Asus EEE PC

Viestiketju alueella 'Kannettavat tietokoneet: PC & Mac' , aloittaja remonttireiska, 20.09.2007.

 1. yeoltelly

  Rekisteröitynyt:
  16.11.2006
  Viestejä:
  1 326
  Laitoin omaan miniläppäriin Win 7 Pron ja kaikki meni varsin mutkattomasti. USB-asennuslevyn teko oli helppoa A Bootable USB -ohjelmalla ja asennus meni nopeasti. Mitään ajureita ei tarvinnut asennella vaan kaikki toimi heittämällä [tai no yhden Asuksen ohjelman (EEE InstantKey) tartti, että kaikki pikanäppäimet toimi, mutta sekin asentu helposti]. Ja ton Super Hybrid Enginenkin asentelin, niin saa helpommin vaihdettua noita virrankäyttömoodeja. Käyttis toimii kaikinpuolin ok, en osaa sanoa onko tää nopeampi vai hitaampi kuin XP, mitään merkittäviä eroja ei taida olla. Tälläsella raudalla nyt ei tietenkään mitään supernopeaa toi toiminta ole.
   
 2. Juzzi888

  Rekisteröitynyt:
  09.07.2003
  Viestejä:
  2 274
  Mitä vittua tässä voi taas tehdä kun päivityksien myötä eee900 on täysin käyttökelvoton FF:llä, voi saatanan saatana kun pitäisi saada jotain tehtyäkin tällä mutta ei. Yksi tabi auki FF vie 100mt muistia ja kovo raksuttaa kuin viimeistä päivää. Kolme tabia niin ei vastaa ja kaatuu. Tämänkin viestin kirjoitus kesti valehtelematta 10min koska ei vaan saatana vastaa tämä paskafox. Ja joo, on kaikki pelleilyt ramdiskit, tempit jne.

  On se kumma kun voi olla samaan aikaan irc, pokertracker, 4 pöytää, spotify, messenger yms. päällä mutta jumalauta avaappa yksi tabi niin saa odotella 15min että jotain tapahtuu.
   
 3. Rutku

  Rekisteröitynyt:
  12.10.2007
  Viestejä:
  2 047
  Minkä päivityksien? FF vai joku winukan päivitys? Ootko asennellu jotain jännää siihen joka vois vaikuttaa? Jos _vaan_ FF tökkiin niin kokeile aluksi vaikka poistaa (kunnolla) ja asentaa uusiksi. Jos ei auta niin sitten selaimenvaihtoa voit kokeilla, jos ei sekään, niin muita asetuksia. Jos ei vieläkään toimi ni varmaa menee sit winukka uusiks :P .
   
 4. Juzzi888

  Rekisteröitynyt:
  09.07.2003
  Viestejä:
  2 274
  FF:n. Sehän on tässä kuukauden aikana varmaan 5 kertaa päivittynyt ja aina huonommaksi. En ole asentanut mitään kummallista ja eilen juuri siivosin kaiken pois ja defraggasin mutta aivan tasan nollahyöty.
   
 5. Ledi-Ville

  Rekisteröitynyt:
  21.07.2004
  Viestejä:
  1 156
  Paljonkin liitännäisiä/laajennuksia ja lisäosia asennettuna? Jos foxi on päivittynyt ja jokin ei ole täysin yhteensopiva version kanssa. Täällä eee 900:lla uusin foxi toimii mainiosti ilman ramdiskejä tai temppi viritelmiä. Tosin zflashpoint asennettuna, joka auttaa huomattavasti yleiseen käyttöön. Kannattaa kokeilla poistaa profiilit ym asetukset ja laittaa ihan normaali firefox asennus jos noinkin huonosti toimii.
   
 6. Tertzi

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2009
  Viestejä:
  39
  Minunkin 900:ssa firefox meni käyttökelvottomaksi pari viikkoa sitten jonkun päivityksen yhteydessä. Laitoin tilalle Operan, mutta tämäkin kaatuu jos on vaikka paljon youtube videoita auki. Aikaisemmin ei tehnyt tuollaista firefoxillakaan. Opera vaikuttaa kuitenkin toimivan paremmin tässä.

  Lieneekö syynä että tuo näennäismuisti on pois käytöstä. En ole tehnyt mitään muutoksia koneen asetuksiin.

