Apua aknen hoitoon

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja deam, 22.09.2009.

 1. deam

  Rekisteröitynyt:
  22.09.2009
  Viestejä:
  1
  Eli millaisia keinoja murot ovat löytäneet tähän aknen hoitoon? Vähän epätoivoiselta alkaa tuntua jo. Ikää on kohta 18 ja reilu vuosi yritetty tätä ihoa hoitaa, ilman merkittäviä tuloksia. Akne ei ole mitenkään erityisen paha, mutta silti siinä määrin, että se syö itsetuntoa.

  Alkuun sain skinoren ja sibicort -hoitovoiteita, mutta tehottomiksihan ne piti todeta. Sen jälkeen sain antibioottia (nimeä en muista), joka sai vain mahan sekaisin. Tästä hieman masentuneena ei sitten sellaiseen kuukauteen jaksanut nuita hoitoja.

  Vaihdoin lääkäriä, joka määräsi clindoxyl -voidetta. Tämä hoito oli paljon aikaisempia tehokkaampi, ja piti ihon hyvinkin puhtaana, muttei kuitenkaan ollut tarpeeksi tehokas tuon aknen hoitoon.
  Tämän jälkeen sain nykyistä oricyclin nimistä antibioottia, joka useimmissa tapauksissa on viimeistään siihen hoitoon auttanut. Turvaverikokeissa pitää käydä tuossa jossain vaiheessa lokakuussa. Toisella viikolla iho vaikutti välilä jopa parantuvan, kun käytin clindoxylia samaan aikaan, lääkäri sanoi että voisi sitä hetken käyttää samaan aikaan. Tämä ei kuitenkaan jatkunut kovinkaan pitkään. Tämä on nyt sen hieman alle 4 viikkoa ollut eikä vaikutusta pidemmän päälle oikeastaan näy, mutta lääkäri sanoi että 8vkon jälkeen voidaan varmasti todeta että vaikuttaako, eli tuossa lokakuun lopussa.

  Pari kertaa alkoholia nautinut tämän antibioottikuurin ollessa päällä (pieniä määriä kuitenkin), koska käyttöohjeessa ei mitään mainintaa alkoholin vaikutuksesta, ja mikään ainesosa ei antabus-reaktiota aiheuta. Lääkäriltä en ole siitä kysynyt, mutta kuitenkin sillä tuntuu olevan selvästi huono vaikutus ihoon, oli sitten antibioottikuuri tai tai joku voidekuuri.

  Tästä oricyclinistä seuraava olisi sitten se tehokkain ja raskain vaihtoehto, lääkevalmisteen nimeä en nyt muista, mutta asiaan perehtyneet sen varmasti tietävät. Hoidon ainakana pitää ainakin munuais- ja maksa-arvoja ottaa, ettei mitään pysyviä vaikutuksia jäisi. Tämän mielelläni välttäisin, selvien sivuvaikutusten vuoksi. Mutta jos ei muu auta, niin pakolliselta tämä ainakin tällä hetkellä tuntuu.

  Kaikkia mahdollisia keinoja tämän hoitoon otetaan vastaan. Kuulemma tuo höyry auttaa tähän ainakin jossain muodoissa, ja tänään alotinkin tuon höyrykaapin päivittäisen käyttämisen. Myös veden juonti kuuleman mukaan auttaa puhdistamaan elimistöä tjsp. Terveellinen ruokavalio tietenkin, mutta esimerkiksi suklaan syönnin vaikutusta olen testannut, enkä voi sanoa että mitään eroa olisin huomannut kun pari viikkoa olin syömättä (en syö sitä paljoa kuitenkaan). Multivita tabletti tulee otettua päivässä, eli vitamiineistakaan ei pitäisi olla erityistä puutetta. Onko jotain tiettyjä ruoka - tai ravintovalmisteita, jotka auttavat akneen?

  Kesällä huomasin että iho alkoi parantua itsestään, kun tuli sitä aurinkoa aika paljon otettua/ rannalla aikaa vietettyä. Onko auringolla sitten jotain isompaa vaikutusta ihoon ja mitenhän sen voisi korvata näin talven tullessa? Millainen on sitten ulkoilun vaikutus? Itse en näin talvella erityisemmin mitään urheilua harrasta, joten olisiko esimerkiksi lenkkeily, jonka aloittamista olen jo hetken pohtinut, jotenkin erityisesti iholle hyväksi?

  Ihon pesen kahden päivän välein basiron washilla, lääkärin suosituksesta. Muina pesukertoina (päivittäin, aamuin ja illoin) käytän biothermin acno clean puhidstusvaahtoa.
   
 2. visvalisko

  Rekisteröitynyt:
  03.12.2005
  Viestejä:
  475
  Aurinko kuivattaa ihoa, siitä se johtuu. Jos haluat ihosyöpien ja ryppyjen uhalla samaa efektiä, käy solariumissa.

