Asus U36SD

Viestiketju alueella 'Kannettavat tietokoneet: PC & Mac' , aloittaja Kumilaama, 08.08.2011.

 1. Kumilaama

  Rekisteröitynyt:
  14.11.2004
  Viestejä:
  818
  Ajattelin perustaa uuden ketjun vaikka edeltäjä U36JC:stä threadi jo löytyykin.

  Eli kone saapui tänään, ja vaikka onkin ensimmäinen kannettavani niin heti pisti merkille kuinka ohut laite on.
  Runko/kansi on todella jämäkkää magnesium/alumiini seosta joka on tyylikkään mattamustaa.
  Akun kapasiteetti on verkkokauppa.comin tiedoista poiketen (5600mAh) 5800mAh joka oli myöskin positiivinen yllätys, mutta muutaman tunnin räpeltämisellä ei todellisesta kestosta ole vielä tietoa.

  Laskisin laitteen keveyden, materiaalien, yleisen laadun tunteen vuoksi värkin ns. "premium" luokkaan, ja kun ottaa huomioon laitteen hinnan (799e) on mielestäni todella varteenotettava ehdokas jos hakee pientä, oikeasti kannettavaa tietokonetta. Toisena vaihtoehtona itselleni oli Sonyn SB2M9E/S, mutta Asuksen puolesta puhui 200 euroa halvempi hinta ja nopeampi prosessori.
   
  Viimeksi muokattu: 12.08.2011
 2. EramaanKettu

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2009
  Viestejä:
  9 027
  Kyllä, todellakin mielenkiinonen. Kerro hiukan näytön laadusta ja kykeneekö kovon vaihtamaan itse e:"helposti" SSD:ksi myöhemmin vai onko se "näppiksen alta purettava". Toi ohut koko puhuis jonkun extra ohuen SSD puolesta vai?

  Täydellistä tosta ei silti saa sisäsen 3g puuttuessa. Jotenkin tuntuu, että tälläsessä koneessa pitäis olla sisänen 3g kun kuitenkin on liikuteltavaks tarkotettu!
   
 3. Frankium

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2011
  Viestejä:
  5
  Tänään haettu verkkokaupasta u36sd ja siihen ocz:n 120g vertex2. Myyjältä kysyttäessä takuusta kovon vaihdossa vastattiin että takuu raukeaa jos levyn vaihtaa itse - omaa luukkua levylle ei siis ole, vain muistien vaihtoon - joten joutuu purkamaan koko bodyn että pääsee käsiksi. Himassa ruuvasin ihan mielenkiinnosta takalevyn auki ja katsoin että miten se räjähtäisi osiksi, mutta luovutin suhteellisen alussa ja päätin että en lähde pelaamaan takuun ja nakkisormien kanssa vaan maksan mieluummin verkkokaupalle sen 30e vaihdosta - huomenna kiikutan kovonvaihtoon.

  SATA-väylästä vielä sen verran, että vaikka kuinka yritin etsiä tietoa etukäteen että onko SATA II vai III, niin en onnistunut löytämään ja kuvittelin II-väyläiseksi. Mutta Sisoft sandra kertoo ainakin että olisi SATA600 - joten vaihdan varmaan levynkin vielä samalla Kingstonin HyperX:ään.

  Muutoin vaikuttaa erittäin toimivalta, kevyeltä ja tehokkaalta matkaseuralaiselta. Näppistuntuma ihan jees, touchpadin painikkeet aavistuksen liian jäykkiä. Näyttö vaikuttaa suht laadukkaalta, vaikka ei ei Maceille pärjää. Kuumenee sylissä peruskäytössäkin suhteellisen lämpimäksi, kuormalla en ole ehtinyt testaan.
   
 4. Kumilaama

  Rekisteröitynyt:
  14.11.2004
  Viestejä:
  818
  Näyttö tuntuu olevan ihan hyvä, mutta glossy :/
  Asusin omaa bloatwarea tuntuu olevan enemmän kuin tarpeeksi.
  Kone tosiaan lämpenee kohtuu paljon, mietin vain miten mahtaa tehokkaammassa i7 mallissa jäähdytysteho riittää.
   
