Apple iPad 2

Viestiketju alueella 'TaskuMuro: Älypuhelimet ja taulutietokoneet' , aloittaja jjx, 15.01.2011.

 1. ojisama

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2006
  Viestejä:
  3 538
  Eh. Aika vittumainen laite hankkia lahjaksi. Onneksi ylipäätään kokeilin laittaa tuon päälle, kun alkaa valittamaan iTunesista.

  Ajattelin, että ehkä tuo ei tykkää mennä Wlaniin, mutta 3G:n yli toimisi. Sim-aukkoon ei pääse käsiksi repimättä about kaikkia muoveja pois. SIM-kortin laittamisen jälkeen tuo sanoo, että aktivoi laite syöttämällä sopiva auki oleva sim (tjsp, en muista tarkkaa sanamuotoa). Mikä kuulosti hetken aikaa lupaavalta. Napista avaa sai syöttää pin-koodin. Jonka jälkeen valitti uudestaan iTunesista.

  Noh. Hyvä, etten vienyt tuota muoveissa. Toivon mukaan saan tuon auki ja päivitykset asennettua. Toistaiseksi vähän harmittaa, etten tarttunut siihen iPad2 tarjoukseen jossa olisi säästänyt pari sataa ostamalla iPad ykkösen (hienoa markkinointia). Noh, onnekseni en tuota yksin osta.

  En myöskään hommannut tuohon kalvoa, kun SMB sanoi, että ne huonoja. Toivon mukaan oikea ratkaisu.

  edit: ja itunesin asennus vaatii restartin...
   
 2. ojisama

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2006
  Viestejä:
  3 538
  Hei. Osaako tuo näyttää ja lähettää tekstiviestejä ja puheluita? Eli voinko antaa tuon laitteen SIM-kortin puhelinnumeron tuohon rekisteröintiin?

  edit:
  Tässä odotellessa voisi valittaa suomenkielisestä kaavakkeesta. Olisi kiva, jos tuo kertoisi haluaako se suuntanumeron (tai kuten se on suomennettu "Area Code":n) kansainvälisessä muodossa vai ei.

  edit2:
  Jos Googleen on uskominen, niin ilmeisestikkään ei. Tarvitaanko tuota numeroa johonkin? Etenkin asennuksen yhteydessä? Voiko sen vaihtaa jostain helposti myöhemmin?

  edit3:
  Noh. Laitoin oman numeron. +35850 ei kelvannut, vaan "Arvon puhelinnumeron suuntanumero pitää olla 3-numeroinen luku". (Mikä myöskin tuntuu hieman hassulta oletukselta).

  edit4:
  Jei. Neljännellä "Submit"-napin painalluksella tuo meni eteenpäin. Nyt voin valita "Kumoa" tai "Agree" hienosti lokalisoidusta asennuksesta.

  edit5:
  Tuo ei näemmä hyväksy pitkääkään salasanaa jossa merkkejä ja numeroita. "Antamasi salasana ei kelpaa. Tarkista salasanavaatimukset ja yritä uudelleen." Bonusta tietysti olisi, jos tuossa olisi ne salasanavaatimukset kerrottuna tai linkki niihin. ...heh, menemällä kenttään ne sai näkyviin.

  edit6:
  Selvitin noita tietoja tuohon, ja siinä meni hetki:
  "Istunnon aikakatkaisu - Your session has timed out. Try again." Ja napissa lukee "Valmis". Tätä painamalla tuo meni nyt "Ota iPad käyttöön ruutuun". Missähän tilassa tuo nyt mahtaa olla...

  edit7:
  "Matkapuhelindataverkkoa ei voitu aktivoida - Et ole tilannut matkapuhelindatapalvelua". Saunalahteen tuo kyllä on yhdistänyt. Luulisi, että tuossa datakin on käytössä.

  edit8: APN:n käsin täyttämällä alkoi toimimaan. Ei tokikaan heti, mutta käyttämällä laitteen pois päältä. Lisäksi Data roamingin pitää olla päällä. Noh, opinpahan, että joku iLaitteen omistaja valehteli väittäessään, että tuon roamingin pitää olla päällä vain Nokian laitteissa Saunalahdella.

  edit9: "Ladattaessa ohjelmistoa iPadille ... tapahtui virhe. Verkkoyhteysaika loppui." jjjaaa lataus alkoi alusta.

  edit10: "safari - mail - kuvat - ipod - videot - kamera - game center - asetukset" hienosti lokalisoitu toi padiki.

  edit11: ja taas latauksessa virhe. Aikasemmin päivällä ei Steamilla ollut mitään ongelmia, ja Firefoxkin sai iTunesin ihan kiltisti ladattua. Ja tuossa padissa ei kai ennen tuota versiota ole OTA-päivityksiin mahdollisuutta?