  Iholle on tärkeintä puhdistus ja kosteutus, ja jos ne ei oo kunnossa, ei se naama siitä parane. Älä myöskään koskettele sitä naamaa likaisilla käsillä. Oot myös kovin nuori, eli kyllä se siitä iän myötä.
   
 3. ..jt..

  Rekisteröitynyt:
  05.08.2009
  Viestejä:
  521
  Taidat tarkoittaa lääkettä nimeltä ROACCUTAN.

  Käsittääkseni se on kuitenkin turvallinen, ellet ole nainen ja raskaana, silloin sitä ei saa käyttää.

  Melko kallis on tosin. Mutta nuo antibiootit ovat aknen hoidossa huonoja, ne lykkäävät ongelmaa mutta eivät paranna sitä pysyvästi, eli heti kun lopetat ne niin tulevat finnitkin takaisin.
   
 4. jiipek

  Rekisteröitynyt:
  23.10.2008
  Viestejä:
  153
  Enempää tekstiä lukematta mene yksityiselle ja pyydä Roaccutan resepti. Neljän kuukauden kuurin jälkeen nassu on ihan eri kunnossa.
   
 5. daesu

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2006
  Viestejä:
  39
  Itsellä oli koko nuoruuden kohtalainen akne, ei ollut mitenkää erityisen paha mutta ei mikään tuntunut auttavan, ihotautilääkärissä kävin ja koitin erilaisia voiteita, mitkä ei mitään auttanut niin sitten lääkäri määräs semmosta lääkettä ku Roaccutan mikä vei kaikki oireet ihan täysin. Suunnilleen viisi vuotta on nyt siitä kun sen kuurin söin ja ei oo mitään takas tullutkaan.
  On vissiin ihan kunnon tavaraa, kuurin aikana piti käydä säännöllisesti ottamassa rasva- ym arvoja :).
  Myös kaverille jolla oli erittäin vaikea akne tää lääke oli ainoa joka auttoi.

  e: hidas, tuli roaccutan jo esille monesti ://
   
 6. yannara

  Rekisteröitynyt:
  28.04.2003
  Viestejä:
  11 469
  Frendillä ollut erittäin paha akne teini-iässä, kasvot + yläkroppa. Söi 1kk ajan kesällä antibiootteja, joiden yhteydessä oli ehdottomasti kielletty juoda alkoholia. Akne hävisi, mutta toki kuopat jäi.
   
 7. vhbs

  Rekisteröitynyt:
  16.03.2004
  Viestejä:
  867
  Muutamalla tutullakin ollut tuo Roaccutan kuuri, osalla useampaankin otteeseen. Kaikilla on kyllä tehonnut mutta tosiaan jotkut joutunut syömään useammankin eikä silti ole kaikki akneoireet 100% kadonneet.

  Ilmeisesti elimistölle/maksalle aika rankka kuuri, alkoholia ei kannata samaan aikaan nauttia ja yleensä ei taideta kovin nuorille tuota määrätäkään?
   
 8. alternative_nickname

  Rekisteröitynyt:
  04.03.2009
  Viestejä:
  168
  Valtio sitten viimeistään kustantaa sun roacuttanis kun inttiin pääset. Taistelutoveri sai vapautusta kaikesta mahdollisesta kun oli kuuri päällä. Itselläni ei kokemusta aknesta ole, mitä nyt finnejä vieläkin toisinaan pulpahtaa, käyttäytyykö aknefinnit samoin tavoin? Eli kivistää, ja niitä voi puristella jne? Ilmeneekö niitä aina karkkipäivän jälkeen?
   
 9. Deus Ex Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  19.09.2004
  Viestejä:
  2 180
  Frendillä paha akne lähti tuolla kuin kuppa töölöstä. Tosin epäilee saaneensa siitä epilepsian, joka puhkesi samaan aikaan. Sen jälkeen Roaccutan käyttöä onkin ilmeisesti rajoitettu, koska se on niin rankka elimistölle. Muutama teini taisi tuohon kuollakin?
   
 10. alternative_nickname

  Rekisteröitynyt:
  04.03.2009
  Viestejä:
  168
  Kuulostaa mahtavalta tropilta :-D
  Finnit vs. mahdollinen sisäelinvaurio, epilepsia ja KUOLEMA.
   
 11. Deus Ex Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  19.09.2004
  Viestejä:
  2 180
  Kunnon aknea ei kyllä oikein voi verrata muutamaan finniin. Pahimmillaan koko naama on täynnä märkivää pizzaa.
   
 12. jaska915

  Rekisteröitynyt:
  13.07.2000
  Viestejä:
  14 320
  No ei liene vaikeaa kuvitella kumpi on teinin mielestä pahempi vaihtoehto?
   