 5. EramaanKettu

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2009
  Viestejä:
  9 027
  Tietenkin nytten herää kysymys, että onko asuksellakin muuten palautus osio kovossa eli miten meinasit winukan saada koneelle takas? Saako mikkisoftalta tilattua aidon vinukan CD:n tms?
   
 6. Kumilaama

  Rekisteröitynyt:
  14.11.2004
  Viestejä:
  818
  Palautusosio löytyy, ja koneelta pystyy myös polttamaan palautus DVD:t joka tietenkin vaatii sen ulkoisen aseman.
   
 7. Tahvero

  Rekisteröitynyt:
  20.09.2006
  Viestejä:
  31
  Olen itse harkitsemassa kyseisen koneen ostoa, mutta tuo koneen lämpeneminen mietityttää vielä. Missään ei ole ollut kunnollista testiä, jossa olisi katsottu prosessorin ja näytönohjaimen lämpötiloja. Netbooklive:n arvostelussa kaveri pelaa hetken peliä ja lopetettuaan pelin avaa hwmonitorin ja kertoo sen hetkisen lämpötilan mikä voi olla jo paljon viileämpi kuin maksimi.

  Voisiko joku laittaa esimerkiksi hwmonitor ohjelman päälle ja rasittaa konetta vaikka n. 10min jollain pelillä tai testiohjelmalla ja kertoa maksimilämmöt mitä hwmonitor on rekisteröinyt? Olisin erittäin kiitollinen.
   
 8. Frankium

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2011
  Viestejä:
  5
  Bloatwarea tosiaan löytyy ihan riittävästi tuosta perusinstalloinnista, Win7 home premium haukkaa yli 30g levyä heti kättelyssä ja puolet waresta täysin turhaa ja jumitti sen jälkeen exploreriakin oudosti kun karsin tauhkaa pois. Eli en viitsi kallista SSD-tilaa tuhlata siihen vaan laitan USB:ltä uuden win7 home premiumin puhtaalta pöydältä sisään ja jätän osan levystä vielä linuxillekin. Recoveryt oli siis alkuperäisellä levyllä josta tulee nyt tyhjennyksen jälkeen ulkoinen levy kehikkoon - eipä niillä mitään virkaa enää ole.

  VK sai levyn vaihdettua ja haen kohta koneen takas, 30e on mun mielestä pieni hinta levyn vaihdosta noin vaikeapääsyiseen runkoon, ja siis takuusta ei sillon ainakaan voida valittaa.

  Voin tehdä testejä lämmöistä illemmalla...
   
 9. J-B

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2011
  Viestejä:
  5
  Erinomaista. Itseänikin kovasti kiinnostais tämä vehje, mutta raportoidut lämpö-/ääniongelmat vähän huolestuttavat.

  Eniten kiinnostaa kuumeneeko kone häiritsevästi käsien alta rasituksen alla kirjoitettaessa sekä sylissä sohvalla/sängyllä maatessa.

  Voisit samalla kuunnella vähän tuulettimen toimintaa rasituksessa ja sitä miten äänekäs kone on hiljaisessa huoneessa.

  TY!
   
 10. Frankium

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2011
  Viestejä:
  5
  Lämpöjä 20min Heroes of Newerth pelailun jälkeen täysillä detaileilla ja hyvin pyöritti:
  http://i56.tinypic.com/2gvnhhh.jpg

  Maksimit 85 tienoilla, surffailussa 55 alle prosu ja gpu, lämpenee tietysti silloin kun pyöräyttää geforcen käyntiin, 2D käytössä pelkästään intelin integroitu piiri hoitaa grafiikkaa - hyvä idea sinänsä. Oikean kämmenen alta alalaidasta lämpenee huomattavissa määrin pelatessa. Tuulettimen ääni mielestäni suhteellisen alhainen peleissä, ei häiritse mua, mutta en kyllä pelikoneeks aatellukaan. Työpöytäkäytössä tuuletin käy todella vaimeasti jos ollenkaan ja SSD ei paljoa raksuttele ;)

  Kone toimii nyt kuin ajatus. Propsit tietysti Kingstonin 120G HyperX SSD:lle. Windows7 asentui usbilta 5 minuutissa koneelle käyttökuntoon, käynnistys kestää ~10 sekuntia poweroffista ja ohjelmat aukee ruudulle ennen kuin kuulee hiiren naksauksen. Asuksen sivuilta ajuripaketit toimi ongelmitta fressiin installaatioon.

