AKT-lakko

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Nomber, 01.03.2010.

 1. CoooL

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2001
  Viestejä:
  62
  Eiköhän tämänkin ongelman voisi ratkaista poistamalla viimeinkin ammattiliitoilta oikeudet neuvotella kaikkia työntekijöitä ja työnantajia sitovat sopimukset. Loppuu (tai ainakin vähenee) se ainainen vinkuna näiden liittojen tekemisistä ja tekemättä jättämisistä.

  Itse AKT:sta on tullut sellainen vaikutelma, että jos kerran työntekijäpuoli on valinnut tuollaisen poppoon itseään edustamaan niin en vuodattaisi kyyneltä vaikka heti huomenna jokainen ammattikuljettaja korvattaisiin 2€/h venäläisellä kuskilla.
   
 2. vgran

  Rekisteröitynyt:
  17.07.2004
  Viestejä:
  737
  Meillä työpaikalla oli kerran niin, että eräällee potkitulle henkilölle iltapäivällä kerrottiin potkuistaan, sai lähteä heti. Kaikki keskeneräiset työt projekteineen sai jättää silleen. Tietokone takavarikoitiin heti. Jos koneella olisi ollut jotain henkilökohtaisi sähöposteja tms. niin voivoi.
  Oliskohan ollut oikeutta tallentaa kyseiset viestit/tiedostot ennenkuin joutuu sinne portin ulkopuolelle? Käsittääkseni työnantajan koneessa olevat sähköpostiliikenne on tarkoitettu työnkuvaan liittyville viesteille vaan eli näin ollen työnantajalla oli oikeutta takavarikoida koneen heti? Ja ei kai kukaan nyt omia digikuviaan tallenna pelkästään työnantajan koneelle?
   
 3. KasperiJalli

  Rekisteröitynyt:
  15.09.2007
  Viestejä:
  928
  Eiköhän AKT:n Rädyn edesottamuksista ole kirjotellut muutkin lehdet kuin iltapäivälehdet jo pitemmän aikaa (yhtenä tulee mieleen Suomen Kuvalehti, joka varsin laadukkaan lehden maineessa on ollut). Ja jonkinasteisessa"yleisessä" tiedossa kai on ollut jo ennen Ahteen esiintuloa, että tuo Räty on mulkku narsisti joka sitten natseilee siellä toimistossaan.

  Tietenkään ei voi tietää mitä missäkin asiassa on tapahtunut, mutta jos AKT:n toimistosta on vuosikausia kantautunut ihmeellistä juttua ja nyt viimeisin eli Ahteen tapaus on mennyt poliisillekkin saakka, ei se kaikki tuulesta temmattua voi olla.

  Mutta seurataan mielenkiinnolla ja ihmetellään miksi AKT edelleen haluaa tuon sakin edustavan itseään. :D
   
 4. Master Volume

  Rekisteröitynyt:
  23.09.2005
  Viestejä:
  78
  Usan tyyliin siirtyminen olisi kyllä paikallaan. Liitoon kuuluvat saa kunnon edut ja muut saa painaa kahta työtä, jos sattuu hanttihommia olemaan. Turha päästää roskasakkia tekemään ammattimiesten töitä.
   
 5. Slepi

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2007
  Viestejä:
  441
  Hassua,

  Tämän mukaan muuttomiehelle pitäisi maksaa AKT-tessin mukaista autonapumiehen liksaa;
  Tytuomioistuin - TT:2012-9

  Kuitenkin siinä muuttofirmassa missä veli työskentelee, maksetaan muuttomiehille ~9€/h liksaa eli 3€/h vähämmän kuin tes.
   
 6. 10900

  Rekisteröitynyt:
  10.07.2010
  Viestejä:
  607
  Ei, tuossa päätöksessä todettiin että käytettävä TES määräytyy työnantajan pääasiallisen toimialan mukaan (päätöksessä on maininta, "...on ilmoittanut päätoimialakseen muuttopalvelut, jotka ovat muodostaneet noin 80 prosenttia yhtiön kokonaisliikevaihdosta tilikaudella 2010."). Jos veljesi työnantajan pääasiallinen toimiala ei kuulu kyseiseen TES:n soveltamisalaa, niin palkka määräytyy silloin firmassa käytettävän TES:n mukaan ei tämän päätöksessä mainitun, ja voi siten olla jotakin muuta.