  edit12: käsi lepäsi hetken tuossa päällä läppärillä googlaillessani --> kaikki ikonit alko heilumaan, ja ainoastaan niiden koko kasvaa, kun niitä koittaa painaa / klikata. wtf. Menunapista pari kertaa klikatessa palautu.

  edit13: Tuota ei ilmeisesti pysty mitenkään pakottamaan lataamaan itseään täyteen? Lukee vain ei lataa ja osittain tyhjä akun ikoni. Noh, kai saan tuon täytenä annettua, jos tuo vaikka päivityksen yhteydessä käyttäisi sen verran virtaa, että alkaisi lataamaan. hmm. heh, kello on "0.36", on siinä hieno lokalisointi.

  edit14: Jei. Lataus läpi. Tosin kirjoittelin skypessä ja joku ruutu hyppäs samalla ruudulle, ja katosi samantien välilyöntiin. Alkoi valmistelemaan palautukseen, toivottavasti hyvä merkki. Päivitys kyllä kuulostaisi paremmalta.

  edit15: Asennuksen jälkeen lukee iTunesissa "Tähän iPhoneen asetettu SIM-kortti on PIN-lukittu. Asenna uusi iTunes-versio ja yhdistä iPhone uudelleen." Mitä vittua?

  iPadissa lukee: "SIM-kortti lukittu. Aktivoi iPad syöttämällä sopiva SIM ilman PIN-lukitusta." Jepjep. Ja sitten Avaa-nappi. Jota painamalla pääsee syöttämään pinin. Mikä tuolla oikein on, kun se vierastaa PIN-koodia?

  edit16: Otin iPadin irti, laitoin takaisin koneeseen kiinni. Ensin siinä oli omenalogo ja latauspalkki, latauspalkki katosi, meni hetki, ruutu meni mustaksi, ja nyt palaa pelkkä omenalogo, eikä mitään tapahdu.

  edit17: Nyt välähti ruutu missä luki welcome, tervetuloa, etc, about sekunnin ajan. sitten taas musta ruutu ja omenalogo. iTunesissa ei näy mitään viitteitä laitteesta.

  edit18: heh. parin minuutin välein vilahtaa "valitaan kieltä".
   
  Viimeksi muokattu: 23.12.2011
 3. ojisama

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2006
  Viestejä:
  3 538
  Miten tuosta saa virran pois? kymmenen sekunttia virtanapin pohjassa pitämistä ei tee mitään.

  edit: Nyt tuo vihdoin hyväksyi tuon iPadin iTunesiin taas. Haluaa, että tuo rekisteröidään. Itse padi kyllä välkkyy samalla tavalla kuin aikaisemminkin.

  edit2: Mitenköhän tuon luottokortin antamisen nyt oikein saa skipattua? Yritin jättää tyhjäksi, mutta ei kelvannut. Click and buy vaikuttaa lupaavalta, kun siinä ei voi täyttää mitään. Tosin se valittuna sama virheilmoitus jää näkyviin. Vähän kyllä epäilyttää ClickAndBuy accountin validointi.

  Vaihtoehtoina Back, Kumoa, Jatka. Pelkään, että kumoa peruuttaa koko tilin tekemisen, koska se oli vaihtoehtona myös noissa sopimuksissa.

  edit3: Ei VMP. Creating an iTunes App Store account without a credit card - eli koko paskalle peruutus, etsimään ilmainen appi, ja silloin ja ilmeisesti vain silloin, pystyy tekemään accountin ilman credit cardia. Oletan, että tuo pitää paikkansa, enkä ala yrittämään tuota click and buyta.

  edit4: noh, tulipahan testattua. Kumoa tosiaan peruuttaa koko accountin tekemisen ilman mitään varmistuksia.

  edit5: noniin, nyt on accountti ilman cc:tä. Ja laitoin palauttamaan softaa uusiksi. Arvelen, että edellisellä kerralla, kun tuo alkoi sekoilemaan iPhonesta, niin koitin mennä yhden pykälän verran eteenpäin iPadin omaa asetusten laittoa (mikä on sinänsä hassua, kun iTunes sanoi palauttaneensa asetukset), ja iPad sitten sekosi iTunesin yhteydenotosta. Uudella onnella uudestaan...