  So far ei valittamista...todelliseen testiin kone joutuu kyllä vasta ens vkolla kun se lähtee mukaan reissuun Moskovasta siberian läpi junalla Shanghaihin. Katotaan mitä on läpyskästä jäljellä sen jälkeen...
   
 11. J-B

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2011
  Viestejä:
  5
  Kiitoksia testeistä!

  Täytyy varmaan itsekin lopettaa arpominen ja laittaa kone tilaukseen. Mietin just tota faktaa, että lämpöongelmia tullee enemmän jos paljon pelailee ja sitä kun ei oo tarkoitus hirveesti tehdä niin tää on varmaan hyvä valinta. Fiksustihan tuo on tehty, että näyttis rupeaa lämmittämään konetta vasta grafiikkaa paljon pyörittäessään.

  Ja juu, parempi se varmaan on ottaa HDD sieltä pois raksuttamasta :)
   
 12. Tahvero

  Rekisteröitynyt:
  20.09.2006
  Viestejä:
  31
  Kiitos paljon lämpötestistä!

  Näyttäisi lämmöt pysyvän ihan ok kurissa vaikka arvosteluissa siitä on huomauteltukin. Kuoret näköjään lämpenevät, mutta se ei itseäni haittaa. (Nimimerkillä macbook pro saunoo rasituksessa sadan asteen "paremmalla" puolella)

  Nyt uskallan itsekkin laittaa koneen tilaukseen. Kiitos.
   
 13. Sidehill

  Rekisteröitynyt:
  03.10.2010
  Viestejä:
  11
  Lämpöongelmat itseänikin jännittäneet, mutta taitaa olla turha huoli. Itse olen odotellut tuota rx169v mallia tästä, koska 8 gigan muisti ja tuo parempi prossu hoikuttelee. Nyt kuitenkin näyttää siltä, ettei tuota saada markkinoille ennen opiskelujen jatkumista ja koneen päivittäisen tarpeen alkamista. Taidan siis tyytyä tuohon malliin jota kaupasta saa.

  Olen kuitenkin mietiskellyt tässä jos vaihdattaisi koneeseen 8gigaa muistia ja ssd:n kovon tilalle. Minkähänlaiset muistit tuohon koneeseen sopivat? Ssd:stä ei myöskään tietoa ole, olisiko esim: Intel 320 160 GB SATA II SSD 2.5" (25nm) - SSD-kovalevy, retail-pakattu | Tuotekuvasto | Verkkokauppa.com ja muisteiksi 2x Kingston 4GB DDR3 1333Hz SODIMM -muistimoduli Sonyn kannettaviin | Tuotekuvasto | Verkkokauppa.com
  kuinka toimiva yhdistelmä Asus U36SD 13.3" HD/i5-2410M/4 GB/500 GB/Windows 7 Home Premium 64-bit -kannettava tietokone | Tuotekuvasto | Verkkokauppa.com kaveriksi?
   
 14. Larzes

  Rekisteröitynyt:
  04.12.2008
  Viestejä:
  1 731
  Mihin tarvitset 8Gb muistia? 4 riittää jo vaikka minkälaiseen käyttöön.

  Minkä tahansa 2,5" levyn pitäisi sopia kiinni koneeseen. Muista, että vaihtaaksesi kiintolevyn koko takalevy pitää avata, ja muistaakseni avauksessa näytön herkkä kaapeli voi vaurioitua varomattomalla työskentelyllä. Takuun ei pitäisi mennä (sinettiruuveja ei joudu avaamaan), mutta Verkkokaupan huolto ilmoitti, ettei ala vaihtamaan kiintolevyä.
   
