Anita Sarkeesianin kickstarterkeräys plus GAMERGATE

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Echi, 15.09.2012.

 1. ANITA HIRVOSEN HELEÄ LAULUÄÄNI

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2008
  Viestejä:
  243
  Varmasti nuo kaikki sotapelit mitä tuossa pinossa on tarjoavat tosi hyvää matskua tuon "tutkimukseen".
   
 2. Marbelou

  Rekisteröitynyt:
  04.12.2008
  Viestejä:
  180
  Anita on oikeasti köyhä gamer, joka keksi keinon kusettaa nettiritareita maksamaan hänen peliharrastuksensa.
   
 3. Echi

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2008
  Viestejä:
  1 643
  Voihan niissä esiintyä naishahmoja sivuhahmoissa. Luulen, että niistä löytyvää maskuliinista diskurssia voidaan käyttää myös hyväksi lähdemateriaalina. Tosin odotan innolla, miten Sarkeesian hyödyntää esim. Starcraftin kaltaista strategiapeliä. Tuossa on vähän isompi kuva, jossa noista pelien nimistä saa vähän paremmin selvää.


  [​IMG]
   
 4. TlTTELINTUURE Banned

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2009
  Viestejä:
  1 264
  Jos meinaa noihin kaikkiin perehtyä niin vierähtää kyllä tunti jos toinenkin. Suomi-laatua myös mukana! (Remedyn Alan Wake)
   
 5. ANITA HIRVOSEN HELEÄ LAULUÄÄNI

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2008
  Viestejä:
  243
  Vihaan ihan helvetisti tuota naista kun ei ole laittanut aakkosjärjestykseen noita pelejä.
   
 6. poroseksuaali

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2009
  Viestejä:
  1 637
  En ymmärrä tämän koko homman pointtia.

  "Anita Sarkeesian on siis pop-kulttuuria tutkiva feministi, joka väitti miltei kaikkien pelien sisältävän yksipuolisen ja seksistisen naiskuvan"

  Okei, hän väittää näin. Onko tämä "tutkimus" mitä hän tekee nyt sitten luokiteltavissa puolueettomaksi tutkimukseksi?

  Kyseessä ei ole tutkimus jos lopputulos on päätetty etukäteen. Nythän tuo ihminen vain "kerää dataa" ja sorvaa sen sellaiseen muotoon kuin lopputulos (joka on jo päätetty etukäteen) edellyttää.

  Kyseessä olisi oikea tutkimus, jolla on tieteellistä lisäarvoa jos on olemassa edes pieninkin mahdollisuus, että tutkimuksensa jälkeen Anita tulisi kertomaan ihmisille, että hänen alkuperäinen olettamuksensa oli väärässä, eivätkä pelit sisälläkään keskimäärin sukupuolistereotypioita lainkaan.

  Olen 100% varma, että Anitan "tutkimus" tulee "todistamaan" hänen alkuperäisen "hypoteesinsa" todeksi. Asialla ei ole kuitenkaan tieteen kanssa mitään tekemistä, eikä lopputuloksten perusteella voida tehdä mitään johtopäätöksiä eikä toimenpiteitä.

  Resurssien haaskaamista ja tekotieteellistä egon pönkitystä.
   
 7. pompodom

  Rekisteröitynyt:
  02.03.2010
  Viestejä:
  1 205
  Mitä resursseja tuossa nyt tuhlataan? Anitan aivotoimintaa ja aikaa? Vai vapaaehtoisten lahjoittajien lahjoituksia, jotka ovat halunneet lahjoittaa rahaa juuri tuohon tarkoitukseen?
   
 8. poroseksuaali

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2009
  Viestejä:
  1 637
  Nimenomaan. Varmaan moni lahjoittajista ei ole kunnolla edes perehtynyt koko asiaan ja luulevat, että tässä on jotain järkeäkin. Antaisivat rahansa vaikka lukutaidottomuuden kitkemiseen.

  On jokaisen oma asia tietysti mihin rahansa tunkee, ja ehkä resurssien haaskaaminen ei nyt ollut ihan päällimmäinen asia mikä tässä hommassa on pielessä, mutta tekotieteellistä jätettä tuo jokatapauksessa on.
   