  edit6: Hmm. taas tuo "Tähän iPhoneen asetettu SIM-kortti on PIN-lukittu. Asenna uusi iTunes-versio ja yhdistä iPhone uudelleen." Hieman haastavaa, kun tuo on uusin iTunes ja laitekkaan ei ole iPhone. Pin koodin syöttämisen jälkeen, kun tuon irrotti ja laittoi takaisin, mikä ilmeisesti vastaa iTunesin asentamista, tuo antaa valita palauta varmuuskopio. Toivottavasti sen uskaltaa laittaa ilman SIM-kortin poistoa...

  edit7: Tervetuloa uuteen iPadiin. Menisiköhän vihdoin. Ja menikin näemmä. Mutta aika hienosti palautettu, kun taustakuvat, jotka olivat tuon 3G:n lisäksi ainoat muutokset eivät palautuneet.

  edit8: No, eipä palautunu nettiasetuksetkaan.

  edit9: Asetuksissa on päällä "Jaettu näppäimistö". Näppäimistö ei kuitenkaan ole jaettu, mistä sen saa päälle? Olettaen, että tuo nyt tarkoittaa sitä mitä oletan sen tarkoittavan, mitään helppejähän tuossa ei näytä olevan. Samoin, mistä saa tuon näyttämään näppäimistössä pienet ja isot kirjaimet, tuon shiftin maalaus on vähän huono, kun jää helposti käsien alle.
   
  Viimeksi muokattu: 23.12.2011
 4. TheThh

  Rekisteröitynyt:
  10.02.2011
  Viestejä:
  6 511
  Niin mikset vaan voinu lyödä konetta kiinni iTunesiin ja antaa Visan numeroo...? Tällä tavalla kestää ehkä 3min+päivitykset kun iPad on käyttövalmis :D
   
 5. ojisama

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2006
  Viestejä:
  3 538
  Kuten sanoin, niin tuo tulee lahjaksi. Jos ainut tapa luoda tili ilman luottokorttia on tuollainen mikä on, niin mitä takeita minulla on siitä, että luottokortin numeron voi poistaa sieltä? Voihan se olla mahdollista, mutta ei tuo Applen luottokorttipakko juuri luottamusta herättänyt.

  Lisäksi tuo accountti oli vain hidaste. Ongelmia tuolla asennuksella näytti olevan SIM-kortin kanssa, jonka 'lukossa' oleminen mahdollistaa asennuksen menemisen epäsynkkaan.
   
 6. TheThh

  Rekisteröitynyt:
  10.02.2011
  Viestejä:
  6 511
  No mehän ei silti kai asuta Keniassa? Eiköhän ne poista sun luottokortin tiedot kun käsket niitä..
   
 7. ojisama

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2006
  Viestejä:
  3 538
  Joo-o. Mutta jos Keniassa lahjan saajalle ei aseteta tehtäviä, niin enkö voisi pyrkiä samaan? 'Tässä saat lahjan, mutta ennenkuin ostat mitään vahingossa mun luottokortilla kaiva omasi esiin ja vaihda tuonne.' Eikä tuota tietysti mitenkään auta se, että tiedän, ettei vastaanottajalla ole luottokortteja sairaalassa mukana.

  Pieniä vaikeuksia nyt kyllä nähdä, että miksi en saisi a) haluta luoda luottokortitonta tunnusta b) kokea, että ylimääräinen vaikeutus luottokortittoman tunnuksen tekemiseen on kyseenalaista
  [*] c) haluta antaa tuo laite valmiina käyttöön. Mutta anteeksi pyhän lehmän puolesta. Niitä kyllä varmaan enemmän Intiassa, Keniasta en niin tiedä.

  [* Tämä, koska ilmeisesti käyttämäni aika tuon tekemiseen oli turhaa, koska Kenia]
   
 8. Scotch

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2011
  Viestejä:
  624
  Miksi laite piti etukäteen aktivoida ja luoda käyttäjälle joku random tunnus? Eikö lahjansaaja olisi itse voinut avata pakettia jne.?
   
 9. Radium

  Rekisteröitynyt:
  07.09.2001
  Viestejä:
  1 156
  Kylläpäs on ollut hankalaa :)

  En jaksa kommentoida kuin tuota yhtä kohtaa, eli iPadi ei lataudu tietokoneen usbin kautta näytön ollessa päällä (ei riitä lataustehot kuin joissain koneissa). Kyllä tuo kellonaika Suomessa merkitään ihan noin pisteellä :)
   
 10. Hopeapaa

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2005
  Viestejä:
  536
  Mitäs te näillä enimmäkseen teette?

  Itse uutena "padawanina" olen toistaiseksi tyytynyt soffasurffailuun, angry birdsin pelailuun ja karttojen zoomailuun.

  Jotain speciaalivinkkejä?
   