 15. EramaanKettu

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2009
  Viestejä:
  9 027
  Jooh. Tänään tuli verkkokaupasta tilattua U46SV ja kävin sitä jonottamassa 2h :smoke: no sillä kirjottelen nytten ja täytyy sanoa, että jotenkin harmittaa, että ei tullut ostettua u36:sta... Ensinnäkin jo hiplatessa tuntui, että näppäimet on jämäkämmät tossa 36:ssa. Nää 46:sen näppäimet "tilttaa" eli kun ei paina aivan keskelle niin ei näppäin kallistuu joka on eri kun esim macbookeissa. Ei juuri vaikuta kirjottamiseen, mutta harmittaa.

  Toiseksikin näytön tummat värit on jostain todelta syvältä. Valovuotoa on aivan helvetisti kirjaimellisesti. myöskään Glare ei helpota näkymää lainkaan.

  Arvoin valinnan välillä aika paljon, mutta valintaan eniten vaikutti näyttis. Tässä se on tuplasti tehokkaampi. Koolla ei juurikaan ole eroa. u36 on vain "tasapaksu 19" kun tämä on suurimmaksi osaksi 20 ja akun kohdalta enemmän (27).

  Noh mitäs minä tässä "väärässä threadissa jorisen"...

  Niin sekin vielä, että u36:ssa oli miellyttävä harjattu teräs "kämmenen alus" kun 46:ssa se on korotettu junttimainen uritettu... Ei miellytä. Myöskin hiiren painikkeet on kahdessa osassa joka ei myöskään ole millään tavalla plussa 46:lle.


  Koitan jaksaa huomenna kirjottaa jonkunnäkösen revikan tästä käyttäjien tuotetesteihin, mutta voi myös olla, että kouluun valmistautuminen vie kaiken ajan... Noh jokatapauksessa paljosta negatiivisesta huomiosta, jota annan 46:lle valitsisin vielä tämän, ja valinta olisi jokatapauksessa jompikumpi näistä. Kaikestahuolimatta parannettavaa on.
   
 16. EramaanKettu

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2009
  Viestejä:
  9 027
  Niin tosiaan. Sitä piti kysyä, että miten teit clean installin ja tuliko kaikki tarvittavat ajurit asenneutta? Löytyy aito home premium levy niin sopiiko läppärissä oleva key siihen. Kokeilin asentaa uusiksi tän jo kovolta ja kas kummaa samat paskat se latas mitä jo lakuperäsenä oli.
   
 17. Larzes

  Rekisteröitynyt:
  04.12.2008
  Viestejä:
  1 731
  Miten tän (tai U46SV:n, samat softat kai) voi asentaa kovolta uusiksi? En löydä kuin sen AI Recovery Burnerin, jolla saa poltettua palautusosion dvd-levyille, ja sitä kautta asentaa, mutta taustaroskat tulee mukana..

  Puhdas asennus pitäs onnistua levyltä, kunhan levy on vain sama versio mitä asennus, eli tässä w7 64bit home premium. Key sopii tietty.


  Itsekin päädyin U46SV:hen, kun kone piti saada nopeasti, ja U36SD:tä ei ollut juuri silloin saatavilla. Nyt vähän kaduttaa, sillä laatu ei taita olla ihan samalla tasolla. Akku korottaa takaosaa, mutta näen sen itseasiassa hyvänä, sillä pohja tuulettuu paremmin pöydällä ollessa, eikä kuumota suuremmin jalkojakaan. Näyttö on sit varmaankin paskin mitä läppärissä olen nähnyt, mutta eipä tämä viihdekäyttöön tullutkaan.
  Mutta, tähän saa tarvittaessa vaihdettua kiintolevyn paljon helpommin mitä U36SD:hen, sillä siinä pitää irrottaa koko takalevy, kun tässä riittää luukun avaus.
   
  Viimeksi muokattu: 13.08.2011
 18. EramaanKettu

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2009
  Viestejä:
  9 027
  Uudelleen asennus onnistuu osiolta ei tartte mitään turhia boot levyjä. F9 alussa hoitaa asian.
   