  Messengeriä avatessa on tullut jonkun kerran virheilmoitus "Ei levyä" jonka päättelin johtuvan tuosta näennäismuistista, mutta kun klikkasi jotain vaihtoehtoa niin se toimi kyllä sen jälkeen. Sen sijaan firefoxin kaatumisen yhteydessä ei tullut mitään virheilmoitusta.

  Nyt kun tilasin tuon 16 gigan muistikortin niin auttaako jos laitan sen näennäismuistiksi? Toimisiko niin paremmin. Saikos tuohon valittua muistikortin levyasemaksi mihin tallennetaan kaikki väliaikaistiedostot. Kuluttaako tuo oikeasti enemmän muistikorttia vai voiko muistikorttia käyttää huoletta kuten tavallista kiintolevyä? Onko jotain periaatteellista eroa muistikortin ja sisäisen ssd-levyn välillä?

  Edelleen kiinnostaisi miten biosin päivitys onnistuisi kun en saa sitä tehtyä tuolla koneeseen esiasennetulla ohjelmalla. Aina tulee virheilmoitus. Ja onko bios päivityksestä hyötyä. Muistaisin lukeneeni tämän ketjun alkupuolelta, että sillä saisi hieman lisää akkukestoa, eli kone käyttää akun tyhjemmäksi ennenkuin alkaa vaatia latausta. Pitikö tämä tieto paikkansa?

  Mulla ei ole kiinnostusta alkaa ostamaan lisämuistia tai virittelemään ramdiskejä. En halua investoida tähän koneeseen enää paljoa rahaa. Meinasin tuota 10000mAh tehoakkua ensin, mutta se näkyy maksavan huutonetissäkin 72 euroa mikä on jo puolet siitä mitä tästä koneesta maksoin ja vähän epäilyttää noiden laatu.

  Toinen mitä meinasin oli että huutaisin jonkun rikkinäisen 700 tai 900 koneen, mistä saisin toisen akun, mutta näköjään sekin on ihan arpapeliä että onko siinä koneessa 4400mAh vai 5200mAh akku. Omassani on 5200 ja tämä on hädin tuskin välttävä hetkelliseen käyttöön ilman verkkovirtaa. Jos löytäisi halvalla toisen samanlaisen akun niin sitten voisi uskaltaa konetta pitää mukana reissussakin, mutta ilmeisesti valtaosassa 900-sarjan koneistakin on ollut mukana vain tuo 4400mAh akku.

  Ei mulla suuria odotuksia tämän pikkukoneen suhteen ollut. Kaupassa jo pidin sitä hitaana ja halpana leluna, mutta on tämä tähän asti toiminut kohtuusiedettävästi eikä minua ole häirinnyt joidenkin valittama ssd-levyn hitaus. Nyt vasta viime viikkoina kone on alkanut jumittaa ärsyttävästi. Olisin ihan tyytyväinen jos jatkossakin saisin tämän pelittämään kevyessä käytössä siedettävästi ilman mitään suurempia viiveitä. En kyllä konetta ostaessani odottanutkaan mitään huippunopeaa laitetta ja ekaa kertaa kaupassa kokeillessani huomasin että esim. jonkun ohjelman avaamiseen menee hetki aikaa, mutta puolen minuutin miettimistauot nettikäytössä välilehdeltä toiselle siirryttäessä on kyllä jo aika ärsyttäviä. Saati sitten se että selain saattaa kaatua millä hetkellä hyvänsä.
   
  Viimeksi muokattu: 11.09.2009
 7. Juzzi888

  Rekisteröitynyt:
  09.07.2003
  Viestejä:
  2 274
  Vai puolen minuutin. Sen voi tällä hetkellä kertoa kymmenellä jos ei satu kaatumaan koko paska. Lisäosia ei juurikaan ole ja poistin kaiken muun paitsi adblockin mutta taas nollahyöty.
   
 8. Tertzi

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2009
  Viestejä:
  39
  Mä oon muutenkin aika pettynyt asus eee pc:n kehityssuuntaan. On ihan ymmärrettävää että näissä ensimmäisissä malleissa esiintyy vielä lastentauteja, mutta odotin että tästä mallista kehitetään kone joka lunastaisi alkuperäiset pikkukoneille asetetut lupaukset. Siis että koneesta olisi tullut pienempi, käyttöregonomialtaan parempi, akkukesto olisi parantunut ja 3G olisi tullut vakiovarusteeksi.