 9. Zepi

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2000
  Viestejä:
  9 949
  Aina kun tehdään tutkimusta on olemassa teesi, jota koitetaan sitten todistella oikeaksi tai vääräksi.
   
 10. poroseksuaali

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2009
  Viestejä:
  1 637

  Nimenomaan tämä tässä minua häiritsee. Tässä "tutkimuksessa" ei ole pienintäkään mahdollisuutta, että teesi todistettaisiin vääräksi.
   
 11. TlTTELINTUURE Banned

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2009
  Viestejä:
  1 264
  Ei kai tässä varsinaisesti ole mitään teesiä vaan käydään läpi tiettyjä TV:ssä yleisiä naisiin liittyviä trooppeja, eli toistuvia kliseitä ja katsotaan millaisia ja miten yleisiä ne ovat peleissä. Siis samanlainen videosarja kuin se mikä jo nyt youtubesta löytyy mutta tällä kertaa käsittelee television sijaan pelejä. Varmaan samalla tulee katsotuksi löytyykö peleistä jotain sellaisia trooppeja joita televisiossa ei ole.
   
 12. pompodom

  Rekisteröitynyt:
  02.03.2010
  Viestejä:
  1 205
  No nimenomaan. Vaikka on tiedossa, että noita stereotyyppejä löytyy, niin niiden tarkempi käsittely on arvokasta aiheesta kiinnostuneille. Olettaen tietenkin, että itse analyysi on jollain tasolla hyvin tehty. Siis tarkoituksena ei ole selvittää löytyykö noita trooppeja, vaan missä muodoissa niitä löytyy.
   
 13. Echi

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2008
  Viestejä:
  1 643
  Uusinta päivitystä. Tv-ohjelmassa käsitellään kiusaamista ja miesten halventavaa suhtautumista "naisiin pelimaailmassa." Alussa Sarkeesian tapaus, lopussa asiaa käsitellään vähän yleisemmin.

  [youtube]nhgPh5zLZ5o[/youtube]
   
  Viimeksi muokattu: 24.11.2012
 14. mirri55

  Rekisteröitynyt:
  02.10.2008
  Viestejä:
  936
  Ketä tahansa vastaan voidaan hyökätä pelimaailmassa ja se on hyökkääjille helpointa hyökätä jotain näkyvää ominaisuutta kohti. Änkyttäjät, puhevikaiset ja älyllisesti vajaat saavat aivan taatusti enemmän lokaa niskaan kuin naiset, mutta mihin tässä nyt keskitytäänkään. Jotkut toki voivat närkästyä siitä, että naiset änkeävät heidän omistamaan maailmaansa, mutta mitä luultavimmin kyseessä on turhautuminen feministien tavanomaiseen yksipuoliseen tarkasteluun asian kuin asian suhteen. Naiset voisi joskus koittaa kasvattaa pallit sen sijaan että kitisevät jokaisesta hemmetin haukkumisesta ja voisivat lopettaa sen kollektiivisen uhrimentaliteetin, jossa naiset ovat jokaikisessä tilanteessa oletusarvoisesti uhri. Tai sitten voisivat tehdä niitä voileipiä tai näyttää tissinsä.
   
 15. Maccer

  Rekisteröitynyt:
  29.10.2008
  Viestejä:
  141
  Menee ehkä väsymyksen piikkiin, mutta jotenkin tämä aiheutti täysin hallitsemattoman naurukohtauksen.
   
 16. Iizba

  Rekisteröitynyt:
  17.08.2012
  Viestejä:
  376
  Näin juuri!

  Feministit voisivat joskus yrittää nähdä itsensä yksilöinä, eikä pelkkänä sukupuolena. Länsimaissa ihmiset harvoin tuomitsevat toisiaan sukupuolen perusteella, muualla kuin feministien harhakuvitelmissa. Sinä feministi, jos saat vittuilua ja aliarvostusta osaksesi kaikkialla, niin voisiko olla että ansaitset sen? Tuolla uhrimentaliteetilla jäättekin uhreiksi, kun ette suostu huomaamaan virheitä itsessänne. Kunhan maailmankuvanne avartuu ja alatte näkemään ihmiset muinakin kuin pelkkinä sukupuolina, niin voin luvata että se teihin kohdistuva vittuilu ja aliarvostus vähenee kuin itsestään.