 19. Larzes

  Rekisteröitynyt:
  04.12.2008
  Viestejä:
  1 731
  Uudelleenasennus käytännössä siis formatoi kovolta kaiken muun paitsi sen asennusmedian, asentaa Windowsin ja kone tulee 100% samaan kuntoon mitä ensimmäisen asennuksen jälkeen?

  Jos näin, niin ihan kiva systeemi, vaikka jos tämän joskus asennan uudelleen, tullee se tehtyä levyltä..
   
 20. Frankium

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2011
  Viestejä:
  5
  u36sd:ssä on 25g osio varattu levyltä recovery medialle josta palautus tarvittaessa tehdään. Mutta suosittelen tosiaan maksamaan verkkokaupalle sen 29.90e levynvaihdosta ssd:hen, takuu säilyy ja tekevät saman päivän aikana. Sitten vaan usb-tikulta mikä tahansa win7 home premium (vaikka merkkarilahden) sisään ja windowsin aktivointi pohjassa näkyvällä product keyllä ja pakolliset ajurit asuksen sivuilta niin homma rokkaa.

  Erittäin tyytyväinen ollut yähän mennessä hankintaan, kevyt, tyylikäs ja tehokas vaihtoehto macbook airille.
   
 21. EramaanKettu

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2009
  Viestejä:
  9 027
  Jos harkitsee tarvitsevansa enemmän graafista tehoa niin U46 näyttis on siis 540M joka on "alemmilla kelloilla" 550M joka on näyttis luokassa likimain tässä... 560 taas karkaa jo pinta-alaltaan käsistä.

  Tätähän ei kannata tehdä jos ei halua takuun raukeavan ja siks vaan kaverilta pyysin kuvat :smoke:

  http://dl.dropbox.com/u/18687132/Red%20Faction%20l%C3%A4mm%C3%B6t.JPG
  http://dl.dropbox.com/u/18687132/Redfaction 550M.JPG

  Kaveri myös kertoi, että MSI afterburnerilla onnistui kikkailematta kaiken tarvittavan todella helposti :smoke:
   
 22. Zepi

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2000
  Viestejä:
  9 949
  Onko tästä koneesta järkeviä reviewejä netissä? Pikaisella googlauksella ei osunut silmään yhtään jossa olisi tehty kunnon akkukestotestejä.
   
 23. emerik

  Rekisteröitynyt:
  23.05.2005
  Viestejä:
  6 705
  Sen verran uusi kone ja pohjoismaihin ensimmäisinä on vielä rantautuneet niin voi olla aika nihkeä löytää "oikeita" testejä. Youtubesta ja nettisivuilta löytyy jotain pientä esimulkaisua, mutta siinäkin akku on 6 kennoinen (8 kennoisella on nyt myynnissä). Aiempien mallien testeistä voi hakea jotain osviittaa tietysti.
   
 24. EramaanKettu

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2009
  Viestejä:
  9 027
  Akun kestoon vaikuttaa myös hyvin paljon näyttis (lähinnä sen tarve) näytön kirkkaus ja prossun "turbo". Jos u46 selviää ~7h ilman näyttistä eli integroidulla lähinnä nettiä (3g) + word niin kyllä tuo pienempikin kestää. Kaikki täysillä kestää ~3h
   
 25. Zepi

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2000
  Viestejä:
  9 949
  Nettikäytössäkin koneen akkukesto heittelee helposti +- 50%.

  Esim omassa koneessa Flash-videoiden pyöritys external-näyttiksellä näyttö suht. kirkkaalla tarjoaa akkukestoa ehkä 3h. Sitten taas flash-blokki päällä kirkkaus vähän pienemmällä ja akku kestääkin jo yli 6h murotusta.

  Tarkoitan hyvällä testillä sitä, että on dokumentoitu mitä on tehty. Mieluiten vielä joku standardi-testi, jossa verrataan muihin laitteisiin, kuten esim. Anandin läppäreiden akkukestotestit (idle / web-browsing / jne) tai vaikka notebookcheckin reviewit.
   

Jaa tämä sivu