  Alkuun näytti että tähän suuntaan pyrittäisiin, mutta olin aika hämmästynyt luettuani uudessa mikrobitissä olevasta asus eee pc:stä.

  No sehän tuli jo 1000 sarjan myötä selväksi ssd-levystä oltiin luovuttu ja tilalle laitettu mekaanisesti arka ja painavampi kiintolevy. Näytön koon kasvattaminen 10 tuumaiseksi olisi ihan ok, jos kone muuten säilyttäisi mittansa, mutta paino lisääntyi lähes puolella kilolla ensimmäisiin malleihin verrattuna. Odotin että laitteesta olisi järkevästi saatu hieman litteämpi, mutta siinäkin on menty ikäviin kompromisseihin. Akkukestoa hehkutettiin välillä ja atom-malleille luvattiin yli 7 tuntia. Mikrobitin testissä olevan akkukesto jäi muistaakseni reiluun kolmeen tuntiin. Litteyden myötä näytön liitäntä oli hankalasti adapterilla toteutettu vga liitin vaikka hmdi olisi mahtunut ihan hyvin uusiin kuoriin. Tai sen liitinkohdan olisi voinut sijoittaa koneen paksuimpaan kohtaan akun yhteyteen. Akku on sisäänrakennettu eikä sitä tai muita komponentteja voi vaihtaa ilman koneen purkamista. Nuolinäppäimet on ahdettu vaikeasti kaksi näppäintä yhden tilaan ja näyttö on muuttunut kiiltäväpintaiseksi mikä näkyy heikommin auringossa.

  Malleja on kymmeniä, joissa erona on eri numero tai kirjain tyyliin 100Xx. Tämän sijasta olisi voitu keskittyä pariin malliin joissa oltaisiin tehty selkeitä parannuksia aikaisempiin, ja vaikka puolen vuoden tai vuoden kuluttua oltaisiin tuotu seuraava selvästi entisestä kehitetty versio. Nyt tuntuu siltä että kehitys on sama kuin Nokian kännyköissä, yhdessä mallissa on yksi toiminto mutta ei toista, toisessa on se toinen toiminto mutta ensimmäinen on huonompi kuin vanhemmassa mallissa. :( Odottaisi että jo 3G modeemi olisi sisäänrakennettuna kaikissa malleissa eikä saavutetusta akkukestosta tingittäisi. Hintakin on jo ylittänyt halvimmat 15 tuuman perusläppärit vaikka alkuperäinen ideahan oli kehittää halpa, noin sadan dollarin pc.
   
 9. Jote

  Rekisteröitynyt:
  07.10.2002
  Viestejä:
  11 511
  Suurin riippakivi Asuksen ja monien muiden valmistajien miniläppäreissä on Intelin 945-piirisarja, jonka pohjalle kone on rakennettu. Atom kuluttaa vähän virtaa, mutta piirisarja(oheiskomponentteineen) prosessoria enemmän. GMA 900/950 ei tue digitaalista näytön liitäntää, joten VGA on ainut mahdollisuus.

  Viimekädessä vika on asiakaskunnassa, joka tuntuu haluavan isoja "miniläppäreitä", joka on jo aika perverssiä. Pian ollaan siinä tilanteessa, että ainut "miniläppärien" ideasta jäljellä oleva ominaisuus on Intelin Atom.

  Termi "miniläppäri" on alkanut jo oikeastaan etomaan.
   
  Viimeksi muokattu: 12.09.2009
 10. Rutku

  Rekisteröitynyt:
  12.10.2007
  Viestejä:
  2 047
  2 viimestä postia 100% asiaa, tätä ei voi kiistää! ION:eistakin piti tulla melko halpoja ~$300-350 muistan jostain lukeneeni, mutta läskiksi tämänkin pistivät.

  Tai no mitä minun kannattaa noita yllä mainittuja virheitä enään kerrata, tehty mikä tehty. Ärsyttävää kun niille ei ole omaa tietokonetta saatavilla, jotka haluavat näitä tärkeitä ominaisuuksia (paikat tehoakuille (eee 700 ja 900 sarja esim.) , mattanäyttö, SSD, 3G, 9" , hyvä näppis ja hiljanen ja jämäkkä,) ollen kuitenkin kohtuullisen hintainen (itselle 300€alkaa olla kipuraja jo "minille" ). Itsekin olin aivan tohkeissani kun nämä koneet tulivat (siihen aikaan kun viime vuonna ostin miniläppärin) ja ajattelin että parin-kolmen vuoden päästä sitten ostan paremman mutta ainakaan vielä ei järin lupaavalta näytä. Tosin ei välttämättä tulekaan tarvetta kun löytyy tuo iPhonekin nyt niin silläkin selaa nettiä hätävarana ihan hyvästi, sen jälkeen eeepc tuntuu jo kömpelöltä, vaikkei sekään sen hullumpi ole.