 11. Jke

  Rekisteröitynyt:
  21.09.2002
  Viestejä:
  469
  ^ Luen. Sarjakuvia, kirjoja, lehtiä ja yms. Tuota se käyttö itsellä on pääasiassa. Loistava vekotin tuohon
   
 12. hawkeye

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2009
  Viestejä:
  103
  Ostatko kirjat siihen jostain iBooks yms? Vai koneelta siirrät jotain pdf kirjoja?
   
 13. Limonadi

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2004
  Viestejä:
  559
  Jos iPad 3 tulee helmikuussa huhujen mukaan niin mitä luulette koska kakkosen hinta laskee? Kuumottaisi kovasti hommata tuo, mutta 800e 64Gb mallista tuntuu vähän turhan kovalta hinnalta ei-massimiehelle.
   
 14. InsaneFinn

  Rekisteröitynyt:
  02.08.2004
  Viestejä:
  3 045
  Ei nyt ainakaan mitään mullistavia hinnanpudotuksia kannata Applelta odottaa. Taitaa olla maksimissaan satasen luokkaa, mitä hinta saattaa pudota.
   
 15. Zepi

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2000
  Viestejä:
  9 953
  Ipad2:sen myynti todennäköisimmin loppuu kokonaan kun ipad3:nen julkaistaan. Tai itse ainakin uskoisin näin.

  Käytettynä noiden hinnat tippuvat sitten jonkin verran. 32GB malli riittää kyllä pitkälle, paitsi tietty jos pitää arkistoida niitä kokonaisia leffoja / sarjoja pädille.
   
 16. InsaneFinn

  Rekisteröitynyt:
  02.08.2004
  Viestejä:
  3 045
  Myydäänhän vieläkin iPad1:ä, joten tuskin iPad2:n myynti loppuu ipad3:n myötä. Ei kai ne nyt kuitenkaan rupea varastoimaan mihinkään iPad2:ia vain sen takia, että uutta mallia tulee tilalle.

  Mitä ruohon tilaan tulee, niin itselläni on aika tuskaista jo tuon 32GB:n kanssa ja tämä johtuu yksinomaan peleistä, mitä on tullut ladattua ja jotkut pelit huitelee gigan tuntumassa.
   
 17. Zepi

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2000
  Viestejä:
  9 953
  Ipad1:stä myydään vain niillä onnettomilla jälleenmyyjillä, joilla on jotain jämäeriä jäänyt hyllyyn kun ipad2 on julkaistu. Ykköspädin valmistus on loppunut aikapäiviä sitten.

  Toki kakkospädistäkin tuollaisia ilmestyy jostain, mutta myynnissä olemiseksi lasken kyllä itse sen, että myykö Apple sitä vai ei. Ipad1:stä ei ole myyty aikoihin apple-storessa.
   
 18. hsalonen

  Rekisteröitynyt:
  15.08.2009
  Viestejä:
  9 585
  En edes yritä trollata, mutta halvimmalla iPad2:n saa Hopeisen Omenan myyntipalstalla (tai muiden tosiuskovaisten) uuden julkaisun yhteydessä - tosin käytettynä.
   
 19. suomalainen_mies

  Rekisteröitynyt:
  03.01.2009
  Viestejä:
  767
 20. Zepi

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2000
  Viestejä:
  9 953
  MikroPC ei huomioi ALV:ia. Käytännössä siis 279 tai 289e. Jos tuo pitäisi paikkansa 16GB wifi halpismallille.

  Mikä olisi ehkä teoriassa mahdollista jopa...
   
 21. Scotch

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2011
  Viestejä:
  624
  Pitää myös huomioida, että voivat tiputtaa muistin 8GB.
   
 22. Hopeapaa

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2005
  Viestejä:
  536
  Millä nopeudella teillä pelaa iPad2:n netti? Itsellä ei mene millään yli 20Mbps vaikka on n-sarjan wlan ja 200Mbps kaapeliliittymä...
   
 23. akir0

  Rekisteröitynyt:
  12.02.2000
  Viestejä:
  1 108
  Millä ohjelmalla oot nopeutta testannut?
   
 24. Hopeapaa

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2005
  Viestejä:
  536
  Speed Test.netin iPhone appletilla. Enimmäkseen jotain 15-18 Mbps antaa...
   
 25. Zepi

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2000
  Viestejä:
  9 953
  Minkälaisia nopeuksia muiden laitteiden speedtestit näyttävät?

  Entä saako dataa siirtymään nopeammin omasta sisäverkosta ipadiin?

  Mobiililaitteiden wifien nopeudet nousevat maksimissaan n.36mbittiin, jonka jälkeen yleisesti käytetty väyläratkaisu CPU -> wifi-piiri välillä rajoittaa menoa.
   

Jaa tämä sivu