 13. deam

  Rekisteröitynyt:
  22.09.2009
  Viestejä:
  1
  Njoo, vissiin tuo roaccuttan on sitten se mihin pitää alkaa. Synttärit kyllä 7vko:n sisään, ja luonnollisesti kaljoittelemaan silloin. Kuinkahan kauan kestää että vaikutus alkaa näykä, ja mitähän siitä kuurin rikkoutumisesta seuraa, ei kellään sattuis olemaan omakohtaista kokemusta?
   
 14. ..jt..

  Rekisteröitynyt:
  05.08.2009
  Viestejä:
  521
  Suosittelisin kyllä että se kuuri otetaan ihan kokonaan eikä lopeteta kesken. Se maksaa muistaakseni todella paljon ja jos ei tehoa keskeytyksen takia, maksat taas lisää.

  Toiseksi luulenpa ettet kyllä ota kaljaa kovin pian jos tuota käytät, taitaa säilyä elimistössä melko kauan, joku korjatkoon jos olen väärässä.

  Kannattaa varmaan aloittaa se joko synttärien jälkeen tai olla synttärit selvin päin.

  Se myös kuivattaa ihoa tosi paljon eli kannattaa hommata jotain rasvaa, muuten näytät hoidon puolivälissä "haudasta nousseelta" :)
   
 15. Wepez

  Rekisteröitynyt:
  05.06.2002
  Viestejä:
  155
  Itse vedin vastaavan kuurin viime keväällä ja nyt on iho sileä eikä uusia mustapäitä ole näkynyt ainuttakaan :) Kosteusvoiteen kanssa joutui välillä läträämään kun naama kuivui kuin sahara. Mutta oli se kyllä sen arvoista, suosittelen! Kerran taisin käydä noissa maksatesteissä eikä mitään poikkeavaa todettu. Alkoholiakin tuli juotua ihan normaalisti kuurin aikana.
   
 16. S62B50

  Rekisteröitynyt:
  16.06.2009
  Viestejä:
  6 811
  Kyllähän tuo taitaa itsestään kadota, kun ikä lähenee 25v. Lääkkeet saattaa toisilla toimia hyvin, mutta toisilla vain sen ajan mitä niitä käyttää. Kyllä täältäkin löytyi tuota pizzanaamaa, mutta katosi itsestään, kun ikää rupes karttumaan yli 20
   
 17. pakettimuro

  Rekisteröitynyt:
  18.11.2008
  Viestejä:
  76
  Eikös tytöt tykkää kun on vähän rosoinen nassu? Kuulemma kiiltokuvapojat eivät ole kuuminta valttia. :smoke:
   
 18. deam

  Rekisteröitynyt:
  22.09.2009
  Viestejä:
  1
  Njoo, näin oletinkin. Kuinkahan kauan se kuuri kestää, kun ei sitä nyt oikeen synttäreiden jälkeenkään voi ottaa, kun on se uusivuosi ja "talvisesonki" edessä.. ja tuollasta oikeaa kosteusrasvaa löytyy joo, on näiden muiden hoitojen ansiosta kuivannut tämä iho paljon.
   
 19. Jomerson

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2008
  Viestejä:
  3
  Roaccutanin näkyvään vaikutukseen voi mennä 2-4 kuukautta, riippuen siitä kuinka paha akne on. Itseasiassa naama näyttää kuurin alussa vieläkin pahemmalta kuin ennen kuuria. Itse en jossain vaiheessa edes uskaltanut kunnolla hymyillä, kun tuntui että aina jossain paukahti finni auki =DD
  Mutta tulokset taitavat olla pääosin hyviä, harva enää aknesta sen jälkeen kärsii. Kärsivällisyyttä vaan!!!

  Ps. ja sen alkoholin kanssa läträäminen kannattaa sitten tosiaan jättää vähemmälle.

  Niin ja se Oricyclin on sama kuin Roaccutan, halvempi versio vain.
   
 20. Janis_Petke

  Rekisteröitynyt:
  07.02.2003
  Viestejä:
  187
  Jotain aknen tapaista oli täälläkin. Kaikenlaista siihen tuli kokeiltua Clearasilista alkaen. Lääkäriltä sain kans jotain haisevaa väritöntä tököttiä, joka kuivasi naamaa. Tärkeintä on kasvojen pesu vedellä ainakin 3xpäivä ja kesällä sopivasti aurinkoa. Mikä muuten bmi:si ja syötkö rasvaista ruokaa? Sillä oli ainakin täällä iso merkitys. Muutama pala suklaata tai oltermannia, niin johan kukki naama monta päivää. Painoakin oli hieman ylimääräistä.
  Siinä joku 23v-24v iässä loppui kuin seinään. Niin varmaan sielläkin jos muutaman vuoden jaksat.
   