  Melkein kaikilla saroilla ollaan menty huonompaan suuntaan koko bisneksessä, linuxitkin katosivat valikoimista kun muutama mummo oli ostanut luullen winukaksi :( . Sama on nämä kun tyypit olivat ostaneet ja sitten ihmettelivät kun ei f-securet ja norttonit ja ie6:set pyöri täysillä lagimatta eikä käykään pelikoneeksi, joten kauheet valitukset tästäkin. Tutustuisivat tuotteisiin eivätkä ostaisi sokeana, näiden takia on lipsuttu hyvistä ominaisuuksista -.- .
   
 11. Juzzi888

  Rekisteröitynyt:
  09.07.2003
  Viestejä:
  2 274
  KIITOS tästä. Asensin kaksi jotain optimointia, toinen oli zflashpoint2009b5 ja kone toimii ehkä paremmin kuin ikinä ennen.
   
 12. Rutku

  Rekisteröitynyt:
  12.10.2007
  Viestejä:
  2 047
  Mitäs toi flaspoint optimoi? Ja vaikuttaako yleiseen nopeuteen vai mihin? "jäätyileekö" kone harvemmin. Kokeilin muuten tänään (juuri äskön) pyörittää tän uutisen videota HD:na youtubesta Mozillan 3.5.2 versiolla http://plaza.fi/muropaketti/crytek-esitteli-cryengine-3sta-ati-radeon-hd-5870lla#kommentit . Pyöri ihan katseltavasti ja kun kyseessä oli vielä 1680x1050 resolla varustettu ulkoinen näyttö niin parantaa rispektiä entisestään ;) . prossu oli 1.6ghz@1.8 ja GMA950:n laitoin "täysille" eli 400Mhz väylänopeus. Ihmettelin kun pyöri niin hyvästi. Pari-kolme kertaa töksähti about puoleksi sekunniksi kuva ja sitten hyppäs oikeeseen kohtaan, muttei todellakaan mitenkään huono saavutus! Kokeilkaa tekin! Alla todella amaröörimaisesti ja kevyesti nLitetetty XP SP3 ja eee 901 sekä "twiikkeinä" flashfire (en tiedä auttaako tässä pätkän vertaa). Winukallakin ikää jo reilu 10kk.

  edit. taustalla pyöri lisäksi avast!, steam ja yksi chatti-ikkuna+yksi kaveri laitto kesken videon viestiä.
   
 13. Ledi-Ville

  Rekisteröitynyt:
  21.07.2004
  Viestejä:
  1 156
  Flashfire on uudelleen nimetty zflashpoint. Kyseessä on ajuri joka käyttää keskusmuistia levylle kirjoittamisen välimuistina. Kyseisen ohjelman voi siis ladata: http://flashfire.org/xe/?mid=downloadex

  Kannattaa muistaa että zflashpoint pitää poistaa ennenkuin tuon voi asentaa. Tällähetkellä ei taida olla eroa zflashpoint2009b5 ja nykyisen flashfire version välillä.
   
 14. Rutku

  Rekisteröitynyt:
  12.10.2007
  Viestejä:
  2 047
  Ok, hyvä tietää. Jos olisit jaksanu lukee mun äskösen viestin kokonaan niin olisit kyllä huomannu, että multa löytyy jo flashfire ;) . Hyvin tää korvaa tota pöytäkonetta tässä. FF:ssä 6 tabia (kaikki eri sivuja), pari steamin chattia, spotify ja messenger eikä lagaa yhtään! Huomannut, että kone toimii selvästi paremmin kun sen antaa "lämmetä" käytössä. Alussahan tämä jökkii ja tökkiii joka käänteessä mutta nythän tämä on jo todella käytettäväkin. Kokeilkaas muutkin tota HD-videoo ja ilmotelkaa miten pyörii.
   