   
 7. pink_cat

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2012
  Viestejä:
  395
  En usko, että AKT -työpaikkaselvityksestä mitään tulee, kun oma melkein paras ystävä hoitaa selvityksen. Kyllä tässä haisee työilmapiirin huonontaminen, kun ei uskalla laittaa selvitystä kenenkään muun hoidettavaksi eli ns. oman selän turvaaminen ja henkilöstön vaientaminen tutkimuksen ajaksi.

  Viimeksi laittomiksi potkuiksi tulkattiin Finanssivalvonnassa työskennelleen miehen sukupuolen vaihto. Nyt siis joku epämääräinen lausunto taksijonossa pari vuotta sitten kelpaa erottamisperusteeksi?


   
 8. jjx

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2001
  Viestejä:
  14 213
  Onko Ahde ollut AKT:ssa töissä ihan normaalilla työsopparilla vai onko ollut joku pomotason soppari?
   
 9. Albireo

  Rekisteröitynyt:
  21.06.2007
  Viestejä:
  1 096
  Mikä vaihtuvuus AKT:ssa on ollut sitten vuoden 2010? Eikö se juuri kerro, onko ilmapiirissä parantamisen varaa :confused:
   
 10. Slepi

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2007
  Viestejä:
  441

  Kyseisen firman päätoimialana on muuttopalvelut ja muuttokuljetukset.
   
 11. HeBeHu

  Rekisteröitynyt:
  29.03.2003
  Viestejä:
  2 442
  Ns. Johtajasopimus taitaa päteä vain toimitusjohtajan ja hallituksen pj:n kohdalla. Muihin pätee normaalit työsopimuslain pykälät.

  Saakohan seuraavaksi potkut Lóvenin Jape joka on asiaa mediassa asiallisesti kommentoinut, mutta näin toimimalla varmasti aiheuttanut täydellisen luottamuspulan.
   
  Viimeksi muokattu: 04.03.2012
 12. Julmuri

  Rekisteröitynyt:
  07.03.2001
  Viestejä:
  2 194
  Vähän näyttää siltä että ainakin median suunnalla Rädyn tuolin alle laitetaan jo nalleja paikalleen. Aamun Turun Sanomissa asiaa kommentoitiin otsikolla "ay-liikkeen arabikevät", viitaten siihen että muuallakin ay-liikkeessä on johtoa tuuletettu vanhoista, yhteistyökyvyttömistä jääristä. Rädyn kohdalla päästäisiin eroon paitsi työsuojeluongelmasta AKT:ssa, myös yhdestä vientiä haittaavasta mulkerosta joka ei halua nähdä kokonaisuuksia. Jos homma menee vähän niin kuin epäilen, niin voi vain sanoa että "good riddance."
   
 13. Albireo

  Rekisteröitynyt:
  21.06.2007
  Viestejä:
  1 096
  Luottamusmiehellä lienee aika vahva irtisanomissuoja :confused:
   
 14. pink_cat

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2012
  Viestejä:
  395
  Luottamusmiehillä on vahva suoja ja yleensä luottamusmiehet pitää irtisanoa viimeiseksi, mutta on niitä luottamusmiehiä laittomastikin irtisanottu.. ties mitä keksivät nyt hänen päänsä menoksi.. taas jokin kuulopuhe jossain tai "annoit haastattelun, tuossa on ovi, et ole enää luottamuksen arvoinen"...

  AKT tarvitsee hallituksen ja pj:n vaihdon. Hyvä veli -verkostolta voisi katkaista jo siivet.
   
 15. Rooivalk

  Rekisteröitynyt:
  04.09.2001
  Viestejä:
  906
  Huomenna saa "loimaan liitto" paljon uusia asiakkaita.
   
 16. sirace

  Rekisteröitynyt:
  05.10.2009
  Viestejä:
  762

  Näin tulee luutavasti käymään. Räty teki melkoisen karhupalveluksen koko AY-kentälle.
   
 17. NakuAnkka

  Rekisteröitynyt:
  18.05.2004
  Viestejä:
  249
  Etpä ole ensimmäinen, joka näin arvelee.
  Aamulehti
   
 18. kunnes

  Rekisteröitynyt:
  30.03.2008
  Viestejä:
  2 596
  oon hukassa liittojen kanssa! eli oon kuljetus alalla yksityisyrittäjällä töissä niin, oon liittynyt ytk:hon saanko sieltä samat edut ku atk:sta?
   
