Apple edelleen myrkyllisin

Viestiketju alueella 'Tietotekniikkauutisia maailmalta' , aloittaja temexi, 05.04.2007.

 1. Whig Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  6 125
  Löytääkö joku jotain oikeata vikaa itse raportista?
  Vikaa, kun tuntuu löytyvän vain raportin tekijästä tai lopputuloksesta.
  [signature][ Homeiset sivut | myydään kamaa | kuvia halvoilla zoomeilla: pBase | Valokuvia ][/signature]
   
 2. Belgarion

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2000
  Viestejä:
  1 915
  Sotii vahvasti Applen pyrkimää imagoa vasten nämä tulokset. No... Lenovolla ei kauaa mennyt nousussa. Ehkä ne Applen pojat järjistyy jossain vaiheessa. Kun katsoo noita ipodeja tms. (ainakin noissa halvoissa malleissa. Kalleimmat ei kiinnosta.) niin huomaa kyllä että ei niissä ole mitään pitkäikäisyyttä ajateltu. Joihinkin värkkeihin ei edes akkua saa uusittua...
  [signature]P4 (NW) 3000MHz(800), ABIT IC7-MAX3 (i875P), 2GB KHX(PC3200), Hercules Radeon 9700pro, 1.04TB HD, Terratec Aureon Space, VS VP201b 20" TFT[/signature]
   
 3. Whig Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  6 125
  Ei niissä kalliimmissa iPodeissa asiat sen paremmin/pahemmin ole.
  Itselläni ipod mini ja 80Gb iPod ja IMHO ihan yhtä helppoa/vaikeata niihin on vaihtaa akku...
  Molempiin käsittääkseni löytyy netistä akkuja joita voi niihin vaihtaa mutta kumpikaan (halvempiin/kalliimpiin) ei sitä saa vaihdettua mitenkään fiksusti.  [signature][ Homeiset sivut | myydään kamaa | kuvia halvoilla zoomeilla: pBase | Valokuvia ][/signature]
   
 4. Geefabio

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2003
  Viestejä:
  19 323
  Enkö minä tuossa juuri yläpuolella kirjoitellut kritiikkiä...

  Yritys voi tehdä identtisiä tuotteita ja identtisillä myrkyillä, mutta jos toinen ilmoittaa julkisesti asiasta se on parempi juttu. Jos yritys antaa tiedon, millon aikoo jättää aineita pois se pärjää paremmin jne. Vaikka absoluuttinen kuormitus luonnolle olisi täysin identtinen.[signature]"We used to dream about this stuff. Now, we get to build it. It's pretty neat." - Jobs[/signature]
   
 5. Spoeghe

  Rekisteröitynyt:
  25.04.2001
  Viestejä:
  641
  Ainakin jollain tasolla ois syytä luovuttaa, jää muuten kauppa EU:ssa pieneksi lainsäädännön takia (WEEE/RoHS). Jos ei firmaa materiaalitekniikka kiinnosta sen vertaa että sais ituhipeistäkin asiakkaita niin... (joo, aamutrolli, jättäkää ottamatta kantaa)

  [signature]liian pitkä signature t: sampsa

  mutta siinä oli sanomaa t: Spoeghelioum[/signature]
   
 6. Geefabio

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2003
  Viestejä:
  19 323
  Apple (ja moni muu firma) toki täyttää kaikki ROHS jne vaatimukset ja luonnollisesti pelaa niillä säännöillä. Tästähän ei varsinaisesti ollut kyse. Kyse oli siitä, että Greenpeacen mielestä yritystä on syytä rankaista jos se ei esitä tarkkoja tietoja julkisesti (kaikkien nähtäväksi). Linkittämäni sivu ei täytä näitä vaatimuksia. Sama juttu noiden timeline-miinuksien kanssa. Moni firma ei ole kommentoinut asiaa ja pisteet lähtee. Jos taas sanottaisiin ympäripyöreästi, että "muutamassa vuodessa" niin firma olisikin luontoystävällisempi.[signature]"We used to dream about this stuff. Now, we get to build it. It's pretty neat." - Jobs[/signature]
   
 7. Spoeghe

  Rekisteröitynyt:
  25.04.2001
  Viestejä:
  641
  Eikse ny näin vaalien tietämillä olis hip ja trend ym luvata turhia? Jos firmalla on ympäristöpolitiikka laadittuna, niin pari tradenomia kesäksi töihin vääntään .ppt:t ja .pdf:t ja homma ois jeti. Eihän yritystä rankaista julkaisemattomista tiedoista, se vaan ei saa pisteitä julkistetuista, kuten pisteytyksestä näkee. Ei siellä miinuksia jaeta, Bad=0 ja Good=+3.
  [signature]liian pitkä signature t: sampsa

  mutta siinä oli sanomaa t: Spoeghelioum[/signature]
   
 8. dropadrop

  Rekisteröitynyt:
  18.01.2002
  Viestejä:
  2 212
  Apple on näköjään laittanut aiheeseen liittyvän tiedoitteen jossa he sanovat olevansa vihreämpi kuin muut korkeammalle arvostetut merkit tuolla listalla (eli lista koottaan lupausten yms perusteella).

  http://www.apple.com/hotnews/agreenerapple/

  edit:

  http://www.greenpeace.org/international/news/tasty-apple-news-020507
   
 9. mäsä-79

  Rekisteröitynyt:
  25.10.2005
  Viestejä:
  879
  Jos Applen tuotteet olisivat niin "myrkyllisiä" kuin Greenpeace väittää, niin ei niitä myytäisi EU:ssa ollenkaan.