 15. Rutku

  Rekisteröitynyt:
  12.10.2007
  Viestejä:
  2 047
  Mikähän ihme on kun aina kun liitän näppiksen (logitech media keyboard elite) koneeseen niin pyytää asentamaan ajurit (vaikka näppis on käynyt koneessa ja samat ajurit asenneltu, silti vaatii aina ne uusiks ladata)? Liekö nLitetyksestä tämäkin todella kiva ominaisuus tullut :mad:. Siis aina kun "dockaan" koneen toimimaan pöytäkoneen korvikkeena niin kymmenkunta ajuria pitää napsuttaa läpi, että lähtee toimimaan (kaikenmaailman HID comlicant device jne.). Auttasko setpointin asennus vai onko helpompaa tapaa? Vaikuttas siltä, että ajurit menee johonkin temppiin tyyliin -> reboot ja ei enään toimi.
   
 16. Presterin

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2004
  Viestejä:
  333
  Vaikea sanoa. Mulla ei oo ainakaan vastaavaa ollut, vaikka XP on nLitetetty aika kovalla kädellä. Suorititko sen nLitetyksen jonkin ohjeen mukaan vai ihan mutu-tuntumalla?
   
 17. Rutku

  Rekisteröitynyt:
  12.10.2007
  Viestejä:
  2 047
  Ite tein nLitetyksen mutta onpa se tehty ennenkin pari-kolme kertaa, että en ihan ekaa kertaa ollut "pappia kyydissä"... Liekö sitten onnistunut jotain sörkkimään, en kyllä muista, että ennen tälläistä ongelmaa on ollut. Tosin sillon tais juuri se setpoint olla, ehkä siinä on vika.
   
 18. McGangstaBrother

  Rekisteröitynyt:
  11.04.2004
  Viestejä:
  677
  Tänään tuli 1005HA ja pakkohan se Seiska oli tähän iskeä... Mites tuo FN+näppäimet saisi toimimaan? Muuten vaikuttaisi ihan hyvin pelittävän... Onko tuohon joku oma paketti, vai sisältyykö ko. ominaisuudet esim. touchpadiin tms?

  Se kävi selväksi, notta tulen upgradeemaan muistimäärän kahteen gigaan, kun meinasi muisti loppua kesken tiedostoja siirrellessä :smoke:

  Raportoin lisää, kun ehtii testailemaan :)
   
 19. yeoltelly

  Rekisteröitynyt:
  16.11.2006
  Viestejä:
  1 326
  Mun koneessa noi lähti toimimaan, kun asensin EEE Instant Key -ohjelman. En sitten tiedä toimiiko se tossa.
   
 20. McGangstaBrother

  Rekisteröitynyt:
  11.04.2004
  Viestejä:
  677
  Eipä tuo toiminut, mutta googlettelin ja asentelin ACPI ajurit, jonka jälkeen toimi. Ainoa ongelma vaan oli, että 1005HA:n asennuspaketti oli vissiin korruptoitunut :P Piti sitten ladata 1008HA:n ACPI, mutta hyvin tuokin pelitti :smoke:

  EDIT: Eipä kyllä näillä ACPI-ajureilla toimi touchpadin switchi, mutta eipä tuo nyt suuresti haittaa... Kunhan muistaa kirjoitellessa pitää sormet poissa touchpadilt... :)
   
  Viimeksi muokattu: 15.09.2009
 21. Still Psycho

  Rekisteröitynyt:
  18.12.2003
  Viestejä:
  217
 22. djj

  Rekisteröitynyt:
  17.10.2003
  Viestejä:
  306
  Mainitaan nyt täällä, että hiljattain julkaistu 2.6.31-ydin toi tuen Super Hybrid Engine -tekniikalle. Ihan kivasti lisää akunkestoa.
   
 23. Rutku

  Rekisteröitynyt:
  12.10.2007
  Viestejä:
  2 047
  Niin mikä ydin?? ^
   
 24. McGangstaBrother

  Rekisteröitynyt:
  11.04.2004
  Viestejä:
  677
  Jos tää ei ollu läppä, niin Linux kernel/ydin 2.6.31 :smoke:
   
 25. Rutku

  Rekisteröitynyt:
  12.10.2007
  Viestejä:
  2 047
  ^ Ei ollu ei... :) . Itse lähinnä pari kertaa käyttänyt CD:ltä DSL:lää ja serkun avustuksella asentanut ja säätänyt yhteen koneeseen Ubuntun, että ei ois kyllä ekana tullu mieleen Linuxin ydin :) . Anteeks vaan :D .
   

Jaa tämä sivu