 19. vgran

  Rekisteröitynyt:
  17.07.2004
  Viestejä:
  737
  Jos et ymmärrä akt ja ytk eroa niin VAHVASTI suosittelen pysymään siellä akt:n liitossa tai viimeistään huomenna maanantaina liityt sinne liitoon koska viesti perusteella kuulut niihin helposti kusetettava duunariin
   
 20. Miguel

  Rekisteröitynyt:
  28.06.2002
  Viestejä:
  773
 21. Harmaaparta

  Rekisteröitynyt:
  28.03.2008
  Viestejä:
  29
 22. pink_cat

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2012
  Viestejä:
  395
  Jep jep:
  Eiköhän Räty ja kumppanit oli tarpeeksi jo tehneet hallaa.. Uskomatona kuinka paljon voimia halutaan laittaa jonkun Ahdeen maineen pilaamiseen.

  Jos Timo Räty & kumppanit olisivat yhtään olleet järkeviä miehiä, niin asiaa olisi puitu hiljaa ja liiton edustamista kunnioittaen. Ei kyse olisi mistään henk.koht vipoista. Nyt halutaan vaan jotenkin pilata kaikki - liitto, Ahde ja 'työliikkeen maine', mutta millään ei saada Rätyä pois pelistä - siis kiusaajan. Kiusatun on aina antava periksi, never ever kiusaajan.

  Mielenkiintoisia laittomia potkuja on annettu tämän vuosisadan aikana
  - nainen, joka ei kertonut työhaastattelussa, että on lesbo (Alma media)
  - mies, joka vaihtoi sukupuoltaan (Finanssivalvonta)
  - nyt sitten mies, joka kiusasi naista 2 vuoden ajan, kunnes nainen kyrpiintyi tähän hommaan (ei huomioi toisen läsnäoloa) ja ilmoitti poliisille (Työpaikkakiusaamisella voidaan pakottaa toisen eroamaan, mutta se ei ole edullista kiusatun kannalta (karenssi) ja jättää kuitekin sen kiusaajan tekemään työpaikastaan oman näköisen. Kiusaajan voitto)...

  Kaikki olevat mediassa olevat todisteet viittaavaat siihen, että Räty on syypää kaikkeen tähän, mutta Räty ja kumppanit pitävät asian omissa otteissaan. Rätyhän on lakimies. Kierro kuin mikä.

  Millainen mies on AKT:n Timo Räty? | Kotimaan uutiset | Iltalehti.fi

  Veikkaus on että tätä tutkitaan vielä 3 vuoden päästä ja sinä aikana Ahden on kuitenkin etsittävä uusi työpaikka. Räty vaan jatkaa omia voittokulkujaan kunnes eläkeikä painaa..
   
 23. jjx

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2001
  Viestejä:
  14 213
  Vähän valtavirrasta poikkeavia näkemyksiä Lapin yliopiston työoikeuden professorilla:
  Professori Ahteen potkuista: Ei niin epämääräistä | Kotimaan uutiset | Iltalehti.fi

   
 24. pink_cat

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2012
  Viestejä:
  395
  jaa,jaa :rolleyes: itse olisin hiljaa julkisuudessa enkä ottaisi mitään kontaktia Rätyyn tai alkaisi puolustamaan Rätyn toimia.

  Joku hallituksen jäsenistä kertoi, että toisten jäsenien ilmoittamat Ahden erottamisperustelut olivat valmiiksi harjoiteltu (käytti sanaa näytelty), että miksi on parasta, että Ahde saa potkut. Joillekin tuli yllätyksenä hallituksen esitys, mutta toiset olivat tietoisia esityksen sisällöstä. Toisille siis kerrottiin, toisille ei.
   
 25. geelop

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2001
  Viestejä:
  261
  Joku tässä kyllä haiskahtaa. Ei kai Räty lakimiehenä kuitenkaan niin typerä ole, että laittomasti lähtisivät irtisanomaan? Veikkaan, että taustalla on ihan pätevät perusteet irtisanomiselle. Onhan kuitenkin muistettava, että päällikkötason työntekijällä on varmasti vielä sitovampi lojaalisuusvelvoite työnantajaa kohtaan kuin perus duunarilla. Media nyt vaan tykkää retostella aiheesta, kun viatonta naista on syrjitty pahan (mies) pomon toimesta.
   

Jaa tämä sivu