  Täysin se ei tietenkään katoa, koska vittuilua on niin kauan kuin on kilpailullisia nettipelejä, se kuuluu asiaan. Ja noobeille tietty nauretaan aina, taitojen lisääntyessä se kunnioituskin nousee.
   
 17. mirri55

  Rekisteröitynyt:
  02.10.2008
  Viestejä:
  936
  Tahtoisin vain muistuttaa kaikkia siitä, että tämä keräsi rapiat 26-kertaisen* määrän fyrkkaa mitä toivoi EIKÄ VIELÄKÄÄN YHTÄÄN VIDEOTA OLE TULLUT. Muistaakseni ensimmäisen osan piti tulla joskus elokuussa. Onko videoiden uupumisen syynä jokin patriarkaalinen sortaminen vai onko tämä ämmä vain yksinkertaisesti turha feministinen kusettaja?

  (*toivoi Kickstarerissa 6000 euroa, sai 160k)
   
 18. mirri55

  Rekisteröitynyt:
  02.10.2008
  Viestejä:
  936
 19. breakfastcereal

  Rekisteröitynyt:
  25.05.2011
  Viestejä:
  1 470
  Melkoinen draama tämäkin.
   
 20. Provost Kihofakirius

  Rekisteröitynyt:
  19.12.1999
  Viestejä:
  292
  Se mikä olisi mielenkiintoista olisi tietää, mikä on lahjoittajien sukupuolijakauma; ts. kuinka moni niistä on valkoisia ritareita ja voisi ehkä etsiä vähän syitä miksi. Tämän ja muitakin kysymyksiä olisi voinut anonyymisti kysellä lahjoittajilta, vaikka jollain web-formilla johon vain lahjoittaja saadulla koodilla pääsee.

  Mutta tuskinpa tuota on kiinnostanut mitään selvittää...
   
 21. AIF Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2003
  Viestejä:
  6 161
  Itsekkin vähän odotellut näitä tuloksia. Mutta aika hiljaiselta vaikuttaa...
   
 22. ANITA HIRVOSEN HELEÄ LAULUÄÄNI

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2008
  Viestejä:
  243
  December 5, 2012
  Also don’t anybody worry, my Tropes vs Women in Video Games series is currently in production, we’re working hard make these new videos as comprehensive and expansive as possible. And I’m pleased to say that progress is coming along nicely!
   
 23. innos

  Rekisteröitynyt:
  05.09.2001
  Viestejä:
  2 425
  Nokitan topless-koodauksella.

  Mutta silti väitän, että toivottuun lopputulokseen päästään tehokkaimmin liittymällä joukkoon, eikä valittamalla. Maailmasta löytyvä musiikkikaan ei muutu sillä, että kaivetaan muiden teoksista puutteita, vaan osallistumalla ja tekemällä 'parempaa'. Eli kaulinta ja näppistä käteen ja tietsarit keittiöihin.
   
 24. Echi

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2008
  Viestejä:
  1 643
  Ylen puheessa mielenkiintoinen lähetys liittyen aiheeseen

  Näytä tissit tai lähe menee. "Tits or get the fuck out." Tällä ystävällismielisellä tervehdyksellä nainen toivotetaan tervetulleeksi nettipelin pariin.Yli puolet suomalaisista pelaa digipelejä. Heistä iso osa on naisia siitäkin huolimatta, että video- ja nettipelikulttuuri on monin paikoin häkellyttävän naisvihamielinen. Maria Pettersson kysyi, mikä on naisen paikka pelikulttuurissa. Studiossa keskustelemassa pelisuunnittelija Mari Mäntylä ja aktiivipelaaja Satu Heliö.

  Maria Pettersson: Näytä tissit tai lähe menee | Radio | Areena | yle.fi
   
 25. mirri55

  Rekisteröitynyt:
  02.10.2008
  Viestejä:
  936
  Mua edelleen kiinnostaisi tietää, että onko nettipelikulttuuri nimenomaan naisvihamielinen vaiko yksinkertaisesti vihamielinen.
   

Jaa tämä sivu