  Tuo Greenpeacen hihhulointi on lievästi sanottuna lapsellista.
  [signature]http://live.xbox.com/fi-FI/profile/masamania.card[/signature]
   
 10. jakuis

  Rekisteröitynyt:
  03.03.2004
  Viestejä:
  294
  Ei jumalauta tuota Greenpeacen "uutista". Antavat kahdessa ensimmäisessä kappaleessa ymmärtää, että saivat Applen muuttumaan vihreämmäksi ja lainaavat Jobsin lausetta, joka liittyy ihan muuhun asiaan kuin tuohon vihreyteen. Siis tuo "Today we're changing our policy".

  Applen sivuilla kappale menee näin: "It is generally not Apple?s policy to trumpet our plans for the future; we tend to talk about the things we have just accomplished. Unfortunately this policy has left our customers, shareholders, employees and the industry in the dark about Apple?s desires and plans to become greener. Our stakeholders deserve and expect more from us, and they?re right to do so. They want us to be a leader in this area, just as we are in the other areas of our business. So today we?re changing our policy."

  Apple siis alkaa julkistamaan tulevaisuudensuunnitelmiaan avoimemmin. Ei muuta.

  EDIT: Nimimerkki Khaed Slashdotissa tiivisti koko keskustelun ytimekkäästi:
  Greenpeace: Apple won't tell us how they're helping the environment, so we'll bitch about them.
  Jobs: We don't usually tell what we're doing because we do, not say. However, we'll change that policy and tell you.
  Greenpeace: Haha ownt! They changed their environmental policies.[signature]Kynämiestä Ei Kiinnosta(TM)
  Muro2 - Kakkonen on ykkönen![/signature]
   
 11. temexi

  Rekisteröitynyt:
  19.08.2002
  Viestejä:
  6 401
  Niin, ja tämä taas on suoraa seurausta Greenpeacen artikkelista.

  [signature]- I guess if you buy a Xbox 360 instead of a PS3, then you're on the side of cancer. Shame.
  - PS3 is a Godsend.[/signature]
   
 12. pulssi

  Rekisteröitynyt:
  16.06.2004
  Viestejä:
  800
  Tästä Greenpeace Applea arvostelikin, ei muuta. Eikä GP väitä saaneensa muutoksia aikaan, "And to all the Apple fans who have contributed their thoughts and blogs and creativity to this campaign, reach over your shoulder and pat yourself on the back."

  Voisi tietenkin kysyä, onko Applella oikeasti ollut nämä uudet suunnitelmansa miten pitkään, mutta silläpä ei ole väliä, nyt on. Firmahan saa jopa kehuja GP:ltä nyt. Saapa nähdä miten sijoitus muuttuu ensi kuun listalla.

  Itseäni kummastuttaa tämä vihamielisyys ympäristöjärjestöjä kohtaan. Jos joku voi näistä tutkimustuloksista osoittaa valheita tai vääristelyä perusteluiksi, kirjottakaa tänne vaan.
  [signature].sykähdä.[/signature]
   
 13. jakuis

  Rekisteröitynyt:
  03.03.2004
  Viestejä:
  294
  Niin varmasti onkin. En väittänyt, ettei olisi. Kyseenalaistin tuossa sitä, että GP antaa ymmärtää Applen muuttuneen vihreämmäksi ja vielä lainaa Applen julkaisusta kohtaa, jossa ei tuosta vihreydestä puhuta. Ainoastaan Applen tavoista puhua tekemisistään.
  [signature]Kynämiestä Ei Kiinnosta(TM)
  Muro2 - Kakkonen on ykkönen![/signature]
   
 14. jakuis

  Rekisteröitynyt:
  03.03.2004
  Viestejä:
  294
  Greenpeace arvostelee Applea omilla sivuillaan näin: "So why do Macs, iPods, iBooks and the rest of their product range contain hazardous substances that other companies have abandoned? A cutting edge company shouldn't be cutting lives short by exposing children in China and India to dangerous chemicals."

  Apple julkaisi vastineessaan, että noista kemikaaleista luopumisessa ollaan jo pidemmällä kuin muissa yrityksissä. Sitä, kuinka totta tuo on, en tietenkään voi tietää. Joka tapauksessa, GP:n alkuperäinen kritiikki tuli ihan jostain muusta kuin tiedottamispolitiikasta. Senkin puoleen tuo lainauksen ottaminen irti yhteydestään on arveluttavaa.

  Applehan sen juuri tuossa vastineessaan tekee. Kummankaan osapuolen "faktoja" en tietenkään minä voi tältä istumalta kumota kun en parempaakaan tiedä, mutta ainakin tiedotuksissaan GP on tehnyt itsestään pellen. Siihen puutuin alkuperäisessä postissani.
  [signature]Kynämiestä Ei Kiinnosta(TM)
  Muro2 - Kakkonen on ykkönen![/signature]
   
 15. dropadrop

  Rekisteröitynyt:
  18.01.2002
  Viestejä:
  2 212
  Eiköhän tiedoite pidä paikkaansa, jos ei niin kilpailijat pystyisivät todenäköisesti selvittämään asian helposti ja mustamaalaamaan.

  Vaikka se Greenpeacen tapa toteuttaa listaus onkin aika kusinen, niin on siinä hyväkin puolensa. Kun yritys on kertonut suunnitelmistaan luopua haitallisten aineiden käytöstä, on sen jälkeen paljon vaikeampi lykätä aikeita. Jos esim. Apple ei olisi kertonut yrittävänsä lopettaa aineen X käytön vuonna 2008, kynnys päättää säästää jatkamalla sen käyttöä olisi paljon matalampi.
   

Jaa tämä sivu