 21. Deus Ex Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  19.09.2004
  Viestejä:
  2 180
  Jeps synttäreitä ehtii kyllä viettämään myöhemminkin. Turha ottaa riskiä, että maksa lasahtaa.
   
 22. Asd

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2002
  Viestejä:
  69
  Deam!

  Itselläni oli nuorempana aivan sama potilaskertomus. Kokeilin voiteita ja söin monta kuuria antipiootteja. Kummastakaan en saanut pysyvää apua ongelmaani. Antipiooteista oli vaan haittaa, koska ainakin minulla tuli vatsaoireita. Mahdollisesti monen kuurin syöminen on syynä myös nykyisiin vatsaoireisini, mut tää on vaan mutua.

  Söin Roacutta kuurin ja sen jälkeen akne hävisi. Minulla oli muistaakseni suht pieni kerta-annos kuurissa jakuuri kestikin suht pitkään. Mutta tulokset olivat hyvät. Kuurihan pitää syödä näin talvella, koska silloin et altistu auringonvalolle. Auringonvalon välttämistä suosittelen. Itse söin kuurin suht keväällä ja seuraavana kesänä kirmasin himona jalkapallon perässä, ja tuntuu että minulle on jäänyt hiukan punoittava iho. Ja palan nykyään tosi herkästi. Mutta, nämäkin saattavat toki olla kovinkin yksilöllisiä oireita. Mutta nyt sinua on valistettu.

  Eli ole varovainen auringon kanssa sitten ensi kesänä ja sitä seuraava jne.... Enkä tarkoita, ettet saa olla auringossa. Muistat vaan, että totutat ihoa pikkuhiljaa aurinkoon aina kevään koittaessa.

  Kävin muuten ennen kuuria ihotautilääkärillä. Hän totesi, että akne häviää 25 ikävuoden jälkeen. Nyt kun olen 25, niin täytyy todeta, että ihoni on parhaimmillaan. Että jos maltat, niin voit toki odottaa. Minä en malttanut. Mutta jos olisin tiennyt mahdolliset sivuoireet, niin olisin kyllä jaksanut odottaa, ehkä.

  Jaksamista sinulle. Toivottavasti saat aknen kuriin. Tiedän, että se on inhottava vaiva ja se todellakin vaikuttaa sosiaalisiin kontakteihin, vaikkei todellakaan tarvitsisi olla näin, mutta ihmismieli on heikko.
   
 23. deam

  Rekisteröitynyt:
  22.09.2009
  Viestejä:
  1
  BMI on 18 ja syön suht. terveellisesti, en mitään erityisen rasvaista ruokaa jne. Tuosta suklaan syömisestä en ole huomannut ainakaan 2 viikon syömisen/syömättömyyden välillä mitään eroa ihossa.
  Tulevaisuudessahan tämä pieni itsetunto-ongelmakin varmasti häviäisi, mutta nyt vain tuntuu että pitäisi saada tämä akne hoidettua pois.

  Ja miten se 3x pesu, millä pesen? Saippuat ja vaahdot jne ainakin kuivattavat liikaa omasta kokemuksestani, joten vedellä? Vai onko joku tietty aine, joka ei kuivata läheskään samoissa määrin?
   
 24. deam

  Rekisteröitynyt:
  22.09.2009
  Viestejä:
  1
  Kiitos kattavasta vastauksesta. Itsekin olen ties kuinka moneen kertaan pohtinut nuita eri hoitokeinojen ongelmia ja mahdollisia sivuvaikutuksia. Lääkäri sanoi vielä että tuosta roacutta:sta saattaa myös pimeänäkö heikentyä pysyvästi. Joten enköhän näillä rohkaisupuheilla/neuvoilla nyt koita aluksi tätä kuuria loppuun, ja sitten synttäreiden jälkeen/vuoden vaihteen jälkeen tuota roacuttaa tarpeen mukaan testaa. Niin se jälkeenpäin tietenkin voi tuntua hieman typerältä valinnalta, "vain" muutaman vuoden takia, mutta tällä hetkellä tuo tuntuu tosiaankin niin isolta ja ylitsepääsemättömältä asialta, että erittäin vaikea on itseään "puhua pois" tuosta.

  Myös nuita muita yleisiä ihonhoito-vinkkejä kaipailisin. Jos jotenkin saisi tuon roacutta kuurin vältettyä.
   
 25. Speissi

  Rekisteröitynyt:
  21.09.2002
  Viestejä:
  11
  Ehdottomasti Roaccuttan. Ite söin n. alle vuoden kuurin 14-15 vuotiaana eikä jäänyt kun arvet (olin siis ihan kunnolla pizzanaama). Kallis taisi tosin olla. Ei muuta kun esim. Diacoriin spesialistin puheille.
   

Jaa tämä sivu