynyt:
  05.11.2003
  Viestejä:
  8 934
  Eipäs nyt liioitella ja pelotella ihmisiä.


  [Edited by: petepeluri on 23.2.2006 20:19][signature]Mielipiteeni ovat joskus jyrkkiä, sorry.4.6/7.4 *club 05 8k@x800* *Member of team Pöpi & Pulle*[/signature]
   
 22. finbatt

  Rekisteröitynyt:
  01.08.2000
  Viestejä:
  1 295
  -99 farkkueskon kaksi ovea ja takakulman maalaus orkkismetallihohtovärillä 650? :| Onneksi meni kaskoon, joku vapaan kasvatuksen tulos oli naarmutellut perjantai-illan huumassa.[signature]I see dead pixels[/signature]
   
 23. Saint Henry

  Rekisteröitynyt:
  05.08.2003
  Viestejä:
  551
  Pieniin paikkauksiin myytävät spray-maalit maksaa noin 10? purkki. Pohjamaali (Wurth) ja lakka suunnilleen saman verran.[signature]MuroBBS haku[/signature]
   
 24. jkarppa

  Rekisteröitynyt:
  13.10.2000
  Viestejä:
  1 285
  Siis en tarkoittanutkaan että netissä pitäisi olla hintoja, vaan siellä pitäisi olla tiedot siitä mitä firma tekee, millaisia maaleja siellä käytetään jne. Pelkkä firman nimi eri kerro yhtään mitään, saattavat entisöidä jotain neuvosto-Ladoja talomaaleilla.

  Oman maalin idea oli siinä, että se on parempaa tai tarkoitukseen paremmin sopivaa kuin maalarin normaalisti käyttämä. Maalin hinta on aika EVVK, kun se maalarin palkka kuitenkin on paljon enemmän. Yhteensopivuudet ja ongelmat yleensäkin välttää aika helposti siten, että testimaalaa ensin jotain muuta. Eikä kai kukaan hommaan ryhtyisi muutenkaan, ellei oletuksena olisi koko ajan, että asiakas vastaa maalinsa ongelmista.

  Ehkä asiaa selventää hiukan se, etten ole maalauttamassa autoa. Vaan eihän tässä sähläämisessä sinänsä uutta ole, asiallisen metallifirmankin löytäminen vei todella kauan. Perusrasvahanskan käsitys esim. siististä tai suorasta kun oli hieman... erikoinen.

  Miksi firmojen tietoja muuten pitää piilotella? @mixu@, voisit esimerkiksi mainita muutaman niistä monesta pajasta; ehkä sieltä löytyy helmiäkin joukosta. Decoväri ainakin myy jotain, mutta maaleista he eivät tekniseltä kannalta tiedä paljoakaan. Möivät minulle uretaanilakkaa ja suojamaskin. ""Sitä vaarallista ainetta on vain hyvin vähän"" ja ""Joo, kyllä tuo maski sopii juuri tähän hommaan"". Kylläpä oli siistiä käydä sairaalassa keuhkoja kuvaamassa... joten jatkossa ulkoistan uretaanihommat ja näiden ""asiantuntijoiden"" mielipiteillä voi pyyhkiä... noh, jotain.[signature]<Koneiden speksit sisältänyt sigu terminoitu tilanpuutteen vuoksi. >[/signature]
   

Jaa tämä sivu